see graafik ei ole ühestki otsast loogiline ju. kas on 4.2 nii seinana ees või on nende seadetes midagi lahti.
loogiline oleks pigem vastupidine käitumine, et 1-2 threadiga on 3600 järgi aga koormatud threadide hulga kasvades peaks 3600x eest ära rebima.
edit:
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-3600/18.html
multi-threaded (cinebench) ja stress test (prime95) voolutarbed on mõlemad 3600x 2w väiksemad kui 3600.
peaks olema 65/88w vs 105/142w, mis aga ei paista tulemustest absoluutselt välja. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
see graafik ei ole ühestki otsast loogiline ju. kas on 4.2 nii seinana ees või on nende seadetes midagi lahti.
loogiline oleks pigem vastupidine käitumine, et 1-2 threadiga on 3600 järgi aga koormatud threadide hulga kasvades peaks 3600x eest ära rebima.
edit:
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-3600/18.html
multi-threaded (cinebench) ja stress test (prime95) voolutarbed on mõlemad 3600x 2w väiksemad kui 3600.
peaks olema 65/88w vs 105/142w, mis aga ei paista tulemustest absoluutselt välja.
Mul tekib küsimus, kus Techpowerup oma 3600X tulemused sai sinna? Sest sellest prosest ma ülevaadet küll ei leidnud nende lehelt...
Minu loogika siin ütleb, et 3600X on binned ja töötab madalama voldiga. Mingist ülevaatest jäi silma, et 3600X oli kohati parem kui 3900X, sest suutis kõrgemale boostida. Ma eeldaks, et seda tänu madalama tempile vs 12C (rohkem tuumasid väikses alal ja seega temp kõrgem).
Üldiselt, ma ise vist isegi läheks 3600X teed, kui uue CPU ostmiseks läheks (puhtalt mängimiseks).
Ning kui saada hea 1:1'le IF suhe ka 3733Mhz CL14 mäludega, siis oleks eriti
amd ise ütleb, et 3733 mälude ja if 1:1 saamine on õnnemäng ehk sõltub prose isendist. 3600 mäludega (ehk siis 1800mhz if) peaks 1:1 olema sisuliselt garanteeritud tulemus.
Viilutaja kirjutas:
Mul tekib küsimus, kus Techpowerup oma 3600X tulemused sai sinna? Sest sellest prosest ma ülevaadet küll ei leidnud nende lehelt...
w1zzard kuskil ütles, et tal on 3600x ka olemas, algselt vist pidi tolle review enne 3600 oma tulema. _________________ - londiste
Viilutaja, kesmiselt 5-6 fps'i rohkem minu arvates küll 50€ väärt pole. Pigem hakkan vaikselt kalduma selle arvamuse poole, et mõistlikum oleks 2600X ja vahesumma eest kangem kaart võtta.
Viilutaja, kesmiselt 5-6 fps'i rohkem minu arvates küll 50€ väärt pole. Pigem hakkan vaikselt kalduma selle arvamuse poole, et mõistlikum oleks 2600X ja vahesumma eest kangem kaart võtta.
Minumeelest on, sest kombineeri see heade mäludega, saad sa parema 0.1% ja 1% fpsi. Sest seal üldiselt annab korralik mälu kõige rohkem juurde. Keskmine fps võibolla niipalju ei muutu.
Eriti kui mängid selle prosega 1080P resol, 1440P peal vast ei ole jah see +50 eurot mõttekas.
Kuid mina võtaks X seeria juba puhtalt selle tõttu, kuna need on binnitud ja by-default töötavad madalama voldiga. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
viimati muutis Viilutaja 23.07.2019 11:54:20, muudetud 1 kord
Kas seda annabki kuhugi poole klokkida? Torkasin oma vanasse asrock ab350 ja töötas niiviisi:
Spoiler
Ei anna. See ongi suht maxed out.
Pakun, et 3800X'iga annaks, kuid kas see on seda lisaraha väärt, siis pigem juba 3900X.
