|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jeesus188
kodustatud

|
20.01.2020 13:42:45
|
|
|
RCC, 1,8km ja 3k€. Une pealt võtaks sellise diili ära ennem kui kasutaks mobiilset netti.
Telia poolt täiesti arusaadav, et 1 inimese jaoks nad seda oma rahadega vedama ei hakka, saagu nad kasvõi miljard kasumit.
Kui sul naaber olemas, siis kolmandik tuleks juba odavam vast.
Sinu põhimõtetega kuuleme seda vingu vee 10 aastat siin
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
20.01.2020 13:43:19
|
|
|
Aga elasast kaudu saaksid ju teoorias ka teiste pakkujate külge ennast, miks nemad sulle siis tasuta kaablit ei too kui see nii mega pappi kokku ajav värk on
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
1 :: |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 13:46:28
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| KillFrenzy kirjutas: |
Kus kohast see elasa nüüd mängu tuli. Sa räägid krundist mis ei kuulu sulle.
Tegelikult on sul vaja elasa kanalisse hoopia 1.8km ajada kaablit? |
wow, lõpuks saimegi asja korda. elasa trassi selge see. elasa trass kulgeb ju maanteameti vööndis, millele on siis seatud servituut, ehk teisisõnu mis ei kuulu mulle. seega laskem kaabu ringi käima (kasvõi ekre oma) ja kogugem see õnnetu kerjakott täis. |
Noo joppen puhh. Ma juba enne kirjutasin, et mitte keegi ei saa su kirjatükkidest aru.
Siin just pandi erakliendile telia kastist mööda elasat 8km kaugusele ühendus. Palju kiu renti oli, ei mäleta.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
20.01.2020 13:49:51
|
|
|
| cpuboy kirjutas: |
Aga elasast kaudu saaksid ju teoorias ka teiste pakkujate külge ennast, miks nemad sulle siis tasuta kaablit ei too kui see nii mega pappi kokku ajav värk on  |
Ta ju kirjutas, et teised tahavad veel ulmelisemaid summasid. Seega kõige soodsama pakkuja kallal peab kaagutama, et saaks veel soodsamalt (loe: tasuta)
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
2 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.01.2020 13:56:00
|
|
|
Spoiler 
| jägaja kirjutas: |
KillFrenzy, kui mitu õnnelikku need optika baasil D>SL kastid ka daanud on? Ja kui paljud neist edasi unistavad?
See on just selline, näe, oleme ju pannud, stiilis kelkimine, kui suur osa on ja ka jääb ilma.
Sai peaks olema stiilis, et üksikud on mingil põhjusel ilma, mitte vastupidi.
Ja internet, kus kehtib mõistliku kasutamise printsiip, ei ole püsiinternett. |
Mis juttu sa ajad? Kes see kelgib ja kus kohas? Ma lihtsalt vaidlesin vastu väitele, et keegi sellest paremat netti ei saa. Saab küll.
Palju kliente? Ei tea. Hiiumaal väga hõreasustus, selle loogika järgi poleks mõtet üldse mitte midagi siin teha. Aga siiski tehakse.
Fakt on see, et need asjad tehti sellepärast, et loodi sinna põhivõrk. 25 kliendi pärast poleks dsl kasti jaoks eluilmas hakatatud sinna optikat vedama. |
Ei süüdista sind kelkimises. Lihtsalt kusagil koosolekutel on hea näidata, et näete, me ikka olema midagi vedanud. Seda demonstreeritakse muidugi giant leap for mankind stiilis, mis tegelikult on piisk meres.
Seaduseandja andis ohjad, et mobiilnett on ka nett, hääletada sellega ju saab
Nagu ütlesin, et see ELASA otsas olevad mobiilimastide nett on siiki mobiilsete nutiseadmete pärusmaa. Telepilt, striimingteenused jmt. ajavadki kõik umbe ja siis siinsamas teemas kirutakse, et kõik on umbe müüdud
Ma ütleks, et need vingiujad on idioodid, stiilis et mul läheb nett viletsaks, kui te veel kliente siia ühenduse külge müüte. Ainult kitsarinnaline omakasu. Las mul olla, teised vaadaku ise, kuidas saab.
