Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
ufo56
HV Guru

|
09.06.2020 23:56:56
|
|
|
Carl, mis tahad saavutada räägi, tule chätti kus kadunud ?
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.06.2020 00:08:16
|
|
|
Tahan ffmpeg abil automaatseid timelapsesid teha
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
14.06.2020 15:12:53
|
|
|
Ma olen shokis
Täna leidsin inimese, kel kasutuses 1M/1M kaabliga Telia internet.
Ja pidi olema mingi hall Elioni poolt pandud ruuter umbes 15 aastat tagasi vist.
Ise elab küllaltki Telia putka lähedal ja arvatavasti on tehniliselt võimalik VDSL2 kuni 200/50
ADSL on minu teada ammu välja visatud. Aga valesti tean vist
Ja Telia laseb niimoodi inimesel tiksuda. Kunagi oli kurnud, siis oli öeldud, et oodake varsti saab.
Aga see varsti on juba 2 aastat kohal olnud.
Nüüd käis mulle kurtmas. Tegin siis järjekordselt selgitustöö ära Telia eest.
Läheb homme esindusse.
Ning siis imestame, et aeglased ühendused... ja inimesed ei taha...
viimati muutis seeru 14.06.2020 15:13:51, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
14.06.2020 15:12:59
|
|
|
aga ei tahagi ju kui ise 15 aastat 1/1 otaas istub nagu loll?
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
14.06.2020 15:20:50
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
aga ei tahagi ju kui ise 15 aastat 1/1 otaas istub nagu loll? |
Ta on võhik jah.
Kuid on Telialt küsinud kiiremat ühendust. Öeldi - oodake.
Sa minu eelmist kommentaari ikka lugeda oskad, või kirjutasin ma nii halvasti?
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
14.06.2020 15:36:03
|
|
|
seeru, jaama upgrade korral tuleb teade, et teil on võimalik kiiremaid ühendusi kasutada. Ja kui on jaama kõrval siis pidi enne upgrade 12/1 ka saama. Tegemist on ilmselt mõlemapoolse möödarääkimisega.
Minu teada makstakse tehnikutele ja müüjatele "pearaha", kui kliendile rohkem/kallima teenuse pähe määrivad, seega võiks nagu igati nende huvides olla see samuti.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
14.06.2020 15:56:15
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
seeru, jaama upgrade korral tuleb teade, et teil on võimalik kiiremaid ühendusi kasutada. Ja kui on jaama kõrval siis pidi enne upgrade 12/1 ka saama. Tegemist on ilmselt mõlemapoolse möödarääkimisega.
Minu teada makstakse tehnikutele ja müüjatele "pearaha", kui kliendile rohkem/kallima teenuse pähe määrivad, seega võiks nagu igati nende huvides olla see samuti. |
Ta väitis, et jäi ootama aga Teliast pole keegi mingil moel ühendust võtnud.
See ongi imelik, et vahepealne upgrade ka tegemata. Telia peaks ikka omaltpoolt ka nagu huvi ilmutama.
Ja mõtlen, mis asi on "hall ruuter", kas vana Amino box. Kuidas ta sellega telekat vaatab. Tal telku pakett ka ja vaatab
Vahepealne kommentaar kustutati.
Aga ei ole seal hinnas midagi röövelikku, täitsa altleti hind, miski 13 euri oli arve peal näha.
+ siis 16 standard tv paketi eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.06.2020 17:40:28
|
|
|
seeru kirjutas: |
Ma olen shokis
Ja pidi olema mingi hall Elioni poolt pandud ruuter umbes 15 aastat tagasi vist.
Ise elab küllaltki Telia putka lähedal ja arvatavasti on tehniliselt võimalik VDSL2 kuni 200/50
Ja Telia laseb niimoodi inimesel tiksuda. Kunagi oli kurnud, siis oli öeldud, et oodake varsti saab.
Läheb homme esindusse.
 |
Millest selline shokk.
Mõni klient on ülimalt õnnelik selle 1M paketi üle just seetõttu, et ta käib maksab pangas ainult arved ja loeb meili ning mõnda uudist.
Selle kasutaja rõõm ei ole mitte just kiiruses vaid hinnas.
TG784 ruuteri sai ta ilmselt kusagil 2009 aasta kandis ehk 11 aastat. Stardipakett maksis siis 259EEK vms. ja sisaldas tänast TV minipaketti ning 1M netti.
