Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Mõnitus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Syrup
HV kasutaja

sõnum 16.06.2004 00:06:22 Mõnitus vasta tsitaadiga

icon_evil.gif 8kuud on arvuti vana ja peale ostu 1-2 nädalat hiljem avastasin et prose temp on 62-65c icon_eek.gif ja viisin garantiise kuna sel päeval kui avastasin sellised tempid ,hakas masin kokku jooksma aegajalt ja palusin et nad ka temeratuurid korda teeksid.Sain masina kätte 2nädalat hiljem ja öeldi ,et vahetati toiteplok ära ja temeratuur peaks korras olema.Prose temp on ikka sama mis enne ja ma helistasin tagasi mitukorda ja ütlesin et prose temp on sama mis ennegi.Siis küsiti kui palju on ja siis vastati minu vastuse peale järgmisena:Se on AMD ja sellel ongi sellised kõrged tembid icon_biggrin.gif (Ma olen mitu korda elistanud ja selles firmas öeldakse ikka ja jälle sama vastus icon_confused.gif ) Kuigi masinaga mingeid jamasi ei ole ,et kokku jookseks või midagi sellist icon_eek.gif

Loodan et keegi sellest segasest textist midagi aru sai icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MadMan
Kreisi kasutaja
MadMan

sõnum 16.06.2004 00:17:09 vasta tsitaadiga

mis cooler?
kui cooleri eest ei raatsind pappi välja käia, siis pole kedagi süüdistada peale tooli ja kuvari vahelise tihendi.
teine variant on liiga palju termopastat.
kolmas on umbne korpus. jne jne
AMD Athlon 2000 Palomino võib rahulikult 65 kraadi teha kehva jahutusega.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 16.06.2004 00:19:36 vasta tsitaadiga

Üle 60 kraadi temp on küll liiga palju. Alla 50 peaks ikka olema ükskõik milline protsessor. Tean, et vanad passivjahutusega Pentiumid kannatavad rahulikult 60+ temperatuure. Endalgi oli ennem sedasi. Aga praegu üle 60 hoides lüheneb protsessori eluiga ja suure kasutamise ajal hakkavad vead tekkima. Proovi näiteks kasvõi SETI-t, Prime95

Neil vb jahutus kehvasti peale pandud. Või kui on võimalus siis käega järgi katsuda, andur võib ka valetada. BIOS-i update-ga sab ehk korda. Ennem on aga midagi valesti peale topitud.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 51
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.06.2004 10:43:44 vasta tsitaadiga

Mart352 kirjutas:
Üle 60 kraadi temp on küll liiga palju. Alla 50 peaks ikka olema ükskõik milline protsessor. Tean, et vanad passivjahutusega Pentiumid kannatavad rahulikult 60+ temperatuure. Endalgi oli ennem sedasi. Aga praegu üle 60 hoides lüheneb protsessori eluiga ja suure kasutamise ajal hakkavad vead tekkima. Proovi näiteks kasvõi SETI-t, Prime95

Neil vb jahutus kehvasti peale pandud. Või kui on võimalus siis käega järgi katsuda, andur võib ka valetada. BIOS-i update-ga sab ehk korda. Ennem on aga midagi valesti peale topitud.

Ah ära jama. Mul siin laua peal Microlingi AMD platvorm, kus on Spire Whisperrock IV ja väljapuhuv korpuse ventikas. Protsessoriks on 1800+ ja temp on pidevalt 60 C. Mitte midagi pole juhtunud ja ei usu, et juhtub ka.

Kui sa nüüd arvad, et tegemist tüüpilise kontoriarvutiga, mille tarkvarakasutus piirdub word-ecxe-powerpoint-outlook ringiga, siis eksid tugevalt. Arvuti jooksutab ka rohkem ressursse nõudvaid programme ja kõik on korras.

Ei ole mõtet tekitada endale mingisuguseid foobiaid, et 50+ C on kõrge temp. Põlema ei lähe sellel temperatuuril veel midagi ja kui tõepoolest eluiga lüheneb 10-lt aastalt 8-le, siis reaalses elus ei ole ju vahet.

Syrup
HV kasutaja

sõnum 16.06.2004 13:34:23 vasta tsitaadiga

Ok tanx teile nüüd on tänu Theumile süda rahul.Teema võib kustutada 8)
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
ragface
HV kasutaja
ragface

sõnum 16.06.2004 14:19:14 vasta tsitaadiga

eks ka tehase mehed tahavad targutada ja ülbitseda: kliendid liigitatakse kiirelt idiootideks ning saadavad siselisti teie halvasti formuleeritud abipalved koos kommentaaridega, et näe kus imbetsill... samas peedistatakse ka neid tugevalt... kui l2hed oma paberiga, kus on seerianumbrid peal ja lased neil l6pmatu hulga mälukarpe lahti harutada ning siis l6puks kurvalt t6deda, et n2e kui kahju... ei olegi sellist, mida mul vaja on icon_sad.gif v niisama kurvalt naeratada kui sulle öeldakse, et nvdia 5. seeria sitem kaart fx5200 on parem kui 4. seeria parim ti4*00 jne... ja jonnakalt ikka vanemat mudelit nõuda.

