Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 173, 174, 175  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 29.01.2020 10:32:10 vasta tsitaadiga

londiste, Minu 3800X:
Spoiler Spoiler Spoiler

Rumor: Intel Moving Select CPUs To GlobalFoundries
https://wccftech.com/rumor-intel-moving-select-cpus-to-globalfoundries/

Järjekordne uudis. Eelmised pole realiseerunud, seega võtke lusikatäie soolaga.

EDIT:

Good times icon_cool.gif

AMD Earnings: Posts Record Revenue of $2.13 Billion Thanks to Ryzen
https://wccftech.com/amd-earnings-posts-record-revenue-of-2-13-billion-thanks-to-ryzen/
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Optimist
HV veteran
Optimist

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.01.2020 10:43:06 vasta tsitaadiga

Whua, praegune hoog on AMDil hea
record quarterly revenue of $2.13 billion, a 50% gain over the prior quarter*
*THW quote, aastane kasv tegelikult

viimati muutis Optimist 29.01.2020 11:47:38, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.01.2020 11:00:37 vasta tsitaadiga

Optimist, su tsitaat on mööda, y/y on 50%, q/q on 18%.
olulisem on vast see, et gross margin y/y +7% ja q/q +2%.

tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 29.01.2020 11:58:28 vasta tsitaadiga

Yep, THW lehel natuke mööda pandud. Süvenesin ka nüüd mis toimus.
Ühe kvartaliga $524M võlgu ära maksta ja vaba raha kasvatada $317M võrra. Not bad AMD.
Marginaali kasv ja väiksem konsoolide tarne mind ei üllatanud, küll aga nõrk EPYCute müük. Eks näeb kas AMDi optimism selles osas läheb 2020 reaalsusega kokku.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.02.2020 11:54:58 vasta tsitaadiga

Hit piece icon_lol.gif

Opinion: Why AMD’s best days are behind it
https://www.marketwatch.com/story/why-amds-best-days-are-behind-it-2020-02-06
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.02.2020 20:20:17 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Hit piece icon_lol.gif

Opinion: Why AMD’s best days are behind it
https://www.marketwatch.com/story/why-amds-best-days-are-behind-it-2020-02-06
tasub natukene kaaluda ka loo tausta. see on puhas investeerimise vaatepunkt ilma tehnilise taustata. saamaks aru, millest selline lugu, tuleb jälgida loos kasutatud ja esitatud andmeid - sisuliselt mõlema tootja finantsaruannet. aktsiaturg toimib väga suures osas tunde või emotsiooni pealt ja sellest vaatepunktist ei pruugi ta analüüs olla vale.

jah, meie teame, et inteli tehnilised probleemid on kaugemaleulatuvad aga täna intel arvab, et selle aasta jooksul neist hakatakse välja rabelema ja amd vaade edasisele tõusule on olukorda arvestades tagasihoidlik. järgmisena vaadatakse aktsia tänast olukorda ja ajalugu, näiteks viimase aastaga on amd stock tõusnud pea 2x, inteli oma vast 20%. kas amd tulemused õigustavad sellist aktsiahinna tõusu (jällegi, finantsi mõttes)? lisaks tuleb uskuda amd kasumi tublisse paranemisse tulevikus, sest amd pe suhe on täna 169. võrdluseks, nvidia aktsia, mida vahel (võimalik, et õigustatult) peetakse ülehinnatuks, on täna pe suhtega 70 (intelil 14).

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.02.2020 21:11:16 vasta tsitaadiga

londiste, Samad analüütikud ei soovitanud ka eelmine aasta AMD osta kui see maksis pea poole vähem. Nüüd astuvad jälle sama reha otsa. Sellest ka minu reaktsioon. Tegu "peaks" olema proffesionaalidega kes saavad selle ennustamise eest head raha aga ometi suudab suvaline armchair ennustaja nagu mina näha seda mida nemad ei suuda. Juba pealkiri on sensiatsiooniline clickbait. Olukord on täpselt vastupidine: "AMD’s worst days are behind it"

Point on neil samuti täiesti mööda: "AMD magas maha võimaluse Intel kinni püüda ja mööda minna". Halloo kas keegi reaalses maailmas siin eeldas, et AMD läheb paari aastaga mööda Intelst või? icon_eek.gif Loomulikult mitte. Olegem realistid. AMD praegune aktsiahind peelgeldab nende enda saavutusi vs AMD viimasel kolmel aastal. See, et AMD on võtnud 5% mitte 10% serveriturust võib Intelile olla suht kökimöki aga AMD-le suhtena kus nad enne olid (pmst nulli peal) on see tohutu edasiminek.

Jah finantsturg käitub mingite oma x arusaamade järgi millest suur enamus inimesi aru ei saa. Paarikümne aasta pärast ei saa sellest enam keegi aru.
Samas ei saa vaadata ainult kuivi numbreid ja tuletada sellest edasist progressi. Eriti tehnikafirmade puhul. Näiteks Tesla aktsia samamoodi oli pikalt alahinnatud. Nvidia on kindlasti ülehinnatud. Eelmine aasta lasti veidi õhku välja ja see oli hea.

Ühtlasi:
Spoiler Spoiler Spoiler

02:30-09:55
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.02.2020 22:19:59 vasta tsitaadiga

Tomorrow, ma ei viitsi seda kogu ulatuses ära kuulata aga taas kord, gamersnexus vaatab seda samuti tehnilise, mitte finantspoole pealt.
investori huvi on teenida aktsiasse paigutatud summalt. täna on see inteli aktsialt palju lihtsam teha kui amd omalt.

tesla osas - tesla on täna väärt 3x rohkem kui gm. autosid toodab gm 20x rohkem. alahinnatud?
aga küsimus sulle - miks nvidia ülehinnatud on?

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.02.2020 23:14:42 vasta tsitaadiga

londiste, Ei vaata ainult tehnilise poole pealt. Kui sa 7 minutit viitsiksid säästa, siis videos pole kordagi juttu sellest miks AMD tehnilisest küljest parem on kui Intel. Pmst samad poindid mida ma välja tõin on välja toodud ka videos.
Sinu loogika on kah kummaline. Kuidas täpselt Inteli pealt rohkem saab teenida kui Inteli aktsia tõusis aastaga ~20% (sinu number) vs AMD oma mis tõusis ~80%?. Jällegi AMD aktsialt on palju lihtsam teenida kui Inteli omalt kuigi risk on suurem. Intel on suur laev mis on stabiilne aga stabiilsusega kaasnevad ka omad vead ehk siis see, et potentsiaalne kasu investeerimisest on väiksem.

Nvidia on ülehinnatud, kui GPU tootja. AMD ja Intel toodavad mõlemad palju laiemat toodangut kui ainult GPU. Paljuski on Nvidia aktsia kõrgel hetkel seetõttu, et nad on tipus.
Minu jaoks on naljakas, et iga kord kui Intelit on vaja kaitsta ja AMD'd maha teha hüppad sina platsi. Bias paistab kaugele ära. Jah ma tunnistan, et ka minul on bias AMD poole aga ainult siis kui nad suudavad head tooteid toota a'la Zen. Ma olen väga kriitiline nende GPU ürituste suhtes vs Nvidia.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.02.2020 23:22:31 vasta tsitaadiga

küsimus oli, et miks nvidia ülehinnatud on?

Tomorrow kirjutas:
iga kord kui Intelit on vaja kaitsta ja AMD'd maha teha hüppad sina platsi.
teistpidi argumendid on pea alati juba enne ära toodud.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.02.2020 23:26:14 vasta tsitaadiga

londiste, Nii, et sa vaidled vaidlemise pärast isegi kui sa ei usu sellesse mille eest sa vaidled?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 09.02.2020 23:27:32 vasta tsitaadiga

kuule, need asjad ei ole enamasti mustvalged.
vahel vaidlemise pärast ka, muidugi icon_biggrin.gif

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 10.02.2020 00:24:54 vasta tsitaadiga

Minuarust on AMD räigelt alahinnatud ja usun, et lõpetab 2020.a. 65 dollari peal, kui mitte kõrgemal.
Seda enam, et uued konsoolid on alles tulemas mis hakkavad AMD marginali kergitama.