Kes pole veel lugenud siis soovitan! Väga head infot, kui tahad teada palju AMD chipsetid maksavad ning kui efektiivsed nad tegelikult on. EPYC'u tarbeks minevad chipletid ja need Desktopi omad, mida meie ostame (täiesti bottom of the barrel stuff).
https://adoredtv.com/zen2-chiplet-quality-examined-by-cost/
Näide.
Parim EPYC 7742 (64/128 @3.4Ghz) vs R9-3950X (16/32 @4.7) chip.
225W for 8 chiplets (8x8C) = 25,63W per chip [E7742] || 105W for 2 chiplets (2x8C) = 47,5W
Siia 225W sisse peaks mahtuma veel ~20W IO chip'i eest, seega tegelik per chip on tõenäoliselt väiksemgi kui 25,63W ja 47.5W (3950X).
Ning vaadates EPYC prosede vastet R9 3950X'le ehk 16C/32SMT, siis selleks on EPYC 7282. Mille hind on $706.29. Suht täpselt samasse auku desktopi aseainega siis (3950X).
Muud andmed:
2x8C Hind per chiplet $293 ; 16C/32SMT = hind per thread $22.07
Max Boost 3.3 GHz and TDP 120 W
Mis teeb võimsuse tarbimiseks per chip 50 W (3950x oli 47.5W)
Jagan siinkohal veel seda pilti, mis juba ringles
Siit on väga hästi näha, et 3.3Ghz juures läheb Zen2 perf per W väga ülesse järsult. Ning ülla ülla, kus kohas lõppevad EPYCu prosede BOOST Clockid? 3.3Ghz
Seega suure tõenäosusega see järgmine Zen põlvkond on see, kus neid praegu ainult parimatele Epycu prosele minevaid chipe hakkame nägema Desktop high endis. Ning siis ka 5Ghz tuleb ilusti ära.
Saaks ka praegu näha, kuid transistorite tihedus liiga suur ja tekivad tempi probleemid.
Täpselt sama teema mida Intel ise ütles oma 10nm protsessi kohta, et turbo kellad on madalamal kui Coffe Lake puhul. Siit edasi pidurdub järsult prose kellade edasiminek kaugemale kui 5Ghz. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Viilutaja, see analüüs lingil tundub olema paras jama. s.t. analüüsil endal pole viga aga järeldused on kergelt metsapoole. nagu sealt pikalt näidatud ja seletatud, on kõik chipletid sisuliselt samal tasemel ja kasutatakse lihtsalt erinevaid kohti takt/w kõveral - epycul madalamal efektiivsuse nimel ja desktopil kõrgemal jõudluse nimel. selle järgi käib ka binnimine ning see "paremad" chipletid on way liiga ühemõõtmeline vaade asjale. asi on ikka oluliselt rohkematel telgedel kui hea-halb. praktiliselt kõigi tootmisprotsesside juures on näidatud, et madalal voldil spec kiirustel töötamine ja kõrge takti võimekus ei ole seotud ja tihtipeale on isegi omavahel vastuolus. hinna osas sealt järeldusi teha on ikka väga-väga meelevaldne.
Viilutaja kirjutas:
Täpselt sama teema mida Intel ise ütles oma 10nm protsessi kohta, et turbo kellad on madalamal kui Coffe Lake puhul. Siit edasi pidurdub järsult prose kellade edasiminek kaugemale kui 5Ghz.
