Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy S10 seeria arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 90, 91, 92  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Märt.
HV Guru
Märt.

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.04.2020 18:24:30 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Kui praegu peaksin telefoni ostma, siis tõenäoliselt uus iPhone SE. Galaxy S10e samas hinnas, aga S10e on end-of-life Samsungi jaoks. SE tõenäoliselt saab uuendusi veel mitmeid aastaid.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10170&idPhone2=9537

Samsungi strateegia on imelik. S10e võeti tegelikult ülihästi vastu ja turgu sellistele telefonidele oleks küll.

Arvestades iPadi kogemusega, siis ise enam sinnapoole ei vaata. Mõnigi lihtne asi on võimatuks tehtud. Androidiga on lihtne- kõik on võimalik.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 25.04.2020 21:19:01 vasta tsitaadiga

... jah, see ongi mõttekoht, SE2020 on küll kindlasti huvitav tulija keskklassi telefonide turule, kuid samas kahtlen, kas piisavalt motiveeriv süsteemiplatvormi vahetamiseks? Mulle tundub juba mu S10e ekraan parajalt väike, kui iphone 8 kõrvale panna, siis on see lausa miniatuurne, SE2020 on väliste parameetrite poolest identne. Mis on üsna olulise tähendusega, sest kõik see uuemast sisust tulenev vunk jääb kuidagi poolikuks seetõttu. Muidugi võib öelda, et see on siis neile, keda muu üldse ei huvitagi, kui õuna süsteem, käepärane suurus ja meeldiv hind. Samas julgen kahelda, paljud sellistest inimestest üldse teiste telefonide poole vaatavad icon_rolleyes.gif

Mina ei näe selles telefonis droidi kesklassi selgroo murdjat, pigem soodsat valikut neile, kelle arvates on õun ainuke valik. Samsungi telefonide seast oleks S10e endiselt minu soovitus ja kes midagi natuke eksootilisemat proovida julgeb ja ostuga suisa ei kiirusta, siis sarnases hinnaklassis oodatakse Pixel 4A pikisilmi ...

rex
HV Guru
rex

sõnum 25.04.2020 22:25:31 vasta tsitaadiga

Õunasüsteemis on terve punt senini algse SE kasutajaid, kes seda uut hiiglaslikku SE-labidat sugugi rõõmsalt ei tervitanud.
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 227
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 25.04.2020 23:08:38 vasta tsitaadiga

S10e hind võiks nüüd kiiremas korras langema hakata, et konkurentsis püsida.
Kommentaarid: 750 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 563
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 25.04.2020 23:12:04 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Peale aastat....see oleks ammu pidanud langema thumbs_down.gif
Oleks paar tk ostnud...aga noh ise teavad
See vist esimene samsung, mis hinda ei kaota korrapäraselt

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.04.2020 23:50:46 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... jah, see ongi mõttekoht, SE2020 on küll kindlasti huvitav tulija keskklassi telefonide turule, kuid samas kahtlen, kas piisavalt motiveeriv süsteemiplatvormi vahetamiseks? Mulle tundub juba mu S10e ekraan parajalt väike, kui iphone 8 kõrvale panna, siis on see lausa miniatuurne, SE2020 on väliste parameetrite poolest identne. Mis on üsna olulise tähendusega, sest kõik see uuemast sisust tulenev vunk jääb kuidagi poolikuks seetõttu. Muidugi võib öelda, et see on siis neile, keda muu üldse ei huvitagi, kui õuna süsteem, käepärane suurus ja meeldiv hind. Samas julgen kahelda, paljud sellistest inimestest üldse teiste telefonide poole vaatavad icon_rolleyes.gif

Mina ei näe selles telefonis droidi kesklassi selgroo murdjat, pigem soodsat valikut neile, kelle arvates on õun ainuke valik. Samsungi telefonide seast oleks S10e endiselt minu soovitus ja kes midagi natuke eksootilisemat proovida julgeb ja ostuga suisa ei kiirusta, siis sarnases hinnaklassis oodatakse Pixel 4A pikisilmi ...

Ei maksa unustada uuendusi. SE 2020 saab veel ~5 aastat uuendusi kui eelnev midagi meile ütleb. Androidil saavad Google omad 3 aastat. Teised heal juhul 2. Tavaliselt ma peaks seda üsna tähtsusetuks, sest mida need uuendused ikka nii väga toovad enam, aga kui peale paari aastat avastatakse suur turvaprobleem ja telefon enam uuendusi ei saa, siis on see minu silmis tõsine probleem.