Aga oleksite ise seal ainsa valikuna 4G otsas siis tahaksite ju ka Netflix4K, Spotifyd, TeliaTVd jne. tarbida.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 20.01.2020 13:56:36, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 13:59:53
|
|
|
arusaadavas keeles 1. he vastuseks. paigaldatav kaabel väidetavalt oma kulu ja kirjadega hakkab kuuluma mitte mulle vaid elasale, kes saab selle välja rentida omakorda teliale, (või kellele iganes) kes tasuta ilma sentigi investeerimata roobitseks sealt megapapi - a mis kasu ma sellest saan? kapitalisti-rbe ei saa minu pealt teenida mitte sentigi!
enam paremini ma seletada ei oska. |
1.8km on kahe kaevu vahe. Kaabel jääb elasale aga kes need kliendid on kellekäest seda seda megapappi hakatakse kasseerima? Kuskil pärapõrgus on kahe kaevu vahel nii suur nõudlus, et saab raha kasseerida kellegi käest?
Ei süüdista sind kelkimises. Lihtsalt kusagil koosolekutel on hea näidata, et näete, me ikka olema midagi vedanud. Seda demonstreeritakse muidugi giant leap for mankind stiilis, mis tegelikult on piisk meres. |
Ei pidanudki ennast silmas. Oled käinud sellistel koosolekutel kus ühe dsl paika panemise peale on lüüakse shampal punn maha ja live bänd esineb?
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.01.2020 14:40:32
|
|
|
| Renka kirjutas: |
1.8km kaablit 3k eest Ilmselgelt maksab operaator sellise töö puhul enamuse oma taskust. 3k on sealt sinu omaosalus kõigest. |
usud neid umbluu hinnapakkumisi? kaabli hind pluss puhumine on suts üle 3k pluss käive , kõik kogulugu. kiu keevituste hinda pole sisse arvestatud. see on portsupõhine ja on 330 eurot. pakkumise tegi mulle ehitaja ise, kusjuures teliale tuleks see veel odavam, sest tema käivet maksma ei peaks.
arusaadavas keeles 1. he vastuseks. paigaldatav kaabel väidetavalt oma kulu ja kirjadega hakkab kuuluma mitte mulle vaid elasale, kes saab selle välja rentida omakorda teliale, (või kellele iganes) kes tasuta ilma sentigi investeerimata roobitseks sealt megapapi - a mis kasu ma sellest saan? kapitalisti-rbe ei saa minu pealt teenida mitte sentigi!
enam paremini ma seletada ei oska. |
olles kaeve- ja kaabeldustööde hindu nii siit- kui sealtpoolt natukene näinud, 3k 1.8km eest on väga hea, isegi +km ja +kiu keevitused.
see kaabli kuuluvus on nüüd natukene nii ja naa. ma saan aru, et tahaksid oma makstud raha eest ka kaabli endale saada aga sellega kaasneb siiski ka hoolduskulu (olgugi üldjuhul väike), vastutus katkestuste eest ja tegelemine servituudide/maaomanikega. kui kaabel jääb elasale (ehk vähemalt formaalselt teenunsepakkujast sõltumatuks), siis ma isiklikult ei kõhkleks. teliale jäämise puhul ja muude klientide sama kaabli otsa ühendamise võimaluse puhul võib-olla mõtleks natukene aga tõenäoliselt on see ikkagi hea diil.
ma ausalt eeldasin su raevukatest postitustest, et see 3k küsitakse kuskile 200m maantee peale (alla) optilise külge ühenduse tegemise eest
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 14:52:58
|
|
|
| londiste, 1.8km ei ole vaja kaevata. Tahab 1.8km kaablit elasa mikrotorusse puhuda.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.01.2020 15:12:14
|
|
|
| londiste, 1.8km ei ole vaja kaevata. Tahab 1.8km kaablit elasa mikrotorusse puhuda. |
Tundub ikka ok diil olevat
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.01.2020 15:43:00
|
|
|
Kas RCC kavatseb selle kiu otsast terve 1Gbps ära osta või tilgutab senise 20-50Mbit tasemel edasi? Prioriteedid, prioriteedid - nagu siin seltsimehed ja härrad varem rõhutasid...
