Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 115, 116, 117 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.04.2020 14:57:08 vasta tsitaadiga

Kui Telia selle firmware kuidagi nudinud pole, siis võiks saada ju, tulemüür on tal olemas. Kui mõtled WAN kaudu sisenevat liiklust, siis seda saad muidugi ikka ainult IP järgi piirata kuna MAC aadress on nähtav ainult LAN siseselt.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 19.04.2020 17:05:36 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
Hiid kirjutas:
otse ruuterisse on proovitud. Kõige õigem on vist minna linna pealt netti otsima. Kui seal ka läägab, siis on raalis või selle käkkinud tihendis viga icon_razz.gif

Kui kahe operaatoriga läägib, siis on vist viga jah kas arvutis või selle kasutajas. Fortnite näiteks töötab isegi 5/1 lingiga talutavalt.
Pigem pakuks ka arvutit või siis poolpidust serverit.
Ise ka mobiilse neti taga ikka päris normilt pelanud ja kuigi ping kõrgem kui optika otsas siis mingit erilist läägi pole küll kohanud.

Mis pelast üldse jutt on?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 20.04.2020 14:58:24 vasta tsitaadiga

Hiid, ega su poiss mingi erilise juustu arvuti peal ei mängi? Tundes su säästlikku-koonerlikku eluviisi, siis...
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
xheix1712
HV Guru
xheix1712

sõnum 20.04.2020 15:36:13 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
xheix1712 kirjutas:
Kas Telia 4g uusimal ruuteril saab ise ka porte avada? Nimelt on nii discordis kui teamspeakes tihti probleeme, et kõne katkeb, tavapärane internet jääb kenasti toimima, aitab tarkvara restart ja siis jälle mõni minut kuni 30 minutit nagu toimub ja siis katkeb. Lugesin googles, et võib aidata kui teatud pordid avada.

Igal Telia ruuteril saab.
Kui uusima all pead silmas väliruuterit Zyxel LTE7480 siis sellel on user/pass kleebisel väliantenni taga kui ka tehnikud on kleepinud kleebise toas olevale toiteplokile millega pääseb ruuterisse.
172.16.1.1 aadressil. Alates Upnpst, üksikute portide suunamisest kuni DMZtini välja saab suunata.

Täna juhtumisi helistati ja pakuti seda ruuterit icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 174
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 20.04.2020 17:22:04 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Hiid, ega su poiss mingi erilise juustu arvuti peal ei mängi? Tundes su säästlikku-koonerlikku eluviisi, siis...

Mis teha, kui ei teeni piisavalt icon_redface.gif

salatoimik kirjutas:

Mis pelast üldse jutt on?

Fortnite icon_razz.gif

Mudrab
HV vaatleja

sõnum 22.04.2020 01:12:52 vasta tsitaadiga

Olen olnud pikka pikka aega Telia kilent. Eesti telefon, Elion ja mis kõik veel seal vahel olnud on. Dial-upist, vasest ja fiibrist rääkimata. Nüüd pean kolima hakkama linnas kohta kuhu pole kaablit veedut ja hakkasin siis mina vaatama Telia 4G pakette koju.

Oeh, nalja number. 20/5? Tõsiselt? Ja selle eest 21 eurot?

Nii kahju kui ka pole tuli oma sammud siiski Elisa poole seada. Ehk Telia lõpuks siiski otsustab Pärnu südalinna ääres ka lõpuks kaabli vedada, ehk siis tulen lõpuks tagasi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Inspiro
HV kasutaja

sõnum 22.04.2020 07:29:03 vasta tsitaadiga

Mudrab Telia1 klient saab 4G koduinterneti kiirusega 40/10 21EUR kuus

https://www.telia.ee/images/documents/kampaaniad/telia1/telia1_videolaenutus_tingimused_est.pdf
tagasi üles
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 22.04.2020 08:55:52 vasta tsitaadiga

Inspiro kirjutas:

https://www.telia.ee/images/documents/kampaaniad/telia1/telia1_videolaenutus_tingimused_est.pdf

Natuke vale info siin , lisaks peab võtma telepaketi maksumusega 6€ ja peab olema ka telia mobiilnumber.
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Mudrab
HV vaatleja

sõnum 22.04.2020 10:43:54 vasta tsitaadiga

Inspiro kirjutas:

Olen juba Telia 1 kilent aga ega see kuni 40 nüüd ka teab mis ahvatlev pole. Pigem hetkel võtan siiski "piiramatu*" kiirusega ja lepin heal päeval nii palju kui torust tuleb.