See on muidugi tõsi, et platvormi vahetus pole kõigile teab mis lihtne. Olles päris kaua Androidi kasutanud pole üldse kindel kas ma saan SE peal teha samu asju isegi kui ma jailbreakin SE.
Mis puutub ekraani suurust siis see on alati inimeses kinni. Algul kui uue ekraani saad - olgu see telefon või isegi monitor/TV on esimene reaktsioon, et wow see asi on ju üüratu. Paari nädala pärast oled juba harjunud ja vaatad, et pagan peaks suurema võtma. Pixel 4a mul eriti usku pole. Nagu Google stateegiasse üldiselt. Tegu on vaadates rauda mida need kasutavad kalliste telefonidega mis on väljatulles alati nagu mingid beetatestid. Kamaluga tarkvara ja isegi riistvaraprobleeme. Isegi nii tõsiseid, et on mindud kohtusse ja lajatatatud class action peale. Kui 4a tuleb, siis see kasutab SD730 ja plastik kerega telefoni eest 400+ maksta on lollus. Puhas droid ja +1 aasta uuendusi vs teised droidid pole piisav argument minu silmis. Isegi kui see on mõõtmetelt veidi normaalsem kui enamus teisi droide.
Nexus oli palju parem. Pixel on seni ühest ämbrist teise kolistanud.
jeesus188 kirjutas:
Betamax kirjutas:

Peale aastat....see oleks ammu pidanud langema thumbs_down.gif
Oleks paar tk ostnud...aga noh ise teavad
See vist esimene samsung, mis hinda ei kaota korrapäraselt

Langeb ta jeh. Pigem tõuseb. Ma vaatan, et saadavus on halvenenud viimasel ajal ja hind on tõusnud. Selge märk sellest, et enam ei toodeta ja laoseisud langevad. Oleksin pidanud siis ära krabama kui 399 maksis. Nüüd peab maksma min 470 ja 490 kui vaadata esimest millel ka mingi saadavus võiks olla. Seegi on ilmselt jumal teab mis regiooni oma mida meil müüakse siin ja ainult Exynose SoC'ga (thx Samsung icon_rolleyes.gif )
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 26.04.2020 01:22:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Oleksin pidanud siis ära krabama kui 399 maksis

Ei saanid löögile .....

Aga olgeg täpsed, android update on 2 aastat, turva värk tule vast 2 korda kauem

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.04.2020 07:07:28 vasta tsitaadiga

Mis te teete nende uuendustega telefonis koguaeg?

Mul Oneplus aastast 2017 ja siiamaani töötab, pole nagu mingit motivatsiooni uuendada. Mõned mölgid on kukkumistest aga katki pole veel läinud.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 26.04.2020 10:45:42 vasta tsitaadiga

No kui pakub, siis why not uuendada icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.04.2020 11:13:47 vasta tsitaadiga

No see pole ju teemaks. Kui pakub, siis uuendadki. Aga siin on kaalukausil see, et kui pikalt telefon mingeid uuendusi saab
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2020 11:49:17 vasta tsitaadiga

Kui ei uuenda, on Tsink-Plekk-Pang Hiinast kohe su telefonis ja varastab Tinderist sõbrad ära.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.04.2020 11:55:23 vasta tsitaadiga

Mind sellega ei saa hirmutada sest mul pole sõpru.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.04.2020 12:43:14 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Mind sellega ei saa hirmutada sest mul pole sõpru.

Sest sul on mingi juust hiinakas - sellega ei saagi sõpru.

tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 26.04.2020 13:39:40 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Ei maksa unustada uuendusi. SE 2020 saab veel ~5 aastat uuendusi kui eelnev midagi meile ütleb. Androidil saavad Google omad 3 aastat. Teised heal juhul 2. Tavaliselt ma peaks seda üsna tähtsusetuks, sest mida need uuendused ikka nii väga toovad enam, aga kui peale paari aastat avastatakse suur turvaprobleem ja telefon enam uuendusi ei saa, siis on see minu silmis tõsine probleem.

See on muidugi tõsi, et platvormi vahetus pole kõigile teab mis lihtne. Olles päris kaua Androidi kasutanud pole üldse kindel kas ma saan SE peal teha samu asju isegi kui ma jailbreakin SE.
Mis puutub ekraani suurust siis see on alati inimeses kinni. Algul kui uue ekraani saad - olgu see telefon või isegi monitor/TV on esimene reaktsioon, et wow see asi on ju üüratu. Paari nädala pärast oled juba harjunud ja vaatad, et pagan peaks suurema võtma. Pixel 4a mul eriti usku pole. Nagu Google stateegiasse üldiselt. Tegu on vaadates rauda mida need kasutavad kalliste telefonidega mis on väljatulles alati nagu mingid beetatestid. Kamaluga tarkvara ja isegi riistvaraprobleeme. Isegi nii tõsiseid, et on mindud kohtusse ja lajatatatud class action peale. Kui 4a tuleb, siis see kasutab SD730 ja plastik kerega telefoni eest 400+ maksta on lollus. Puhas droid ja +1 aasta uuendusi vs teised droidid pole piisav argument minu silmis. Isegi kui see on mõõtmetelt veidi normaalsem kui enamus teisi droide.
Nexus oli palju parem. Pixel on seni ühest ämbrist teise kolistanud.

Ekraani suuruse pärast süsteemi vahetada oleks ka tobe, aga igale oma.
Mis Pixelitesse puutub, siis mis ämbritest jutt? 2 XL on igatahes senini olnud suurepärane telefon. Uutel Samsadel pole ka viga, samuti 3 aastat uuendusi. Enam-vähem ju selline normaalse toimimise piir ju ongi, uusim süsteem kolmeaastasel raual on okei, edasine on juba enese ja raua piinamine. Tahad normaalsust, ostadki uue fööni siis.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.04.2020 14:27:58 vasta tsitaadiga

Märt.,

https://www.theverge.com/2019/8/12/20802337/google-pixel-xl-microphone-class-action-issue-claims-defect
https://www.theverge.com/2017/10/24/16519530/google-pixel-2xl-screen-issues-deep-and-unfixable

https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_(1st_generation)#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_2#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_3#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_3a#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_4#Issues

Iga telefoni all pikk nimekiri probleemidest. Uuematel õnneks tundub vähem probleeme olevat.
2-3 aasta tagant telefoni vahetamisel oli mõtet varem kui tehnika arenes suurema kiirusega. Nüüd on juba aastaid suht paigal tammutud ja seda on ka numbritest näha, et inimesed hoiavad telefone kauem mitte ei torma kohe uut mudelit ostma.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.04.2020 14:43:18 vasta tsitaadiga

Kõikidel telefonidel on suuremad või väiksemad tüüpvead. Pole veel 100% ideaalset ja vigadeta telefoni näinud (võib-olla mõni Nokia 5110 või 3310).
Kui selline/sellised telefon(id) eksisteeriks, siis selle tootjafirmal poleks konkurente.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.04.2020 15:27:56 vasta tsitaadiga

Betamax, Absoluutselt nõus aga asi on selles hinnas mida küsitakse Pixelite eest, mis rauaga need tulevad ja selle hinna/raua kombo juures ootaks paremat. Eriti kui arvestada, et need jooksutavad stock androidi, seega OEM pole Androidi pekki keeranud ja see ei tohiks olla probleemide allikas.
Kindlasti teistel on kah probleeme. Viimane mis oli siin oli OnePlus 8/Pro millel ekraani ja kaamera jamad aga hind kõrgem kui eelkäijal. Kaamera tehti tarkvarauuendusega korda. Ekraani osas pole kindel.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 26.04.2020 18:12:50 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
The World Needs a Truly Compact Android Phone
https://wccftech.com/the-world-needs-a-truly-compact-android-phone/

Üldjoontes õige jutt, aga natuke liialt palju jauratakse ikkagi "screen size"-i kallal. See ei näita paraku kompaktsust. iPhone SE on oma 4,7"-se ekraani juures välismõõtmetega 138,4 x 67,3 x 7,3mm ja kaaluga 148g. S10e aga selle kõrval justkui hiiglasliku 5,8" ekraaniga 142,2 x 69,9 x 7,9mm ja 150g raske. Ehk 4 mm lisapikkust, 2,5 mm laiust, pool milli paksust ja kõigest 2g lisakaalu, aga 28mm suurema diagonaaliga ekraan (ok, pikem kuvasuhe ei anna ekraanipinda päris võrdeliselt juurde) ja üle 1Ah mahukam aku! Ma nimetaks seda palju kompaktsemaks.

Võtsid hästi kokku ka pmst minu mõtted. Mul varsti aasta täis s10e'ga ja olen väga rahul. Uus iphone SE oleks vast siis midagi erilist olnud, kui ta olekski mõõtmetelt nagu 4.7" ekraan. Kui googeldada "Iphone SE concept", siis sealt leiab ikka väga ilusaid üleni ekraan kompaktseid ideid. Praegune aga tuli pmst sama suur nagu s10e aga väikese ekraaniga.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.04.2020 18:29:50 vasta tsitaadiga

Renq, SE aku ei kannataks välja servast-servani ekraani. Jah see oleks ilusam aga akule paneks põntsu. Lisaks peaks siis reso suurendama, et 720p vms 5,8" peal liiga kandiline välja ei näeks mis omakorda kulutaks akut.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2020 18:45:22 vasta tsitaadiga

Keegi polekski SE-le 4,7"-st suuremat ekraani oodanud.

Mäletan, et tegin juba 4S ajal, kui 5 oodati, terve esikülje suuruse ekraaniga virtualtuuningu, pilt kahjuks koos applespotiga kadunud... Juba siis oodati, et korpus jääb sama suureks nagu 4/4S, home-nupp aga kaob ja ekraan venib üle esikülje. Tulemust teame kõik - telefon venitati hoopis telekapuldina pikaks ja laiad mustad otsad jäid alles. Ma võtaks hetkel jumala hea meelega iPhone 4(S) suuruse täisekraaniga telefoni. Kuvasuhe olekski ka parem, pole nii pikka vaja.