2011-12 kusagil tehti vabadus valida ning löödi internet ja TV lahku. 259EEK=16,55€, sellest lahutame vana TV 5€ ja neti hind on 11,55€ Kokku koos TVga maksab klient 17,55€ täna. Sendid siia sinna kui midagi mööda ei pannud.
Selles suhtes on muidugi õige, kui on vajadus, siis loomulikult leiab sellele lahenduse uue paketi ja ruuteri näol.
Täpselt ju ei tea, millistele meiliaadressidele kliendile teavitused saadetakse ja kui klient pole teavitust saanud, siis on selleks misiganes põhjused.
Telial pole suurema kiiruse müümise ja rohkema raha küsimise vastu midagi. Ma oskan öelda ainult kohaliku jaama v35b uuenduse käigus tekkinud probleemi, ma ei jõudnud isegi naabrimeestele ja sõpradele pakkuda uut kiirust kui peale jaama aktiveerimist kulus paar päeva ja telefonineiud piirasid kohalikud kliendid sisse ning tegid ülesmüüki. Vahel ka allamüüki sest kui 40M maksis vana VDSL peal 26eur siis VDSL v35b peal maksab 100M 25eur
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
15.06.2020 00:36:44
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Ma olen shokis
Läheb homme esindusse.
 |
Millest selline shokk.
Mõni klient on ülimalt õnnelik selle 1M paketi üle just seetõttu, et ta käib maksab pangas ainult arved ja loeb meili ning mõnda uudist.
Selle kasutaja rõõm ei ole mitte just kiiruses vaid hinnas.
TG784 ruuteri sai ta ilmselt kusagil 2009 aasta kandis ehk 11 aastat. Stardipakett maksis siis 259EEK vms. ja sisaldas tänast TV minipaketti ning 1M netti... |
Shokk on ikka selles, et Telial nii pohhui on
Ma sain aru, et inimesel on ka Telia lauatelefon ja samuti Telia mobiil. Suht vabalt ikka näitas mulle oma nutika ekraanilt Telia eelmise kuu arvet
1M/1M eest ja uuris, et kui kodus läpakas wifi aseme kaabli otsa panna, kas siis läheks nett kiiremaks, et jube aeglane on saaks kuidagi kiiremaks
No ta on it võhik selles mõttes, et ei tee vahet ei megabaidil ega gigabaidil, ta ei tea mis on adsl või vdsl, isegi vana amino digiboksi vist peab ruuteriks
Aga pull on selles, et oskas ikka mingi aeg Teliasse helistada ja kiiremat netti küsida ja kästi oodata aga keegi ei ole rohkem ühendust võtnud (oi ma ei või)
Kohalik Telia jaam läks VDSL2 peale 2 aastat tagasi.... ta elab sealt jaamast vähem kui 500 meetrit vist
(mulle endale on küll mõned korrad täiesti suvalt Teliast helistatud ja küsitud, kas olen teenusega rahul...)
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.06.2020 10:26:21
|
|
|
Suhteliselt mõttetu teema, mingi aeg helistas, ajas vbl täiesti suvalist udu.
Sa oled sellest isikust juba sellise pildi maalinud, et ei imestaks kui hoopis valesse kohta helistas. Samas on mingi grupp inimesei kes võõraid numbreid üldse vastu ei võta jne.
Midagi peab seal mäda olema, sest 12 oleks 1 asemele ammu ammu saanud vajadusel.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inspiro
HV kasutaja
|
15.06.2020 12:21:38
|
|
|
seeru
Ei tasu šokis olla, me ei tea ju mida see klient kunagi (2 aastat tagasi) rääkis teenindusega. Ehk öeldi, et kuni 200/50 internet tuleb läbiajal. Samuti me ei ole kindlad selles, et see klient istub oma vasega selle uue Telia jaama taga kust ta võiks saada kuni 200/50. Ja isegi, kui ta istub siis ta peaks vahetama oma tänase Thomsoni ruuteri (Thomson ei toeta V35B Vectoring tehnoloogiat) välja Inteno vastu (2,99€/kuu ja 4,99€/kuu rent, oleneb mis kiiruse tellib)
Lisaks eelnevale on meil euroopas GDPR, ehk kui klient ei ole vastavaid nõusolekuid andnud siis teenusepakkuja ei või ka kliendile sihitud pakkumisi teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
15.06.2020 14:36:43
|
|
|
Päris haige mõtlemine peab olema, kui mõni siin päriselt arvab, et mingis shokis olen.
