|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas) |
| pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut |
|
11% |
[ 29 ] |
| vähem kui ühe kuu netosissetulek |
|
6% |
[ 17 ] |
| 1 kuni 2 kuu netosissetulek |
|
19% |
[ 50 ] |
| 3 kuni 4 kuu netosissetulek |
|
13% |
[ 35 ] |
| 5 kuni 6 kuu netosissetulek |
|
9% |
[ 23 ] |
| 6 kuni 12 kuu netosissetulek |
|
11% |
[ 28 ] |
| rohkem kui 12 kuu netosissetulek |
|
27% |
[ 69 ] |
|
| hääli kokku : 251 |
|
| autor |
|
jt234
HV veteran

|
07.04.2020 13:02:45
|
|
|
| Mobileman kirjutas: |
| Muude erinevate maksude kaudu |
Kes neid makse ikka maksab? Ikka need, kes tööl käivad. Just oli tulumaksureform, mina jäin oma tulumaksuvabast miinimumist ilma. Otseselt ei kurda, aga MINU sissetulek sellest kahanes otseselt.
| ettevõtete kaudu |
Kui ettevõte kus ma töötan peaks hakkama sellist asja kinni maksma, siis ma näen neid võimalusi:
1. Mu palk kahaneb, kuna ettevõtte maksukoormus suureneb ja ei jaksa mulle nii kõrget palka maksta
2. Mu palk ei kahane, kuid palgatõusu saamiseks peab minu produktiivsus suurenema nii palju, et jaksan oma tööga kinni maksta nii ettevõtte suurenenud maksukulu kui tulevase palgatõusu. Seni põleb ettevõtte reserv ning võib viia ka pankrotini.
_________________ Dima oli siin |
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.04.2020 13:07:04
|
|
|
| Ja kas see kõik tähendab, et Euroopas kodanikupalka EI OLE VÕIMALIK kehtestada? Otsime siin ainult võimalusi kuidas seda teha EI saa, aga ei otsi võimalusi, kuidas seda teha saab? |
lihtne. tõstame sotsiaamaksu 23% ja saame maksta igaleühele 500€/kuus (ja lapsele poole vähem). pensionid, lastetoetused, tööturuga seotud toetused ja kõik nendega seotud organisatsioonid eemaldame selle juures ära.
kui rahul on tööandjad 56% sotsiaalmaksuga või reaalsuses selle töötajale üle kandmise puhul töötajad 23% lisanduva maksuga (ehk siis de facto 43% tulumaks), on hea küsimus.
siinjuures on (vähemalt) üle 300 000 valija, keda see meede ei aita või aitab vähem kui praegused.
mis oleks sinu realistlik alternatiiv? ja "keegi teine leidku raha" ei ole alternatiiv.
| Kindel, et vältimatult, et muid võimalusi ei ole? Muude erinevate maksude kaudu, ettevõtete kaudu...? Kas tööd tegevate ja tööd mitte tegevate inimeste sissetulekute vahe mitte ei suurenenud siis? |
ettevõtted ei ole mingi eraldiseisev rahapump. kui riik võtab ettevõtte käest maksu n%, siis enam kui tõenäoliselt tõuseb ka vastava toote või teenuse hind n%. selle maksab lõpuks kinni ikkagi tarbija.
| anubis kirjutas: |
Kodanikupalga asemel võiks jätta riigi hallata elukriitiliste teenuste ja infra-/infostruktuuri tagamise, loomulikult ka seadusloome, ning lasta inimestel rahus oma elu elada ja äritegevust arendada.
Justkui nagu normaalsele arenenud riigile kohane, mitte mingi rahakülvamise ja asendustegevusega tegeleda. |
Kas igasugused toetused (mis praegu on) võiks siis üldse ära kaotada? |
miks ära kaotada? praegu on toetused suunatud inimestele, kellel on neid vaja. ka on need toetused oluliselt tasukohasemad kui kodanikupalk.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 07.04.2020 13:08:05, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 13:08:40
|
|
|
| jt234 kirjutas: |
Kes neid makse ikka maksab? Ikka need, kes tööl käivad. Just oli tulumaksureform, mina jäin oma tulumaksuvabast miinimumist ilma. Otseselt ei kurda, aga MINU sissetulek sellest kahanes otseselt.
