praegune kellaaeg 21.06.2025 20:42:25
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bjorn17
HV kasutaja

|
17.04.2020 21:29:39
|
|
|
Huawei B2368 seade Elisast käes. Sees Tele2 piiramatu nett. 4.5G leviala olemas, nii maja keskel toas kui õues tuleb enam vähem stabiilselt 20-25ms ping, 100+ alla ja 50+ üles. Min numbrid 90/30, max olnud 140/65.
Sisemine wifi on tõesti väikese levialaga, aga katab minu vajadused. Hetkel rahul.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
17.04.2020 21:40:52
|
|
|
bjorn17 kirjutas: |
Huawei B2368 seade Elisast käes. Sees Tele2 piiramatu nett. 4.5G leviala olemas, nii maja keskel toas kui õues tuleb enam vähem stabiilselt 20-25ms ping, 100+ alla ja 50+ üles. Min numbrid 90/30, max olnud 140/65.
Sisemine wifi on tõesti väikese levialaga, aga katab minu vajadused. Hetkel rahul. |
Mitu pulka staatus näitab? Mis värvi on välispurgi led? Mis firmaware versioon on? Kas kasutaja on user/LTE@Endusr? Proovi kas admin/CPE@huawei töötab?
Kui Sul enne midagi ei olnud ja nüüd on nii palju, siis tõesti Sinu puhul töötab, palju õnne, mul tegi see purk olukorra vaid hullemaks ja seda kõigi operaatoritega.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjorn17
HV kasutaja

|
19.04.2020 18:41:23
|
|
|
ksuuk kirjutas: |
Sisemine wifi on tõesti väikese levialaga, aga katab minu vajadused. Hetkel rahul. |
Mitu pulka staatus näitab? Mis värvi on välispurgi led? Mis firmaware versioon on? Kas kasutaja on user/LTE@Endusr? Proovi kas admin/CPE@huawei töötab?
Kui Sul enne midagi ei olnud ja nüüd on nii palju, siis tõesti Sinu puhul töötab, palju õnne, mul tegi see purk olukorra vaid hullemaks ja seda kõigi operaatoritega. |
Staatus pendeldab rohelise/sinise vahepeal.
Firmware versioon: B2368_V100R001C00SPC101 (04/11/2019)
Muu info:
Status: LTE+
SIM Card Status: PIN disabled
Signal Strength: -44 dBm
Service Provider: 24803
Frequency Band: 3
Connection Up Time: 0 Day(s), 1 Hour(s),20 Minute(s),59 Second(s)
RSRP: -68 dBm
SINR: 18 dB (SINR kõigub 8 ja 18 vahel, kardan et peegeldab katuselt, mul on räästakasti külge pandud)
Default login admin/CPE@Elisa. Sinu poolt pakutud CPE@huawei ei töötanud.
Väike tagasiside paari päeva testimisest ka:
sisemine wifi on 5Ghz levialaga tõesti veidi kitsas, signaal kaob ära pärast 4 vaheseina (Bauroc 150mm kõik vaheseinad + mööbel siin-seal). Kolme vaheseinaga veel toimetas, kuid aeglaselt.
Wifi 2.4Ghz levialas on palju parem, 4 vaheseinaga oli veel ühendus olemas, kolme vaheseinaga toimetas normaalselt, 50Mbits võrgukiirusega.
Wifi kiirusest ei tule kummagagi puudu.
Kui SINR saaks stabiilsemaks, siis ei oleks suurt midagi mille üle kurta.
Kas Serive Provider 24803 viitab kindlale mastile mida saab CellMapperist vms vaadata?
Sorry OT pärast veidi vales teemas, kui admin soovib tõsta, siis liigutage sobiva alla.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
19.04.2020 18:48:37
|
|
|
24803 on lihtsalt Tele2 numbriliselt. Juba Nokia 1610 näitas nii, kui teenusepakkuja nime mälus polnud. "EMT" ja "Radiolinja" vastavalt 24801 ja 24802.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
20.04.2020 14:29:42
|
|
|
Staatus pendeldab rohelise/sinise vahepeal.
