|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.05.2012 15:15:05
|
|
|
| Või kui mõõta tavaolekus ja pumbatuna, hehe.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
05.05.2012 17:27:36
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:04:57, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eZ
HV kasutaja

|
05.05.2012 18:42:33
|
|
|
Huvipärast mõõtsin ka lõpuks ära
39 cm oli
+kaal 85 ja pikkus 183
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.05.2012 18:47:24
|
|
|
| BV - Biitsepsivaatlus.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
05.05.2012 18:54:46
|
|
|
Mingit ainet ei tarbinud, esimese kuuga 1,5 cm oli norm
Kuna ma olen jõusaaliga/klassikalise tõstmisega tegelenud ka varem, siis tuli varjusurmast lihtsalt välja tulla. (kaalusin enne liikumise alustamise 91 kg- st. kui lõpetasin sportlaskarjääri olin sama pikk ja kaalusin 70 ja gramm peale )
Nüüd lihtsalt vaja kõik see üleliigne rasv ära põletada ja lihas taas varjusurmast välja tuua
Biitsepisi ümbermõõt, see tegelt üsnagi vale mõõt (sest käsivars on see mõõt, biitseps annab sellest vaid osakese, sinna panustab ka triitseps - mis minul, kui endisel klassikalisel tõstjal domineerib biitsepsit siiani)
Aga keep you posted, iga kuu annan väikse tulemuse update
SKG, muna suurus on keskmine ja ilmselt saaks ka odavamalt aga ma eelistan tuntud kaubakettide kvaliteeti (spar)
_________________ joodan ja mõõdan |
|
| Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
2 :: |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
05.05.2012 19:04:30
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:05:13, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.05.2012 08:16:06
|
|
|
| SKG kirjutas: |
| yerba kirjutas: |
Ma ei saa aru miks peab üldse mingit asja endale sisse sööma. Lihtsalt trennist koju minnes ja normaalset toitu süües ei teki tunnet, et oleks piisavalt tugev või kõva mees olla?  |
Jõuad trennis rohkem ja taastumine on parem, millest tulenevalt on ka järgmine treening kergem.
Btw, see "mingi asi" on üldjuhul seesama toit, mida kõik inimesed söövad, lihtsalt konsentreeritumal ja kehale paremini omastataval kujul. Kahjuks on jah siiani eelarvamustes ja informeerimata inimesi, kes isegi kreatiini ja vadakuvalku "steroidideks" vms peavad. Eks nii need müüdid elus püsivadki. |
Ma söön peale trenni parem ühe mõnusa ja viisaka suure prae (ainuüksi maitseelamuse pärast), kui hakkan pudelist või potskust mingit joga jooma ja tablette peale sööma. Või kui aus olla, siis ma ei teagi, mis kujul need ergutavad jack3 ja muud asjad on.
Ja selle prae ja muu söögi najal jõuab tavakodanik liikuda ja asju teha küll. Ka trennis.
Ei, ma ei pea neid valke steroidideks. Aga teie legaalsed jackid ja asjad on piisavalt negatiivset huvi tekitanud juba mario terviseteemaliste kirjutamistega. A la süda jätab lööke vahele, silme eest on must, pea käib ringi, kukun pikali, lihased on rebebenud, võtan sisse valuvaigisteid ja jack3-e läbisegi, rooman järgmise aparaadi-kangi-hantilini, teen meeleheitlikult järgmise soorituse 380kg turjal, langen uuesti tühjusesse, kauguses läbi udu kostavad hääled, tunnen vere maitset suus, rooman rebenenud kõõluste-sääre-reielihastega edasi teadmatuse suunas... Nagu Maailmasõja meenutusi loeks vaprast lendurist, kes vaenlase territooriumi kohal alla tulistati ning neli kuud vapralt sammalt ja pajukoort söönuna suutis roomata (kuna jalad olid vigastatud) tagasi omade juurde.