Lihtsalt paras huumor ikka tekkis.
Kusjuures see pole mingi esimene kord. Umbes kaks aastat tagasi oli kuskil kõrvaltänavas täpselt sama juhtum.
Seletasin siis inemesele asja ära, mida teha ja sai korda omal...
Ma ei tea palju selliseid veel tiksub siin või kuskil mujal
Minu arust antud juhul ei ole põhiprobleem selles inimeses, kellest eespool juttu oli.
Kuidas üldse saab veel 1M/1M paketti kasutada VDSL2 jaama taga on mõistatus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.06.2020 16:32:29
|
|
|
Päris haige mõtlemine peab olema, kui mõni siin päriselt arvab, et mingis shokis olen.
Lihtsalt paras huumor ikka tekkis.
Kusjuures see pole mingi esimene kord. Umbes kaks aastat tagasi oli kuskil kõrvaltänavas täpselt sama juhtum.
Seletasin siis inemesele asja ära, mida teha ja sai korda omal...
Ma ei tea palju selliseid veel tiksub siin või kuskil mujal
Minu arust antud juhul ei ole põhiprobleem selles inimeses, kellest eespool juttu oli.
Kuidas üldse saab veel 1M/1M paketti kasutada VDSL2 jaama taga on mõistatus. |
Telia on korduvalt neid kliente keelitanud kiirust vahetama, siis kui eKodu 5 ja 10M tulid, siis kui vask optikale läks, siis kui ADSL VDSLiks läks ja ka nüüd kus VDSL VDSL35b kiirustele saab.
Saadetakse meili teel kõigile teavitused seoses hooldustöödega ja kiiruse muutmise võimalusega, kui see ei aita, helistatakse ja pakutakse. Kui kumbagil kätte ei saa, siis jääb ootama millal klient ise vajab suuremat kiirust ja selle tellib.
Homme lähen korrusmajja kus 10G keldris, kliendil 1M netipakett, thomson kustus ära, vaja uus paigaldada, näis kas saan kiiremat pakkuda.. eeldab nõusolekut 12 vs 16€
Näide kus tavalise VDSLi klient kasutas enne 40M 26€ paketti ja aktiviseeriti v35b ning saadeti kiri:
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hundu
HV vaatleja
|
15.06.2020 16:45:40
|
|
|
Kaevaks ühe vana teema välja - kas keegi on oma ruuteriga (näiteks Fortigate) saanud kodulahenduse korralikult tööle, nii et ka telepilt HD's läbi tuleb? Üks vana thread sel teemal oli, aga see jäi nagu "õhku" rippuma..
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.06.2020 16:47:50
|
|
|
Hundu kirjutas: |
Kaevaks ühe vana teema välja - kas keegi on oma ruuteriga (näiteks Fortigate) saanud kodulahenduse korralikult tööle, nii et ka telepilt HD's läbi tuleb? Üks vana thread sel teemal oli, aga see jäi nagu "õhku" rippuma.. |
Telia pakub ise ka äriklientidele Fortigate seadmeid ja nad isegi ei paku läbi selle TV teenust. Selleks tehakse eraldi alusühendus TV tarbeks. Ma ei tea palju see info abiks oli.
Muude seadmete osas on foorumis mitu teemat, mikrotik jne.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
15.06.2020 18:11:09
|
|
|
Näide kus tavalise VDSLi klient kasutas enne 40M 26€ paketti ja aktiviseeriti v35b ning saadeti kiri:
 |
Taolise kirja olen ka mina kunagi saanud, kuigi mul oli enne ametlikku VDSL2 jaama avamist kiirus juba ära tõstetud.
Kuid ma ei ole kunagi näinud kirja, millise said 1M/1M kliendid, ma ei taha öelda, et seda mingi 10 aastat tagasi üldse ei olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.06.2020 18:25:46
|
|
|
 |
Taolise kirja olen ka mina kunagi saanud, kuigi mul oli enne ametlikku VDSL2 jaama avamist kiirus juba ära tõstetud.
