Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Draqula
HV Guru
|
22.11.2019 15:04:20
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Telefoni enda NFC lülitasid sisse? Mul töötas vaid koos NFC-g.
Väljalülitatuna pole veel proovinud. Telefoniks Xperia 1 |
Ma sain kirjeldusest aru, et:
1) NFC SIM peab olema
2) NFC toega telefon peab olema
3) NFC peab olema telefonis sisse lülitatud
4) Peaks töötama ka väljalülitatud telefoniga
Millest ma päris täpselt aru ei saa, on, kuidas punkt 3 ja punkt 4 suhestuvad. St kuidas see kas NFC oli aktiveeritud mõjutab käitumist kui telefon on välja lülitatud.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
22.11.2019 15:07:49
|
|
|
Kuna telefoni töötamisel suhtleb prose NFC kontrolleriga, saab prose seda tööajal mõjutada. Kui telefon välja lülitada, on NFC kontroller eraldiseisev osa. Toite saab antenni kaudu, nagu ikka NFC kiipidel.
Keegi võiks nüüd kontrollida, kas toimib kui enne telefoni väljalülitamist on NFC välja lülitatud ja kas toimib kui enne telefoni väljalülitamist on NFC sisse lülitatud.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanakurat
HV vaatleja

|
22.11.2019 15:14:26
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Kuna telefoni töötamisel suhtleb prose NFC kontrolleriga, saab prose seda tööajal mõjutada. Kui telefon välja lülitada, on NFC kontroller eraldiseisev osa. Toite saab antenni kaudu, nagu ikka NFC kiipidel.
Keegi võiks nüüd kontrollida, kas toimib kui enne telefoni väljalülitamist on NFC välja lülitatud ja kas toimib kui enne telefoni väljalülitamist on NFC sisse lülitatud. |
Täpselt nii on, kui enne telefoni välja lülitamist nfc sees siis toimib ka väljalülitatud olekus, kui nfc väljas enne telefoni välja lülitamist siis ei toimi.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
22.11.2019 16:55:58
|
|
|
Betamax kirjutas: |
jägaja kirjutas: |
Kas mTasku töötabki põhiliselt Kaubamaja Grupi poodides ja mujal suht null? (Ühiskaart ja TTÜ ligipääsu kaardid olid ka)
Siinse https://www.mtasku.ee/ KKK all igatahes selline info suure surmaga välja koorub. Seda infot pole lihtne saada, kuna pead kaardil zoomima ikoonini ja sellel klikkima, siis saad teada alles, kus kehtib.  |
Alexela kodukaart on kah lisandunud, aga pole veel jõudnud testida, kas ainult sooduskaart või saab ka maksta nagu Partnerkaardiga.
Pigem tundub, et välismaise kapitali peal olevad ketid ei soovi selle asjaga tegemist teha ja istuvad oma vanade lahenduste otsas. |
Saab maksta ka.
Muidugi ei taha seda lisada, sest see on mõttetu integreerimine. Rimi lahendus on piisavalt mugav, kliendikaart on läbi pinpadi NFCga ja maksad pärast näiteks swedi vmt panga rakendusega
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.11.2019 17:55:58
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Telefoni enda NFC lülitasid sisse? Mul töötas vaid koos NFC-g.
Väljalülitatuna pole veel proovinud. Telefoniks Xperia 1 |
Ma sain kirjeldusest aru, et:
1) NFC SIM peab olema
2) NFC toega telefon peab olema
3) NFC peab olema telefonis sisse lülitatud
4) Peaks töötama ka väljalülitatud telefoniga
Millest ma päris täpselt aru ei saa, on, kuidas punkt 3 ja punkt 4 suhestuvad. St kuidas see kas NFC oli aktiveeritud mõjutab käitumist kui telefon on välja lülitatud. |
Millest siin siis niiväga aru on saada. Kui lülitad NFC välja, saab panna ju mingi biti püsti, et NFC on väljas ja NFC kontroller näeb seda siis ka kui välja telefon on lülitatud. Või noh, ma nüüd elektroonikas nii guru ei ole, aga võibolla saab ka nii, et füüsiliselt ühendatakse midagi lahti.