Kui esimene variant, siis on suht ok diil. Kui teine variant, siis... mnjah .
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 16:18:41
|
|
|
Ma ei tea mitu toru seal elasa kanalis on. Siin on 4.
Annad ühe toru kahe kaevu vahelt eraisikule, kes tulevikus võib hakata blokeerima kui talle ei maksta sobivat tasu kui oleks vaja sealt torust veel midagi läbi lasta, peale ühe mehe missioonikriitilise ühenduse.
Ei tundu loogiline.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.01.2020 16:22:48
|
|
|
Kas nende (oranzide) torudega pole mitte nii, et sinna saad niiöelda kiu koha rentida. Ehk siis torusse mahub neid kiudusid ju palju?
Ei pruugi sellele terminoloogiale väga täpselt pihta saada.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 16:37:50
|
|
|
jägaja, on. Aga tema juures olevas kaevus pole muhvi, vaid see järgmises 1.8km kaugusel olevas kaevus. Oleka vaja kaabel puhuda järgmisse kaevu. Küsitakse 3k ja kaabel jääb elasale ja tema saaks sealt kiu. Talle ei sobi, tahab kaablit endale, sest muidu teised hakkavad tema raha eest paigaldatud kaabli eest olematutelt klientidelt raha küsima.
Vähemalt mina saan asjast nii aru.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
20.01.2020 17:04:27
|
|
|
jägaja, on. Aga tema juures olevas kaevus pole muhvi, vaid see järgmises 1.8km kaugusel olevas kaevus. Oleka vaja kaabel puhuda järgmisse kaevu. Küsitakse 3k ja kaabel jääb elasale ja tema saaks sealt kiu. Talle ei sobi, tahab kaablit endale, sest muidu teised hakkavad tema raha eest paigaldatud kaabli eest olematutelt klientidelt raha küsima.
Vähemalt mina saan asjast nii aru. |
täpselt nii, küsimus ei olegi selles, et tulevikus keegi hakkab veel raha küsima, vaid küsimus on PÕHIMÕTTELINE (need on sellised asjad, mis on enamikel juba helmeste eest müüdud) kujutage nüüd ette situatsiooni, et te ostate omale pemmi, aga annate selle lihtsalt naabrimehele ära - ei anna ju. moblaneti tasuta võrgu eest, võib näiteks telia mulle kolmeka välja teha küll.
| Maldur kirjutas: |
Kas RCC kavatseb selle kiu otsast terve 1Gbps ära osta või tilgutab senise 20-50Mbit tasemel edasi? Prioriteedid, prioriteedid - nagu siin seltsimehed ja härrad varem rõhutasid...
Kui esimene variant, siis on suht ok diil. Kui teine variant, siis... mnjah . |
mismõttes senise 20- asemel edasi? antud katsepunktis ju puudub igasugune ühendus.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.01.2020 17:12:06
|
|
|
Ja Elektrilevi võiks mulle põllupeale kipskarpi tasuta kaabli vedada, saavad ju võrgutasu ja jumal palju veel riigilt lisarahastust, isegi riigifirma veel.
reaalsuses ei kirjuta nad paberile isegi ampreid juurde ilma rahata, ka siis kui peakaitse lubaks.
Teema võib ikkgi kokku võtta sama tulemiga, ilma rahata ei saa midagi ja pean nõustuma, 3k on liiga hea hind antud olusid arvestades.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.01.2020 17:15:08
|
|
|
KillFrenzy, aga kas siis on raske neid muhve teha?
Mõeldes elektrikaabli peale, võin ju isolatsiooni maha kerida ja ainult ühe soone (kiutoru) läbi lõigata. Ülejäänud jäävad kasutatavaks, puhu kasvõi kolm kilomeetrit läbi piki katkematut kiutoru.
Või pole see suure toru käest ühe kiutoru saamine nii lihtne ja peabki läbi kõik lõikama?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 17:19:04
|
|
|
| jägaja, kõik tuleb läbi lõigata. Ühe kliendi pärast ei hakka keegi sellist asja tegema. Keevita niisama 48 kiudu.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.01.2020 17:27:24
|
|
|
KillFrenzy, aga kas siis on raske neid muhve teha?