Kuid ma ei ole kunagi näinud kirja, millise said 1M/1M kliendid, ma ei taha öelda, et seda mingi 10 aastat tagasi üldse ei olnud. |
Ma peaks selleks GDPRi rikkuma ja otsima, kas mõni on saanud või mitte aga Telias on üldjuhul "automaat" mis neid valimeid genereerib ja kui kusagil on uus tehnoloogia, siis stamp kiri ja läheb. Seda ei pea ükshaaval mõni lauatagune töötaja kirjutama.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran

|
15.06.2020 18:41:06
|
|
|
Hundu kirjutas: |
Kaevaks ühe vana teema välja - kas keegi on oma ruuteriga (näiteks Fortigate) saanud kodulahenduse korralikult tööle, nii et ka telepilt HD's läbi tuleb? Üks vana thread sel teemal oli, aga see jäi nagu "õhku" rippuma.. |
Minul jookseb telia teenus tp-linki ruuteril, millel on openwrt peal, samas töötas ka originaalsoftiga. Ühest pordist tuleb vlan 4, teistest internet. Kōik töötab. Siin on erinevaid teemasi mikrotiku ja muude tootjate kohta.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
16.06.2020 07:13:33
|
|
|
mul maal 40/10 vdsl aga telia kodulehel näitab max paketiks 20/5. milles kyhfel?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.06.2020 08:23:10
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
mul maal 40/10 vdsl aga telia kodulehel näitab max paketiks 20/5. milles kyhfel? |
Liin piiripealne, pikkus või kaabli tüüp. Mingil hetkel lubab automaat müüa kiiremat, mingil hetkel langetab võimalikku maksimaalset kiirust. 40 võib veel vabalt toimida aga kuna kvaliteet mingis osas võib kannatada siis samasse kaablisse ei lubata kiiremat hetkel müüa.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
18.06.2020 23:07:06
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
mul maal 40/10 vdsl aga telia kodulehel näitab max paketiks 20/5. milles kyhfel? |
Enne optikat oli sama teema. Ära seda 40/10 muuta püüa!
Mul olid ilmastikutingimused ja kuu seis paika loksunud pooleks tunniks ja digiboksi vahendusel oli sellise kiiruse tellimine tekkinud. Iseteeninduses ei olnud tol hetkel ega ka hiljem sellisest valikust märkigi
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass24
HV kasutaja
|
18.06.2020 23:07:28
|
|
|
Segan korraks vahele ADSL-i teemaga maakohas. Vaja üleslaadimist, mis oleks 2-3 Mbit/s, Telia pakub seal vaid ADSL-i, mis väidetavalt UPLoad-iga 1 Mbit/s (pakett 5/1) Aga oleks see vaid nii, ruuter (TG789vn) väidab protokolliks ADSL-2+ (G922.5), mis spetsi järgi peaks andma üles 3 Mbit/s. Samas ruuter reaalselt näitab 789 kbit/s ja speedtest 0,5 M kandis. Kas oleks võimalik, et Telia tagaks reaalselt lubatud 1 M , lootust 3 M peale vist vaevalt on?
Spoiler 
Pilt Tompsoni haldusliidesest
Pilt Tompsoni spetsist
Speedtest.net tulemus
Ja muidugi muhe on Telia klienditeeninduse huumor, et ruuter on vana ja tuleb uus panna. Kus pagan neid treenitakse selliseks juraks?
viimati muutis sass24 18.06.2020 23:37:24, muudetud 7 korda |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
18.06.2020 23:09:23
|
|
|
sass24, ei ja ei
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass24
HV kasutaja
|
19.06.2020 00:02:45
|
|
|
1 Mbit/s võrdub siis Telia rehkenduses 0,5 ja ma peaksin õnnelik olema? Kas see õhumüümine selle firmal ükskord lõpeb ka? Ma saan veel aru, kui üle õhu sellist kübratrikki harrastatakse, kuid et traati pidi ka kapitaalne teadlik tüngastamine toimub?!
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.06.2020 00:09:25
|
|
|
Kauges külaas.... oli selline laul.
Kaks varianti, kaugel sa külast oled, 2-4km? Liin võib olla sant või ruuter võib olla sant.
Ruuterit on lihtne proovida, paned uue ja teed GUI pildi uuesti liini kiirustest. kui seis sama, siis ütledki, et mul on nüüd uus ruuter ja vaadake liini. Peale seda teeb tehnik tegevused ja kas saab ADSL kiirused UL osas paremaks või nendib fakti, et seal on 4G 20/5 saadaval ja läheb selle peale üle.
Kui sa just oma elukohast räägid, siis seal peaks ikka tulevikuvõrk olema.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|