amd õnneks tsmc protsesside juures päris nii ei ole. 7nm zen taktsagedused on üsna täpselt samad, mis 12nm zen+ omad (gamersnexuse testitulemused näiteks). seda tasandabki parem ühe tuuma jõudlus ja on lill. _________________ - londiste
Viilutaja, see analüüs lingil tundub olema paras jama. s.t. analüüsil endal pole viga aga järeldused on kergelt metsapoole. nagu sealt pikalt näidatud ja seletatud, on kõik chipletid sisuliselt samal tasemel ja kasutatakse lihtsalt erinevaid kohti takt/w kõveral - epycul madalamal efektiivsuse nimel ja desktopil kõrgemal jõudluse nimel. selle järgi käib ka binnimine ning see "paremad" chipletid on way liiga ühemõõtmeline vaade asjale. asi on ikka oluliselt rohkematel telgedel kui hea-halb. praktiliselt kõigi tootmisprotsesside juures on näidatud, et madalal voldil spec kiirustel töötamine ja kõrge takti võimekus ei ole seotud ja tihtipeale on isegi omavahel vastuolus. hinna osas sealt järeldusi teha on ikka väga-väga meelevaldne.
Viilutaja kirjutas:
Täpselt sama teema mida Intel ise ütles oma 10nm protsessi kohta, et turbo kellad on madalamal kui Coffe Lake puhul. Siit edasi pidurdub järsult prose kellade edasiminek kaugemale kui 5Ghz.
amd õnneks tsmc protsesside juures päris nii ei ole. 7nm zen taktsagedused on üsna täpselt samad, mis 12nm zen+ omad (gamersnexuse testitulemused näiteks). seda tasandabki parem ühe tuuma jõudlus ja on lill.
Mille järgi siis veel paika pannakse erinevaid tooteid kui nende perf per wat näitajad? Selle järgi on toimunud ju koguaeg segmenteerimine. Ning L2 cache suurus ka on mänginud rolli.
tsitaat:
asi on ikka oluliselt rohkematel telgedel kui hea-halb. praktiliselt kõigi tootmisprotsesside juures on näidatud, et madalal voldil spec kiirustel töötamine ja kõrge takti võimekus ei ole seotud ja tihtipeale on isegi omavahel vastuolus. hinna osas sealt järeldusi teha on ikka väga-väga meelevaldne
Mille järgi siis veel paika pannakse erinevaid tooteid kui nende perf per wat näitajad? Selle järgi on toimunud ju koguaeg segmenteerimine. Ning L2 cache suurus ka on mänginud rolli.
pinge/efektiivsus erinevatel taktsagedustel. see, mis teeb eriti hästi 3.4 GHz madala tarbega ei ole sama chiplet, mis teeb 4.x GHz laiendatud piiride juures. seda enam, et epycusse takti osas võimekama chipleti paigutamine ei ole eriti kasulik ettevõtmine.
Viilutaja kirjutas:
tsitaat:
asi on ikka oluliselt rohkematel telgedel kui hea-halb. praktiliselt kõigi tootmisprotsesside juures on näidatud, et madalal voldil spec kiirustel töötamine ja kõrge takti võimekus ei ole seotud ja tihtipeale on isegi omavahel vastuolus. hinna osas sealt järeldusi teha on ikka väga-väga meelevaldne
Kui ütled, et nii see ei käi kuna on rohkem telgi kui hea-halb, siis mis need on?
kohe nii võttes pinge, takt ja voolutarve, mis on osaliselt seotud aga mitte täielikult. _________________ - londiste
Seni on ikka olnud nii CPU'de puhul, et chipid mis teevad 3.4Ghz peal madalama voldiga tööd on paremad (AMD näitel) ja neid pannakse kallimatesse toodetesse sisse (serveri cpu), kuna seal on efektiivsus oluline ja on ka klient kes on võimeline selle kinni maksma.
Ning sellised kivid skaleeruvad 99% juhtudel lineaarselt ülessepoole. See tähendab, et see efektiivne prose 3.4Ghz peal teeb üldjuhul ära ka 4.7Ghz ning tunduvalt väiksema voldiga.