| ettevõtete kaudu |
Kui ettevõte kus ma töötan peaks hakkama sellist asja kinni maksma, siis ma näen neid võimalusi:
1. Mu palk kahaneb, kuna ettevõtte maksukoormus suureneb ja ei jaksa mulle nii kõrget palka maksta
2. Mu palk ei kahane, kuid palgatõusu saamiseks peab minu produktiivsus suurenema nii palju, et jaksan oma tööga kinni maksta nii ettevõtte suurenenud maksukulu kui tulevase palgatõusu. Seni põleb ettevõtte reserv ning võib viia ka pankrotini. |
Eespool juba räägitud, et makse on väga erinevaid, ei ole ju ainult palga saajatelt tulu- ja sotsiaalmaks.
Sinna 2 punkti juurde saab lisada ka kolmanda- osa ettevõtte kasumist (kas otseselt kasuminumbrilt või kuidagi muudmoodi kaudselt). Juba paar suuremat panka võtavad sadu miljoneid EUR kasumit. Ja võimalik et lisaks3. ka mingi 4...
viimati muutis Mobileman 07.04.2020 13:15:01, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
07.04.2020 13:13:12
|
|
|
| ettevõtete kaudu |
2. Mu palk ei kahane, kuid palgatõusu saamiseks peab minu produktiivsus suurenema nii palju, et jaksan oma tööga kinni maksta nii ettevõtte suurenenud maksukulu kui tulevase palgatõusu. Seni põleb ettevõtte reserv ning võib viia ka pankrotini. |
Eespool juba räägitud, et makse on väga erinevaid, ei ole ju ainult palga saajatelt tulu- ja sotsiaalmaks.
Sinna 2 punkti juurde saab lisada ka kolmanda- osa ettevõtte kasumist (kas otseselt kasuminumbrilt või kuidagi muudmoodi kaudselt). Juba paar suuremat panka võtavad sadu miljoneid EUR kasumit. Ja võimalik et lisaks3. ka mingi 4... |
Vaata, kui mu ettevõte ei teeniks (Eestis) kasumit, siis teda poleks olemas. Investorid vaatavad kasuminumbreid väga pingsalt ning kasumi massiline kahanemine oleks katastroofiline. Sellisel juhul oleksin ma (ajutiselt) töötu.
_________________ Dima oli siin
viimati muutis jt234 07.04.2020 13:13:26, muudetud 1 kord |
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.04.2020 13:16:17
|
|
|
| Juba paar suuremat panka võtavad sadu miljoneid EUR kasumit. |
kas nad võtavad kasumit välja? sellele kehtib meil muide 20% ettevõtte tulumaks.
aastal 2019 koguti juriidilise isiku tulumaksu suurusjärgus 500 miljonit eurot.
| londiste kirjutas: |
lihtne. tõstame sotsiaamaksu 23% ja saame maksta igaleühele 500€/kuus (ja lapsele poole vähem). pensionid, lastetoetused, tööturuga seotud toetused ja kõik nendega seotud organisatsioonid eemaldame selle juures ära.
kui rahul on tööandjad 56% sotsiaalmaksuga või reaalsuses selle töötajale üle kandmise puhul töötajad 23% lisanduva maksuga (ehk siis de facto 43% tulumaks), on hea küsimus.
siinjuures on (vähemalt) üle 300 000 valija, keda see meede ei aita või aitab vähem kui praegused. |
kui ma nüüd mõtlen hetke eesti palkade struktuuri peale, siis see tähedaks otsest rahapumpa nullpunktiga mediaanpalga juures.
viimati muutis londiste 07.04.2020 13:19:39, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 13:17:24
|
|
|
kas nad võtavad kasumit välja? sellele kehtib meil muide 20% ettevõtte tulumaks.
|
Küsi jah minu käest mida nad oma kasumiga teevad. Kui nad skeemitada viitsivad, siis ei maksa Eestis välja, vaid kandivad raha teise riigi kontole.
