Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jeesus188
kodustatud

|
04.05.2019 11:04:08
|
|
|
degreal kirjutas: |
Tuumade arvuga tuleviku kindlustamine. Just vaatasin et head lollid ostsid 3 aasta eest 600 euroga 8-tuumaseid Inteleid. Oleks oodanud paar aastat siis oleks saanud 16-tuumase AMD sama hinnaga saanud. Või siis 8-tuumaseid 150 euroga. Nüüd tundub, et aasta pärast pärast vaadatakse 600 euroga 16-tuumaste ostjaid ka kui lolle. |
18.09.2014 ostsin 6 tuumalise
tsitaat: |
Intel Core i7-5820K, Hexa Core, 3.30GHz, 15MB, LGA2011-V3, 22nm, 140W,
TOOTEKOOD: CM8064801548435
294.167 |
sellist asja nagu future proofing pole olemas |
Oleks/poleks, aga probleemivabalt käib elu siiani peale 4,5a
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.05.2019 11:30:33
|
|
|
anubis kirjutas: |
Ma upgradesin ühe tuttava igapäevamasina, c2q 6600 -> r7 1700.
C2Q sai omal ajal uuena ostetud/soovitatud kui tulevikukindel, oli seda. |
Olid ajad...esimesed 2 aastat oli maru mõrud muidugi, igasugu E6600'e, jms sõitsid jõudluses nagu teerulliga üle, sest kellusid kõrgemale.
Peale seda jõudis soft järele ja 2 threadi sai hoopis neile bottleneckiks...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.05.2019 11:56:58
|
|
|
ot: |
Kümme aastat saadi sama masinapõhjaga, lisatud sai ssd ja 4gb rami ning videokaart 8800gt pealt hd7970 vastu vahetatud.
|
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.05.2019 17:14:44
|
|
|
Tuumade arvuga tuleviku kindlustamine. Just vaatasin et head lollid ostsid 3 aasta eest 600 euroga 8-tuumaseid Inteleid. Oleks oodanud paar aastat siis oleks saanud 16-tuumase AMD sama hinnaga saanud. Või siis 8-tuumaseid 150 euroga. Nüüd tundub, et aasta pärast pärast vaadatakse 600 euroga 16-tuumaste ostjaid ka kui lolle. |
Jah kui piisavalt oodata saab sama jõudluse odavalt või parema jõudluse sama raha eest. Point on selles, et nii võibki ootama jääda, sest alati on midagi paremat tulemas. Seega future proofing on igati asjakohane.
Hea näide on siinkohal bang for buck tooted mis ostuhetkel on parimad diilid aga ei pruugi seda olla pikemas perspektiivis.
Lõppkokkuvõttes sõltub kõik ikkagi sellest kui pika aja vältel inimene plaanib neid kasutada. Kui pole probleemi iga aasta platvormi vahetada, siis palun väga aga on ka piisavalt minusuguseid kes ostavad umbes 5 aastaks või isegi veidi kauemaks. Ja siinkohal muudab high end vs bang for buck ostmine väga palju kas see on võimeline ka 5 aasta pärast sellist jõudlust pakkuma, et jalgu ei jää. Muidugi näiteks 2080Ti ostmine praegu ei ole nii mõttekas kui nt 2070-2080-Vega 7 ostmine aga samas kui osta praegu bang for buck 570 või 1650, siis mida sellega 5 aasta pärast teed? Lutsu viskad. Vähemalt 2080 klassi kaardiga või veel parem nt kasutatud 1080Ti-ga (11GB VRAM) on tagatud piisav jõudlus, et asi pole 5 aasta pärast slaidishow.
Sama lugu kas 1600/2600 vs 1700/2700. Kas osta praegu 6c/12t ja vahetada 3-4 aasta pärast välja kui uutele kaartidele jalgu jääb või osta 8c/16t mis kestab ehk 5-6 aastat ära? Kokkuvõttes minule tuleb kallima ostmine hetkel odavam kui osta tihedamini bang 4 buck tooteid. 2500K on hea näide. Tollal oli see bang ja enamus võtsid selle vs 2600K. Nüüd on 2600K omanikud veel enamvähem ok samas kui 2500K omanikud vajavad juba uuendust.
Selge see, et tippude tipus a'la 9990XE kulutad tohutult raha selle viimase paari protsendi jõudluse väljapigistamiseks mis pikas perspektiivis sulle midagi ei anna. Ma räägin siin toodetest mis on kallimad kui kuumad bang 4 buck tooted aga oma hinna poolest ka mitte high endis veel.
Mis puutub tuumade arvu, siis sama arvasid inimesed ju siis kui neljatuumalised tulid - neli tuuma? Mida sa nendega peale hakkad, midagi ei kasuta nii palju ära - mõttetu raharaisk. Kahetuumaliste tulekul oli edu kohe näha ja seal eriti vaidlemist polnud aga neljatummalisi ei suutnud soft tollal korralikult ära kasutada. Nüüd suudab juba 6 tuumalisi kasutada edukalt k.a mängudes. Mitu aastat läheb enne kui 6 tuumalised on low end? Kui kõlakad paika peavad juhtub see juba lähima paari aasta jooksul ja olen täiesti kindel, et 5 aasta pärast on 6 tuumaliste omanikel juba probleeme. 7-8 aasta pärast on 8 tuumaliste omanikel probleeme jne.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
04.05.2019 20:21:36
|
|
|
minule tundub just vastupidi, future proofing on ja on alati olnud täiesti asjakohatu ja täiesti mõttetu argument pc hardware valdkonnas...mõtlen just seda kui rääkida tavakasutuse arvutitest, mitte mingist spetsiifilisest masinast, mis hakkab x arvu tuumadega tegema igapäevaselt mingit tööd, kus rahaliselt loeb see, kas mingi task lõpetatatkse 10 sekundit varem või hiljem.
et mida sa future proofid suvalises arvutis, millega käiakse netis, vaadatakse filmi ja vahel mängitakse? ma ei hakka isegi üritama väita, et kui ma kunagi ostasin 2500k siis ma jummale teadlikult ostsin stax future proof cpu või et ma tol hetkel teadsin, et kasutan seda edukalt ja suurema kärata järgmised...~8 aastat ma ostsin lihtsalt tol hetkel justnimelt parima bängi ja pakiga asja, millel tundus olevat piisavalt jõudu ja jaksu, et ükski mäng sellest lähiajal teeruliga kindlasti üle ei sõida. aga mis saab või ei saa a'la 3a pärast, mul polnud õrna aimugi ning ega see mind ei huvitanud ka. ilmselt ei huvita see 90+% ostjatest.
muidugi mingid asjad on ja on alati olnud sellised, et natuke tasub ikka ette mõelda ja arvestada. aga future proofingut kui sellist ma ei ole mitte ühegi oma kokku pandud arvuti puhul, mitte kunagi teinud ega sellele mõelnud. ja olid ajad kui ma tõesti vahetasin teatud osasid arvutis peaaegu iga aasta, cpu'd võibolla iga ~2a tagant. paljud neist vahetamistest ei olnud niivõrd vajaduspõhised kui pigem lihtsalt head võimalused üsna minimaalselt investeerides vahetada natuke kehvem jupp natukene parema vastu. high end vs. b4b osad...teoorias jah, vanem high end osa "veab" sind natuke kaugemale kui sama vana b4b osa. aga selle vanema high-end osa sa ostad 2 või rohkem korda kallimalt! ja müüd lõpuks näiteks 4 korda odavamalt maha. samal ajal kui b4b ostad ning müüd veidi varem, aga kõigest 2-3x odavamalt. see võib olla ükskõik mis osa, cpu, gpu jne...aga pannes arvud võrrandisse siis on tulemus üsna ilmne. ostad 250e b4b osa ning müüd näiteks 100-125'ga maha. selle jupi "kasutusrent" kasutusaja jooksul oli 125-150euri. ostad aga 500e high-end osa ja müüb selle maha noh optimistlikult võttes näiteks 150ga. selle osa kasutusrent oli seega 350euri...jah, kasutusperiood oli võibolla ka natuke pikem...3a vs. 4a. kuid siililegi on selge, kumb option on pikas perspektiivis majanduslikult kasulikum. aga mitte ainult majanduslikult sest sel hetkel kui juku number 1 müüb oma b4b osa (varem) maha ning ostab selle asemele (varem) järgmise gen'i b4b osa, siis on see b4b osa kiirem kui juku number 2 vana high-end osa. kokkuvõttes saab kumbki tegelane mingi aja kasutada kiiremat riistvara kui teine, kuid b4b vend kulutab märgatavalt vähem raha saab pigem varem kasutada proovida uusi tehnoloogiaiad või lõigata kasu rauast, mis neid toetavad.
570 ja 2080ti vahele jääb muideks päääääris lai valik gpu rauda just sayin' ja samas ei saa mööda vaadata faktist, et 570 ostad täna 50'ga ning 2080ti eest maksad...ma ei teagi kui palju need maksavad, 1000 kanti vist? ehk et miks sellise algse hinnavahe puhul peaks üldse mõtlema ja võrdlema seda, kas ja kui kasutatav on see 20 korda odavam kaart 5a pärast. sa võid nende 5a jooksul puhtalt nende kahe kaardi hinnavahe eest osta vähemalt 3 täiesti ok performance'ga mid-range kaarti
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
04.05.2019 20:33:49
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Lõppkokkuvõttes sõltub kõik ikkagi sellest kui pika aja vältel inimene plaanib neid kasutada. Kui pole probleemi iga aasta platvormi vahetada, siis palun väga aga on ka piisavalt minusuguseid kes ostavad umbes 5 aastaks või isegi veidi kauemaks. Ja siinkohal muudab high end vs bang for buck ostmine väga palju kas see on võimeline ka 5 aasta pärast sellist jõudlust pakkuma, et jalgu ei jää. Muidugi näiteks 2080Ti ostmine praegu ei ole nii mõttekas kui nt 2070-2080-Vega 7 ostmine aga samas kui osta praegu bang for buck 570 või 1650, siis mida sellega 5 aasta pärast teed? Lutsu viskad. Vähemalt 2080 klassi kaardiga või veel parem nt kasutatud 1080Ti-ga (11GB VRAM) on tagatud piisav jõudlus, et asi pole 5 aasta pärast slaidishow.
|
Täiesti nõus.
Ma soetasin üle 6 aasta tagasi i7 3770K ja siiani olen selle peal. Ainult video vahetasin vahepeal välja kasutatud 1080Ti peale. CPU saab kenasti hakkama 1440p resol. Enamus graafika mängudes ka põhjas. Tuleb leida lihtsalt see hetk ja aeg kui upgrade teha. Natuke mängib rolli siiski millal tuleb uus tehnoloogia välja. Minu eesmärk oli tol ajal 22nm ära oodata ja see oli õige otsus. 4 tuumaga saab tänagi kõik mängud mängitud. Järgmine samm on miinimum 8 tuuma. Kuid kuna AMD on jõudsalt tuumade arvu pushinud erinvevalt Inteilist, siis on mõeldav isegi kaaluda 12 tuuma cpu või rohkem, et siis jälle kenasti 5 aastat selle peal elada
Ühest asjast olen ma aru saanud, graafikakaardi soetamisel ei tasu kunagi osta high-end välja tulles. See on väga üle makstud ja kaotab väärtust kõige kiiremnini ja jõudlust. Viimane RTX seeria ka 2080 hind oli ebanormaalselt kõrge aga see selleks Nvidia läks ahneks nagunii.
Tegelikult kui väga tahaks saaks selle prosega veel 1 aasta lisaks läbi, seda siis mängude osas koos hea video. Majanduslikus mõttes hästi ära kasutanud riistvara võimekuse. Kõik on siiski selle taga, kes lihtsalt ei suuda taluda, et tal on 2-3a vanad jupid ja sügeleb neid tihti vahetama, maksab ka rohkem.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
04.05.2019 21:35:39
|
|
|
No kui AMD poleks Ryzenit päevavalgele toonud siis need 2500k omanikud laseks raudselt edasi praegu sellega, sest Intelilt ei tulnud ju niipalju paremat CPUd välja, et see 2500k oleks mõttetuks teinud. Omal oli ka vahepeal 3770 4/8HT. See oleks hetkelgi 1440p ja kõrgemal resol täiesti OK cpu. Kuid ise ostan ka alati pigem best bang for buck asja, sest üldiselt sellest piisab kõikide asjade jaoks mida teed.
|
|
Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
1 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.05.2019 21:37:53
|
|
|
Intel oleks neljatuumseid i5 veel tükk aega müünud.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.05.2019 22:29:51
|
|
|
Intel oleks neljatuumseid i5 veel tükk aega müünud. |
Ilmselgelt
Seda umbes 10X suurema arenduskulu juures, nii et kõik mõistetav.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
04.05.2019 23:04:30
|
|
|
Futureproofing on reaalne, ent olenevalt arengutest ning ühtlasi ka futureproofing tasemest võib asi mõttekaks või mõttetuks osutuda.
Ostsin 2500K kunagi, et oleks futureproof... alguses stockis, hiljem OC'tuna - ütleks, et väga hästi kestnud.