Trenni tegemine peaks olema mõnus ja hea tuju tekitaja, mitte elu eest ja elu pärast võitlemine.
Huvitav kas pole sellist head eksperimenti tehtud, kus on kõrvutatud valgu ja muu sööja ja tavalise toitumisega kodanik. Ning nad teevad kenasti aasta otsa jõusaalis asju. Ning siis võrrelda, kui palju valgusööja tavakodanikust tugevamaks sai. Sisetunne ütleb, et see vahe ei tohiks olla kordades.
|
|
| Kommentaarid: 1222 loe/lisa |
   |
900 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
06.05.2012 08:25:47
|
|
|
| mario20031 kirjutas: |
| AllanK20 kirjutas: |
| Biitsepisi ümbermõõt, see tegelt üsnagi vale mõõt (sest käsivars on see mõõt, biitseps annab sellest vaid osakese, sinna panustab ka triitseps - mis minul, kui endisel klassikalisel tõstjal domineerib biitsepsit siiani) |
Käe suuruse suuremas osas triits ainult annabki.Endal mul triits suht puudulik ja domineerib biits samamoodi. Nüüd hakkasin triitsa eraldi tegema hiljuti ja kui selle ka veel kasvama saaks,siis oleks ikka eriti hästi. Mul eesmärgiks oleks käsivarre(biits+triits) ümbermõõt 50cm ja jõunäitajaks sirge kangiga 90kgx5-10 kordust biitsale.Siis oleks ise rahul. On siin muidu suuremate kätega mehi ka?  |
Mul pigem on see, et triits domineerib biitsa (kuna klassikalises tõstmises on just triitsepsil kordades suurem rõhk kui biitsepsil)
Mario, paljuga sa hetkel jõuad sirge kangiga 5-10 kordust teha?
Yerba- suuresti oleneb selle "tavalise mudru pea oleva" söömisgraafikust ja harjumustest. - Sest üldjuhul läheb valgumehel see valgu tarbimine regulaarseks, pluss siis ka tava toitumine normaliseerub üldjuhul (seda omast kogemusest). Kuid tava mudru mees, ilmselt sööb siis, kui saab ja ei pea järge kas sai nüüd valgu päevanorm täis, või mitte.
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
06.05.2012 10:05:35
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:05:34, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
06.05.2012 14:53:38
|
|
|
| mis on efektiivseim moodus rasvasus % vähendada?
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
06.05.2012 15:24:19
|
|
|
Mihkel^^, rasvaimu
edit: Kui lihast tahad säilitada, siis: max 500 kaloriga iga päev energiadefitsiidis olla (kiirete SV arvelt võimalikult palju) ja normaalselt trenni teha. L-karnitiin, rohelise tee ekstrakt, BCAA'd ja asjad oleks ka abiks.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
06.05.2012 16:46:14
|
|
|
ei usu kaalulangetavatesse lisanditesse. see on üks hea raha teenimise viise. kõik tahavad kõike hästi kergelt ja hästi kiirelt ja siis ostavad (ma olen ise ka ostnud).
selle asemel osta kvaliteetsemat toitu parem, seda mida muidu ei raatsiks osta. liiga palju teed juues lähevad hambad väga koledaks.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.05.2012 17:16:47
|
|
|
Ma söön peale trenni parem ühe mõnusa ja viisaka suure prae (ainuüksi maitseelamuse pärast), kui hakkan pudelist või potskust mingit joga jooma ja tablette peale sööma. Või kui aus olla, siis ma ei teagi, mis kujul need ergutavad jack3 ja muud asjad on.