Nii et ainult 500 milj? Järelikult"arengu"ruumi on.
mis oleks sinu realistlik alternatiiv? ja "keegi teine leidku raha" ei ole alternatiiv. |
See ei ole alternatiiv, vaid nii ongi. Mitte lihtsalt "keegi teine", vaid need kes seda asja kavatsevad ellu viia. Mina või sina ju eeldatavasti selle protsessi kavandamises ja ellu viimises ei osale.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.04.2020 13:23:02
|
|
|
See ei ole alternatiiv, vaid nii ongi. Mitte lihtsalt "keegi teine", vaid need kes seda asja kavatsevad ellu viia. Mina või sina ju eeldatavasti selle protsessi kavandamises ja ellu viimises ei osale.  |
Mobileman, selge.
sel juhul piirdun vastuseks lihtsalt selle repliigiga - seda ei viida ellu, sest keegi isegi seda promovatest tegelastest ei ole suutnud väga suurele lisakulule eelarves näidata katteallikat. sellega kogu arutelu piirdub ja punkt. ehk siis täiesti mõttetu arutelu.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 13:27:55
|
|
|
Sinna 2 punkti juurde saab lisada ka kolmanda- osa ettevõtte kasumist (kas otseselt kasuminumbrilt või kuidagi muudmoodi kaudselt). Juba paar suuremat panka võtavad sadu miljoneid EUR kasumit. Ja võimalik et lisaks3. ka mingi 4... |
Kuskohast tuleb see ettevõtete raha? Tekib õhust? Lõppkokkuvõttes on töötaja see kes maksab maksud otse riigile, ostab tooteid ja teenuseid ettevõtetelt kes maksavad neid makse. Ettevõtete suurenev maksukoormus tähendab kõrgemaid hindu, see omakorda tähendab suuremaid väljaminekuid/elukalliduse tõusu mis omakorda tähendab suuremat sissetuleku vajadust. Surnud ring.
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 13:28:55
|
|
|
Mobileman, selge.
sel juhul piirdun vastuseks lihtsalt selle repliigiga - seda ei viida ellu, sest keegi isegi seda promovatest tegelastest ei ole suutnud väga suurele lisakulule eelarves näidata katteallikat. sellega kogu arutelu piirdub ja punkt. ehk siis täiesti mõttetu arutelu. |
Eks aeg näitab. Ma siiski kahtlen, et sellisel tasemel päris niisama "tühjalt paugutatakse", ilma et oleks midagi läbi mõeldud. Et hetkel ei ole avalikustatud, ei tähenda et mingit plaani poleks. Võibolla ongi praegu hetkel plaanis lihtsalt sel teemal nö. laiemat kõlapinda ja ühiskondlikku arutelu tekitada.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.04.2020 13:41:35
|
|
|
millisel tasemel?
see idee ei ole uus. see on laiema levikuga ideena pärit utoopiast. sõna otseses mõttes utoopiast - thomas more 16. sajandi raamatust.
laiemat kõlapinda on saanud viimasel aastakümnel, paljuski seotuna 2008. aasta majanduskriisiga.
põhiline probleem on rahastus, muidu oleks see ära proovitud. ja millegipärast on just rahastus see teema, millest proponendid kõrvale tahavad hiilida. sinu enda postitused on selle kohta väga hea näide.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
07.04.2020 13:49:24
|
|
|
| jaank kirjutas: |
UK-s iseenesest on nüüd sarnane süsteem nagu mobiilile meeldiks.
Erinevate toetuste asemel on universal credit. |
universal credit on ikkagi sihttoetus, mitte universaalne asi.
ka ei asenda see (alati) muid toetuseid ja väheneb £0.63 iga teenitud £ pealt.
väga erinev asi nii põhimõttelt kui olemuselt.
|
Mulle lihtsalt tundus see realistlikum variant mis talle võiks meeldida, mitte kodanikupalk.
Miks inimestele see vähemalt esialgu ei meeldinud oli abitus selle taotlemisel ja vähem pappi
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.04.2020 13:59:05
|
|
|
|
Küsi jah minu käest mida nad oma kasumiga teevad. Kui nad skeemitada viitsivad, siis ei maksa Eestis välja, vaid kandivad raha teise riigi kontole.
Nii et ainult 500 milj? Järelikult"arengu"ruumi on.
|
Selle kohta on juba eelnevalt vastatud mis juhtub, kui ettevõtteid rohkem maksustada.
Tegelikult on praegune kriis hea näide sellest, et pole neil ettevõtetel midagi miljardeid pangakontol mida nad kiuslikusest ja ahnusest rahvale ei jaga kui juba kuuajaline mõõn neil olukorra keeruliseks muudab.
Teiseks need kes praegu skeemitavad, skeemitaks ka siis kui see kodanikupalk teha ja kõrgemad maksud lajatada. Mõni muidugi ei skeemitaks ka vaid koliks lihtsalt toomise mujale, kus parem majanduskliima on.