Mõeldes elektrikaabli peale, võin ju isolatsiooni maha kerida ja ainult ühe soone (kiutoru) läbi lõigata. Ülejäänud jäävad kasutatavaks, puhu kasvõi kolm kilomeetrit läbi piki katkematut kiutoru.
Või pole see suure toru käest ühe kiutoru saamine nii lihtne ja peabki läbi kõik lõikama? |
Võrgul on omad nõuded, mida peab täitma.
kujuta nüüd ette, et magistraal toru iga 500M peal on maja kes ütleb, et lõikame siit ja lõikame sealt.
Üldiselt ELASA võrgul muudatusi ei tehta, on paigas väljavõtte kaevud ja jätkukaevud, edasi peab liikuma kaabliga väljaspool neid. Nagu öeldud, ELASA on operaatoritele tehtud võrk. Sealt edasi ehitab operaatori tellimusel paigaldaja.
Väljavõtte tegemine on keerukas juba sellepärast, et sirgel torul ei jää kaevu nõuetekohast varu, kahtlen kas seda reaalselt tehakse.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.01.2020 17:42:30
|
|
|
mismõttes senise 20- asemel edasi? antud katsepunktis ju puudub igasugune ühendus. |
Esiteks, ma lähtusin infost et oled LKE klient, aadressi nimetamata. Teiseks, rõhk oli sellel kas kiu saamisel hakatakse seda täiel määral kasutama või jätkub kasutusmaht nagu seni.
Sellist asja et Eestis leidub koht kus puudub igasugune ühendus, ei eksitseeri. Aga eksisteerib see probleem et igas kohas ei olda valmis ühenduse loomise eest maksma.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
20.01.2020 18:04:20
|
|
|
muhviasi on läbitud etapp - see ongi nii, et kui naabrimees saab siis sina jääd ilma ja vastupidi. elasa nõue muide selliste kablade paigutamisel on miinimum 24 kiudu ja plaan on tõesti sealt miskit ikka kasutusse kah võtta - PÄRAST sponsori leidmist antud töödele. seda enam, et juba käideldavuse seisukohast pole mõtet lasta paigaldada ainult ühte kiudu. minimaalselt 8. Eksisteerib ajupesu - sest ükskõik kelelle rääkida , alati alustatakse - aga on ju netipulk!
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.01.2020 18:05:47
|
|
|
täpselt nii, küsimus ei olegi selles, et tulevikus keegi hakkab veel raha küsima, vaid küsimus on PÕHIMÕTTELINE (need on sellised asjad, mis on enamikel juba helmeste eest müüdud) kujutage nüüd ette situatsiooni, et te ostate omale pemmi, aga annate selle lihtsalt naabrimehele ära - ei anna ju. moblaneti tasuta võrgu eest, võib näiteks telia mulle kolmeka välja teha küll.
|
Mis põhimõte see on? Minu arust su ainuke põhimõte on see, et sa mitte mingil juhul sinna interneti ei taha, ega seda ei vaja.
Miks sa selles füüsilises kaablis nii kinni oled? Sul on vaja interneti ju mitte kaablit. Arve peal peaks olema kirjas ühenduse loomine punkti X ja kõik. Mitte kaabel nii palju, puhumine nii palju, keevitamine nii palju.
Minu arust on antud situatsioon selline, et sa annad naabrimehele 3k, naabrimees toob bemmi ja laseb sul sellega elulõpuni sõita ja hoolitseb selle eest et see töötaks.
Aga sulle see variant ei sobi, sest põhimõtteliselt bemm ei ole sinu oma ja sa ei saa seda maha müüa.
viimati muutis KillFrenzy 20.01.2020 18:13:17, muudetud 1 kord |
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
20.01.2020 18:12:02
|
|
|
KillFrenzy, vaata tore on 10+ aastat järjest foorumis vinguda ju. Kui ta nüüd selle 3k ära maksaks siis poleks nagu enam midagi postitada ju?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.01.2020 20:05:21
|
|
|
sa mu meie...."mina maksan, siis see on minu oma ja keegi ei tohi tükikest saadagi"
Järelikult naabrimehele pole vaja, piisab hetke omast. Samas kui hiljem pakutakse, siis why not, kolib kaabli otsa. Tema siin vingumas ei käi.