Siinkohal juhin tähelepanu asjaolule, et NFC ei ole passiivne nagu a'la magnetkaart vaid saab antenni kaudu toite ning on võimeline siis mingi loogika alusel kontrollima, kas peab toimima või mitte.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
robis00
HV vaatleja
|
26.11.2019 22:35:27
|
|
|
proovisin nüüd ka asja nii et eemaldasin teise sim kaardi ja ikka ei tööta.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
27.11.2019 08:52:29
|
|
|
Rääkides veel piirangutrest..
tsitaat: |
Ühiskaart mTaskus teenust ei saa hetkel kasutada iPhone, Nexus ja OnePlus telefonidega. |
|
Kas "hetkel" tähendab, et täna praegu - või ei saagi kunagi?
|
|
Kommentaarid: 407 loe/lisa |
   |
339 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
28.11.2019 10:56:34
|
|
|
tsitaat: |
Tarbija küsib: miks peab Ühiskaardi toimimiseks mTaskus soetama uue NFC SIM-kaardi?
Mitmed kliendid, kes on lisanud või lisamas Ühiskaarti oma mTasku mobiilsesse rahakotti, tunnevad huvi, miks on selleks vaja uut NFC toega SIM-kaarti.
Telia Eesti mTasku valdkonna juhi Ave Vahemetsa sõnul on NFC SIM-kaart vajalik seetõtu, et erinevate teenuste osutajad saaks turule tuua ning tarbijatele pakkuda uusi ja turvalisi NFC-lahendusi, mis on sõltumatud telefoni rakendustest ning mis ei kasuta oma toimimiseks otseselt telefoni mälu.
„Ühiskaart on üldse esimene avalik teenus Eestis, mis kasutab toimimiseks NFC SIM tehnoloogiat. Samale tehnoloogiale saab edaspidi arendada veel teisigi lahendusi, olgu selleks siis läbipääsuõigused erinevates hoonetes, printerite ja koosolekuruumide kasutamine ettevõtetes vms. Osa nimetatud lahendusi on nii Telia kui meie partnerite poolt juba testimises ja kasutuses,“ ütles Vahemets.
Teisalt huvitab inimesi see, milline on NFC SIM-kaardi roll juhul, kui kasutaja telefonis on juba NFC tugi olemas.
„mTasku ja sellega seotud teenuste puhul on kriitilise tähtsusega just turvalisuse pool. Soovime, et mTasku mobiilne rahakott ja kõik sellega seotud teenused, maksed ja muud võimalused oleksid klientidele võimalikult turvalised ning NFC SIM-kaardi tehnoloogia annabki siin piltlikult öeldes ühe turvalisuse kihi juurde,“ selgitas Vahemets.
Seega - pelgalt telefoni NFC toest ei piisa Ühiskaardi ega teiste sarnaste NFC-teenuste kasutamiseks. Telefoni NFC on vajalik ühenduse loomiseks välise seadme ja telefoni (ning selles asuva rakenduse või teenuse) vahel. NFC SIM on aga vajalik rakenduste, teenuste ja kasutajatega seotud andmete turvaliseks salvestamiseks ning üle NFC välisele seadmele esitamiseks.
Kokkuvõttes on NFC SIM-kaart oma olemuselt nagu tavaline SIM-kaart, mida saab telefonis kasutada aastaid ning mille väljavahetamiseks puudub otsene vajadus, kui just kaart kahjustada pole saanud või kui seni kasutuses olnud kaart ei sobi seadme vahetamisel uude seadmesse. |
   |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
28.11.2019 13:04:41
|
|
|
solistaja, see ei ole ju ometigi normaalne põhjus.
Telefoni rakendusest sõltumatus tähendaks ju ka seda, et poleks vajalik mTasku rakendust selle sidumiseks.
Aga mingil hetkel on ju ikkagi see vajalik (esmane sidumine).
Minu arust peaks olema rakendusest sõltumatus VALIK, mitte KOHUSTUS.
Ehk ma peaksin saama kasutada mTasku rakenduse ja telefoni NFC-ga lisatud ühiskaarti.
Aga kui soovin, et ühiskaart töötaks ka väljalülitatus olekus telefoniga, vot siis võtan NFC-sim kaardi ligi.
Leian, et see otsus on pigem tehtud selleks, et siduda TELIA poolt pakutud teenust. Et teised sideoperaatorid seda kasutada ei saaks (veel).
Kui mingil põhjusel peaks SIM-kaart vahetusse minema eks ma siis kasutan, aga eraldi küll ei viitsi vahetama minna.
