Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Renka
HV Guru

|
02.12.2018 15:09:35
|
|
|
zyclon kirjutas: |
Sellist asja nagu paroolikaart ei ole. Palun puust ette ja punaseks mulle mismoodi te kopeerite koodikaarti, mis on näiteks raamatu vahel raamaturiiulis arvutilaua lähedal muul ajal kui omanik seda pangatehingu tegemiseks ei kasuta. Nii karmi keyloggerit tahaks kohe isegi näha  |
Miks peab seda sellisel ajal tegema? Installid keyloggeri arvutisse ja lihtsalt ootad - nii käib see kopeerimine.
Samas kui sul on füüsiline ligipääs sellele siis piisab ainult ühest kiirest fotost nutitelefoniga. Ja ongi kopeeritud.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
zyclon
HV vaatleja
|
02.12.2018 15:31:37
|
|
|
Ma lähen nüüd nurka ja seisan seal piinlikusest veidi. Ma ei ole nii ammu ühtegi Eesti panka vajanud, et peksin ise täiesti segast. Ongi sellised paroolikaardid ''leiutatud''
Samas enda õigustuseks, et olen veel hiljaaegu näinud kuidas vähemalt Danske pangas kasutati tehingute tegemiseks koodikaarti, kus iga koodi saab kasutada vaid ühe korra ja oleks nagu teistelgi pankadel kunagi selliseid näinud? Selline variant oleks ju üliturvaline ja mugav inimestele, kes teevad ehk 1-5 pangatehingut kuus ja kelle arvutioskus on täpselt selline, et ID kaardi iseseisvalt kasutamisega on alati mingid probleemid, eriti kui mingi uuendus või muutus peaks juhtuma.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
02.12.2018 20:26:55
|
|
|
et siis tuleb hakata otsima raamatu vahelt keyloggerit. ja kuidas nutitelefon teab pildistada just seda raamatuvahet. ärme nüüd fantaseeri - selleks on iha.ee
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
02.12.2018 20:35:38
|
|
|
RCC, meh, jutt oli ju arvutis olevast võimalikust keyloggerist.
See saab sul teada nii kasutajatunnuse, kui paroolikaardi koodid (mingi perioodi jooksul, olenevalt pangas käimise sagedusest).
Aga ma ei saa ikka aru paroolikaardi pooldajate argumentidest. Kas tõesti laiskus või ignorantsus takistab muid turvalisemaid autentimislahendusi kasutusele võtmast?
Pealegi ID-kaart, ehk isikutunnistus on kohustuslik dokument. Isegi, kui seadust rikud ja ID-kaarti endale ei tee, saab Smart-ID kasvõi passi alusel pangas teha.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
02.12.2018 20:49:53
|
|
|
nojaa, aga sama asi - kuidas see kiiloger saab mul sinna arvutisse. kasutan ainult mina ise, keegi teine ei käi. viirustõrjet pole enam aastaid , alates sellest momendist kui 2003 support ära lõpetati. sa ei saa aru - ma selgitan sulle - paroolikaardi koodid on võimalik kasvõi plain textina edastada panka. idkaart seevastu - uuendused, uuendused, uuendused, uuendused - firefox - sama asi - üks lõputu protsess, kus tehakse sitast saia. alati midagi ei tööta, alati säti päev otsa, selleks tuleb muide spets massingi töösse juurutada. mismoodi on idkaart turvalisem? Seda teavad kõik et idkaart on kohustuslik, kuid see ei tähenda et ma tingimata pean just seda kasutama. a viimati logisin ff 48 saga koodikaardiga sisse, nagu naks. 1-2-3, - kauaks see muidugi nii ei jää.
turvalisus tähendab ikka natu teist asja, kui üks lõputu uuendamine ja parandamine.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
02.12.2018 21:04:42
|
|
|
Nii palju kui ma direktiivist olen aru saanud, siis koodikaardi kasutamisel on tõenäosus suurem, et kasutab mitte volitatud isik. Võiks ju samamoodi arutleda ID kaardi puhul: saan enda kätte võõra ID kaardi koos koodidega, peaks olema vaba voli. Võimalik, et ID kaardiga autentides on lihtsam efektiivsem jälgida tegevusi, seega kurjategijaid lihtsam tabada. Või on siis probleem selles, et koodikaardiga autentimine on peenes terminoloogias ühefaktoriline, seega vähem turvalisem. Keylogger saab ehk teada PIN-koodid, aga et nendest kasu oleks, on vaja ka kaarti ennast. Samas, koodikaardi kasutamisel keylogger nuhib välja kõik autentimiseks vajaliku.