Firmware versioon: B2368_V100R001C00SPC101 (04/11/2019)
Muu info:
Status: LTE+
SIM Card Status: PIN disabled
Signal Strength: -44 dBm
Service Provider: 24803
Frequency Band: 3
Connection Up Time: 0 Day(s), 1 Hour(s),20 Minute(s),59 Second(s)
RSRP: -68 dBm
SINR: 18 dB (SINR kõigub 8 ja 18 vahel, kardan et peegeldab katuselt, mul on räästakasti külge pandud)
Default login admin/CPE@Elisa. Sinu poolt pakutud CPE@huawei ei töötanud. |
Seega Elisa on tellinud toote oma seadistustega, Tele2 -e pakutava firmware on B2368_V100R001C00SPC086 ja default paroolid. Ja SINR on parem kui ma otse masti all telefoniga sain. :(
See 4G levi on minu jaoks ikkagi midagi loogikavastast. Tutikas Huawei B535 ruuter, Tele2 mast on 800 m eemal, ruuter oli siiani esimesel korrusel, keset tuba. Kiirused down/up olid keskmiselt sellised 60-75 down, 35-45 up.
Paigaldasin eile Nelli antenni katusele ja ruuteri teise korruse kipsseina sisse tehtud auku, plekist luugi taha, masti suhtes maja teise nurka. Katuselt on antennist mastini otsevaade, vahepeal põld, ei ühtegi segavat puud ega muud.
Ja kuigi nüüd on signaalitugevused head, on välise antenniga kiirused kehvad, auto peal on täitsa nutune ja B1 peale lukustades midagi üldse tuleb. Ning kui lülitan sisemiste antennide peale, siis hoolimata ruuteri varjestatud asukohast on down/up pea topelt parem, kuigi signaalitugevused on kehvemad. Kusjuures sama mast, sama CellID, sama Cell. Tegin pool päeva teste, ka öösel ja varahommikul ja hea kui saab 25-30MB down/up, ehk sama kui B2368 testides. Lülitasin wifi välja, läpakas otse lan porti, ei miskit vahet, aru ei saa mis jama see on. Lähiajal proovin veel B525 ruuteri ära, kui see ka aita, siis kruvin katuselt antenni maha ja viin tagasi.
Edit: Veetsin katusel tunnikese ja HuaweiMonitor ( https://oga83.github.io/HuaweiMonitor/ (gui on inglisekeelne)) abil (näitab igasugu graafikuid) ja keerasin antenni natuke mastist eemale ja suunasin madalamale ja sain kiirused paremaks, valisin kõik kanalid mida mast teoetab.
viimati muutis ksuuk 24.04.2020 22:21:44, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
24.04.2020 21:56:29
|
|
|
Ja kuigi nüüd on signaalitugevused head, on välise antenniga kiirused kehvad, auto peal on täitsa nutune ja B1 peale lukustades midagi üldse tuleb. Ning kui lülitan sisemiste antennide peale, siis hoolimata ruuteri varjestatud asukohast on down/up pea topelt parem, kuigi signaalitugevused on kehvemad. Kusjuures sama mast, sama CellID, sama Cell. Tegin pool päeva teste, ka öösel ja varahommikul ja hea kui saab 25-30MB down/up, ehk sama kui B2368 testides. Lülitasin wifi välja, läpakas otse lan porti, ei miskit vahet, aru ei saa mis jama see on. Lähiajal proovin veel B525 ruuteri ära, kui see ka aita, siis kruvin katuselt antenni maha ja viin tagasi. |
Ei usu, et see B525 aitab. Võtsin paar päeva tagasi Tele2-lt Piiramatu interneti koos B525 ruuteriga ja kiirused on ikka nutused. Enamus ajast näitab 5Mb/s alla ja 5Mb/s üles aga mõlemad kiirused kõiguvad tihedalt 2Mb/s peale. Maksimaalne mis ma sain oli 25Mb/s aga minut hiljem olid kiirused tagasi 5Mb/s peal. Helistasin ja kurtsin muret. Pidid masti üle vaatama aga ütlesid, et kelleltki teiselt pole kaebust tulnud. Samalt mastilt aga Elisa netiga saan lubatud kiirused kätte. Ühel telefonil 12Mb/s alla ja 6Mb/s üles, teisel 50/20 vastavalt. Võtsin ka neiule Tele2 paketi telefonile ja kiirust näitab 8Mb/s ja 1.5Mb/s vastavalt. Vägagi nutune. Tuleb vist Elisa peale minna üle. Hind on krõbedam aga vähemalt pole midagi halba kuulnud kiiruste kohta
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.04.2020 22:08:06
|
|
|
Ma olen B525-ga Mustakal öösel üle 100 DL kiiruse isegi ära näinud Tele2-s. Ruuterid-pulgad kipuvad muidugi ajale jalgu jääma olukorras, kus tipptelefonid on juba Cat20...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
24.04.2020 22:15:56
|
|
|
cwsker kirjutas: |
Ei usu, et see B525 aitab. Võtsin paar päeva tagasi Tele2-lt Piiramatu interneti koos B525 ruuteriga ja kiirused on ikka nutused. |
Kuidas Sa neilt B525 ruuteri said? Sest neil ju ladu tühi - https://tele2.ee/pood/ruuterid-lisavarustus/huawei-b525-4g-ruuter
Pidin tükk aega nuiama ja siis kuskilt leiti ja lubati saata, kui ei sobi, siis panen müüki. Aga mul on siiski B525 -e usku, vanema aga korralik raua ja RJ11 pesaga, B535 osas Rantelon (Nelli tootja) arvas, et signaal on juba nii suur (>51dBm), et modem ei suuda mõõta ja siis lööb sisendi lukku. Kusjuures SINR on ikka keskmiselt 2 vaid. :(
Kiiruste osas jällegi on Tele2 mul parim, hetke seis:
SpeedTest++ version 1.14
Speedtest.net command line interface
Info: https://github.com/taganaka/SpeedTest
Author: Francesco Laurita <francesco.laurita@gmail.com>
Tele2 Estonia
Finding fastest server... 1000 Servers online
............