Lisaks ostan masinasse alati rohkem RAM'i kui vaja.. niipea kui 2x4GB kitiga identne kit hea hinnaga järelturule jõudis, võtsin ära ja futureproofisin oma masina RAM'i ka... senimaani jällegi väga rahul.
Futureproofing on pigem a asemel b eelistamine, et rohkem headroomi jätta... paned kohe natukene rohkem pappi alla, et pikemalt kestaks. Mõistuse piires vägagi hea.
Ise ei soovita kellelgi osta mingeid pooletoobiseid juppe tervikuna.. kui, siis vaid ajutiselt ruumitäite prose või GPU'ga, muud asjad ikkagi sellised, mis pikema aja kestavad.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
04.05.2019 23:13:16
|
|
|
hmm...ei tea, ma plaanisin 6600k'd juba suht ammu (2500k asemele siis), kuid lootsin näha mingit mõistlikku hinnalangust. kuivõrd performance oleks olnud samm edasi, kuid mitte meeletult parem siis tundus igati loogiline, et ka hinnavahe ei peaks olema meeletu...ehk et kasutatud 2500k ja kasutatud 6600k hinnavahe näiteks ei peaks olema kahekordne või suurem.
mida ei tulnud, oli hinnalangus...sõltumata sellest, et intel lasi välja juba mitu põlvkonda uusi cpu'sid, aastad läksid edasi
kui ryzenit ei oleks tulnud siis oleks ikkagi ostnud mingi uuema inteli prose tänaseks päevaks. aga no kuna tuli siis jah, mis sellest enam. lõpuks oli ikkagi suht naljakas tunne müüa maha vanakooli i5 prose 50euri eest kuna ühest küljest see pakub endiselt väga suurt osa tänaste cpu'de jõudlusest aga kõigest umbes 1/3 hinna eest. ja teisest küljest on imelik see, et asja väärtus kukkus kõigi nende aastate jooksul vaid kuskil 100euri ehk umbes 150 eest ma ta ostsin ja 50ga müüsin. huvitav kas tänased ryzeni cpu'd ka nii hästi vananevad et nende eest aastal 2027 veel üldse mingit raha saab?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
05.05.2019 06:37:58
|
|
|
Inteli cpude järelturuväärtused on kasutajate teadmatuse tõttu ebareaalsed, lisaks see, et iga põlvkonnaga emaplaat ja pesa vahetus ning selletõttu upgrade jaoks tihti mingit spetsiifilist isendit vajatakse ja müüja dikteeritud turg laseb ostjatele hinna ette dikteerida.
AM4 peal, puhtalt selle tõttu, et sinna 28nm/14nm/12nm/7nm prosed istuvad, ei tule sellist defitsiidi maitset kunagi.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.05.2019 07:23:33
|
|
|
Jep ma võin oma P67 eest veel korralikku raha saada. Töötavad vanema põlvkonna plaadid on hinnas. Lisaks TUF plate kah kui see nimetus veel midagi tähendas.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
05.05.2019 07:31:37
|
|
|
Reaalses maailmas, selmet panna €100-200 magama vanema i7 alla, oleks mõistlik võtta AM4 emaplaat ja mälu. Vana masinapõhi kiirelt ära realiseerida ja saadud rahaga poest uus prose võtta.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
05.05.2019 11:38:42
|
|
|
Jep ma võin oma P67 eest veel korralikku raha saada. Töötavad vanema põlvkonna plaadid on hinnas. Lisaks TUF plate kah kui see nimetus veel midagi tähendas. |
Unista edasi, üritasin siin ühte mitte just väga vana masinat juba pikemat aega realiseerida, läheb ikka võileivahinnaga (ega huvilisigi eriti pole).
Reaalses maailmas, selmet panna €100-200 magama vanema i7 alla, oleks mõistlik võtta AM4 emaplaat ja mälu. Vana masinapõhi kiirelt ära realiseerida ja saadud rahaga poest uus prose võtta. |
Just, ja seda näitab ka turg, ega ostja rumal pole.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
05.05.2019 11:47:36
|
|
|
Etz, valmismasinaid ongi siin raske müüa.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.05.2019 12:22:20
|
|
|
Etz, Eestis üritasid müüa? Siis ma ei imesta absoluutselt. Eestis on isegi palju uuemast kraamist raske lahti saada kui sa pole nõus just poolmuidu ära andma.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
05.05.2019 12:33:59
|
|
|
Etz, Eestis üritasid müüa? Siis ma ei imesta absoluutselt. Eestis on isegi palju uuemast kraamist raske lahti saada kui sa pole nõus just poolmuidu ära andma. |
Siinsamas foorumis...