Kordad siin igas teises postituses, et küll keegi umbisikuline tegelane analüüsib ja leiab vahendid. Palun viita siis konkreetselt mõnele allikale, kus seda on analüüsitud ja leitud selline lahendus, mis ei tähenda surnuksmaksustamist ja samas teeniks kodanikupalk ka oma eesmärki mitte ei oleks mingi närune paarkümmend eurot mis ei tee kedagi rikkamaks ega vaesemaks.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 14:58:16
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Kordad siin igas teises postituses, et küll keegi umbisikuline tegelane analüüsib ja leiab vahendid. Palun viita siis konkreetselt mõnele allikale, kus seda on analüüsitud ja leitud selline lahendus, mis ei tähenda surnuksmaksustamist ja samas teeniks kodanikupalk ka oma eesmärki mitte ei oleks mingi närune paarkümmend eurot mis ei tee kedagi rikkamaks ega vaesemaks. |
Kui mõni selline viidatav allikas mul olemas oleks, miks ma selle viitamata peaksin jätma? Võibolla siis pole veel piisavalt põhjalikult seda analüüsitud ja lahendusi leitud. Mis ei tähenda, et seda tulevikus ei tehtaks.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
07.04.2020 15:13:14
|
|
|
Mobileman, Kergelt jääb selline tunne, et trollid niisama. Arutelu käib umbes nii, et "Oleks ju hea kui maailmas enam keegi nälga ei kannataks. Lihtne ju - nagunii on toidu ülejääk, vaja ainult abivajajateni saada. Detailid on nende teha, kes seda reaalselt tegema hakkavad".
Suures plaanis arvutuste tegemiseks ei pea majandusteadlane olema. Vaja lihtsalt aru saada, et kogu ringluses olev raha tuleb kas süsteemist väljast või (erasektoris) töötavate inimeste rahakotist. Sealt edasi saab välja mõelda mis on kulude suurusjärk süsteemi ülalpidajatele ja riigile tervikuna.
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 15:22:06
|
|
|
See tähendab siis seda, et soovid arvutused teha ja lahenduse leida ning seda meiega jagada?
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
07.04.2020 15:24:15
|
|
|
See tähendab siis seda, et soovid arvutused teha ja lahenduse leida ning seda meiega jagada?  |
See tähendab seda, et sa võiksid seda ise teha selle asemel, et lolli mängida. Pane kirja oodatav tulemus ja too välja arvutuskäik tagurpidi maksumääradeni välja. Eespool oli kuskil riigieelarve tulude/kulude ülevaatlik graafik. Selle võid aluseks võtta.
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.04.2020 15:36:02
|
|
|
võin siia uuesti panna:
visuaalne mullikestega struktuur 2014. eelarvele: http://meieraha.ee/view/6
2020. aasta eelarve:
2020 aasta riigieelarve näeb välja ministeeriumite kaupa ja suuruse järgi umbes nii.
lahku lõin valitsuse alt kov-idele antava raha ja rahvusvaheliste organisatsioonide liikmemaksud, samal ajal tõmbasin valitsuse, presidendi jms kokku ühte.
1. sotsiaalministeerium: 5,75 miljardit - 5 750 miljonit
- perepoliitika: 774 miljonit
- tööturg: 675 miljonit
- sotsiaalne kaitse: 2,74 miljardit - 2 739 miljonit (97% sellest on pensionid)
- tervis: 1,68 miljardit - 1680 miljonit (99% sellest tervishoiusüsteem)
2. valitsuse alt kohalikele omavalitsustele läheb: umbes 2 miljardit
3. kaitseministeerium: 636 miljonit
4. haridus- ja teadusministeerium: 567 miljonit
5. rahandusministeerium: 532 miljonit (aga sinna laekub suurem osa maksutulust, seega sinna tuleb juurde 10 miljardit plussi)
6. majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (ettevõtlus, transport, it, energeetika): 492 miljonit
7. siseministeerium: 371 miljonit
8. el ja muude organisatsioonide liikmemaksudeks: 295 miljonit (98% sellest on eu liikmemaks)
9. kultuuriministeerium (kultuur, sport, lõimumine): 200 miljonit
10. justiitsministeerium: 170 miljonit
11. keskkonnaministeerium: 170 miljonit
12. riigikogu, president, riigikontroll, õiguskantsler, riigikohus, valitsus ja riigikantselei kulud kokku: 143 miljonit
13. välisministeerium: 96 miljonit
14. maaeluministeerium: 63 miljonit
(ja praegune valitsus on ära teeninud korraliku näopeksu selle eest, et eelarve on täiesti lahti kirjutamata. vanasti oli väga hästi ja detailselt kirjas, mis ja kuhu) |
ja asja kulude külg:
eestis oli statistika järgi 2017 aastal (uuemat ei jäänud kiire otsinguga silma aga muutused peaks olema üsna väiksed):
1 315 635 inimest, neist:
213 609 kuni 15;
847 552 15-64;
254 474 üle 64 aastast.