Hetkel on sul RCC kaablit vaja. Nagu sa milleski ilma jääd kui naaber hiljem ka neti saab
Või teadmine, et see on sinu kinni taotud kaabe on kasutuses teiste poolt ei lase sul öösel magada?
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.01.2020 20:21:25
|
|
|
Naabritega on jah nii, kui kusagil 2011 vist siin midagi kaevati siis käisin küsimas, et mul sealt punktist vaja koduõue netikaabel paigaldada. öeldi, et nii.., ikka saab.
Võtsin Teliast tehnilised tingimused ja rääkisin ka naabriga, et teeks kahe peale, tuleb odavam.
Naaber natuke nämmutas ja arvas, et eei, ikka liga kallis on. Lasin siis enda väravani kõri maase panna, hiljem ka pandi kaabel takkapihta sisse.
Küll aga naaber, see sindrinahk vaatas jrgmisel õhtul, et ups, mul läks nipsti see panek ja tal nüüd ju poolele maale see kõri veetud.. kuulasin seda juttu ja mõtlesin, mnjaa
Päev või kaks hiljem oli ka naabrile kõri ots majani toodud. Kas võib kaks korda arvata, et temal veeti paraleelselt uus kõri kaevuni, või kaevati minu toruotsast edasi ja veeti minu poolt makstud torust ka naabrimehele kaabel? Ma lahti kaevama seda kõri pole igatahes läinud. Elan siiamaani, nett ja TV on.
Naaber aga..., mnjah
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
devilman
HV kasutaja
|
20.01.2020 20:21:54
|
|
|
| Asi on vist kinni mingis põhimõttelises jonnis, mitte tahtmises asi reaalselt tehtud saada.
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fgth
Kreisi kasutaja
|
21.01.2020 12:04:07
|
|
|
Tänapäeva Andrese ja Pearu lugu
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.01.2020 14:16:40
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
| Googleda Olav Harjo. Tal olid hoopis omad huvid mängus sest lootis ise asja ajada ja riigilt pappi kätte saada. |
Võisid olla küll vabalt omad huvid mängus. Kas see aga automaatselt muudab valeks RCC viidatud artiklis esitatud asjad?
See et Harjo võibolla soovis "ise asja ajada" on tegelikult ju konkurentsiolukord . Tal ei vedanud ja "asja ajasid" hoopis kolm kanget, keda juhtumisi Harjo nimetas - mõtleks kuidas ta küll julges - napsata teie eest see äri ära. Täna aga oleme seisus kus loodud magistraalid ühendavad ainult mobilimaste, valitud avalikke raamatukogusid ja riiklike objekte ning üht ärmatanud talukohta (mille asukas ei julge pärast seda enam isegi kodus käia ).
Tegelikult tekkis olukord kus "ise ei tee ja teistele ka ei anna". Viimast miili ei taha keegi teha, isegi EL mitte. Või kui teeb siis kohtades kus tegelikult turutõrget ei esine - tean näiteks Pärnumaal alevikku, kus EL plaanib teha ühendused ja tingimustes kus kohapeal on kõigi kolme mobiilimastid optikas, Telia kaablid üle poolte elamistes, Levikom ja veel üks väiksem tegija eetris... Väga turutõrkeline piirkond, ma ütleks
Me ei tea ega saagi teada, kas Harjo puhul oleks viimast miili rohkem rajatud sinna kus seda on vaja. Kolme kange juures aga oli ju see ette teada mis juhtub.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.01.2020 14:45:28
|
|
|
viimase miili rajamine ei ole selle elasa loo juures üldse teemaks olnud. juba lähteülesande püstitamine igas aspektis välistas selle otsesõnu.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
21.01.2020 15:25:57
|
|
|
mul jälle maksumaksjana poleks mingit huvi olnud 3le suurele otse masti kaableid tõmmata
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
21.01.2020 16:03:25
|
|
|
| Võid ju protestiks loobuda mobiili kasutamisest ja omale iridium võtta näiteks.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
21.01.2020 16:20:14
|
|
|
| Võid ju protestiks loobuda mobiili kasutamisest ja omale iridium võtta näiteks. |
mobiilikasutamine (3330) ei ole netiga eriti seotud. see on 2g. mis optikat ei vaja.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
21.01.2020 16:30:53
|
|
|
| Võid ju protestiks loobuda mobiili kasutamisest ja omale iridium võtta näiteks. |
mobiilikasutamine (3330) ei ole netiga eriti seotud. see on 2g. mis optikat ei vaja. |
Interneti kasutamine ei ole samuti eriti optikaga seotud sel juhul. Saab ju omale selle jaoks jaoks raadiolingi teha või vase maha panna.