Noorem vend palus, et ma tema vana kasti samuti siin ära realiseeriks, loobusin...pole mõtet.
Läheb ostasse ja/või ebay'sse... |
Baeskades kirjutas: |
Etz, valmismasinaid ongi siin raske müüa. |
Juppe, keegi nagu ei küsinud...mingi väiksema jupitamise oleks isegi teinud, nagu ka müügiteemas mainitud sai.
Missest ikka, see natuke vale teema selliseks aruteluks...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.05.2019 12:34:15
|
|
|
Jep ma olen loobunud juba ammu HV's millegi vanema/kasutatud müümisest. Kui mõni pakkumine ongi, siis eiratakse alghinda rääkimata OK pakkumisest.
Soovi ja ostaga on positiivsemad kogemused.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
bluesglues
HV vaatleja
|
05.05.2019 13:35:43
|
|
|
Vahendajata (ebay, osta.ee jne) abil müümist ei saa IMO võrrelda foorumiga, sest nad annavad mingigi garantii, et kaebuse korral tehing üle vaadatakse -> ehk ostja on nõus kõrgemat hinda maksma.
Lisaks, foorumis liiguvadki pisut teadlikumad inimesed, kes oskavad kasutatud tehnika väärtust paremini hinnata.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
05.05.2019 13:39:04
|
|
|
Jutu põhipoint oli siiski midagi muud: inteli hea järelturu "hinnahoidmine" on müüt...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.05.2019 16:00:17
|
|
|
selle ühepoolse väitega sa kahjuks ei saa veel asja lukku lüüa. sest mine vaata, mis rahad pakutakse ära (siinsamas foorumis!) igasuguste 6400, 6500, 7400 jne cpu'de eest. kõik lõdvalt üle 100, keskmiselt isegi 150 kanti. ma olen seda turgu siin pikalt jälginud, foorumist on "võimalus" osta inteli prose enamasti kallimalt kui poest firmale sama või parem/uuem käibekata eks võibolla jah, et neid ostavad kokku ja hoiavad kunstlikult hinda üleval mingisugused kohalikud "komplekti koostajad" (nimesid nimetamata), kes siis müüvad siin pidevalt mingeid kasutatud juppidest kokku laotud süsteeme umbes 2x juurdehindlusega. aga noh, kuskil siin peavad sel juhul ikkagi leiduma need lollid, kes selliseid arusaamatult ülehinnatud vanu komplekte ostavad - muidu see bisnes neil ei püsiks.
osta.ee's ei ole küll keegi "nõus" kõrgemat hinda maksma, seal on lihtsalt ostjad teistsugune kontingent. reaalsel oksjonil makstakse täpselt nii kõrget hinda kui kõrge on kellegi maksimaalne pakkumine. see hind võib jääda väga madalaks või võib minna ebareaalselt kõrgeks. hv's makstakse juhuslikku hinda või ei maksta sedagi...keegi teeb pakkumine, teine pakub üle, esimene loobub, teine kaob ära ja kolmas pakub "alla" ning lõpuks tuleb keegi ja ütleb, et ma võtan tasuta ära kui sixpäki välja teed ahjaa, kuskile kõige selle vahel veel üks hästi aktiivne ja õiglane mode kustutab su teema 3 korda ära ka
aga kuna teema on siiski AMD siis tegelikult tahaks siia lisada hoopis seda, et ega hetkel pole kaugeltki vaid intel see, kelle prosed hästi väärtust hoiavad. katsu sa leida mõnda head ryzenit järelturult nö. soodsa hinnaga. suht võimatu...või no pigem peaks ütlema, et võimatu! ei müüda neid hv's, osta's, soovis ega isegi ebay's. jah, miski hädise r3'e võid saada heal juhul paar eurot ehk odavamalt kui poest ning vahel keegi müüb esimese geni r7't ning thats about it. kui intelil püsivad hinnad kõrged siis amd'd järelturul lihtsalt ei ole!
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
07.05.2019 11:46:36
|
|
|
Lisaks, foorumis liiguvadki pisut teadlikumad inimesed, kes oskavad kasutatud tehnika väärtust paremini hinnata.
|
Või lihtsalt "ärimehed" kes võileivahinna eest üritavad kätte saada ja pärast sama eset vaheltkasuga maha parseldada. |
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|