samal ajal ütleb pensionide statistika (seekord praegune, paar aastat tagasi oli neid palju rohkem), et meil on:
334 028 pensionäri, kellest 305 241 on vanaduspensionärid (aastal 2019 keskmine vanaduspension 475€).
arvutuste juures on olulised mitu asja:
- kas mittekodanikud peaksid saama kodanikupalka? tundub ebaloogiline aga eestis oleks see täiesti kindlasti automaatselt poliitiline takistus.
- kas lapsed peaksid saama täismahus või nagu lehel arutletud, pooles mahus?
- mis hetkest pole laps enam laps? statistikaameti 15-64 on tegelikult realistlik tööea vahemik, jätame siin seadusandlusest tingitud alaealiste töötamise probleemid praegu kõrvale.
ehk siis, arvestame, et lapsele on 0.5 kordajaga ette nähtud ja meil on 850 000 + 250 000 + 220 000/2 = 1 210 000 inimest, kes peaksid kodanikupalka saama.
kui palju neile maksta tahame ja palju selleks oleks vaja raha?
- 500€/kuus (mida on välja käidud kui potentsiaalset mõistlikku summat nii korobeiniku poolt kui ka viidatud lehel) - 1 210 000 * 500 * 12 = 7.26 miljardit €, 66% riigieelarvest |
viimati muutis londiste 07.04.2020 15:40:05, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 15:41:43
|
|
|
See tähendab siis seda, et soovid arvutused teha ja lahenduse leida ning seda meiega jagada?  |
See tähendab seda, et sa võiksid seda ise teha selle asemel, et lolli mängida. Pane kirja oodatav tulemus ja too välja arvutuskäik tagurpidi maksumääradeni välja. Eespool oli kuskil riigieelarve tulude/kulude ülevaatlik graafik. Selle võid aluseks võtta. |
Kas ma vähe kordi olen öelnud juba, et MINA ei ole mingi arvutaja ja rahade ümber jagaja? Minu arust selle teemapealkirjaks on siin "ARUTLUSED majanduse teemal". See ei eelda arvutamisi ja kellelegi midagi tõestamist.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
07.04.2020 15:44:30
|
|
|
Perepoeg on piisavalt vana küll, et ta peaks mäletama kolhoosiaega ja suvel peedip6llul k6plamist. Aga kuna ta k6iki teisi sinna peenravahele saadab, siis on muidugi v6imalus, et ta ise ei ole seal kunagi viibinud.
Aga näed, jälle me kommenteerime nende järgmist k6lli ja hoolitseme tähelepanu eest.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
07.04.2020 15:47:03
|
|
|
See tähendab seda, et sa võiksid seda ise teha selle asemel, et lolli mängida. Pane kirja oodatav tulemus ja too välja arvutuskäik tagurpidi maksumääradeni välja. Eespool oli kuskil riigieelarve tulude/kulude ülevaatlik graafik. Selle võid aluseks võtta. |
Kas ma vähe kordi olen öelnud juba, et MINA ei ole mingi arvutaja ja rahade ümber jagaja? Minu arust selle teemapealkirjaks on siin "ARUTLUSED majanduse teemal". See ei eelda arvutamisi ja kellelegi midagi tõestamist.  |
Teeme siis juba uue teema ka "Arutlused maailmarahu teemadel". Tahad arutleda, siis mõtle kaasa ja paku ka lahendusi. Arutlused tasemel "oleks vahva, aga pole mu asi fassaadi taha vaadata" ei ole isegi mitte huvitavad, rääkimata intellektuaalsest väärtusest
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.04.2020 15:51:38
|
|
|
Kas ma vähe kordi olen öelnud juba, et MINA ei ole mingi arvutaja ja rahade ümber jagaja? Minu arust selle teemapealkirjaks on siin "ARUTLUSED majanduse teemal". See ei eelda arvutamisi ja kellelegi midagi tõestamist.  |
Trollidki. Kui käiksin välja idee, et lendame homme Marsile, siis kas mõistlik arutelu oleks selline, et kõik kiidavad takka "lahe, muidugi lähme, hakkan kohe asju pakkima" ja mõni võibolla küsiks, "kas kaasa peaks pakkima plätud või kummikud" või see, kui hakatakse küsimusi esitama kuidas see nii tehnilise kui finantsilise poole pealt lahendada, millised on riskid jne.?
