praegune kellaaeg 20.06.2025 23:55:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MMx
Kreisi kasutaja

|
05.03.2020 12:02:18
Mitme subwoofer'i ühendamine ressiiveriga? |
|
|
Kuna varasem kogemus mitme subwoofer'ga puudub, siis uuringi.
Mismoodi toimub nende ühendamine + seadistamine.
Ressiiver on Onkyo TX-NR686.
Subwoofer'd on mul erinevad:
SVS SB-1000
Kenwood SW 36HT
Kas üldse mõtet 2 erinevat korraga ühendada või hakkavad üksteist segama kuidagi?
Ühendamine peaks tegelikult lihtne olema, kuna ressiiveril olemas 2x subwooferi väljund (kui ainult pole oluline, millist subwooferit kumba väljundisse ühendada).
Põhikõlareid on 5tk, siis kas jääbki 5.1 või saab kuidagi ka 5.2 panna?
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
05.03.2020 12:54:43
|
|
|
Ilmselt head nahka sellest ei tule, kuna faasikõverad ei pruugi minna kokku. Interferensi tõttu hakkab osasid sagedusi ära nullima. Aga mine sa tea, äkki nullib täpselt selle sageduse ära mis on senimaani tüütavalt kumisenud
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.03.2020 13:12:45
|
|
|
"äkki nullib täpselt selle sageduse ära mis on senimaani tüütavalt kumisenud"
äkki püksi tulemise tõenäosus on ilmselt suurem
mina ei ühendaks kahte täiesti erinevat subi, kui sellel just ei ole mingisugust väga selget ja välja arvutatud eesmärki, mis siis kindlasti positiivse lõpptulemuse peaks andma.
aga noh, see asi http://www.audioreview.com/product/speakers/subwoofers/kenwood/sw-36ht.html on nagunii rohkem naljanumber kui subwoofer, kui nüüd päris aus ja otsekohene olla.
kui siiski kindlasti soovid ühendada ja sul on juba olemas 2 out'i ka siis polegi ju mitte midagi lihtsamat kui lihtsalt pista need sinna väljunditesse ja kogu moos. teoorias on igasuguseid võimalusi siis mängida erinevate lõikesagedustega, leveliga ja teha kõikvõimalikku pulli kuna juhtida saad nii mõlemaid korraga ressi seadetest kui mõlemaid eraldi subi enda pealt. korraliku ressi puhul ma lülitaks filtri sisse, tõenäoliselt on ilus 4nda järgu filter ja lõikab mehiselt.
faasiprobleeme saab leevendada subi'de paigutusega ruumis aga kui oled naisepidaja siis ilmselt võid selle paigutuse omale kohe sisse istuda
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
MMx
Kreisi kasutaja

|
05.03.2020 15:16:44
|
|
|
Teen siis järelduse, et 2 erinevat pole mõtet samal ajal ära ühendada.
Seega jääb SVS külge ja Kenwoodiga saab jaanipäeval lõket teha, kuna raha selle vana romu eest nagunii ei saa.
Ülevaateid antud lingil muidugi Kenwoodi kohta on väga "mehiselt", lausa 2 hindajat olnud.
Samas minu käes on asi olnud ostust alates ~2002 aastast ja olen ainuomanik (enamus ajas seisis mul muidugi niisama nurgas ja polnud isegi kuhugi ühendatud).
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
05.03.2020 15:29:59
|
|
|
Wiltz, miks nii kriitiline? Meil ajateenistuse ajal näidati filme sellises suuremat sorti saalis. Seal oli süsteemis sarnane kenwood woofer ja müdistas täitsa hästi. Laekonstruktsioonid või midagi ikka värisesid korralikult. Ja oli täitsa kino tunne.
_________________ parem varblane katusel,kui nuga neerus |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.03.2020 19:19:58
|
|
|
jaajah, laekonstruktsioonide ja akende värisemise järgi käibki subwoofrite hindamine
ma ei olnud kriitiline, vaid avaldasin oma professionaalset arvamust sellise combo kohta. selline arvamus põhineb kogemusel ja minu isiklikel teadmistel ning pikkade pikkade aastate jooksul õpitul.
ühendamisega on nii, et proovida ju võid. ega see tükki küljest ei võta, kuid need on VÄGA erineva võimekusega subid. üks neist on vähemalt teoorias päris kvaliteetne tükk ja teine on niisama pläriseja. milleks rikkuda kvaliteetsema asja poolt toodetud soundi ebakvaliteetse käkiga? kui hirmsasti on vaja saada kätte just maksimaalselt suurt helirõhu numbrit siis võibolla nende paralleelselt kasutamine tõesti annab mingisuguse mõttetu 2-3db juurde, muud sügavat põhjust mina sellel tegevusel ei näe kui just mõõteriistadega ei seadista süsteemi paika kuidagi nii, et tõepoolest üks hakkab eriti efektiivselt kompenseerima teise nõrka kohta
kui lihsada paar sõna veel heli kohta siis jtt oleks selline, et väga eduka installatsiooni puhul saavutad selle topeltwooferdusega natuke kõvema mürataseme. see erinevus on umbes selline, et kui hästi pingutad siis ehk tajud erinevust ka vahel. tavapärase ehk mitte nii eduka installatsiooni puhul saavutad lihtsalt kehvema bassiesituse keskmiselt võttes, suurt mdiagi paremaks ei lähe aga nii mõndagi võib minna halvemaks. kui sul oleks 2tk neid 12 tolliseid woofreid siis oleks juba teine jutt, kuid ka siis eeldaks selline install korralikku mõõtmist ja asjatundlikku paigutamist, et asjast midagi ka kasu oleks
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|