Server: Tallinn sidur.tele2.ee:8080 by Tele2 Eesti (1.28195 km from you): 12 ms
Ping: 12 ms.
Jitter: 2 ms.
Determine line type (2) ........................
Broadband line type detected: profile selected broadband
Testing download speed (32) .........................................................................................................................
Download: 92.15 Mbit/s
Testing upload speed (8) ................................................................
Upload: 56.81 Mbit/s
rex kirjutas: |
Ma olen B525-ga Mustakal öösel üle 100 DL kiiruse isegi ära näinud Tele2-s. Ruuterid-pulgad kipuvad muidugi ajale jalgu jääma olukorras, kus tipptelefonid on juba Cat20... |
Mis kasu sellest kasutaja seadme võimekusest, tugijaamad on Cat4, kui sedagi ja valdavalt kanalite agregeerimist ei toimu ning kõige tipuks on mastist link edasi aeglane? Ja ega selle raha eest, mida kasutajad maksavad, mingit kosmoselaeva ei ehita ka.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
24.04.2020 22:35:19
|
|
|
Ei usu, et see B525 aitab. Võtsin paar päeva tagasi Tele2-lt Piiramatu interneti koos B525 ruuteriga ja kiirused on ikka nutused. |
Kuidas Sa neilt B525 ruuteri said? Sest neil ju ladu tühi - https://tele2.ee/pood/ruuterid-lisavarustus/huawei-b525-4g-ruuter
Pidin tükk aega nuiama ja siis kuskilt leiti ja lubati saata, kui ei sobi, siis panen müüki. Aga mul on siiski B525 -e usku, vanema aga korralik raua ja RJ11 pesaga, B535 osas Rantelon (Nelli tootja) arvas, et signaal on juba nii suur (>51dBm), et modem ei suuda mõõta ja siis lööb sisendi lukku. Kusjuures SINR on ikka keskmiselt 2 vaid.
|
Just liitusin Tele2-ga. Äkki siis uutele klientidele ikka on anda
Vaatasin SINR ka üle. -7 on. Võtsin antenni ära ja tõusis -2 peale. Ma ei oskagi midagi öelda. Masti ja minu vaheline kaugus on 460m. "Mets" on vahel aga see ei tohiks ju mõjutada kui Elisalt tuleb normaalne signaal...
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
24.04.2020 23:01:08
|
|
|
Pidin tükk aega nuiama ja siis kuskilt leiti ja lubati saata, kui ei sobi, siis panen müüki. Aga mul on siiski B525 -e usku, vanema aga korralik raua ja RJ11 pesaga, B535 osas Rantelon (Nelli tootja) arvas, et signaal on juba nii suur (>51dBm), et modem ei suuda mõõta ja siis lööb sisendi lukku. Kusjuures SINR on ikka keskmiselt 2 vaid.
Kiiruste osas jällegi on Tele2 mul parim, hetke seis:
SpeedTest++ version 1.14
Speedtest.net command line interface
Info: https://github.com/taganaka/SpeedTest
Author: Francesco Laurita <francesco.laurita@gmail.com>
Tele2 Estonia
Finding fastest server... 1000 Servers online
............
Server: Tallinn sidur.tele2.ee:8080 by Tele2 Eesti (1.28195 km from you): 12 ms
Ping: 12 ms.