Ning ainult see 1% juhtudest, kus sellised parimad prosed ei skaleeru on mingi muu takistus või erisus.
tsitaat:
kohe nii võttes pinge, takt ja voolutarve, mis on osaliselt seotud aga mitte täielikult.
selles mõttes, et praegu kõrvemates consumer sku-des olevad chipletid on selgelt takti pealt binned, sest vajalikud taktsagedused on väga võimekuse piiril. _________________ - londiste
selles mõttes, et praegu kõrvemates consumer sku-des olevad chipletid on selgelt takti pealt binned, sest vajalikud taktsagedused on väga võimekuse piiril.
Jah, ongi.
Kuid see tekitab trotsi osta praegu selle Zen2 põlvkonna consumer prosesi, kahjuks. Nad on head, kuid see sweetspot tuleb alles Zen3+'ga.
Seda enam, et korralikud X570 plated nii kallid on. 300 emaplaadi eest välja käia nagu ka ei tahaks. Pigem peab ootama kui viimased X470 platedele tulevad SALE hinnad ja saad X470 tipu odavalt. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
x570 on täna ja ka järgmine aasta täiesti mõttetu. pci-e 4 ei anna reaalselt midagi, see on x570 ainukene point ja 200€ juurest algav hind on ikkagi karm. korralik x570 300€ kandis hinnaga on lihtsalt 2+x kallim kui väga korralik b450 plate.
x470/x370 on mõistlik vaid siis kui on sama hinnaga mis b450/b350 sest reaalse kasutamise jaoks on vahe olematu (crossfire tugi vast ongi praktikas ainuke).
b450 tundub olevat just see üks chipset, mida am4 jaoks osta kui just ei ole spetsiifilisi vajadusi, mille eest oled nõus maksma. _________________ - londiste
x570 on täna ja ka järgmine aasta täiesti mõttetu. pci-e 4 ei anna reaalselt midagi, see on x570 ainukene point ja 200€ juurest algav hind on ikkagi karm. korralik x570 300€ kandis hinnaga on lihtsalt 2+x kallim kui väga korralik b450 plate.
x470/x370 on mõistlik vaid siis kui on sama hinnaga mis b450/b350 sest reaalse kasutamise jaoks on vahe olematu (crossfire tugi vast ongi praktikas ainuke).
b450 tundub olevat just see üks chipset, mida am4 jaoks osta kui just ei ole spetsiifilisi vajadusi, mille eest oled nõus maksma.
Lol wut? 100€ kallim emaplaat on kallis, aga 2x hinnaga Turing GPU on ok? Emaplaat jääb pikemaks ajaks, GPU-d jõuab vahetada, 1-3x samal platvormil...
AdoredTV oma kõige viimases(tõesti jääbki viimaseks) videos näitas graafikut, kus Zen 7nm polegi veel kriitilist punkti näha, ehk midagi muud tuleb ette kui power\volt\takt. Ehk siis kuumust võimatu väiksel chipletil ära juhtida? Või veel midagi..
Ja samuti mainis ära, et järgmine põlvkond tulevad, paremini binnitud tooted tavakasutusse. Mind huvitab, kas siis näeb ka reaalselt lubastud 4.75GHz ära?
Ainuke probleem nende B450 emaplaatidega on see, et ei ole näinud praegu täpselt seda feature seti mida mul vaja.
1x temp sensor (oma custom vesijahutuse jaoks).
Korralik Inteli Lan + Inteli Wifi (AC) + BT 5.0
Ning POST code display.
Sellised asjad on ainult X470 kõrgema otsa platedel.
Hetkel on jäänud silma Gigabyte Gaming7 X470 nende asjadega.
Või alternatiivina siis sinna auku Gigabyte Aorus Pro wifi X570, millel sama feature set. Antud X570 kasuks räägib Wifi-6 ja tõenäoliselt parem chipset ja bios Zen3 jaoks. Muu suht sama.
Ning kui hinnavahe 30 eurot, siis justkui poleks jällegi pointi võtta X470't...
Kui aega tekib, asun mälu sätteid näppima. Samas 4x16GB @3600 tuli puhtalt XMP aktiveerimisega, kuigi CL19 asemel CL20. _________________ Dima oli siin
Elame, näeme. Ise arvasin ka sama, aga ma olen natuke kahtlema hakanud selles.