Mul oli kunagi selline hüpotees, et koodikaardid genereeritakse mingi algoritmiga st kui on teada mingi(d) kood(id), siis mingite teisendustega saab kätte kõik 30 koodi, aga pole kinnitust saanud sellele. Inspireeritud oli see sellest, et ma leiutasin valemi, kuidas isikukoodi viimast numbrit arvutada, kui on teada kõik eelnev.
Pooldan koodikaartide kaotamist kahe käe ja jalaga või nende võimekuse piiramist. Kaotad kaardi ära, siis on piix, tähtsad asjad jäävad tegemata. Smart-ID ei saa ära kaotada, võid kaotada telefoni, kuid ega seal mingit kasulikku infot ei ole. Palju sõltub muidugi oma mälust, mingitel andmetel meil vananev rahvas, võimalik, et ühe neljakohalise ja ühe viiekohalise arvu meeldejätmine on ületamatu raskus
_________________ Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud.
viimati muutis AlvinL 03.12.2018 15:51:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
02.12.2018 21:16:39
|
|
|
Viimati, kui koodikaarti kasutasin oli pank vana nimega
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
02.12.2018 21:22:21
|
|
|
Teine mure on selles, et paroolikaartide koodide teadasaamise vahetu tagajärg ei pruugi olla rahaline vargus, vaid võimalus (kuri)tarvitada teise inimese digitaalset identiteeti, näiteks sisenemine Maksuameti lehele internetipanga vahendusel.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
02.12.2018 22:35:35
|
|
|
minu arvuteid haldan siiski ainult mina ja tead nad töötavad mõni vahetatud rauaga juba üle 10 ne aasta (st vahetamata ja uuendamata süsteemiga). paljudel ketastel on erinevad süsteemid sätitud isegi nii, et ma saan nad alati käima lasta. ka 20-25 a hiljem. turvaaukude parandamine ei seisne mitte bloatware juurde loomises (nagu win10 näiteks), vaid konkreetselt nende aukude parandamises. enne kui süsteem üldse laiadesse massidesse lastakse, testitakse seda väga põhjalikult väga pika aja (aastate jooksul) tõsi tänapäeva kapitalismis muidugi pole see võimalik - on vaja raha teenida. kui kiviaegne meetod töötab ja uuenduste tulemusel sinu töö ei muutu grammigi produktiivsemaks, siis uuendust uuenduse pärast ei ole ju mõtet teha. kas sa tõesti kirjutad viimases ohvitsas kiiremini kui näiteks word 97 mes?
ei filme tõmban missioonikriitilise netiga torrentist ja netflix on mul täiesti olemas. miks peaks koodikaart ära kaduma? elus on palju asju, võiks peaks, oleks, jne.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
zyclon
HV vaatleja
|
02.12.2018 23:52:13
|
|
|
Reaalne elu on selline...
https://tehnika.postimees.ee/6461629/ule-250-000-eesti-inimese-ei-kasuta-internetti
võite veel juurde arvestada vähemalt 100 000 vanemat inimest, kelle eest ID kaardi toiminguid teevad lapsed või lihtsalt keegi noorem tuttav inimene. Jube lihtne on neid inimesi muidugi tagurlasteks ja saamatuteks sõimata...
RCC jutt nende uuendustega võitlemisest on ka õige. No veenad mõne sellise inimese, kes arvutiga hädapärast saab iseseisvalt hakkama ID kaarti kasutama ja õpetad talle põhiasjad selgeks, see on nagu aamen kirikus, et lähima kuu või paari jooksul ta helistab sulle ja ütleb, et kuule vist ei tööta jälle. Mina igatahes olen loobunud, sellised inimesed, kes ei saa iseseisvalt ilma juhendamiseta hakkama uuenduste paigaldamise ja lihtsama diagnostikaga ei saa lihtsalt seda õnnetut ID kaarti kasutada. Ideaalmaailmas võiks ju nii olla, et installeerid tarkvara ja inimene kasutab ainult PIN1 ja PIN2 lihtsamataks toiminguteks, selle suudavad ka päris arvutikauged inimesed enamasti selgeks saada.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
03.12.2018 02:21:09
|
|
|
LKits kirjutas: |
Turvalisus vs mugavus on igivana teema. Loomulikult igasugused ligipääsude, autentimiste arendused "õpivad" läbi vigade ehk reaalselt läbi olukordade, kus asi ei tööta.
Mina leian, et see turvalisus on oluline ning kui tõepoolest korra 5 aasta jooksul peaks olema ID-kaardi, Mobiil-ID ja/või Smart-ID töö häiritud, siis saab astuda pangakontorist sisse ja sealt rahapakk välja võtta või ülekandeid teostada.
Või siis ootad mõned tunnid, kuni jälle töötab. |
Ja kus kohas see pangakontor on? Mulle lähim pangakontor on Tallinnas, vähemalt 40+ kilomeetrit. Isegi Tapal enam ei ole, sinna oleks umbes sama maa või natuke vähem. Kunagi oli kaks kontorit, kumbki veidi üle kümne kilomeetri, üks ühes suunas, teine teises suunas, nüüd vist ainult veel nõustaja käib vanakuu neljapäeval, kui käib, kelle juures saab veel midagi vormistada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
03.12.2018 12:36:37
|
|
|
Pigem fooliumkübara jutt, et uuendusi tehakse uuenduste (kvantiteet vs kvaliteet) ja bloatware eesmärgil. See, et MS on oma windowsi kujundamisel saamatu ei tähenda, et uuendused on üldiselt halb nähtus.
Kui tahetakse ära kaotada vähemturvalist autentimist või seda piirata, siis see on positiivne. Eesmärk on progress ja seda saavutatakse pidevalt.
_________________ Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud. |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
03.12.2018 13:29:06
|
|
|
A-lvin kirjutas: |
...ma leiutasin valemi, kuidas isikukoodi viimast numbrit arvutada, kui on teada kõik eelnev. |
Mis mõttes leiutasid viimase numbri arvutamise? Viimane number on kontrollnumber, mille saamise meetod on avalik. Kasvõi peedia artiklis kirjas: https://et.wikipedia.org/wiki/Isikukood
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2018 13:46:10
|
|
|
A-lvin, no mina olen ka uuenduste koha pealt mõõdukalt konservatiivne ehk uuendus peab lahendama mingi reaalse probleemi olgu selleks siis turvaauk või mingi vajalik lisafunktsionaalsus. Kui uuendus lisab vaid kellasid-vilesid või sellist funktsionaalsust mida ma ei vaja, siis pigem lähtun inseneri põhitõest töötavat asja ära torgi.
Aga kui nüüd koodikaartidest rääkida, siis alustuseks tooks ühe teistsuguse näite. Üle poole korteritesse sissemurmdisest pidavat toime panema need kes on selles korteris viibinud ja juba teavad mille järele tulevad. Täpselt samamoodi võib sellisel inimesel kes elamsise sisse pääseb õnnestuda koodikaart kopeerida.... no ei kanna ju oma kodus kogu aeg rahakotti taskus ehk võimaluse tõenäoliselt leiab. Kasutajanime ja püsiparooli pihtapanemiseks on erinevaid mooduseid, aga üldiselt saab need ka kätte kui inimene just väga paranoline pole. Erinevalt muudest autentimisvahenditest, millega peab mingi füüsilise asja koos pin koodidega enda valdusesse saama, jääb see sigadus märkamatuks ehk paharett võib neid alles mõne aja pärast kasutada kuna siis on raskem tuvastada, kuidas ja mis asjaoludel need andmed jalutama minna võisid. Ühesõnaga mina olen selle poolt, et koodikaardid üldse ära kaotada. Kui mobiili id kuumaksu maksta ei taha, nutikat telefoni ei ole ja id kaart nagu tavaliselt nöögib või kasutatakse telefoni/tahvelarvutit, siis pin kalkulaator on ju ühekordne kulu ehk argumendid paroolikaardi kasuks on suht nõrgad.
Fooliummütsi vedade käest jälle küsiks, mis privaatset infot see niiväaga lekitab kui smart id, mobiili id või id kaardi abil panka siseneda?
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
03.12.2018 14:10:16
|
|
|
tsitaat: |
Kui tahetakse ära kaotada vähemturvalist autentimist või seda piirata, siis see on positiivne. Eesmärk on progress ja seda saavutatakse pidevalt
|
A-lvin, Ei vaidle, kuigi saaks. Progress, mis on progress? Seda kunstlikult tekitades näidates, kui turvalises ühiskonnas elame, on ju sulgedega ehtimine.