|
|
| Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
21.01.2020 16:32:32
|
|
|
töötasid need mastid ka enne kui riik õla alla pani.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
21.01.2020 16:33:29
|
|
|
mismõttes senise 20- asemel edasi? antud katsepunktis ju puudub igasugune ühendus. |
PEMMIGA võrdlus ei ole ju pädev, sest antud juhul ei pakuta sulle koos kaabliga seda kinnisvara, kust see läbi hakkaks jooksma
|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
21.01.2020 17:55:10
|
|
|
| jaank kirjutas: |
töötasid need mastid ka enne kui riik õla alla pani. |
Nüüd töötavad paremini.
Võite RCC'ga kahekesi oma mustvalgete nokia 3330'ga üksteisele 2g võrgus kõnesi teha.
Aga väga suur hulk maksumaksjaid tahab, et neil oleks internet mobiilis.
Ilmselt lähitulevikus võetakse see 2g ka maha. Austraalias pandi juba kinni.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
21.01.2020 19:32:23
|
|
|
KillFrenzy, see on jama, justnagu maksumaksja rahata poleks arengut toimunud. Lihtsalt kasumit saab kasvatada, kuna teatud äri tegemise eeldused on maksumaksja kulul läbi ELASA neile suht tasuta kätte toodud.
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
21.01.2020 19:36:39
|
|
|
| jägaja, kes väitis et poleks toimunud? Aga kindlasti oleks jäänud nii mõnigi asi siin tegemata. Täielik ääremaa ja vähe kliente.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
21.01.2020 19:38:41
|
|
|
ahh ei oleks. meil ikka aastaid 15 küll juba deklareeritud, et eesti on kõigega kaetud 99%
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.01.2020 20:14:58
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| juba lähteülesande püstitamine |
Just just, mind näiteks huvitaks miks pandi sinna kaugus 1600m, et mis argumentatsiooni selle taha toodi? Ja miks kipub olema nii et netti vajavast asumist läheb kaabel otse läbi ja siis ühenduspunkt vahib mitte lähemalt kui 1600 m kauguselt vastu? Ja siis juhuslikult on seal 100m kaugusel moblamast säramas.
Juba enne selle lähteülesande püsitust oli teada et n.ö. viimase miili ehitamine niisugustel tingimustel ei lase väiksemaid tegijaid sellega tegelema, nemad oleks võibolla alla neelanud ka mõnede klientide teatava kahjumlikkuse (tean konkreetselt niisuguseid kohti ja kliente, kus nendele antav maht ja seadmestik ei ole kasumlik vähemalt mitme aasta jooksul).
Nii et mingis mõttes on see siiski seotud viimase miili ehitusega, kuna oleks pidanud arvestama paremini piirkondade vajadustega, mitte ainult mastide osas.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
21.01.2020 20:25:56
|
|
|
ahh ei oleks. meil ikka aastaid 15 küll juba deklareeritud, et eesti on kõigega kaetud 99%  |
pm ongi kui sa hakata sektoriteks piirkondi jagama...kahjuks mõnes piirkonnas on palju netti kus inimesi pole jne...matemaatika
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
21.01.2020 20:28:15
|
|
|
Just just, mind näiteks huvitaks miks pandi sinna kaugus 1600m, et mis argumentatsiooni selle taha toodi? Ja miks kipub olema nii et netti vajavast asumist läheb kaabel otse läbi ja siis ühenduspunkt vahib mitte lähemalt kui 1600 m kauguselt vastu? Ja siis juhuslikult on seal 100m kaugusel moblamast säramas.
