Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
17.06.2004 12:51:57
Venekeelsetest tiitritest vabanemine??? |
|
|
Küsimus siis selline (ei osanud kuidagi otsingut ka kasutada), kas ja kuidas on võimalik vabaneda venekeelsetest tiitritest, mis on loetud filmi peale. Taustal on kuulda ingliskeelset rääkimist aga see venekeelne solgib kõik ära ja tundsin huvi, kas on kuidagi mingi eraldusriba kaudu või muu sarnase abil võimalik seda kõrvaldada. Ja mis proge sellist asja võimaldab? On´s kellelgi mingeid kogemusi või soovitusi jagada??? Tänan!
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
17.06.2004 13:09:11
|
|
|
Kas tõesti pole kellelgi mingeid ideesid???
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
17.06.2004 13:12:04
|
|
|
pakun, et sellest ei saagi lahti...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
17.06.2004 13:20:27
|
|
|
Ei tahaks hästi uskuda. Ideeliselt on heli ju slavestatud teatud sagedustel ja vastavatel ribadel. Mingi proge peaks olema , mis need ribad eristab, esiletoob ja siis saabki neid selekteerida, mida jätta ja mida võtta
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
17.06.2004 13:53:48
|
|
|
... ära unista, lihtsam on poodi minna ja soovitud film originaalmeedial osta !
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
17.06.2004 13:58:14
|
|
|
hotsepp kirjutas: |
Ei tahaks hästi uskuda. Ideeliselt on heli ju slavestatud teatud sagedustel ja vastavatel ribadel. Mingi proge peaks olema , mis need ribad eristab, esiletoob ja siis saabki neid selekteerida, mida jätta ja mida võtta |
Ideeliselt võibolla jah, tegelikkuses mitte.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
17.06.2004 14:02:37
|
|
|
DVD peal vist jah need heliribad eraldi aga kui DivX või Xvid jne. formaadis
siis arvan, et seal siiski audiolt seda vene k. maha ei saa.
_________________ --------------- |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kodanik21
HV kasutaja
|
17.06.2004 14:05:07
|
|
|
Tegelikult on see võimalik küll, ise pole proovind, aga olen kuulnud küll, et neid saab eemaldada.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
17.06.2004 20:14:45
|
|
|
Kodanik21 kirjutas: |
Tegelikult on see võimalik küll, ise pole proovind, aga olen kuulnud küll, et neid saab eemaldada. |
Ma olen ka kuulnud aga vot õigelajal pole jaole saanud. UUri äkki tuleb meelde, kust kuulsid.
Ja eestlane (eriti HV-lane) ei ole selline, kes kergema vastupanuteed kohe läheb ning poodi tormab, milleks me siin siis ennast arendame ja harime??? Ka see teema tuleb internetist üles äratada ja meestele selgeks teha. See, et ütlete VÕIMATU - heh, laes on võimatu magada, muud toimingud on kuidagi ikkagi teostatavad. Mõelge sellele ja genereerige ideesid. Ettepanek ka nö ajurünnakule, et igaüks pakub reaalselt mõeldavaid variante ja see võib anda teisele geeniusele pidepunkti selle probleemi lahendamiseks.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
17.06.2004 20:24:51
|
|
|
las ma arvan, tõmbasid kusagilt suurte failide jagamise serverist omale filmi blablabla[divx][RUS].avi
avi failis on audio ja video, 2 eraldi asja, video on terviklik (nö. ühe kanali peal), audio on terviklik (nö. teise kanali peal), venelased eksportisid videost heli osa ja miksisid selle kokku oma tekstiga, siis panid heli tagasi videosse.
äkki selgitad oma teooriat, kuidas oleks võimalik nüüd sealt venelaste tekst ära võtta?
sama hästi ma võin anda sulle mõne pildi, kus on näiteks maja peal, ja küsida, mis on maja taga? peaks ju olema võimalik maja pildi pealt ära võtta ja siis näha mis seal on, praktilises elus aga nii ei juhtu.
õpi parem vene keel selgeks, läheb tulevases elus vaja
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
desert fox
HV kasutaja
|
17.06.2004 20:26:34
|
|
|
kui alustada algusest siis tiitreid pole võimalik peale lugeda. tiitrid on tiitrid ja neid pannakse filmile peale. eemaldamise võimalus sõltub meediast ja salvestus meetodist. sinu teema puudutab ilmselt voice overit ja esitatud informatsiooni põhjal tundub, et sellest siiski lahti ei saa. miks? kui alt on kosta originaal heli siis võib juhtuda, et venekeelne on sellele peale loetud ja siis neid enam lahku ei saa. eraldamiseks peaks venekeelne osa olema eraldi kanalis.
_________________ gravity is myth, earth sucks. |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
17.06.2004 21:38:59
|
|
|
DoS kirjutas: |
las ma arvan, tõmbasid kusagilt suurte failide jagamise serverist omale filmi blablabla[divx][RUS].avi
avi failis on audio ja video, 2 eraldi asja, video on terviklik (nö. ühe kanali peal), audio on terviklik (nö. teise kanali peal), venelased eksportisid videost heli osa ja miksisid selle kokku oma tekstiga, siis panid heli tagasi videosse.