Küsin siiski huvi pärast, firma siseselt on mingit infot liikumas kas või millal üldse Suur-Jõe tänavale Pärnus kaabel ulatuma hakkab?
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 22.04.2020 10:56:42 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Betamax kirjutas:

Mis teha, kui ei teeni piisavalt icon_redface.gif

iga tänapäevasem isegi socket-A või p3 massin (isegi veel väiksem) suudab 20/5 mahu vabalt ära hekseldada, nii et arvuti taha kindlasti ei jää - KUI sa juhuslikult ei ole sinna pannud muidugi BLOATWARE-t nimega win10. sellega on tõesti nii, et paned tühja arvuti käima - 200 giga mälu läind , 128 sun(TM) prose tuuma koomas ja ma pole veel notepadigi avanud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Inspiro
HV kasutaja

sõnum 22.04.2020 11:14:15 vasta tsitaadiga

karts3 kirjutas:
Inspiro kirjutas:

Natuke vale info siin , lisaks peab võtma telepaketi maksumusega 6€ ja peab olema ka telia mobiilnumber.

Miks vale info? Kirjutasin selgelt "Telia1 KLIENT SAAB" Loe uuesti. icon_idea.gif
tagasi üles
humanoid
HV vaatleja

sõnum 22.04.2020 16:06:05 vasta tsitaadiga

Mudrab kirjutas:
Olen olnud pikka pikka aega Telia kilent. Eesti telefon, Elion ja mis kõik veel seal vahel olnud on. Dial-upist, vasest ja fiibrist rääkimata. Nüüd pean kolima hakkama linnas kohta kuhu pole kaablit veedut ja hakkasin siis mina vaatama Telia 4G pakette koju.

Nii kahju kui ka pole tuli oma sammud siiski Elisa poole seada. Ehk Telia lõpuks siiski otsustab Pärnu südalinna ääres ka lõpuks kaabli vedada, ehk siis tulen lõpuks tagasi.

Teretulemast lihtrahva hulka! See et Elisa pakub suuremaid kiiruseid ,ei tähenda et seda reaalselt ka saad !?Elisal puuduvad HD kanalid 4G´s. Telia tv 4G´s enamik HD´s ja toimib üle õhu väga hästi, kui nett on STABIILNE. Kui oled ikka tiheasustusega alal ,siis antud kiiruseid ei saa sa kuskilt. Mina olen hajaasustusega alal ja 20/5 Telia 4G ongi reaalne mida saan, see on isegi hästi saadud. Telia mast 2km ja ka Elisa mast samuti 2km. Loota nüüd Elisast 4G 50Mbit/s kiirust saada - see on ikka märg unenägu ! Nüüd linnas 4G´d kasutama hakata - see on ikka õudusunenägu. Tipptunnil ei soovita netti siis üldse minna. Tahtsin veel seda öelda, et 20/5 kiirusega näeb väga hästi Telia tv´d -jääb ülegi võid lausa kahte telekat korraga vaadata ja võid veel netis ka surfata. Oluline et see 20/5 oleks stabiilne
tagasi üles
xheix1712
HV Guru
xheix1712

sõnum 22.04.2020 17:51:32 vasta tsitaadiga

Inspiro kirjutas:
karts3 kirjutas:
Inspiro kirjutas:

Miks vale info? Kirjutasin selgelt "Telia1 KLIENT SAAB" Loe uuesti. icon_idea.gif

Minul sisselogides ei luba isegi x2 kiirust, küll aga soodsamat hinda hetkel olevale paketile.
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 174
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.04.2020 17:53:05 vasta tsitaadiga

Jah, 4G kiirused on nagu nad on, neid on vaja piirata, masti ülekoormus on tiheasustuses väga lihtne tulema.
Seda enam on oht, et Elisa või Tele2 piiramatu on masti lähedal päeval 100M ja õhtul 1M
Oluline on siin ikkagi tulemus, palju on kliendil vaja ja palju ta kellegi käest saab, proovida maksab kõiki.
NN sageduskihtide osas ma usun, et Telia on tervikuna ikkagi teistest ees, vajadusel ja võimalusel kõik 4 olemas.