Ja selle prae ja muu söögi najal jõuab tavakodanik liikuda ja asju teha küll. Ka trennis. |
Trennijärgne taastusjook (näiteks kiired süsiveskud + tähtsamad aminohapped) on mõeldud tarvitamiseks koheselt, siis kui "väike ajaline aken" veel kiirele omastamisele avatud on ning see ei välista mingil moel hilisemat praadi. Sul hetkel siin asjad väheke segi - Jack3d jms on pre-workout kraam, mitte trennijärgne.
| Ei, ma ei pea neid valke steroidideks. Aga teie legaalsed jackid ja asjad on piisavalt negatiivset huvi tekitanud juba mario terviseteemaliste kirjutamistega. A la süda jätab lööke vahele, silme eest on must, pea käib ringi, kukun pikali, lihased on rebebenud, võtan sisse valuvaigisteid ja jack3-e läbisegi, rooman järgmise aparaadi-kangi-hantilini, teen meeleheitlikult järgmise soorituse 380kg turjal, langen uuesti tühjusesse, kauguses läbi udu kostavad hääled, tunnen vere maitset suus, rooman rebenenud kõõluste-sääre-reielihastega edasi teadmatuse suunas... Nagu Maailmasõja meenutusi loeks vaprast lendurist, kes vaenlase territooriumi kohal alla tulistati ning neli kuud vapralt sammalt ja pajukoort söönuna suutis roomata (kuna jalad olid vigastatud) tagasi omade juurde. |
Kui on soov oma arvamus kujundada kellegi väärkasutuse põhjal, siis anna minna, aga ära tule seda kui tõde levitama - sellest need müüdid tekivadki.
| Trenni tegemine peaks olema mõnus ja hea tuju tekitaja, mitte elu eest ja elu pärast võitlemine. |
Nõus.
| Huvitav kas pole sellist head eksperimenti tehtud, kus on kõrvutatud valgu ja muu sööja ja tavalise toitumisega kodanik. Ning nad teevad kenasti aasta otsa jõusaalis asju. Ning siis võrrelda, kui palju valgusööja tavakodanikust tugevamaks sai. Sisetunne ütleb, et see vahe ei tohiks olla kordades. |
On küll ja omajagu. Reaalse huvi korral uuri erinevaid teste näiteks tuntuimate "lisandite" kreatiini, tauriini, kofeiini, beeta-alaniini, glutamiini, arginiini, bcaa, eaa, hmb jt kohta. Teaduslikud uuringud olemas, kus testitud erinevaid treeningrühmasid jms.
| Mihkel^^ kirjutas: |
| mis on efektiivseim moodus rasvasus % vähendada? |
Kahe lausega öeldes...
- Optimaalne toitumine: 300-500kcal energiadefitsiit (arvuti: http://www.struktuur.net/kcal.php ), võimalikult vähe suhkruid ja sissesöödavad süsivesikud olgu komplekssüsivesikud. Makrotoitainete suhe umbes nii - valk 20%, rasv 30%, süs. max. 50%.
- Lisaks: kardiotrenn 60-75% pulsisageduse juures koos mõninga jõutrenniga, mõned korrad nädalas.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
06.05.2012 23:59:44
|
|
|
Ma ei saa aru miks peab üldse mingit asja endale sisse sööma. Lihtsalt trennist koju minnes ja normaalset toitu süües ei teki tunnet, et oleks piisavalt tugev või kõva mees olla?  |
maitsestama proteiinipulbrid on suht rõveda maitsega. ise olen alati whey goldi kasutanud ja nende maitsed on super head. kopsikutäis pulbrit piimaga ja maitse on nagu jogurt.
rocky road on selline shokolaadiküpsise maitsega. lõhn on ka hästi hea. asja iva ongi see ka kui tõsiselt tahad keha ehitada. kui teed niisama oma lõbuks, siis pole mõtet neid osta, sest nad on suht kallid ka.
kui keegi mulle neid sponsiks, siis ma tarbiks neid küll
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.05.2012 00:43:55
|
|
|
Kallis? Vadakuvalk on ju valguallikana soodsam kui mistahes liha või kodujuust/kohupiim.