Jitter: 2 ms.
Determine line type (2) ........................
Broadband line type detected: profile selected broadband
Testing download speed (32) .........................................................................................................................
Download: 92.15 Mbit/s
Testing upload speed (8) ................................................................
Upload: 56.81 Mbit/s
Ma olen B525-ga Mustakal öösel üle 100 DL kiiruse isegi ära näinud Tele2-s. Ruuterid-pulgad kipuvad muidugi ajale jalgu jääma olukorras, kus tipptelefonid on juba Cat20... |
Mis kasu sellest kasutaja seadme võimekusest, tugijaamad on Cat4, kui sedagi ja valdavalt kanalite agregeerimist ei toimu ning kõige tipuks on mastist link edasi aeglane? Ja ega selle raha eest, mida kasutajad maksavad, mingit kosmoselaeva ei ehita ka. |
Ära mõtle oma peas ise asju välja. Kindlasti eksisteerib kõigil jaamasid kus toimetab tänaseni üks sagedus kuid kõike tehakse vastavalt vajadusele/ressurssidele ning plaanidele. Valdavalt on Tele2'l olemas 2xCA ning see aasta on arendus 3xCA suunal. Tallinnas on pea 100%liselt 2CA/3CA lahendused, sest eksisteerib tunduvalt suurem nõudlus kui hajaasustusega piirkondades. Viimane tulemus telefonist tipptunnil kuskil Kristiine keskuse kandis:
Spoiler 
Tugijaamal ei jää mitte kunagi läbilaskevõime lingi taha kinni, sellisel olukorral ei lasta juhtuda. Mitte ühegi operaatori puhul. Seal kus ei ole optikat on 1G/10G lingid.
B525 on vanaraud. Paratamatus, et kaob müügilt ära kui enam ei toodeta.
SINR on puhtalt keskkonna teema ja ei olene eriti teenusepakkujast. Nii palju oleneb et antennide asetused on erinevad vastavalt rendilepingutele kuid põhiliselt keskkonnast põhjustatusd iseärasused (peegeldused).
Samalt mastilt aga Elisa netiga saan lubatud kiirused kätte. Ühel telefonil 12Mb/s alla ja 6Mb/s üles, teisel 50/20 vastavalt. Võtsin ka neiule Tele2 paketi telefonile ja kiirust näitab 8Mb/s ja 1.5Mb/s vastavalt. Vägagi nutune. Tuleb vist Elisa peale minna üle. Hind on krõbedam aga vähemalt pole midagi halba kuulnud kiiruste kohta  |
Sellist asja nagu lubatud kiirus raadio puhul paraku ei eksisteeri kui mõned erandid välja jätta. See on teada tuntud tõde, et mobiilside puhul ja eriti linnast väljas tulebki testida kõigi kolme SIM'iga kui olukord seda nõuab. Suuremas linnas ei ole erilist vahet kelle teenust kasutad, sest ülekatvus / maht on suur. Eks esineb probleeme linnaski kuid need on pigem erandid. Antud juhul tähendab see lihtsalt seda, et Tele2 on suutnud antud piirkonnas rohkem müüa kui Elisa ja neid piirkondi kus vastav teenus ikaldab lahatakse iga operaatori teemas. Paratamatus.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
24.04.2020 23:07:07
|
|
|
ksuuk, küsisin sõbralt su teksti kohta. Ta tunneb mastide jne hingeelu väga hästi. Eriti just see viimane lause tundub mulle ka kahtlane... Vastus oli üpris lühike:
täis pask jutt, suuremat sitta annab kokku kirjutada.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
24.04.2020 23:51:22
|
|
|
T1000 kirjutas: |
Sellist asja nagu lubatud kiirus raadio puhul paraku ei eksisteeri kui mõned erandid välja jätta. See on teada tuntud tõde, et mobiilside puhul ja eriti linnast väljas tulebki testida kõigi kolme SIM'iga kui olukord seda nõuab. Suuremas linnas ei ole erilist vahet kelle teenust kasutad, sest ülekatvus / maht on suur. Eks esineb probleeme linnaski kuid need on pigem erandid. Antud juhul tähendab see lihtsalt seda, et Tele2 on suutnud antud piirkonnas rohkem müüa kui Elisa ja neid piirkondi kus vastav teenus ikaldab lahatakse iga operaatori teemas. Paratamatus.  |
Elisal on Elvas kindlasti kliente rohkem ja mis mõttes lubatud kiiruseid ei eksisteeri? Elisa paketis on kirjas 50/20 nett ja selle ma sain ka ju. Tele2 kutilt küsisin kiiruseid ja ta ütles, et 40 alla / 30 üles ei ole mitte mingisugune probleem, aga nagu näha siis on. Käisin just 100m mastist eemal telefoniga kiirust võtmas ja sain 55/16. Teise masti juures sain kiiruseks 50/36.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
25.04.2020 00:43:56
|
|
|
B525 on vanaraud. Paratamatus, et kaob müügilt ära kui enam ei toodeta. |
Eks ta vaikselt hakkab olema, jah, aga mida asemele tahta? Huawei veeb on ka ikka paras jura - consumer.huawei.com peal on ainult telefonid, kellad ja muu tilulilu. Kuskil Uus-Meremaa site'is on paar ruuterit ka: https://consumer.huawei.com/nz/smart-home/ - Ürgne B315, natuke parem B525, juba moekam B618. Viimasel aga on LAN porte naa vähevõitu ja see kuubik ei pruugi enam seadmekappi ära mahtuda.