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
03.12.2018 15:33:27
|
|
|
Smith kirjutas: |
A-lvin kirjutas: |
...ma leiutasin valemi, kuidas isikukoodi viimast numbrit arvutada, kui on teada kõik eelnev. |
Mis mõttes leiutasid viimase numbri arvutamise? Viimane number on kontrollnumber, mille saamise meetod on avalik. Kasvõi peedia artiklis kirjas: https://et.wikipedia.org/wiki/Isikukood |
ma olin 9-aastane ja ei omanud juurdepääsu internetti ega teadnud sellistest ressurssidest, see oli ligi 20 aastat tagasi
Tulles tagasi fooliummütsi jutu juurde: selles objektiivsust ei ole vaja otsida. Arusaam on jäänud selline, et kui põhimõtteliselt erineda "ülejäänud ühiskonnast", siis endale jääks justkui mulje, et oled mingit moodi paremas situatsioonis, sest "sind kontrollitakse vähem" meanwhile kui need teised rumalad on mõistuseta hüpiknukud, orjad. Oma teismeeas ma isegi korraks uskusin sellesse
Näide progressist: hiljutine tulumaksu süsteemi muutus. Ei ole lihtsalt sulgedega ehtimine, vaid selle tulemusena tulumaksu määr muutub nö sujuvalt (proportsionaalselt pidevalt, keda terminoloogia huvitab) mitte astmeliselt (mitte proportsionaalselt). Ma väljendusin veidike ebatäpselt - igal alal on esmane huvi vastavaalaline progress - parendamine. Elektrooniline ID ei ole oma algusajast saati ju ometi stagnatsioonis olnud, lisaks ID kaardile on tekkinud ka mobiil ID ja hiljuti Smart ID. Veelgi enam, Smart ID sai alternatiivseks eID autentimisvahendiks. Progress on märgata
_________________ Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud. |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
03.12.2018 20:06:14
|
|
|
A-lvin, väga hästi väljendasid ja täpselt. Ma just tahangi öelda, et see, mida sa näed, ei ole märgata. See mida sa ütled ei ole nii. Sina ütled , et on ja mina ütlen ei. Nii lihtne ongi, siin ei ole midagi vaielda, sest sina usud seda ja mina teist. Ja see, et teine on progress, ei ole ma ka seda välja öelnud. Aga ei ole üht, vaid võib olla ka teine, see , et sa seda e leia, ei saa ma öelda, et sa pime oled. Pikk jutt ja reaalselt ei viigi see kuskile ja ma ei püüdlegi selle prgresseerumisele. Sa ju ise ka ei suuda seda progressi mõõta ja kuidas see välja näeks? See, et sa suudad isikukoodi 9 aastaselt isikukoodi viimast numbrit välja arvutada, mida me sellega tahame öelda? Enamus teab, mina kahjuks mitte, sest enamustele öeldakse ette, mida see tähendab. See mis mulle öeldakse, mulle kahjuks ei kehti alati, anna andeks.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
03.12.2018 21:36:37
|
|
|
Isikukoodi jutt oli näide, mis mind ajendas arvama, et koodikaardid on genereeritud mingi algoritmi põhjal. Keerukuse poolest on probleem oluliselt raskem - 10 numbri põhjal (võrdlemisi lihtsalt) arvutada üks vs mõne koodi põhjal tuletada 30. See ühtlasi põhjendaks ka seda, miks koodikaart ei ole turvaline. Kuna sellele kinnitust pole saanud, siis selle põhjal midagi väita ei saa. Muud sellega öeldud pole.
See sõna "usun" veidike kripeldab. Mida mina "usun", polegi vast oluline. Loeb pigem see, mis on fakt ja mida me suudame olemasolevate faktide põhjal väita (genereerida tõde). Nüüd muidugi oleme nõiaringis: mis on fakt ja millised allikad on usaldusväärsed? Kui "usume", et pangad on rahvavaenlased ja EU direktiivid on mõeldud meie kiusamiseks jne jne, aga palun, "uskugem". Aga mis siis saab kui meie vaated muutuvad vastuolulisteks võrreldes tegelikkusega? Oletame lihtsuse mõttes, et kained inimesed näevad visuaalselt sama pilti. Kas oleme nõus "ümber uskuma" või ei saa kindlasti olla asi meis ja selles, mida "usume"?
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
03.12.2018 22:07:21
|
|
|
A-lvin, saatsin viisaka sõnumi, muidu hakkavad siin teised ka läbustama. Vabandan, et teemast asi väljas.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
04.12.2018 12:56:17
|
|
|
napoleon kirjutas: |
A-lvin, no mina olen ka uuenduste koha pealt mõõdukalt konservatiivne ehk uuendus peab lahendama mingi reaalse probleemi olgu selleks siis turvaauk või mingi vajalik lisafunktsionaalsus. Kui uuendus lisab vaid kellasid-vilesid või sellist funktsionaalsust mida ma ei vaja, siis pigem lähtun inseneri põhitõest töötavat asja ära torgi.