äkki selgitad oma teooriat, kuidas oleks võimalik nüüd sealt venelaste tekst ära võtta?
sama hästi ma võin anda sulle mõne pildi, kus on näiteks maja peal, ja küsida, mis on maja taga? peaks ju olema võimalik maja pildi pealt ära võtta ja siis näha mis seal on, praktilises elus aga nii ei juhtu.
õpi parem vene keel selgeks, läheb tulevases elus vaja |
Oi jumal, miks peate olema nii sarkastilised koguaeg. See kas mina oskan vene keelt ei puutu üldse teemasse (kaheksa aastat ukrainlastega koos elanud ja töötanud - ma arvan, et sul endal tuleks õppima minna). Tüdruk mul ei salli vene keelt ja tahtsin tema kõrvu säästa - ma ei pea üldse seletama tagamaid.
Kui isand Dos ütleb, et seda ei saa teha siis kas kõik peavad sinu otsust kummardama ??? Ma ootasin ikka asjalikumaid nõuandeid ja nagu arusaan, siis selline termin nagu "ajurünnak" õppemeetodina on Dos´ile väga võõras aga ärgem mingem isiklikuks.
Kui tõesti see protseduur pole võimalik siis lõpetame selle teema ära aga tahaksin kuulda (ja ka teised kodanikud) mõjuvat põhjendust ja ehk detailset iseloomustust avi ja teiste divx kodeeringutes filmide pildi ja heli kooslusest ja nende töötlemisprogrammidese. Kui asi täpselt lahti seletatud ja arusaadav siis tuleb kurba tõsiasja nentida ja lõppude-lõpuks ehk poodigi minna. Eelistan kino.
Nii et härrased, kes on tõesti sellel alal tegelenud ja oskab midagi asjalikku ütelda siis seletage asi lahti, nii jäävad igasugu muud targutajad siin teemas tahaplaanile.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
18.06.2004 00:02:58
|
|
|
tsitaat: |
Ma ootasin ikka asjalikumaid nõuandeid |
Ok, üritame siis, esmalt aga oleks vaja teada, mis vormigus on heli sinna avisse topitud?
Selliseid probleeme küll vast ajurünnakutega ei lahendata, rohkem nagu füüsika- või matemaatikaülesande moodi tundub.
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
18.06.2004 10:24:19
|
|
|
Tegu pole tiitrite, vaid dublaaziga. Teoreetiliselt on võimalik see venekeelne pealelugemine ka maha saada. Kuid asi ei tasu ennast ära, sest heli ei ole seal eri ribadel-kanalitel. Sama asi kui sa proovid mp3-el mingi 5 liikmelise bändi, kus kõik laulavad, 4 lauljat ära kaotada, et jääks ainult ühe hääl. Kui sa sellega hakkama saad, saad ka dublaazi filmilt maha(tegelikus elus tegelevad selliste asjadega FBI jms organisatsioonid).
Lihtsam lahendus. Pilt ja heli on küll eri osadena kukku muxitud. Lihtsalt eraldad filmist heli, otsid sulle sobivas keeles heliriba vastavale filmile, sobitad kokku ja ongi kõik. Sobib selleks hästi Virtualdub\Nandub.
Ja vot sellist moodust kasutatakse juba reaalses elus. Viimane Potteri film sellest näiteks.
Lihtsalt venelaste telecined on parema kvaliteediga, kuna nad kasutavad selleks telestuudiote tehnikat e. piraatlus kõrgemal tesemel.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
18.06.2004 13:22:39
|
|
|
Või siis kokkuvõtlikult: põhimõtteliselt on see võimalus olemas, praktikas aga kasutu. Kui siinsamas HV's ringi vaatad siis on üpris mitut teemat a'la kuidas muusikapalast laulu eraldada nii et jääks ainult instrumentaalosa. Mõningaid progesi on seal mainitud, aga ikka ja jälle tuleb tõdeda, et lõpptulemus reeglina ei kõlba suurt kuskile. Pealelugemisega on asi veelgi jamam kuna sa üritad eraldada ainult *osa* tekstist (selle, mis peale loetud) ja hakata konkreetselt mingeid sagedusi välja filtreerima on igati hull ettevõtmine. Arvata võib kah, et väljudheli tuleb kõvemaks keerata, siis aga hakkavad segama eraldatud osa jäägid...
Seega nagu Jänes ütles: lihtsam ja hulka tulemuslikum on kas heli asendamine või siis teise helivoo lisamine võimaldamaks sobiva pleieri/draiveri olemasolul käigupealt valida kumba soundi kuulata.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
23.06.2004 13:51:49
|
|
|
Selle tiitrite ja dublaaziga tegin tõesti suure vea, ajasin segadusse. Minu viga!
Proovisin siis ühe programminga hakata eraldama pilti ja heli, programm aga võttis kätte ja tegi mu 700 Mb filmist 1,3 Mb - ei mina saanud aru mida see seal tegi. Ühesõnaga on nüüd film kadunud ja pole ka probleemi enam . Lihtsalt puht huvist tahaksin seda ikkagi proovida ja üritan seda nüüd suvalise filmiga VirtualDubiga. Elame näeme.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|