Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
VectraT
HV kasutaja
|
17.05.2019 13:19:00
|
|
|
Kuidas võtta, onju - minu 305 ei lähe vihmaga laadijasse näiteks, vaid künnab mudas...Üritan Openhabiga paaritada, saab veel targemaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
17.05.2019 16:02:14
|
|
|
Huvitav, reklaamivad küll, et vihm pole takistuseks niitmisel ja suurvihmaga läheb koju jne.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
17.05.2019 16:10:40
|
|
|
Vihm polegi takistuseks aga kui aias on madalam ala mis mitmepäevase saju peale vett täis valgub võib see probleemiks osutuda. Mul ka paar kohta aias mis jala all lirtsuvad peale pikka sadu...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
17.05.2019 16:15:11
|
|
|
ok, ma kogemuse puudumisel selle peale ei oskaks mõeldagi.
Siis on jah vaja robotile öelda, et sadanud on 50mm vihma ja ära kaks päeva niida.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
17.05.2019 21:15:17
|
|
|
Saunakeris, eemal on paneel juhtimiseks. Tahaks sisse-välja lülitada ja olekut näha. Protokolli kohta infot ei leia, võrgus ei ole.
Kõige lihtsam relee power nupu külge joota ja mingi sisendseade power LEDi külge?
|
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
18.05.2019 15:52:12
|
|
|
raxz, paneeli emaplaadil n.n töökäsu sisendit ei ole?
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
18.05.2019 16:09:27
|
|
|
raitl kirjutas: |
raxz, paneeli emaplaadil n.n töökäsu sisendit ei ole? |
Ei. See käib mingi protokolli kaudu vist. Mingi häki kaudu ehk leiab emaplaadilt ka mingi kivi jala, aga suht tüütu on sinna ligi saada. Aga mingi 4 traadi kaudu on eemal paneel, kust saab seadistada ja lülitada. See paneel on kokku ehitatud-liimitud, peab lammutama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VectraT
HV kasutaja
|
20.05.2019 09:13:35
|
|
|
Asi pole isegi vihmas ja märjas rohus, vaid selles, et mul maja taga rohi väga ei kasva ja märja mulla peal manööverdades kerib robot omale rataste ümber porikamakad...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Zuumbox
HV kasutaja
|
20.05.2019 18:48:22
|
|
|
VectraT, miks Sa siis lased roboti sellise koha peale tuiama kus rohi ei kasva Jäta see porimülgas traadi taha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VectraT
HV kasutaja
|
21.05.2019 14:19:16
|
|
|
Keeruline...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Zuumbox
HV kasutaja
|
21.05.2019 22:22:12
|
|
|
Misasi on keeruline? Traat ümber tõsta või
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
22.05.2019 17:16:36
|
|
|
Suurematele robotniidukitele on lisana võimalik soetada maastikumustriga rattad, kas 305 ka see võimaluson, ei tea. Ratta haarduvuse parandamine oleks vast lihtsam variant kinnijäämise vastu, kui hakata tarka liidest juhtimiseks külge aretama.
Teine variant, kui niiduki kinnijäämine toimub kindlates üksikutes kohtades, üritada nende kohtade pinnast parandada, näiteks laadija esise murupinnas sisse plastist rest, millest muru ilusti läbi kasvab aga rest ei lase niiduki rattal sisse kaevuda. Muru pinna madalamaid kohti võib parandada ka liiva või muu mineraalse materjaliga.
_________________ --------------- |
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
23.05.2019 02:32:12
|
|
|
Plaanis juhtida elektrikütet vaarika pealt ja ei leia praegu sobivat lahendust 220v ahela jaoks. Pythoniga tahaks neid juhtima hakata.
Ehk keegi oskaks soovitada Raspberry PI-le 5v sisendiga 220v juhtimiseks releesid? 2-3 tk. Sooviks oleks, et "releed" töötavad otse Raspberry pinnide pealt ja eraldi toidet ei vajaks. Ja eriti hea lahendus oleks, kui pistikud oleks juhtmevabad ca. 10m juhtimisega. Võite jagada ka soovituslikke otsingufraase.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.05.2019 07:56:15
|
|
|
Paar aastat Telia põrumisest möödas ja uus julge "rind" valmis haavleid vastu võtma https://www.energia.ee/enefithome
Kuna kõik peab kuutasu sisse ära mahtuma ja 24 kuuga ära tasuma, siis seadmevalik taas selline, mis minu kogemusel ei kutsu eesti inimest asjaga kaasa minemast. Aga kes teab, ehk on aeg edasi läinud ja maailmavaade muutumas lõpuks. Igaljuhul väike samm edasi meie väikse riigi nutikodustamisel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
30.05.2019 10:32:09
|
|
|
Mõni kindlasti läheb kaasa ja soetab. Valmis lahendus meelitab kilente kindlasti
Ja just see, et saad kuumaksu eest asja kohe kätte ja töösse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
30.05.2019 11:20:41
|
|
|
Nojah, esmapilgul ei midagi põnevat.
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.05.2019 13:21:33
|
|
|
Ma kaldun arvama, et tänane vaba elektriturg on ka siin piduriks neile: "Enefit Home teenuse kasutamiseks on vaja kehtivat Eesti Energia elektrilepingut."
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
30.05.2019 14:23:21
|
|
|
Võeh, ma nii kaugele ei lugenudki. Siis on see juba väljasurnud lahendus.
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
30.05.2019 18:44:00
|
|
|
lolle leidub kindlasti. Mis selle ühe nutipistiku ja temp. anduriga teha, ei tea.
ilmselt saab siis seltskonnas endale õlale patsutada ja kiita, et nüüd on meil "nutikodu"
|
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
30.05.2019 19:43:13
|
|
|
Kas Eesti Energial on mingine avalik API ka kus kaudu elektri tarbimis andmetele ligi saab, üks variant muidugi reverse engineergia mobile app aga ehk keegi teab lihtsamat viisi?
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
30.05.2019 19:46:34
|
|
|
lehm2 kirjutas: |
Kas Eesti Energial on mingine avalik API ka kus kaudu elektri tarbimis andmetele ligi saab, üks variant muidugi reverse engineergia mobile app aga ehk keegi teab lihtsamat viisi?  |
Eleringil on küll midagi. https://dashboard.elering.ee/documentation.html
Sealt sa muidugi enda andmeid ei leia.
Eleringi sisse logides peaks info olemas olema, aga uuri sealt kuidas selle välja saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
VectraT
HV kasutaja
|
13.06.2019 10:32:20
|
|
|
Hei!
Äkki kellelgi üle jäänud VC0706 või compatible TTL/UART 640x480 kaameramoodul?
Tellisin Hiinast küll ära, aga äkki saab kiiremini - robotniiduki wlan plokile paneks külge...
Siinsest kaubandusvõrgust ei leidnud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
18.07.2019 07:46:34
|
|
|
Nii minu katsetused Athom Homey keskusega hakkavad läbi saama (kel huvi siis Homey on kohe-kohe mõistliku hinnaga saadaval). Sain kätte uue mänguasja: https://www.comfortclick.com/Products/Servers/Colibri
Hinnatase ca 400€ mis ei ole just kõige soodsam z-wave kontrollerite puhul aga funktsionaalsust on jällegi täis raha eest:
Z-Wave plus
Modbus
BACnet
Paradox
DSC
Satel
Alexa+Google jne
Erinevalt Homeyst/Fibarost on tegemist rohkem "patsiga poisi" tootega või isegi öelda installeri tootega, mitte DIY. Kindlasti taibukam saab ise ka jooksma, kuid laiatarbe toode ei ole. Nimelt on kogu süsteem alguses tühi leht.
Seadmete lisamine on loogiline, aga leidub palju nüansse, mida niisama ei oskagi oodata. Näiteks Z-Wave seadmeid lisades peab ise pärast lifeline grupid panema, et suhtlus käima hakkaks - pisiasi, aga võiks olla automaatne.
Visu pool on see mis mulle täitsa meeldib. Põhimõtteliselt saad kujundada omale sellise infoga äpi mida ise tahad. Alustades taustapildist kuni nuppude asukohtade ja kujuni. Päris vabad käed ei ole muidugi, aga võrreldes näiteks Fibaroga saab äpi teha kasvõi 1 nupulise. Kes Fibaroga kokku puutunud teab, et seal on alati ka muud infot, mida ära peita ei saa.
Olen Comfortclickiga kokku puutunud mõned aastad ning siiani oli nende suurim peavalu Z-Wave. Praeguses softiversioonis on väidetavalt kogu Z-wave mootor ringi ehitatud. Täna on mul Homey küljest u 15 seadet üle toodud ja hetkel peab ütlema, et näiteks vannitoa liikumisandur+tuli kooslus töötab palju kiiremini kui Homeyga.
Teine väga teretulnud lahendus on meeltmööda eriti süsteemi paigaldajatele - nimelt kogu haldamine ja manageerimine käib eraldi softiga. On kliendi soft ja konfiguraatori soft. Seega tarbija kes nutikodu kasutab ei pea ühtegi seadingut nägema - mis tähendab, et väheneb oht midagi kogemata ise ära lõhkuda.
Pilt konfiguraatorist:
Kolmas hea nüanss on kõigile Fibaro omanikele - nimelt on olemas/tulemas fibaro HC liidestus, mis tähendab et kogu fibaro z-wave seadmepargi saab üle HC2 sisse lugeda ja kasutada comfortclicki äppi HC2 juhtimiseks.
Olen nüüd testimas juba 3-4ndat erinevat keskseadet kodus ja ütlen, et kuigi comfortclick on kõige keerulisem püsti panna, on ta ka kõige ägedam siiani. Lihtne näide. Mul oli vaja teha stseen, et kui vannitoas on liikumine ja tuli ei põle, pane tuli põlema ja kustuta ära kui viimasest liikumisest on möödas rohkem kui 300 sek.
Fibaros, et saada head tulemust on vaja Lua jupp käima lasta. Homeys oli vaja 2-3 reeglit teha selleks. Comfortis on aga valmis tükk olemas. Oli vaja öelda et see liikumisandur ja see relee. Kõik muu tuli ise:
Eks ma annan teada kuidas projekt "uus nutikodu" edeneb ning hoian huvilisi kursis. Hetkel modbusi külge pole midagi panna aga sellega pole ka kunagi neil muret olnud, praegu on endal põhifookus kas Z-Wave töötab ilusti ja stabiilselt. Comfortclick on ju KNX jaoks kunagi valmis treitud ja Z-Wave liides lisana juurde pandud - täna on Z-Wave ja KNX võrdselt kaardile pandud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.07.2019 10:44:02
|
|
|
Mul see homey jällegi seisab, pole üldse aega nokkida ja õppida, et kuis seal asjad käivad..
|
tagasi üles |
|
 |
|