Alati tasub vaadata ka seda kas hinnavahe 1-2€ kuus tasub ära ka siis kui on vajalik paigaldada väliantenn/ruuter.
Telia puhul 12€ visiit ja 1,5h paigldust tasuta (rahas 90€ sääst) lisaks tasuta materjalid X summas.
1 kuu on kõikide teenuste ja seadmete eest arve 0€

Kui konkurent sama pakub, siis muidugi vaba valik kliendil.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
Mudrab
HV vaatleja

sõnum 22.04.2020 23:45:29 vasta tsitaadiga

humanoid kirjutas:
Mudrab kirjutas:

Teretulemast lihtrahva hulka! See et Elisa pakub suuremaid kiiruseid ,ei tähenda et seda reaalselt ka saad !?Elisal puuduvad HD kanalid 4G´s. Telia tv 4G´s enamik HD´s ja toimib üle õhu väga hästi, kui nett on STABIILNE. Kui oled ikka tiheasustusega alal ,siis antud kiiruseid ei saa sa kuskilt. Mina olen hajaasustusega alal ja 20/5 Telia 4G ongi reaalne mida saan, see on isegi hästi saadud. Telia mast 2km ja ka Elisa mast samuti 2km. Loota nüüd Elisast 4G 50Mbit/s kiirust saada - see on ikka märg unenägu ! Nüüd linnas 4G´d kasutama hakata - see on ikka õudusunenägu. Tipptunnil ei soovita netti siis üldse minna. Tahtsin veel seda öelda, et 20/5 kiirusega näeb väga hästi Telia tv´d -jääb ülegi võid lausa kahte telekat korraga vaadata ja võid veel netis ka surfata. Oluline et see 20/5 oleks stabiilne

Kogu austuse juures, HD kanalid mind väga ei liiguta. Kiiruse puhul, no eks näis. Kui ei sobi eks ma siis kolin tagasi Teliasse. Telefoni nr jääb nagunii sinna.

Aga mulle öelda, et linnas ja 4G...sellised laused paluks suunata sideoperaatorite poole kes ei suuda 200m Pärnu kesklinnast kaablit vedada. Usu mind ma istuks hea meelega oma gigase neti otsas edasi. Paratamatult on kortermajad eelises kuna klientuur on kõvasti suurem kui üks-kaks eramaja.

Inprole lihtsalt ka märkuseks. Tasuta kuu on küll tore aga 6 kuud poole hinnaga on veel parem icon_razz.gif Aga nagu enne mainitud, ei hõiska enne õhtut, võibolla olen teie 40 ühenduse peal kiiremini kui ise arvata oskan kui see "piiramatu" ikka tõesti õhtul nii alla tõmbab, et juuksed halliks lähevad.
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 23.04.2020 11:48:43 vasta tsitaadiga

Millised on lootused saada 40/10 ilma Telia1?
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 23.04.2020 18:38:54 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:

Mina muidu küsisin ilma Tv teenusega, kuid ei lubatud teha. Nii et 27 eurost 6 eurot maksan tühja kuna tv teenust pole lihtsalt vaja.
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 23.04.2020 19:01:39 vasta tsitaadiga

karts3 kirjutas:
kaabakas kirjutas:
Mina muidu küsisin ilma Tv teenusega, kuid ei lubatud teha. Nii et 27 eurost 6 eurot maksan tühja kuna tv teenust pole lihtsalt vaja.

Algne küsimus on nii keeruline, et isegi Telia ei tea seda. Kasu siis foorumist küsimisel.

Aga järgnev küsimus võiks olla lahendatav nii, et Mobiilne internet anna lapsele, TV teenus emale/vanaemale, ja ise kasuta koduinternetti kuni 40M 4G kaudu.

No see Telia1 on ikka mõeldud püsikliendile kes on truu ühele operaatorile, kui kõik neid soodustusi saaks, poleks asjal mõtet.
Ja kui küsitakse, et miks ma ainult 4G 40/10 ei saa (telia1 hind 21€), siis selle hind oleks tavakliendil samal tasemel teenustega +tv ja +mElu
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 23.04.2020 19:49:12 vasta tsitaadiga

Aga nii siis saab et ainult maksad lisateenuste eest aga reaalselt ei hakka kasutama st seadmeid rentima vms? Ehk siis sisuliselt maksadki kiiruse eest.
indrpo
HV Guru

sõnum 23.04.2020 20:02:39 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Aga nii siis saab et ainult maksad lisateenuste eest aga reaalselt ei hakka kasutama st seadmeid rentima vms? Ehk siis sisuliselt maksadki kiiruse eest.