Küsisid, et miks Nvidia on ülehinnatud? Ta on ülehinnatud vs konkurent (AMD). Aga muidu on ta seal kus olema peab.
Ma vaataks seda teistmoodi: AMD on räigelt alahinnatud vs Nvidia. Leian, et AMD aktsia võiks vabalt maksta 300usdi tükist, arvestades kui mitmes küpsisepurgis nende käsi juba praegu on ja mis neil tulemas on.
Nvidia teeb ainult 2 asja, GPU ja AI. Selles osas on neil lihtsam oma fookust säilitada ja teha seda mida oskavad, ning räigelt muidugi üle küsida oma toodete eest, kuid see on juba konkurentide süü tõttu.
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.02.2020 00:35:18 vasta tsitaadiga

ma usun, et amd lõpetab kõvasti kõrgemal kui 65. pakun 75 kanti.
konsoolid peaks amd marginali pigem langetama. vaevalt, et nende kate on võrreldav ühegi muu amd tootega.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.02.2020 00:46:14 vasta tsitaadiga

londiste, Marginaali osas küll aga kogutulu kasvab, kuna konsoole müüakse eluea jooksul seitsmekohaline number. Ja seda ühe konsooli peale. Kaks tükki teeb pea 2x rohkem veel. Praeguseid konsoole milles AMD kiip on müüdud kokku miski 150 miljonit. Arvata võib, et järgmise aasta aruandel on semicustom numbrid märgatavalt suuremad juhul kui koroonaviirus launche edasi ei lükka just.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.02.2020 17:31:24 vasta tsitaadiga

https://old.reddit.com/r/Amd/comments/f4dh27/ipc_comparison_v2_in_cinebench_r20_intel_vs_amd/
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 17.02.2020 18:06:38 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
https://old.reddit.com/r/Amd/comments/f4dh27/ipc_comparison_v2_in_cinebench_r20_intel_vs_amd/
Spoiler Spoiler Spoiler

Isegi sai kunagi jälgitud Athloni ja P4 (lisaks ka varasema ajastu prosede) mõõduvõtte. Pentium4ja IPC oli küll jama (nagu ka Bulldozeril) aga tänu suurele taktsagedusele ja DDRist kiiremale RDRAM'ile pani paljud benchid kinni. Lisaks oli tol ajal taktsageduse number suur müügiargument. Teine äärmus on Inteli Itanium (loe Itanic), tegi rõvedalt palju tööd takti kohta aga miskipärast maailm ei tahtnud oma softi uue prose jaoks ümber kirjutada ja nii see jäigi.
IPC kõrval on olulised parameetrid ka taktsagedus, voolutarve jõudluse suhtes ja tootmiskulud. Isegi kui üks neist on väga paigast ära, siis head nahka ei saa.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.02.2020 18:11:07 vasta tsitaadiga

p4 juures intel tunnistas ja seletas, et eesmärk pikk pipeline ja kõrged taktid. mis valesti läks sellest vaatepunktist, on taktsageduse eeldatust väiksem kasv. rdram oli teine väga kõva möödalask p4 alguses. kiire küll aga kallis ja limiteeriv.
itanicule oli ja on sigakeeruline kirjutada. seega väljaspool spetsiifilisi rakendusi seda lõpuks ei tehtudki.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.02.2020 18:33:48 vasta tsitaadiga

Mis kuradi asi on Palm Cove? Esimest korda kuulen sellisest. Kas ei peaks olema Skylake Gen ++++++ icon_biggrin.gif

Enda kasutatud prosed on olnud K8 (X2 3800+) -> Sandy Bridge (2500K) -> Zen 2 (3800X). Kõik kolm omas ajas olnud tuntavalt paremad kui alternatiivid. Hetkel veel Intel hoiab tempot tänud kõrgele klokile aga kaua see ei kesta, sest 14nm-st enam eriti midagi välja ei pigista. Vaja on 7nm ja IPC kasvu, et AMD-ga sammu pidada.