B535 on misasi üldse? Ainult meie turule tekitatud asjandus? Huawei ise ei julge sellele isegi korralikku nime anda: https://consumer.huawei.com/en/routers/4g-router-3pro/
Oleks see B525 pealt tuntav hüpe? Justkui Cat7, aga specs'i järgi ikka samamoodi 300 mega max DL. Gbit Switch ja AC WiFi on B525-l ka olemas.
Mida asemele võtta? Zyxelilt või Netgearilt miskit?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
25.04.2020 12:02:13
|
|
|
Astusin kellegi konnasilma peale. See on ju nii alati olnud, et iga operaator lööb vastu rindu, väites, et tal on küige paremad riistad ja teistel mitte ja see, kes vastupidist väidab on loll. Samm ette, kes vannub, et neil pole vanaraud kasutusel, seadmed on suppordi all, eri tootja seadmed teevad omavahel CA -d jne, uplink pole umbes, raha-, ega spetsialistide probleemi pole jne.
indlasti eksisteerib kõigil jaamasid kus toimetab tänaseni üks sagedus kuid kõike tehakse vastavalt vajadusele/ressurssidele ning plaanidele. Valdavalt on Tele2'l olemas 2xCA ning see aasta on arendus 3xCA suunal. Tallinnas on pea 100%liselt 2CA/3CA lahendused, sest eksisteerib tunduvalt suurem nõudlus kui hajaasustusega piirkondades. |
No aga seda ma ju väitsingi? Tallinn ei ole muide Eesti. Mida see Cat 6> seade annab sellisel juhul kui sagedusi ei lisandu ja kuidas saab nõudlus ületada pakkumist kui Sinu väitel operaator tegutseb vastavalt vajadusele?
Tugijaamal ei jää mitte kunagi läbilaskevõime lingi taha kinni, sellisel olukorral ei lasta juhtuda. Mitte ühegi operaatori puhul. Seal kus ei ole optikat on 1G/10G lingid. |
1G lingiga tugijaamal ei jää midagi läbilaskevõime taha kinni? Aga millised on teoreetilised läbilaskevõimed Tele2 mastidel, B1,B3,B20 kanalitel? Oskad Sa näiteks öelda mis on iga kanali maksimaalne läbilaskevõime? Mis on B1+B3 maksimaalne läbilaskevõime?
SINR on puhtalt keskkonna teema ja ei olene eriti teenusepakkujast. Nii palju oleneb et antennide asetused on erinevad vastavalt rendilepingutele kuid põhiliselt keskkonnast põhjustatusd iseärasused (peegeldused). |
Mis peegeldus tekib väliantenniga otsevaates masti sihtides? Kas masti all peaks olema max SINR? Mis põhjustab SINR pideva hüppamise, kui muud parameetrid on stabiilsed?
Ürgne B315, natuke parem B525, juba moekam B618. Viimasel aga on LAN porte naa vähevõitu ja see kuubik ei pruugi enam seadmekappi ära mahtuda.
B535 on misasi üldse? Ainult meie turule tekitatud asjandus? Huawei ise ei julge sellele isegi korralikku nime anda: https://consumer.huawei.com/en/routers/4g-router-3pro/
Oleks see B525 pealt tuntav hüpe? Justkui Cat7, aga specs'i järgi ikka samamoodi 300 mega max DL. Gbit Switch ja AC WiFi on B525-l ka olemas.