... Erinevalt muudest autentimisvahenditest, millega peab mingi füüsilise asja koos pin koodidega enda valdusesse saama, jääb see sigadus märkamatuks ehk paharett võib neid alles mõne aja pärast kasutada kuna siis on raskem tuvastada, kuidas ja mis asjaoludel need andmed jalutama minna võisid. Ühesõnaga mina olen selle poolt, et koodikaardid üldse ära kaotada. Kui mobiili id kuumaksu maksta ei taha, nutikat telefoni ei ole ja id kaart nagu tavaliselt nöögib või kasutatakse telefoni/tahvelarvutit, siis pin kalkulaator on ju ühekordne kulu ehk argumendid paroolikaardi kasuks on suht nõrgad.
Fooliummütsi vedade käest jälle küsiks, mis privaatset infot see niiväaga lekitab kui smart id, mobiili id või id kaardi abil panka siseneda? |
Oled lapse pesuveega välja visanud.
Esiteks, kui inimesed kardaksid oma raha kadumise pärast koodikaarti kasutades siis nad EI KASUTAKS KOODIKAARTI vaid kasutaksi mõnda turvalisemat autentimisviisi. Ja kõige olulisem - eestis pole teada juhtumit kus keyloggeriga oleks kätte saadud koodikaardi paroolid ja inimene lagedaks tehtud. Nüüd jõuame teise poole juurde - kõik kes koodikaarte kasutavad kasutaksid seda heal meelel edasi (ja isegi siis kui oleks oht kaotada oma pangakontol olev raha) kuid neil ei lasta seda enam teha. Nad on nõutud - miks riik ja pangad neid kiusavad? Nemad peavad koodikaarti turvaliseks lahenduseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.12.2018 12:57:50
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Teine mure on selles, et paroolikaartide koodide teadasaamise vahetu tagajärg ei pruugi olla rahaline vargus, vaid võimalus (kuri)tarvitada teise inimese digitaalset identiteeti, näiteks sisenemine Maksuameti lehele internetipanga vahendusel. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.12.2018 13:25:40
|
|
|
kalvis kirjutas: |
napoleon kirjutas: |
... Erinevalt muudest autentimisvahenditest, millega peab mingi füüsilise asja koos pin koodidega enda valdusesse saama, jääb see sigadus märkamatuks ehk paharett võib neid alles mõne aja pärast kasutada kuna siis on raskem tuvastada, kuidas ja mis asjaoludel need andmed jalutama minna võisid. Ühesõnaga mina olen selle poolt, et koodikaardid üldse ära kaotada. Kui mobiili id kuumaksu maksta ei taha, nutikat telefoni ei ole ja id kaart nagu tavaliselt nöögib või kasutatakse telefoni/tahvelarvutit, siis pin kalkulaator on ju ühekordne kulu ehk argumendid paroolikaardi kasuks on suht nõrgad.
Fooliummütsi vedade käest jälle küsiks, mis privaatset infot see niiväaga lekitab kui smart id, mobiili id või id kaardi abil panka siseneda? |
Oled lapse pesuveega välja visanud.
Esiteks, kui inimesed kardaksid oma raha kadumise pärast koodikaarti kasutades siis nad EI KASUTAKS KOODIKAARTI vaid kasutaksi mõnda turvalisemat autentimisviisi. Ja kõige olulisem - eestis pole teada juhtumit kus keyloggeriga oleks kätte saadud koodikaardi paroolid ja inimene lagedaks tehtud. Nüüd jõuame teise poole juurde - kõik kes koodikaarte kasutavad kasutaksid seda heal meelel edasi (ja isegi siis kui oleks oht kaotada oma pangakontol olev raha) kuid neil ei lasta seda enam teha. Nad on nõutud - miks riik ja pangad neid kiusavad? Nemad peavad koodikaarti turvaliseks lahenduseks. |
Oled sa selles ikka väga kindel, et neid juhtumeid pole olnud, kus keylogeeri, phishing kirja vms. abil paroole kätte on saadud? Oleme ausad, need tegelased kes siiani koodikaarti kasutavad pole just kõige nutikamad. Kui selline asi nüüd meediasse jõuaks, siis loeks nad sealt täpselt niipalju, et pangas x tehti kellegi konto lagedaks ja tormaks paanikas oma raha sealt pangast välja võtma. Aga sellest pole pank kohe üldse huvitatud ja tõenäoliselt teeks kõik endast oleneva, et see asi meediasse ei jõuaks
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|