Jah, kui ostad väikeste 900g kotikeste kaupa, siis on vist tõesti kallis lõbu, aga miks peaks keegi regulaarne tarbija nii tegema.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
07.05.2012 01:24:53
|
|
|
Kallis? Vadakuvalk on ju valguallikana soodsam kui mistahes liha või kodujuust/kohupiim.
Jah, kui ostad väikeste 900g kotikeste kaupa, siis on vist tõesti kallis lõbu, aga miks peaks keegi regulaarne tarbija nii tegema. |
prisma kohupiim 0,1% 48 senti 200g pakk --> 100g valgu hinnaks 1,4€
odav vadakuvalk 4kg 80% 50€ --> 100g valgu hinnaks 1,56€
|
|
| Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
179 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.05.2012 01:42:05
|
|
|
| time123 kirjutas: |
Jah, kui ostad väikeste 900g kotikeste kaupa, siis on vist tõesti kallis lõbu, aga miks peaks keegi regulaarne tarbija nii tegema. |
prisma kohupiim 0,1% 48 senti 200g pakk --> 100g valgu hinnaks 1,4€
odav vadakuvalk 4kg 80% 50€ --> 100g valgu hinnaks 1,56€ |
Mina olen ostnud 82% vadakuvalku €50 eest, mis teeb 100g valgu hinnaks €1,2.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
07.05.2012 08:42:32
|
|
|
üksasi on siiski looduslikult puhas ja värske toiduaine nagu muna, liha, kodujuust.
wheyd on 2,3 kg tünnid ja koos postiga on 50€ jah
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
07.05.2012 11:35:08
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:05:54, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
07.05.2012 12:00:05
|
|
|
| enne maksaks natuke nime ja nende auhindade eest,mis whey saanud ja ostaks whey goldi .Ja kui osta,siis juba 4.5kg,tuleks veel odavam. |
4,7 on hea, aga tegelikult 2x2,3 ei tule ka väga palju kallim, eelis siis valida erinevad maitsed, ei hakka väga ajudele üks maitse käima.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
08.05.2012 23:22:24
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:06:05, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
08.05.2012 23:25:16
|
|
|
Lase niisama rahulikult olla, küll pulmadeks paraneb ära....
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.05.2012 23:26:09
|
|
|
Fastum ei ravi, ainult leevendab sümptome. Valu maha võtad ja edasi rassid lõpetad veel ratastoolis
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
08.05.2012 23:32:27
|
|
|
| kurat mul vist paremal põlvel sisemise meniski vigastus.Midagi efektiivset peale opi või fastumgel'i veel oleks? |
No ära mingil juhul spordiarstile mine, teibi kinni ja rassi edasi.
/sarkasm
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
09.05.2012 15:44:46
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:06:21, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
12.05.2012 01:26:24
|
|
|
Peale mõningat platood on kaalunumber jälle tasapisi ülespoole hakanud liikuma :thumbsup:
85kg kanti vist näitas hetkel.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
14.05.2012 15:52:31
|
|
|
Täna oli saalis jälle vennike, kes ei julgenud midagi teha. 15 min passis ringi ja ei teinud mitte midagi. Läksin juurde ja ütlesin, et "ära häbene trenni teha"
Vastas: okeii Naljakas on selliseid noori tüüpe vaadata. Täna oli üks noor tüdruk ka saalis ja tegi julgelt oma asju.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
14.05.2012 17:41:19
|
|
|
| vipu kirjutas: |
Täna oli saalis jälle vennike, kes ei julgenud midagi teha. 15 min passis ringi ja ei teinud mitte midagi. Läksin juurde ja ütlesin, et "ära häbene trenni teha"
Vastas: okeii Naljakas on selliseid noori tüüpe vaadata. Täna oli üks noor tüdruk ka saalis ja tegi julgelt oma asju. |
kui oled harjunud kooli keldrisaalis käima, kus ainuke vahend on roostes kang, siis veidi uuenduslikum jõusaal lööb pildi kirjuks küll
|
|
| Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2012 19:34:07
|
|
|
Vastas: okeii Naljakas on selliseid noori tüüpe vaadata. Täna oli üks noor tüdruk ka saalis ja tegi julgelt oma asju. |
Siin, kus mina kain on ka igasugu erilisi tegelasi ja ka no. jousaali stereotyype.