Mida asemele võtta? Zyxelilt või Netgearilt miskit? |
Head valikut kahjuks pole, B535 selline "ei liha/ei kala", on Netgear on kallis tavakasutajale. Zyxel -t muide pakub Telia. B618s-22d on kobakas, kallis ja mitte SMA vaid TS9 antennipesadega ning kuigi paberil heade andmetega, siis praktikas testides on B525 väidetavalt siiski kiirem olnud ja eelkõige peab ka operaator Cat6> toetama. Tele2 -l aga näiteks puudub 2600 sagedus üldse. Tundubki, et uus suund on vaid 5G ja Aasia tootjate jaoks on kogu 4G vanaraud, millesse enam ei panustata.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
30.04.2020 15:02:01
|
|
|
Oskab keegi öelda, et kas Huawei B525 ning B535 mingit erilist vahet on? Püüab levi paremini, saavutab paremaid kiiruseid jms.
Hetkel endal B525 kasutusel, kuid kuna B535 saab ka rentida, et siis asendaks selle vastu välja, kui see eriolukord läbi saab ning esindused lahti taas on.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
30.04.2020 18:17:20
|
|
|
hendrik32 kirjutas: |
Oskab keegi öelda, et kas Huawei B525 ning B535 mingit erilist vahet on? Püüab levi paremini, saavutab paremaid kiiruseid jms.
Hetkel endal B525 kasutusel, kuid kuna B535 saab ka rentida, et siis asendaks selle vastu välja, kui see eriolukord läbi saab ning esindused lahti taas on. |
Juttude järgi olevat B535 palju parem kui B525. Ise ei oska midagi öelda.
Tele2 esindused on avatud tulevast nädalat. Vähemalt nii väitis mulle Tele2 klienditeenindaja.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
30.04.2020 19:52:02
|
|
|
hendrik32 kirjutas: |
Hetkel endal B525 kasutusel, kuid kuna B535 saab ka rentida, et siis asendaks selle vastu välja, kui see eriolukord läbi saab ning esindused lahti taas on. |
Mul on renditud B535 aga kuna soovisin kasutada ka lauatelefoni, siis võtsin lisaks B525 -e testimiseks. Tõepoolest, B525 -le on vaja vaid lauatelefon külge ühendada ja saab sisse/välja helistada. Aga millegipärast teatud spetsiifilised süsteemid, mida kasutan, B525 telefoni tooni ei tunnista, lisaks ka toru hargile/hargilt tegevusega toon tekib alles tüki aja pärast, mis taaskord tekitab süsteemidele probleeme.
Levi osas - (kasutan vaid ruuteriks, wifi on kinni), B525 -e on kahte tüüpi, B525s-23a ja B525s-65a ja ma sain esimese tüübi. Mastis on kolm kanalit B1,B3 ja B20. Kõige kiiremad on B1,B3 aga B525s-23a ei oska neid agregeerida ja seetõttu ei saa B525s-23a kätte seda kiirust, mida B535-232 annab, sest B535-232 oskab B1+B3 -e agregeerida. Kuigi ka B525 -e GUI on nüüd samalaadne, sinine, B535 -l on lisaks brigde mode, remote https access, natuke parem ruuteri sageduste, võimsuse, sageduste jms info ning backup and restore.
Seega tagastan (muide ei pea esindusse minema, nad saadavad ja viivad kulleriga) B525 -e ja rendin B535 -e edasi. Kellele pakub huvi, siis seadmete kanalite andmed:
B525s-23a:
LTE: B1/3/7/8/20/32/38
Intra-band contiguous: B3+B3, B7+B7, B38+B38
Inter-band: B3+B7, B3+B20, B7+B20, B7+B8, B3+B8, B1+B20, B1+B8, B20+B32
B525s-65a:
LTE: B1/B3/B7/B8/B20/B26/B28/B38/B40
Inter-band: B1+B3, B1+B5, B1+B19, B1+B8, B1+B20, B1+B28, B3+B5, B3+B19,
B3+B7, B3+B8, B3+B20, B3+B28, B4+B28, B5+B7, B5+B38, B5+B40, B7+B20,
B7+B28, B7+B8, B8+B28, B20+B32, B20+B38, B26+B40, B28+B38
Intra-band contiguous: B1+B1, B3+B3, B7+B7, B26+B26, B38+B38, B40+B40,
B41+B41
Intra-band noncontiguous: B3+B3, B38+B38, B40+B40, B41+B41
B535-232:
LTE: B1/B3/B7/B8/B20/B28/B32/B38
Intra-band: B1+B3, B1+B7, B1+B8, B1+B20, B1+B28, B3+B7, B3+B8, B3+B20,
B3+B28, B7+B8, B7+B20, B7+B28, B8+B32, B8+B38, B20+B32, B20+B38, B28+B38
Intra-band (unknown): B3+B3
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
01.05.2020 18:55:32
|
|
|
Liitusin siis Tele2 "piiramatu koduinternetiga üle õhu" ca nädal tagasi ja oi kuidas ma kahetsen. Lubati kiiruseks VÄHEMALT 40/30. No ma saan aru, et nad ei saa midagi lubada aga ikkagi. Maksimaalne mis ma kätte saanud olen on ca 40 alla ja 12 üles (keskmine on ca 10 alla 5 üles). Ei kannata Youtube-st laule kuulata 144p peal, sest kui laul muutub läheb mängus ping umbes 200 peale sekundiks. Samal päeval kui ma ruuteri ja SIM-kaardi kätte sain helistasin klienditeenidusse ja tahtsin tehnikuga rääkida, sest klienditeenindajad ei saa mitte kottigi aru ja ainult ajavad seosetut juttu. Tänaseks on siis juba üle nädala möödas ja ikka ei midagi. Olen juba 3 korda tagasi helistanud ja koguaeg mämmerdatakse, et panevad kirja ja et "homme-ülehomme" helistab. Tahan lihtsalt tehnikult kuulda, et mu SINR ei parane ca -4 pealt ja saan ära minna, enne kui 2 nädalat kukub.
Pilt interneti kiiruse testidest sellest ajast kui ma sain selle paketi.
https://i.imgur.com/mBfKk5o.png
TL;DR - Tele2 on ajuvaba.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
01.05.2020 19:41:27
|
|
|
Liitusin siis Tele2 "piiramatu koduinternetiga üle õhu" ca nädal tagasi ja oi kuidas ma kahetsen. |
Parima mobiilse interneti valimiseks peab alati ära proovima kõigi kolme operaatori pakutava, soovitavalt koos välisantenni ja vajadusel ruuteri kanalite seadistamisega. Ise olen hetkel Tele2 interneti kasutaja, kuna Telia kiirused on pea olematud, Elisa on natuke parem ja Tele2 on kõige parem aga ka kõige kallim. Aga olukord võib muutuda suvalisel ajal.
Minuteada Tele2 kasutab kolme kanalit:
B1 2100 MHz
B3 1800 MHz
B20 800 MHz
Mul on näiteks B1 kõige kiirem. Katseta ja saad teada mis on kaks kõige kiiremat kanalit ja siis kas kasuta vaid kiiremat või agregeerida mõlemad.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
01.05.2020 19:53:00
|
|
|
cwsker, millise kiirusetesti tulemuseni saavutab seade väliskeskkonnas ?
Peedu ja Elvale lähedale asuvad kandid tarbivad kõik mõnuga mobiilside internetti. Kaabliga saavad vähesed. Seega on erinevad opekad suuremal või vähemal määral koormatud.
Ära saad minna ka varem, kui lepingu telefoni teel/internetis sõlmisid? 14 päeva tagastusõigust enivei.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
kevku
HV kasutaja
|
01.05.2020 19:57:47
|
|
|
Eks sellised kliendid, kes ootavad fiibrit üle piiratud eetri on ka iga firma unelm.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
01.05.2020 20:09:31
|
|
|
Lihtsalt mainin, et youtube polegi mingi muusikakuulamise koht
Aga see selleks. Mobiilse puhul suht tavaline, et kui täiskiirusega miskit alla hakatakse sikutama tõmbab pingi lakke... Antud juhul hakatakse tervet video alla sikutama ja tänu sellele asi koomas ja ping üleval.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
01.05.2020 20:25:33
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
cwsker, millise kiirusetesti tulemuseni saavutab seade väliskeskkonnas ?
Peedu ja Elvale lähedale asuvad kandid tarbivad kõik mõnuga mobiilside internetti. Kaabliga saavad vähesed. Seega on erinevad opekad suuremal või vähemal määral koormatud.
Ära saad minna ka varem, kui lepingu telefoni teel/internetis sõlmisid? 14 päeva tagastusõigust enivei. |
Peaaegu masti all on kiirused ca 40/40 telefoniga mõõtes (piiramatu internet Tele2-lt telefonis). Väliskeskkonnas on ikka sama halb. Ruuter on aknalaual suunatud täpselt masti poole.