3950X tuleb nagunii juba 16c\32c elajas, kuidas Threadripperit troonile upitada? Valitud kividega, mis boostivad kõrgemale ja ka ST jõudluses(GTAV jne), teeb silmad ette kõigile.
Minu teooria...
Jutt käib järelturu kohta. Mina ametlikel müüjatel ebanormaalseid hindu ei näinud. Muidugi saadavust kah mitte. Varsti saab 3 nädalat täis launchist...
täiesti selgelt halb lahendus aga hetkega järeldus, et sinised shillid on ka natukene... huvitav. userbenchmarki koondtulemus on kogu aeg olnud korralik jama anyway aga keegi pole varem viitsinud selle peale sõimelda. nende tulemuste karjast on vaid osa kasulikud ja sealt tuleb seda infot korralikult otsida. ma kahtlustan, et pigem on siin asjakohane hanloni habemenuga.
jah, muudatus tõenäoliselt oli otse amd prosede vastu aga mitte lihtsalt sellepärast, et intel good amd bad vaid amd multicore tulemused kallutavad selle 20% sees tulemust väga palju amd poole. see vastab paljudes kasutusjuhtudel tõele aga just selle desktop ja gaming osas, mida antud number mõõtma on mõeldud?
nii konstruktiivsuse mõttes - ma ei ole hästi kursis, mida/kuidas nende bench täpselt mõõdab aga ilmselt tuleks sealt ühe ja nelja tuumse/lõimse tulemuse osast kõvasti ära anda 6/8 peale ja siis saaks mängurluse vaatepunktist üsna adekvaatse numbri. _________________ - londiste
Miks seal ei võiks olla 50% single-core ja 50% multicore ja asi oleks lahendatud?
gaming ja desktop on see, mida userbenchmark antud numbriga üritab näidata. kuigi viimane muudatus on bullshit, siis 50-50 jaotus näitaks samamoodi aiateibaid. rohkemate tuumade abi mängudes ja tavalises desktop kasutuses on üsna piiratud. _________________ - londiste
Miks seal ei võiks olla 50% single-core ja 50% multicore ja asi oleks lahendatud?
gaming ja desktop on see, mida userbenchmark antud numbriga üritab näidata. kuigi viimane muudatus on bullshit, siis 50-50 jaotus näitaks samamoodi aiateibaid. rohkemate tuumade abi mängudes ja tavalises desktop kasutuses on üsna piiratud.
Ma saan aru, et seal nagunii ei vaadata seda, kui hea mingi asi mängudes on või aplikatsioonides.
ideeliselt see bench peaks olema rohkem IPC bench, et kui hea ühe cpu IPC single core ja kui hästi toimib multicore? Võrdluseks justkui siis 3.5Ghz peale lukustatud prosed ja siis benchitakse ST ja MT. Ja kõik. Ning selle kombineeritud tulemusega reastatakse kõik CPU'd.
Või kui seal nii ei testita siis võiks justkui olla selliselt see 50-50 loogika. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
selle kõige üheks numbriks kokku panemine on ka head päeval vastuoluline ettevõtmine. nad ise märgivad (küll mitte kohe skoori juures), et tegu on gaming/desktop numbriga.
nad ilmselgelt jooksutavad erinevate lõimede hulgaga asju. nii single, quad kui multicore tulemused on eraldi ilusasti olemas, samuti int/float/mixed. tegelikult peaks sealt mõningase vaevaga saama tuletada üsna õiges suurusjärgus asju.
Ametlikult win 7 ja X399 plate ei toimi. Kas keegi rohkem uurinud kas win7 ja x399 koosluse saaks normaalselt toimima... on kuskil enamvähem ok saidil moditud chipseti draivereid liikvel või lootust, et selline moditud draiver tuleb?