Juba enne selle lähteülesande püsitust oli teada et n.ö. viimase miili ehitamine niisugustel tingimustel ei lase väiksemaid tegijaid sellega tegelema, nemad oleks võibolla alla neelanud ka mõnede klientide teatava kahjumlikkuse (tean konkreetselt niisuguseid kohti ja kliente, kus nendele antav maht ja seadmestik ei ole kasumlik vähemalt mitme aasta jooksul).
Nii et mingis mõttes on see siiski seotud viimase miili ehitusega, kuna oleks pidanud arvestama paremini piirkondade vajadustega, mitte ainult mastide osas. |
Kus see asum on mis netti vajas, aga kaev pandi 1600m kaugusele? Vaataks järgi.
Ju siis kellegi tegemata töö. Kohaliku omavalitsuse teha oli see kuhu panna liitumiskohad. Siin pandi Tahkuna majaka sisse üks ma ei tea miks. Samas lähedal olevassse radari masti kus ka mobiilisaatjad, samuti ka üsna lähedal olevasse militaarmuusemisse.
See väide, et sellepärast viidi liitumispunkt asulast välja, kuna 100m pärast on mobiilimast, on täielik bullshit.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.01.2020 20:46:07
|
|
|
http://ela12.elasa.ee/elakaart/
Vaadake kaarti. Kõik vähegi asulad mida need triibud läbivad, said omale:
1. kiire mobiilside (enne 150Mbit/s raadiolink mastis, nüüd 1(x)Gbit/s kuni neli sagedust (75+150+150+150Mbit/s) tugijaamas ühendus igas masti suunas, igal mobiilioperaatoril)
2. kiire kaabelvõrgu (enne Starmani antenn või Telia ADSL 12M, nüüd Elisa kaabel, Telia kaabel, coax või dsl kuni 200Mbit/s või pon kuni 1Gbit/s)
3. hetkel töötavaid kliente sellel kaabelvõrgul on kümneid tuhandeid.
Ma kahjuks ei oska kinnitada Levikomi, STV ja Tele2 leviala aga see kindlasti laieneb tänu sellele võrgule... juba nüüd kus Elektrilevi viimast miili ehitab.
Seda kõike poleks 100% juhtunud anult operaatorite enda investeeringutega või kui ka oleks, siis oleks kusagilt mujalt midagi vajaka jäänud.
Kõik ehitajad vaatavad tasuvust, ELASA seda üldiselt ei vaadanud, kõik suuremad asulad pidid saama fiibri liitumispunkti sideoperaatorile, omavalitsustele ja nende allasutustele.
Muuseas levib selles võrgus ka ASO internet omavalitsuste tarbeks.
Sealt edasi on ainult klientide ja operaatorite kaklus ja ELASA võib sellest käed puhtaks pühkida.
Kliendiliitumine sellel kaablil käib ainult läbi ELASA tingimuste JA läbi operaatori kes kliendile teenust pakub.
Otsekontakti pole kliendil üldse ELASAga vaja.
Kui kellelgi on küsimusi kas riigi abiga tehtud ELASA on talle midagi andnud, siis sellest on räägitud, võiks öelda, et 100% eesti rahvastikust kasutab ELASA võrku.
Pikemalt enam korrata ei viitsi, ELASA teema on seda arutelu täis ja Telia internet jookseb XX% sellel võrgul veerandmiilis.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
190318
HV kasutaja
|
21.01.2020 22:45:48
|
|
|
Just, never-ever oleks STV isegi mõtlema hakanud tulla oma Saturniga Tallinnast kaugemale ja Tele2 oleks olnud ainult niikaugel kui ex-Televõrgu kaablid ja -rendilepingud ulatuksid.
Ja hüpoteetiliselt oleks Levikom ilma maksuvõlata (kiirustatud investeerimine) ja Eesti kohtutes oleks firma olnud seeläbi tõsiseltvõetavam.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.01.2020 23:15:33
|
|
|
Kaklust saab olla vähemalt kahe osapoole vahel - kui aga operaatorit ei ole, siis ei ole ka kaklust vaid ainult kirumine.