Tean, et saan ära minna varem aga tahangi selle tehnikuga rääkida enne.
salatoimik kirjutas: |
Lihtsalt mainin, et youtube polegi mingi muusikakuulamise koht
Aga see selleks. Mobiilse puhul suht tavaline, et kui täiskiirusega miskit alla hakatakse sikutama tõmbab pingi lakke... Antud juhul hakatakse tervet video alla sikutama ja tänu sellele asi koomas ja ping üleval. |
Elisa-ga on mul kiirused 12/6 ja võin vabalt HD kvaliteedi peal hoida videoid. Ping ei muuta kordagi.
Kasutaks heameelega spotifyid aga pole piisavalt laule seal.
B1 2100 MHz
B3 1800 MHz
B20 800 MHz
Mul on näiteks B1 kõige kiirem. Katseta ja saad teada mis on kaks kõige kiiremat kanalit ja siis kas kasuta vaid kiiremat või agregeerida mõlemad. |
Ma ei saa B535 seadedest muuta mitte midagi peale 4G ja 3G.
Ise olen hetkel Tele2 interneti kasutaja, kuna Telia kiirused on pea olematud, Elisa on natuke parem ja Tele2 on kõige parem aga ka kõige kallim. Aga olukord võib muutuda suvalisel ajal.
|
Kuidas Tele2 kõige kallim on?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
01.05.2020 22:50:10
|
|
|
Ma ei saa B535 seadedest muuta mitte midagi peale 4G ja 3G.
Kuidas Tele2 kõige kallim on? |
Pane B535 -s ainult 4G ja siis kasuta kanalite seadistamiseks või statistika vaatamiseks kas windows -i tarkvara: https://disney.com/HuaweiMonitor või Android -i app -i https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.thecoder.huactrl&hl=en
Kuigi B535 GUI -s pole kasutajat, siis app -des pane admin kasutajks, siis ja siis katseta kanalitega. B535 antenniseadistus ikka õige, st ilma välisantennita > internal?
Ah jaa, aknalaual ei pruugigi ruuterile parim koht olla, sest kui akendel on selektiivklaasid, lõikavad need signaali mõnuga. Pane app käima ja otsi ruuterile (sh keera ka ruuterit, mul näiteks toas oli ruuterit vaid 45 kraadi keerates signaal parem/halvem) parim koht, igasugu peegelduste tõttu alati kõige loogilisem koht ei pruugi kõige paremat signaali anda.
Hindadest - Tele2 piiramatu maksab 23.-, Elisa on sellest odavam, Telia hinda ei tea (tööandja kaart), usutavasti palju kallim.
@kevku: Eriti tore on see, et elektrilevi veab fiibrit kohtadesse, kus healjuhul vaid suvel kümmekond peret elab, aga piirkonnad, kus elavad kümned tuhanded, imegu näppu vaid. :(.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
cws
HV vaatleja
|
02.05.2020 08:53:42
|
|
|
Pane B535 -s ainult 4G ja siis kasuta kanalite seadistamiseks või statistika vaatamiseks kas windows -i tarkvara: https://disney.com/HuaweiMonitor või Android -i app -i https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.thecoder.huactrl&hl=en
Kuigi B535 GUI -s pole kasutajat, siis app -des pane admin kasutajks, siis ja siis katseta kanalitega. B535 antenniseadistus ikka õige, st ilma välisantennita > internal?
Ah jaa, aknalaual ei pruugigi ruuterile parim koht olla, sest kui akendel on selektiivklaasid, lõikavad need signaali mõnuga. Pane app käima ja otsi ruuterile (sh keera ka ruuterit, mul näiteks toas oli ruuterit vaid 45 kraadi keerates signaal parem/halvem) parim koht, igasugu peegelduste tõttu alati kõige loogilisem koht ei pruugi kõige paremat signaali anda.
Hindadest - Tele2 piiramatu maksab 23.-, Elisa on sellest odavam, Telia hinda ei tea (tööandja kaart), usutavasti palju kallim.
|
Pannes 2100MHz peale on kiirused suuremad aga ta viskab ennast ise automaatselt 800MHz peale tagasi... Kas kuidagi on võimalik seadistada nii, et ta ainult ühte masti kasutaks, sest ma ei leidnud ja ruuter on ühendatud enamus ajast kaugemal oleva mastiga.
Hinna kohapealt on Tele2 piiramatu nett 21€, elisas aga 39€ kuu ju
Edit: sain aru, et DL ja UP peavad sama sageduse peal olema. 2100MHz peal on 30 alla ja 3 üles. 800MHz peal on 10 alla ja ca 8 üles.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|