peaksid neile ytlema, et asi ei ole selles, palju see amd neid kraade eritab... probleem on selles, et mina tahan v2hem!

korraliku jahutsega (volcano7+, aero7lite) peaksid saama alla 40 kraadi default taktil, minu 2.2GHzi peale klokitud tbred 2000+ on ~36 kraadi tyhik2igul ning 65 kraadi peaks olema ylim piir juba, kui sind stabiilsus huvitab... prime95 tuleks peale klokki k2ima lasta ööpäevaks ning kui temepratuur stabiliseerub kuskil 55 kraadi juures ja vigu ei loobi... thumbs_up.gif

tagasi üles
remi
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2004 10:26:20 vasta tsitaadiga

ragface kirjutas:
peaksid neile ytlema, et asi ei ole selles, palju see amd neid kraade eritab... probleem on selles, et mina tahan v2hem!

Kui tahad vähem siis maksa. Lihtne ja loogiline.
Keegi pole sulle kohustatud miinimumhinnaga maksmimaalselt head jahutust standardkonfi panema.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 8
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 17.06.2004 10:38:41 vasta tsitaadiga

Tõepoolest pole olemas reeglit et üle selle ei tohi olla, kui ei eksi siis kunagi nägin mingit tabelit kus oli lubatud 90C.
Bios võib ka vabalt valetada. Kui nüüd natuke ka peaga mõelda, siis prose tembi alandamiseks on lihtsurelike jaoks mõeldud välja selline seade mida nimetatakse välismaakeeles cooleriks. Mitte ainult arvutite puhul vaid igalpool kehtib reegel et kui ostad odava ja sita asja siis ei saagi tahta teabmida (isegi seda et arvuti üldse töötaks). Näiteks mul on XP2400+ kodus 45C ja probleemi pole.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 6 :: 11
tagasi üles
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 17.06.2004 10:53:45 vasta tsitaadiga

neid emaplaadi näitusid ei maksa uskuda alati, kui käega radikat katsuda, siis 60C peaks juba päris tuline olema.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 37
tagasi üles
wertexe
HV kasutaja
wertexe

sõnum 17.06.2004 23:21:36 vasta tsitaadiga

Mul on tööarvuti mingi chaintech nil2 või nif2 emaga, integreeritud videoga igatahes, sellel näitab koguaeg et temp on miski 65-70 kraadi, ma ei usu et ta tegelikult nii palju on. Mõni ema lihtsalt näitab valesti, abiti nf7 võib vahest 50 kraadi näidata ja peale restarti kohe 40 kraadi. Kui radikas näppu ära ei põleta siis on paras temp.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Vananematu
HV veteran
Vananematu

sõnum 18.06.2004 00:38:22 vasta tsitaadiga

Mul on prose tempiks 38-40 kraadi C(Amd 2500+ Barton @3200+ see on sis kuskil 2.2 GHz) Muidugi selle jaoks üht koma teist ka tehtud , nagu karp lahti ning 2 lisa venti juurde pandud ning mai tea , kuid prose ja radika vahel igatahes pasta puudub, õrnalt mingit kuivanud ollust aint on! icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 18.06.2004 13:51:32 vasta tsitaadiga

hmm... mul kodus venna Thorton 2400+@2,4GHz... temp 55C ja tundub küll stabiilne olevat thumbs_up.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
tanel112
HV kasutaja

sõnum 06.08.2004 23:28:02 vasta tsitaadiga

Mul oli kungi sarnae jama oma Amd 1.4 GHz`isega. Temp oli 65-70. Panin uue jahutuse ja asi korras temp 50-55 ja asi stabiilne.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
muhvn
Kreisi kasutaja
muhvn

sõnum 06.08.2004 23:35:42 vasta tsitaadiga

eh praegu on suvi ja temperatuurid tõusevad. mul jooksis kah masin korra kokku aga tean milles asi on. Klokitud masin kipubki sedasi tegema. eriti kui videot ja masinat on mülemat klokitud
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 58
tagasi üles
-MarX-
HV vaatleja

sõnum 06.08.2004 23:38:04 vasta tsitaadiga

hmm....mul amd 2500+ peal on whisperrock IV + 1 sissepuhuv fan ja temp on pärast pelamist max 48.......muidu 42...kui kaas maha võtta siis saaab veelgi madalamaks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 08.08.2004 12:52:51 vasta tsitaadiga

Niikaua, kui reaalselt masin pangestama ei hakka ja vigu ei tekita, siis on poogen. Endal 1700+@palju palju gigahertse lappab koguaeg 50+ kraadiga ja teine on niimoodi uuest peast saati tööd rabanud ~2 aastat, midagi pole veel juhtunud ega juhtu ka järgmise 2 aasta jooksul icon_exclaim.gif
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 08.08.2004 12:55:36 vasta tsitaadiga

sama siin... mul vaikus põhiline... mulle suht suva, aga naisele see kindlasti ei meeldiks kui V7+ vent täis pööretel käiks icon_biggrin.gif
kuid hetkel piirajaks hoopis toitekas.. vaikselt sureb ja kipub restartidega üllatama icon_razz.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 08.08.2004 13:53:36 vasta tsitaadiga

mul 2800+ ja aero7lite ja temp on tavalises olekus 53 kuskil ja loadis miskine üle 60 natsa
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 08.08.2004 15:09:57 vasta tsitaadiga

Mart352 kirjutas:
Aga praegu üle 60 hoides lüheneb protsessori eluiga ja suure kasutamise ajal hakkavad vead tekkima.