EDIT:
tsitaat:
Cannon Lake - i3-8121U

Selge siis. Esimese põlvkonna läbikukkunud 10nm käkerdis on Palm Cove.

Kummaline, et see võrdluses on. Ice Lake/Sunny Cove oleks loogilisem aga see on mobile only.
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 09.03.2020 11:42:10 vasta tsitaadiga

AMD võidab Euroopas praegu turuosa, teiselt juba üle aasta sama vana seis: Intel's CPU supply issues
https://www.theregister.co.uk/2020/02/21/intel_amd_channel_figures/

E: Lisaks tootmisraskustele vaevavad Intelit aina uued turvavead:
https://blog.ptsecurity.com/2020/03/intelx86-root-of-trust-loss-of-trust.html
E: AMD ei taha ka maha jääda
https://www.tomshardware.com/news/new-amd-side-channel-attacks-discovered-impacts-zen-architecture "AMD believes these are not new speculation-based attacks"
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.03.2020 16:38:34 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Tommorrow ära näe vaeva, Londiste jaoks on Intel püha. Seega pointless isegi üritada rääkida. Vahet pole mida AMD teeb- ikka ei kõlba.

londiste kirjutas:
Viilutaja, kust sa seda nüüd välja lugesid? icon_eek.gif

Tomorrow kirjutas:
Viilutaja, Talle meeldib vaielda jah. Miskipärast on need vaidlused pea (kui mitte) alati Inteli poolt ja AMD vastu.

Viilutaja kirjutas:
londiste kirjutas:
Viilutaja, kust sa seda nüüd välja lugesid? icon_eek.gif

Su "üllatunud" nägu on "armas" icon_smile.gif Vaata kõiki oma postitusi. Mitte kuskil pole üdini head tooni AMD suunal.

londiste kirjutas:
kui seda bulldozeri lugu silmas pead, siis ei olnud ma omal ajal ka core 2 duo +40% ipc koha pealt impressed, täpselt samadel põhjustel.
aga eks ma püüan oma kriitika endale hoida edaspidi.

päris veider on kuidas ka siin teemas inteli mainimise peale inimestel katus ära sõidab.
nii suvalise viimase näitena - mingil põhjusel ei taha samad inimesed kuidagi automaatselt jamaks lugeda näiteks fallouti või cacheouti.

edit:
miks ei ole head tooni. ma ootan pikisilmi ryzen 4000 seeria apusid desktopile.

Viilutaja kirjutas:
londiste kirjutas:
kui seda bulldozeri lugu silmas pead, siis ei olnud ma omal ajal ka core 2 duo +40% ipc koha pealt impressed, täpselt samadel põhjustel.
aga eks ma püüan oma kriitika endale hoida edaspidi.

päris veider on kuidas ka siin teemas inteli mainimise peale inimestel katus ära sõidab.
nii suvalise viimase näitena - mingil põhjusel ei taha samad inimesed kuidagi automaatselt jamaks lugeda näiteks fallouti või cacheouti.

edit:
miks ei ole head tooni. ma ootan pikisilmi ryzen 4000 seeria apusid desktopile.

Räägid oma sõnadele vastu!
tsitaat:
see ei ole ju nii muljetavaldav. 7nm on automaatselt -30% ja mx250 on veidi rohkem kaarti.