X470 jts plated olematu võimalusega kui soov rohkem erinevaid PCIe kaarte kasutada. _________________ Win ISO'd ja uuendused Artiklid jagatud
Ei, miks sa Win7 tahad kasutada? EOL opsüsteem poole aasta jooksul.
Kui muretsed turvalisuse pärast siis kasuta mingit Linuxi distrot või üleüldse pane mingi hüperviisor ja jooksuta virtuaalselt mida täpselt vaja, kasvõi Win95.
Huvitav on neid teste vaadata kas i7 7700k (sisuliselt sama, mis i7 6700k mäletamist mööda) jääb mulje on kohati parem kui Rysen 3600 seeria prose. Aga reaalselt olles i7 6700k vs ryzen 1600 (ehk siis aeglasem veel kui 3600) võrrelnud võin julgelt väita, et uuemad mängud, mis nõuavad proselt rohkem jõudlust jääb i7 6700k jubedalt hätta samas ryzen töötab rõõmsalt edasi probleemideta. Kingdom Come on üks neist mängudest, kus i7 6700k kukkus pikali, samuti Battlefield 5 kus andis täiesti otsad. B5 1600 peal ei ole jõudnud proovida aga vaadates kuidas kõik tuumad i7 kooma tõmmati siis ei ole sealt midagi head loota. _________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
Ryzen 1600 peal Battlefield 5 mängitud küll, toimis täitsa kenasti
Peaks vist lähiajal ikka enda oma 3600 peale vahetama, kuigi 4K jaoks on pudelikael mul endiselt 1080GTX. Huvitav kas 1080ti + R5 1600 oleks piisav "relv" et 1-2 aasta taguseid mänge high 4K ja uuemaid ehk medium-high settingutega 4Ks mängida? Praegu näiteks Witcheris jätab soovida perfomance veits.
AVG on mõttetu meetrik enamasti, seda eriti kui kasutada FS või GS monitor. Igasugune reaalselt tajutav elamus on tegelikult taandatav 0,1 ja 1% low peale.
Virtuaalis W7 jooksutada (nagu Anubis juba kommenteeris) oleks vast siiski praktilisem.
[quote="Longero"]Ametlikult win 7 ja X399 plate ei toimi. Kas keegi rohkem uurinud kas win7 ja x399 koosluse saaks normaalselt toimima... on kuskil enamvähem ok saidil moditud chipseti draivereid liikvel või lootust, et selline moditud draiver tuleb?
X470 jts plated olematu võimalusega kui soov rohkem erinevaid PCIe kaarte kasutada.[/quote] _________________ Tag written by one North Chilean Guanacos, several specially trained Equadorian Mountain llamas and 76,000 Battery llamas from Llama Fresh Farms Ltd. near Paraguay.
Avastasin huvitava bugi Ryzen 3600-ga. Ryzen balanced powerplaniga ei kloki kordagi proset alla 3900 Mhz. Isegi ideles. Paned Power saver valiku siis on kohe 2200 Mhz ja 0.92 V. ja tempid normaalsed.
Mitte mingit ühest pilti või loogikat pole. Mõnes mängus annab rohkem fps-I madalam CL, teises jälle kõrgem takt.
Sama teema ka selle PBO ja overclock-iga.
Lõppkasutajad peavad hakkama nüüd iga mängu jaoks eraldi sätteid looma?
AMD lasku siis juba välja äpp, mis lubab iga mängu jaoks eraldi sätted paika seada, nagu Nvidia CP.
Näiteks teen UserBenchmark-i. Kui mälude sagedust tõstan, langeb CPU skoor paar protsenti, mälude skoor tõuseb aga keskmiselt 10%.
Kui langetan CL, siis CPU skoor nii palju ei kuku ja RAM skoor paraneb 4-5%.
Proovisin nii FCLK (Infinity Fabrik) auto kui käsitsi 1800.
Mul kaks kinnist Ryzen 5 3600 praegu kodus ja üks testimasinas. Kui ma sellest teemast sotti ei saa, müün maha!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.