Ja tähelepanuks, ma pole ju rääkinud et klient peaks otse Elasaga suhtlema. Kuigi mis ime see oleks - kui klient ise korraldab liitumispunktist oma vastutusel ja asjaajamisel edasise ühenduse, siis mis vahe on eraisiku või äriisiku suhtlemises? Eraisiku raha hakkab haisema? Jah, arusaadav et keegi peab kliendile IP'd tekitama (koos kõige sellega kaasnevaga), selleks on seda vahemeest vaja.
100% eesti rahvast? Kaudselt, teenuste kaudu võib küll olla. Aga viimase miili kontekstis see küll tõsi ei ole. Sellest see poleemika ju algas siin, et need kel muud võimalust ei ole aga Elasa kaabel piltlikult öeldes toetab aeda altpoolt, neile jääb see kirumise etapp.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
21.01.2020 23:40:14
|
|
|
Kas see pole mitte RCC kirjutatud artikkel?
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.01.2020 23:51:12
|
|
|
Nii et mingis mõttes on see siiski seotud viimase miili ehitusega, kuna oleks pidanud arvestama paremini piirkondade vajadustega, mitte ainult mastide osas. |
jätame praegu kõrvale selle, kuidas see elasa juhtimine ja omand konkreetselt on välja kukkunud. kui tolle juhi lahkumise aegset kajastust ja jutte meelde tuletada, siis seal loos kirjutatu mu mäletamist mööda päris nii otse tõele ei vastanud aga see selleks.
käesoleva projekti eesmärk on baasvõrk. kui mälu ei peta, siis konkreetne eesmärk on 98% tarbijatest 1.5km raadiuses. lõpptarbijateni vedamine praeguse projekti plaanis ei ole. selle finantseerimine toimub avalikust rahast (eelkõige täna eu fondidest), sest sama võrgu ehitamine teenusepakkujatele rentaabel ei ole ja riik ise ei taha või jõua samu summasid selle ehitamiseks välja käia. need eesmärgid see projekt ju ka täidab.
estwin on võrk, mida teenusepakkujad tasu eest kasutada saavad ja nii selle kasutamine käibki. nii saavad teenusepakkujad neis samades muidu katmata piirkondades internetiteenust osutada. see mobiilimastide teema on nii ja naa. kui mobiilimast katab ära tarbijad, kes on kaabliga ühendamata, siis täidavad need ju päris hästi selle viimase miili probleemi. teenusepakkujate olemasolevatega paralleelsete liinidega on samamoodi nii ja naa - teenusepakkuja liin on teenusepakkuja liin ja see võib teha, mis ise heaks arvab. me võime kiruda, et samasse kohta pole mõtet võrku vedada aga samas kindlustab mittevedamine monopoli. estwin aga on vähemalt formaalselt ja põhimõtteliselt kasutatav kõigile huvitatud teenusepakkujatele.
mida sa selle all silmas pead, et väiksemaid tegijaid ei lase tegelema? puhtalt majanduslik küsimus, et väike teenusepakkuja ei suuda seda viimast miili tarbijateni ehitada ja selle võiks riik/sa/avalik raha valmis teha?
edit:
nagu ka lingitud leht räägib, siis viimase miili probleem on see lõpuks hankega elektrilevile läinud raha, mida vähem ja rohkem kohalikud aktivistid kasutanuks palju... efektiivsemalt ja kliendisõbralikumalt? estwin on vajalik baas, et sellise viimase miili projekti saaks üldse ette võtta.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
22.01.2020 00:00:22
|
|
|
Kohalik veevärk koos kanaliga pani maasse ka mikrotorustiku, umbes 300 klienti. 50 vbl rohkem on ka mikrotoru tuppa välja vedanud juba. Hinda taheti 200k. Null huvi. Tehti enampakkumine, telia ja elektrilevi pakkusid. Vald arvas liiga vähe, muudeti mingeid tingimusi, tehti uus enampakkumine, pakuti veel vähem. Mis summaga lõpks kaubaks läks, ei tea, aga elektrilevi võttis omale.
Lihtsalt liiga kallis koos seadmete ja kaablite ja paigaldusega see teliale ja tasuvusaeg jääks aastakümnetesse.
Eks paari aasta pärast ole näha kas elektrilevi paneb siia kiud sisse ja siis soovijad saavad tellida omale neti kas siis telia käest või mujalt.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|