Siin samas teemas 28.02 tehtud postituses, 346lk.
Sa ei saa oodata pikkisilmi ja olla samas unimpressed...

kellelgi siin katus ära ei sõida, pigem oleme loobunud sinuga vaidlemisest. Inteli teemas oli meil pikk vaidlus, kus pimesi sisuliselt kaitsesid Intelit absurdsete väidetega.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=718700&postdays=0&postorder=asc&start=1800

Ning nüüd tuled siis siin teemas vaidlema AMD turvaaukude üle icon_smile.gif kopp.gif

Baeskades kirjutas:
AMD versus Inteli jaoks on teised teemad, isiklikuks minemiseks VM(+).

londiste kirjutas:
eelkõige ootan nende apude prosesid. igpu paistab olema 2400g vega11 samasse auku, mis tundub, et mitmel põhjusel sweetspot igpu jaoks.

selle kommentaari kontekst on mx250 võrdlus. mx250 on väiksem gpu, puudujäägi arvatavasti teeb tagasi dedicated mälu ja võimalik, et ka kõrgem takt.
kui võrdluses on 25w mx250 (14nm) ja 15w vega7, siis jah, leian et see vega7 tulemus kui selline ei ole muljetavaldav.
ühest küljest 7nm ise annab tuntava voolutarbe võidu (vega10/vega20 pealt näha - 30%), lisaks on mx250 tdp sees kaart, mälu ja osa pci-e liikluse liigutamisest üle kaardi ja emaplaadi. 25w - 30% = 17.5w. mälusid on seal vähe aga mõni w sinna ikka kulub.
teisest küljest on selle 15w sees ka prose, kuid antud testis see sisuliselt idleb.

Tomorrow kirjutas:
londiste, Eks see ole Inteli enda süü. Ajalooliselt on nad telgitagustes rahasid jaganud, et konkurente tõrjuda. Eluterve skepsis lihtsalt.

Fallout jms on jamad. Esiteks need nõuavad füüsilist ligipääsu rauale. Teiseks see "firma" mis need avalikustas eiras kõiki turvavigadest teatamise reegleid (ei teavitanud AMD vaid paiskas kohe asjad pressi ja tegu kodulehe). Kolmandaks oli tegu mingi ühe-kahemehe firmaga kuskil Iisraeli (mis on teada tuntud Inteli kants) urkas mis oli ilmselt kinni makstud sellise "hit piece" jaoks. Tegu polnud tõsiseltvõetavate teadlastega vaid mingite palgatud PR tegelastega. Isegi "vigade" nimetused oli absurdsed: RyzenFall. Tõsiselt või?

See, et sa üldse neid CTS tüüpe mainid minu arvamust sinust ei tõsta. Iga ratsionaalselt mõtlev inimene nägi läbi selle BS-i.
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 27.03.2020 19:47:23 vasta tsitaadiga

Kolistan vähe seda teemat ja loodan, et kohe ära ei tapeta. Võib kuuluda ka mingi muu teema alla, kuid sellisel juhul palun mõnel model ümber tõsta selle.
Hetkel kasutused I5-8250U prosega läpakas.
Kuna saab vahepeal päris palju piltidega mässata, siis küsimus tulekski sellest vallast.
Hetkel testide jne asjadega jäänud silma I7-9750H hinna ja jõudluse suunalt.
Pealevoolu tuleb AMD Ryzen 5 ja 7, kuid testidest paistavad nad suht maha jäävat, lisaks kõvema otsa R5 ja 7 erinevus on nii minimaalne.
Imelik on veel see, et online tulemustest AMD prosede tulemusi vähe raskem leida ja tulemusi nappib. Kas siis ei viitsi keegi mässata nendega või mis?

Inteli 10gen oma hinna ja jõudluse poole pealt jääb erinevates testides isegi 9750Hle alla.

Millal need uued AMD prosed peaks Eestisse jõudma? On mõtet neid oodata või? Väga teste vs intel ei leia?

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.03.2020 20:08:02 vasta tsitaadiga

ryzen 3000 seeria ei ole nii edukas konkureerima, 4000 seeria on päris uus ja alles turule tulemas.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 10.04.2020 09:15:02 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.04.2020 10:18:53 vasta tsitaadiga

What a shitshow ütleks selle peale. Mõni ime, et Intel selline mess on olnud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 173, 174, 175  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.