Protsessori elueaks on umbes arvestatud 12 aastat.Loomulikult kõik mis töötab kulub.Prose mis päevad läbi saab kõvasti vatti kulub kindlasti palju kiiremini kui selline millega päevas paar tundi mängitakse ja ülejäänd aeg loetakse maili või surfatakse netis(siis ju usage miski 0-5% uuematel prosedel).Samuti väheneb prose eluiga kui ta on klokitud.Pidi vähenema kuni poole võrra ehk siis ütleme 6 aastani(mis pole rusikareegel).Vaevalt kellelgi suht kapp prose 6 aastat jutti loadi all on,sest usutavalt mängur vahetab kindlasti selle aja jooksul ta välja ja kui peale sellist aega peakski pekki minema ,siis ta väärtus ja jõudlus on juba nii juust ,et pole mõtet taga nutta.Lisaks veel see,et kui pole klokitud ja on komplektina ostetud,siis garantii on 3 aastat.Selle aja peale kui ei kannata kraadi läheb ta vast niikuinii pekki ja kui kannatab,siis kannatab ka edasi.Kui peale seda peaks tuksi minema ,siis samasuur ühel hetkel äralõppemise võimalus on hästijahutatud prosel.Muretsemiseks suurt põhjust pole,kui stock kuuler korralikult peal,paar keissventi olemas,siis on OK.Südamerahustuseks võib muidugi miski silent boosti või zalmani(kui raha rohkem) peale osta,et mõned kraadid võitu saada.Praegu suvel kõigil tembid suht laes kel miski sada venti puhumas pole või spets jahutust.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 08.08.2004 15:41:00 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Südamerahustuseks võib muidugi miski silent boosti või zalmani(kui raha rohkem) peale osta,et mõned kraadid võitu saada.

zalman ostetakse ikka, et vaikus majas oleks, mitte kraadide alla saamiseks

ise lasen kah mingi 60ga loadis, kuna seda undamist on kõige vähem vaja

kaiowas
HV kasutaja

sõnum 08.08.2004 20:01:43 vasta tsitaadiga

Jah, prose sees on miljon pisikest rohelist mehikest, kes oma saabastega prose ajapikku ära kulutavad icon_wink.gif naera puruks, midagi nii andekat pole ma veel näinud. Siiamaani öeldi ikka et mis liigub see kulub ja mis kulub see kaob. Tundub, et mõnel mehel on prose cooleri alt ära kulunud, et ta nii täpselt teab rääkida icon_wink.gif irv.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 3
tagasi üles
kempi
HV veteran

sõnum 08.08.2004 20:14:25 vasta tsitaadiga

kaiowas kirjutas:
Jah, prose sees on miljon pisikest rohelist mehikest, kes oma saabastega prose ajapikku ära kulutavad icon_wink.gif naera puruks, midagi nii andekat pole ma veel näinud. Siiamaani öeldi ikka et mis liigub see kulub ja mis kulub see kaob. Tundub, et mõnel mehel on prose cooleri alt ära kulunud, et ta nii täpselt teab rääkida icon_wink.gif irv.

Mis sa püüad väita, et protsessorid on igavesed valmistamise päevast?

dataxa
HV kasutaja

sõnum 08.08.2004 20:14:58 vasta tsitaadiga

endal oli kunagi selline aparaat, et lased laseriga objekti peale ja kohe näitab elektron näidikul laseri puutepinna kraadi
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
AMD
HV veteran
AMD

sõnum 09.08.2004 17:48:52 vasta tsitaadiga

dataxa kirjutas:
endal oli kunagi selline aparaat, et lased laseriga objekti peale ja kohe näitab elektron näidikul laseri puutepinna kraadi

midagi sellist ? icon_razz1.gif

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 09.08.2004 18:01:33 vasta tsitaadiga

mu prose praegu 30 kraadises toas miski 49C (50C pole näinud), aga ikkagi tahaks madalamaks saada icon_razz1.gif
sellepärast tulebki varsti üleminek 80=>120 ja siis 120x120 vent peale uhama 8)
mitte sellepärast, et paanitseks läbipõlemise pärast, vaid lihtsalt mingi jahutusmaania icon_razz.gif
talvel sai korra nähtud @full load prose oli 19C õhkjahutusega, hakkas meeldima 8)

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Mõnitus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.