Mobiili ostma ei pea, ruuterit rentima ei pea, digiboksi rentima ei pea.
Telia1 koosneb teenustest, mELU mobiilne internet, koduinternet, teliatv.
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 23.04.2020 23:32:30 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
elukaz kirjutas:

Mobiili ostma ei pea, ruuterit rentima ei pea, digiboksi rentima ei pea.
Telia1 koosneb teenustest, mELU mobiilne internet, koduinternet, teliatv.

tsitaat:
MOBIILNE ELU
Mobiilse Elu paketiga saavad mobiilne internet ning piiramatud kõned ja sõnumid igasse seadmesse ning alates 10 GB internetimahust on Spotify, Leheriiuli või Telia SAFE’i kuutasu 50% soodsam!
al. 5,00 €/kuu

Kas see pakett sobib ka mõiste Telia1 alla? Ma mõtlen seda, mis 5 euri maksab?
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 25.04.2020 12:36:27 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Jah, 4G kiirused on nagu nad on, neid on vaja piirata, masti ülekoormus on tiheasustuses väga lihtne tulema.
Seda enam on oht, et Elisa või Tele2 piiramatu on masti lähedal päeval 100M ja õhtul 1M

See on ju ebanormaalne olukord, et mitte öelda puhas pettus. Ja kahjuks senikaua kui kasutajad vaid omaette kiruvad, on operaatoril täiesti savi.

Ei tohi patja nutta, tuleb saata operaatorile graafikuid, järelpärimisi, TJA kaebusi jms. Olen ise korduvalt ühendust võtnud, graafikuid saatnud jms, ning alati reeglina ka tagasisidet saanud, sageli on ka midagi reaalselt tehtud või öeldud mida ja millal teha planeeritakse va Telia mis valdavalt ütleb, et nii on ja nii jääb.

Lisaks alati küsin, kas selle jaama osas on kaebusi olnud, ning ma ei tea kas operaatorid valetavad, kui väidavad, et keegi pole (enne) kurtnud.

Tuli mõte, et keegi võiks mõne lehekülje teha, millel on speedtest ja ühe nupu vajutusega võimalik saata operaatorile meili peale tehniline info ja kaebus. Siis vähemalt ei saa operaator väita, et keegi ei kaeba, ega ignoreerida probleeme.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 25.04.2020 12:44:20 vasta tsitaadiga

ksuuk, see on jokk skeem, mitte pettus. Märksõnaks on KUNI*
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 25.04.2020 13:08:58 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
ksuuk, see on jokk skeem, mitte pettus. Märksõnaks on KUNI*

Jah, ma tean seda, lisaks lepingu järgi ei tagata midagi, vaid operaator võimaldab teenuse osutamist talle sobivatel tingimustel.

Aga enne kui rahvas lokku lööb ja lõpuks CNN maha hõiskab, et Eesti pole netiosas IT tiiger vaid vihmaussike, ei juhtugi midagi. Ma imestan, et riik on kuss selle peale, et EU rahadega rajatud ELASA, mis pidi kiire neti tooma igasse külla, veeti operaatorite mastide asukohti arvestades ja seetõttu tõi kasu vaid sellega ühendatud operatoritele ja kõik külad jms, millest ELASA läbi jookseb, on endiselt ilma kiire netita. Kusjuures, oleks see optikatoru vedu osas infot jagatud, oleks vast ka liitumisi rohkem, tean ühte konkreetset juhtumit, kus inimene nägi, et maja ees kaevavad midagi, läks uuris, taotles liitumist, tehti projekt ja saigi liitumise. Oma külas veeti optikatoru majast 30 m eemal põlluäärt mööda, kiiresti, märkamatult ja nüüd küsides liitumist, anti hinnang, et see läheks mulle maksma 3-13K.

Ütleks, et a'la Estonian Air case on soolas.

viimati muutis ksuuk 25.04.2020 18:26:29, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 25.04.2020 18:29:54 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
Kusjuures, oleks see optikatoru vedu osas infot jagatud, oleks vast ka liitumisi rohkem, ...tean ühte konkreetset juhtumit,...

See ongi see.
Tegemist tundub olema salajase projektiga, sest infot ei saa. Kuskilt asulast liin läbi tõmmatakse, siis enne ei kohalik omavalitsus ega keegi teine avalikult midagi teada ei anna.
Takkajärge saad teada, et sinust 300m kaugusel olev mobla mast ühendati otse ELASA külge, kaabel ise läheb 10m kaugusel 50nest majast aga keegi ei tea midagi et kellegi käest oleks küsitud, et teeks mingi ühenduskaevu kuskile.
Sinust 500m kaugusel olev mast ka ELASA külge pandud ja vahelolevad 100 maja ei tea midagi. Kaart näitab, et nemad saavad 4G-d. (Ja osad, kel asukohaga veab, Telia vaske)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 115, 116, 117 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.