Või kui mingil põhjusel satun esindusse ja 15 minutit niisama surnuks lüüa, eks siis vaatab.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.11.2019 13:14:26
|
|
|
No see teenus on seotud mtaskuga, aga mingi suvaline firma võib teise äpi teha muu asja jaoks
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.11.2019 13:19:15
|
|
|
ehk siis iga operaator peaks tegema oma koopia mTaskust, et ka nende kliendid saaks bussisõitu ja vorsti poest piiksutada mobiiliga?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.11.2019 13:22:14
|
|
|
Kui ma nüüd tehnilisest poolest õigesti aru sain siis NFC SIM oli vajalik ka sellepärast, et transpordisüsteemi ülesehitatud valideerimise lahendus lihtsalt telefoni NFCga ei toimikski. Ma ei tea mis protokollid või standardid nende vahel on.
Lihtsas keeles, kas ehitada kogu valideerimise süsteem ringi või vahetada soovijatel sim kaart.
Nagu ka mainiti, on veel teisi lahendusi töös mis seda tulevikus vajavad.
Nagu Telia ka öelnud on, miski ei takista Elisal ja Tele2'l pakkuma hakata NFC SIMi, muus osas saab siis klient kõike kasutada.
Ilmselt ainult aja küsimus.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.11.2019 13:32:11
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Nagu Telia ka öelnud on, miski ei takista Elisal ja Tele2'l pakkuma hakata NFC SIMi, muus osas saab siis klient kõike kasutada.
Ilmselt ainult aja küsimus. |
Ehk siis Telia lahendus võiks toimida sellisel juhul ka konkureeriva operaatori kliendi telefonis?
Sest muidu on ikka nii, et tore lahendus, aga kasutajaskond on piiratud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
28.11.2019 13:41:27
|
|
|
Kui ma nüüd tehnilisest poolest õigesti aru sain siis NFC SIM oli vajalik ka sellepärast, et transpordisüsteemi ülesehitatud valideerimise lahendus lihtsalt telefoni NFCga ei toimikski. Ma ei tea mis protokollid või standardid nende vahel on.
Lihtsas keeles, kas ehitada kogu valideerimise süsteem ringi või vahetada soovijatel sim kaart.
Nagu ka mainiti, on veel teisi lahendusi töös mis seda tulevikus vajavad.
Kui tõesti nii on, siis sooviks sellele kinnitust.
Sest hetkel mina olen lugenud küll turvalisuse, küll rakendusevälise lahenduse põhjustest.
Aga validaatori ja telefoni NFC ühilduvusetusest ei ole kuulnud.
PS: Aga kuidas see peaks siis nii töötama? Ma sain aru, et NFC-SIM kasutab telefoni NFC antenni ehk siis teoorias on ikkagist kasutusel telefoni NFC ju? Ning kui telefonil on NFC seadetest välja lülitatud, siis isegi telefon väljalülitatuna ei tööta selle NFC-SIM kaardiga.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
28.11.2019 15:54:37
|
|
|
Ehk siis Telia lahendus võiks toimida sellisel juhul ka konkureeriva operaatori kliendi telefonis?
Sest muidu on ikka nii, et tore lahendus, aga kasutajaskond on piiratud. |
Tahad öelda, et Ridango kuulub Teliale?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.11.2019 16:06:52
|
|
|
Mina saan aru, et see pole Telia üllitatud lahendus ega otseselt Telia spetsiifiline vaid hetkel lihtsalt on Telia ainuke, kes Eestis seda NFC sim kaarti pakub.
Tõenäoliselt tulevad teised ka millalgi järgi, seni pole selle NFC kaardi järele ju vajadust olnud kuna polnud ühtegi teenust, mida sellega kasutada saab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.11.2019 16:18:46
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Spoiler 
Tahad öelda, et Ridango kuulub Teliale? |
Kas just seda, lihtsalt mTasku töötab Telia SIM kaartidega only?
Aga Elisa ning Tele2 kliendid?
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
30.12.2019 18:14:03
|
|
|
jägaja, see, et teliaga ainult töötab, on elisa ja tele2 süü. Küll varsti ka nendega töötab kui nad ajaga kaasas hakkavad käima.
Edit: Kas ma teen midagi valesti, et alguses ütleb "Tundmatu kaart" ja kohe pärast seda tuvastab ikka ära.
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |