praegune kellaaeg 17.06.2025 23:43:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ummiq
HV veteran

|
19.04.2020 22:09:56
Kuidas lahendada "windows could not detect this network's proxy settings" |
|
|
Tere
Mure selline, et lauaarvutil on USB Wifi kaart. Ühendab ilusti Telia Inteno ruuteriga end ära, kuid 99l korrral 100st on vaja teha võrgukaardile disable-enable, et internetiühendus reaalselt hakkaks tööle. Kõik speci postituse lõpus.
See juhtub peale arvuti restarti. Üldiselt näitab Windows, et ühendus ja internet on olemas, aga tegelikkuses netti nagu pole. Vahel tuleb ette teavitus, et netti pole ja siis saab kasutada võrgu "troubleshooterit", mis annabki veateate "windows 10 windows could not detect this network's proxy settings"
Olen proovinud kõike, mis on selles juhises: https://windowsreport.com/windows-could-not-automatically-detect-networks-proxy-settings/
Automatic proxy detection jms on peal. Kõik on standardne.
See keehtib nii 2.4Ghz kuii ka 5Ghz ühenduse korral. Sisuliselt vahet pole, millise külge ühendan. Proovisin ka telefoni hotspotiga, sama jura.
Lisaks oli/on jama ka 5Ghz Wifiga. Selleks, et ühendada, peab olema lisaks võrgukaardile sisse lülitatud ka "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2" + tekib lisa võrguadapter sama nimega. Kui see device manageris on keelatud, siis 5Ghz ühendusega liitumine ebaõnnestub. Kui see enable ja 5g ühendusega liituda, siis 5Ghz ühendub ja see seade kaob Device managerist ja adapterite alt ära. Tekib tagasi, kui 5G küljest lahti ühendada.
Telia ruuteri 5Ghz ühendus on ka selline, et vahel nagu on näha, vahel pole. Kui ühendatud, on kiirus hea, aga suhteliselt ebastabiilne. Teiste arvutitega pole seda täheldanud. Füüsiline distants ja asukoht on seadmetel sama.
2.4Ghz ühendus on stabiilsem, aga viimased päevad on hakanud ka see jurama. Näit Discordi tekivad vahelduva eduga 30s pausid. Sõpradel, kellega suhtlen, sama muret samal ajal pole. Netti brausides või Netflixis olles on märgata, et tekivad aeg-ajalt sarnased augud sisse. Kui panin Google.ee ping -t töööle, siis tekivad ka sinna iga paarikümne-kolmekümne rea tagant 1 realised augud sisse, aga mitte alati. Läpakaga seda pole.
Sama võrgukaart läpaka küljes töötab maagiliselt hästi.
2 telefoni töötavad 2.4Ghz küljes ilusti, aga 5G vahel on, vahel pole.
Teine arvuti on Wifi extender+LAN kaabel arvutisse 2.4Ghz küljes ja see töötab väga stabiilselt. Ping on mängudes hea ja stabiilne.
Emaplaat: https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-A320M-A/overview/
Võrgukaart: USB WIFI Realtek RTL8811AU
Op.sys: Windows 10 Home 64bit up to date
Kõik draiverid ja firmware'id peaks olema uusimad, mis leidsin, sh ka emaplaadi USB draiverid. Proovisin nii 2.0 kui ka 3.1 pesas, vahet pole.
Ruuter: Inteno D400
Arvuti kaugus ruuterist ca 6-7m ja vahele jääb üks ca 10-15cm paks tavalise paneelelamu sein. Ruuteri lähedust on testitud, see tulemust ei muuda.
On mõtteid enne, kui hakkan Win 10 reinstalli tegema ja/või Teliat süüdistama? Hirmsasti tahaks teist ruuterit proovida küll..
Tänades!
_________________ --
Urmas
|
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
20.04.2020 08:54:54
Re: Kuidas lahendada "windows could not detect this network's proxy settings" |
|
|
ummiq kirjutas: |
Automatic proxy detection jms on peal. |
Aga miks see peal on? Mittetöötava asja lülitaks mina välja.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
21.04.2020 12:20:44
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Automatic proxy detection jms on peal. |
Aga miks see peal on? Mittetöötava asja lülitaks mina välja.
|
Võtan maha, panen peale, pole isegi vahet. Töötab kõik sama moodi halvasti.
-edit2-
Tundub, et mure pole ikkagi lahenenud. Parem on, aga mure on üldplaanis ikkagi sama.
Ideed on teretulnud.
-edit-
Vahe peal oli ka teisi põhjuseid, miks ma Windowsi uuesti peale panin ja nüüd seda muret pole, mida eelpool kirjeldasin.
Küll aga see login on veidi uimane ning 5G ühendus on väga ebastabiilne.
Seega mure nagu lahenes, aga nagu ei lahenenud ka.
Discordid jms-d saan hiljem testida.
_________________ --
Urmas
|
|
   |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
21.04.2020 12:35:10
|
|
|
ummiq, mina prooviks linuxi live varianti, ubuntu näiteks. kui sellega ka mingi jama, siis vb emaplaadi ja selle wifi pulga vaheline koostöö ei suju kuigi hästi mingil põhjusel.
laua arvuti ja ruuteri vahele katsuks siiski kaabli vedada. wifindus on pigem selline hädapärane lahendus.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
21.04.2020 14:27:21
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
ummiq, mina prooviks linuxi live varianti, ubuntu näiteks. kui sellega ka mingi jama, siis vb emaplaadi ja selle wifi pulga vaheline koostöö ei suju kuigi hästi mingil põhjusel.
laua arvuti ja ruuteri vahele katsuks siiski kaabli vedada. wifindus on pigem selline hädapärane lahendus. |
Oskad viidata millelegi, mis USB pulga pealt tööle läheks?
_________________ --
Urmas
|
|
   |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
21.04.2020 14:34:19
|
|
|
Ma olen tavaliselt Puppy't kasutanud: http://puppylinux.com/
Mahub kenasti vanadele väikesemahulistele pulkadele.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
23.04.2020 09:50:35
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
laua arvuti ja ruuteri vahele katsuks siiski kaabli vedada. wifindus on pigem selline hädapärane lahendus. |
Oskad viidata millelegi, mis USB pulga pealt tööle läheks? |
Tänapäeval suht every linux ever. Aga rauatestimiseks ubuntu alati hea sest nad on suur desktopidistro ja sellest tulenevalt on suurem tõenäosus, et igasugune riistvara tööle läheb.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
04.05.2020 00:57:05
|
|
|
Annan kiire tagasiside oma seiklustest.
Linuxit ma ei proovinud.
Win reinstalli küll. See parandas veidi olukorda.
Panin WIFI kaardi teise USB pessa, aitas ka veidi.
Sain Teliast uue mudeli ruuteri, aitas ka veidi, aga 5G ikka jurab.
Ostsin PCIE WIFI kaardi (TP-LINK Archer T8E) ja see tundus probleemi täielikult lahendavat. 5G ühendus pole küll fantastiline. Näiteks. pean käsitsi ühenduse profiili looma, kuna Windows ei leia seda üles. Aga kui ühendatud, on stabiilne. Telefonis endiselt kord on, kord pole.
Seega vbla tõestti see kapriisne Asus PRIME A320M-A emaplaat ei saa USB kaudu selle WIFI kaardiga hakkama. PCI-e kaudu aga tundub kõvasti parem enivei. Jään selle lahenduse juurde + ma vahetan emaplaadi ka välja
_________________ --
Urmas
|
|
   |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|