Kisub küll siin S10 teemas OT-ks ära, aga ega õunateemas pole vist oluliselt parem targutada, kui palju ägedam S10e uuest SE-st on... icon_smile.gif
tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 26.04.2020 19:57:49 vasta tsitaadiga

Seejuures tasuks kindlasti ka mõelda väikesele asjaolule, et 5 aasta pärast on SE välimuselt väga vana moega ja oldschool värk.
Mitte, et see nüüd üdini halb oleks!

Aga kui mõelda, kuhu me 5 aastaga jõudnud oleme (alates iPhone 6st), siis vahe on ikka väga meeletu...
Kahtlemata väga hea telefon! Nagu ka S10e.

Samsung on lõpuks tarkvaras järele jõudnud. On aru saadud, mis tähtis on ja mida inimesed ootavad. Mäletan veel S8 aegu, kui tarkvara oli nagu ta oli. Viimaste OneUI uuendustega on see väga palju paremaks läinud ning Samsungi soft on minu lemmik (skinni mõttes). Küll aga jälestan ma Exynose protsessoreid, mis on SD-ga võrreldes ikka päris tükk maad kehvemad (just aku/jõudlus). Samas räägitakse, et Night mode olevat Exynosel grammike parem... võta näpust. Olen küll tech-savvy, aga kõigega ka kursis ei viitsi olla.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2020 20:22:32 vasta tsitaadiga

Kui ma praegu meenutan (väga hea sõnaga üldiselt) oma S7-t Android 7-ga, siis ma küll ei julge öelda, et Android 10 hetkel kuidagi suurelt parem oleks. Tume theme (mida praegu isegi sellena veel nimetada ei julgeta, lihtsalt "night mode"...) tuleb peamisena pähe. Mäletan hästi, kui Android 5 õunalikult valgeks ära läks ja ohkasin, et tuleks juba rutem aeg, kui mustast saab jälle uus valge... icon_smile.gif
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 26.04.2020 21:03:28 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Märt.,

https://www.theverge.com/2019/8/12/20802337/google-pixel-xl-microphone-class-action-issue-claims-defect
https://www.theverge.com/2017/10/24/16519530/google-pixel-2xl-screen-issues-deep-and-unfixable

https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_(1st_generation)#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_2#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_3#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_3a#Issues
https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_4#Issues

Iga telefoni all pikk nimekiri probleemidest. Uuematel õnneks tundub vähem probleeme olevat.
2-3 aasta tagant telefoni vahetamisel oli mõtet varem kui tehnika arenes suurema kiirusega. Nüüd on juba aastaid suht paigal tammutud ja seda on ka numbritest näha, et inimesed hoiavad telefone kauem mitte ei torma kohe uut mudelit ostma.

Okei, tänan. Minu 2 XL ei oma õnneks ühtegi mainitud häda ja õnneks ei loe neid kokkuvõtteid ning telefonid töötavad laitmatult. 2 aastat vana 2 XL, aga aku peab kui uuel.
Teen ka edaspidi nii ja jään originaalile truuks.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 27.04.2020 01:02:29 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Kui ma praegu meenutan (väga hea sõnaga üldiselt) oma S7-t Android 7-ga, siis ma küll ei julge öelda, et Android 10 hetkel kuidagi suurelt parem oleks. Tume theme (mida praegu isegi sellena veel nimetada ei julgeta, lihtsalt "night mode"...) tuleb peamisena pähe. Mäletan hästi, kui Android 5 õunalikult valgeks ära läks ja ohkasin, et tuleks juba rutem aeg, kui mustast saab jälle uus valge... icon_smile.gif

Google'l läks jah tohutult aega, et lõpuks dark theme teha. Veebis pole siiani nt Gmailil korralikku dark theme. Pean kasutama lisasid ja skripte, et silmi säästa. Androidis on kõik kes kasutavad v8 või varasemat pmst fucked, kuna Google ei toeta seda äpi põhiselt vanematel versioonidel mis on eriti nõme. Et kõik google äpid ootavad, et süsteem toetaks dark theme. Siis lülitab nt Gmail jne oma äpis kah selle sisse. Kogu äppide point oli ju algusest peale, et neid saaks uuendada süsteemist sõltumatult (turvalisem, kiirem feature update jne) aga siis Google läheb ja teeb sellise sõltuvuse OS versioonist thumbs_down.gif
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 27.04.2020 01:20:57 vasta tsitaadiga

Kas Android 1.5 ei olnud õieti enamuses dark themega? icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy S10 seeria arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 90, 91, 92  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.