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
07.04.2020 15:53:07
|
|
|
Teeme siis juba uue teema ka "Arutlused maailmarahu teemadel". Tahad arutleda, siis mõtle kaasa ja paku ka lahendusi. Arutlused tasemel "oleks vahva, aga pole mu asi fassaadi taha vaadata" ei ole isegi mitte huvitavad, rääkimata intellektuaalsest väärtusest  |
On ikka huvitavad. Raha ümber jaotamise täpse plaaniga tegelegu need, kes sellega tegelema peaksid hakkama kui seda asja ajama hakatakse, ma olen kindel et neil on selleks oluliselt rohkem vahendeid (aeg, teadmised, kogemused, töötajad) ja see tuleb paremini välja kui meil sinuga.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.04.2020 16:10:20
|
|
|
Mobileman, miks peab üldse raha ümber jaotama?
Kellelgilt, kes on end kõvasti üles töötanud, ära võtma ja sinule andma?
Muuseas, sellest Soome kodanikupalga katsetusest.
2000 random inimesele anti lihtsalt nutsu paar aastat.
Ei tulnud ühtegi majanduslikku kasu (inimesed, kes juba niigi töötasid, töötasid tavapäraselt edasi ja kes ei töötanud, ei läinud ka tööle)
Küll aga mõõdeti, et lisaraha tegi need inimesed õnnelikumaks. No keda ei teeks lihtsalt kontole tiksuv "tasuta" raha õnnelikuks.
Ainult, et kas õnnest ja õhust see majandus üleval püsib, teiste maksumaksjate arvel?.. Katteallikat pole mitte keegi veel suutnud näidata.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator
viimati muutis Tanel 07.04.2020 16:13:42, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 471 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.04.2020 16:11:01
|
|
|
Teeme siis juba uue teema ka "Arutlused maailmarahu teemadel". Tahad arutleda, siis mõtle kaasa ja paku ka lahendusi. Arutlused tasemel "oleks vahva, aga pole mu asi fassaadi taha vaadata" ei ole isegi mitte huvitavad, rääkimata intellektuaalsest väärtusest  |
On ikka huvitavad. Raha ümber jaotamise täpse plaaniga tegelegu need, kes sellega tegelema peaksid hakkama kui seda asja ajama hakatakse, ma olen kindel et neil on selleks oluliselt rohkem vahendeid (aeg, teadmised, kogemused, töötajad) ja see tuleb paremini välja kui meil sinuga.  |
Enne kui mingit utoopilist ideed raevukalt kaitsma asud, võiks ikka olla mingi umbmäärane nägemus, kuidas see teostada. Näidisarvutusi ja vastuargumente on sulle siin küll ja veel toodud kui ise ei oska/viitsi arvutada.
Kusjuures olen enam kui kindel, et mingil hetkel mõne erakonna(mitte ilmtingimata Eestis) laual on see kodanikupalga idee olnud ja sellest on loobutud just põhjusel, et tänapäeval ei ole see reaalne nii teostada, et reaalselt tööd tegevate inimeste jaoks liiga ebaõiglane ei oleks. See oleks ju väga kõlav valimisloosung ja püüaks ropult hääli kui saaks teha nagu sina kirjeldada, et rikkamatelt ei võta midagi ära ja kodanikupalga saavad kõik.
Kordan veelkord seda, mida on juba korduvalt öeldud. Riik ei ole mingi põhjatu rahapada. Üksikute eranditega tegeleb riik siiski vaid varade ümberjagamisega. Selleks, et kellelegi midagi anda, tuleb see enne kellegi teise käest võtta.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|