Yldiselt ma eriti ringi ei vaata, mida teised teevad, kuna olen suht keskendunud, aga ykspaev hakkas yks vanem kleenuke mees silma - pikad hallid juuksed (hipilik tyyp valimuselt), osati nao ees, teksad alati jalas (sic!) ja jalanoud pole ka valimuse jargi vist vahetusjalatsid. Votab selgelt temale yle jou kaivad hantlid katte, istub horisontaalpingi otsale, peegli ette, hantlid toetuvad otsadega polvedele, laseb pea longu, nii, et juuksed vajuvad veel rohkem nao ette ja siis istub seal nii minuteid. 5 min vahemalt, kuna ise tegin selle aja jooksul vist vahemalt 3 seeriat ara. Ma ei tea, mis ta teeb, mediteerib akki... siis laseb end selili ja teeb nende raskete hantlitega labi hada ehk 3-4 kordust kuni joudu jagub, laseb hantlid maha ja koik. Mul oli esimest korda nahes wtf... suht kahtlane vark.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
15.05.2012 03:39:11
|
|
|
Siin, kus mina kain on ka igasugu erilisi tegelasi ja ka no. jousaali stereotyype.
Yldiselt ma eriti ringi ei vaata, mida teised teevad, kuna olen suht keskendunud, aga ykspaev hakkas yks vanem kleenuke mees silma - pikad hallid juuksed (hipilik tyyp valimuselt), osati nao ees, teksad alati jalas (sic!) ja jalanoud pole ka valimuse jargi vist vahetusjalatsid. Votab selgelt temale yle jou kaivad hantlid katte, istub horisontaalpingi otsale, peegli ette, hantlid toetuvad otsadega polvedele, laseb pea longu, nii, et juuksed vajuvad veel rohkem nao ette ja siis istub seal nii minuteid. 5 min vahemalt, kuna ise tegin selle aja jooksul vist vahemalt 3 seeriat ara. Ma ei tea, mis ta teeb, mediteerib akki... siis laseb end selili ja teeb nende raskete hantlitega labi hada ehk 3-4 kordust kuni joudu jagub, laseb hantlid maha ja koik. Mul oli esimest korda nahes wtf... suht kahtlane vark. |
Siin on see asi veel kordades hullem. Kuna ma nende jaoks veidi eksootiline, siis on paljusid kes teevad mu harjutuskava lihtsalt tuimalt järgi- sh. raskusi sättimata (üritavad minu raskustega teha) - lamades surumises liigutavad kangi 10 cm . Üks tola proovis kükkida ka minu kava järgi. Soojendusraskusega sai hakkama- kui kangile läks 120kg, siis ei saanud pukkidelt kätte enam.
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.05.2012 13:37:56
|
|
|
Batoonidel ja kypsistel tana -20% off.
http://www.myprotein.com/uk/cats/protein/bars
edit:
Paris naljakas ikka... Fitshop.ee eemaldas molemad minu kommentaarid oma myydavate toodete alt ja teised jaeti alles. Taiesti pohjendatud kriitika oli ja mitte ainult kriitika kusjuures.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
17.05.2012 14:08:56
|
|
|
| eile sai rinda tehtud ja ma ei teagi mida ma siis teistmoodi tegin, igatahes täna on rinnad mega valusad.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
17.05.2012 16:24:07
|
|
|
vipu, no pain no gain (tegelikult see teooria on vist ümber lükatud juba)
|
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
17.05.2012 16:33:05
|
|
|
valu vastu pole mul midagi, nuputan nüüd seda mida ma siis teistmoodi tegin. trossidega lendamisel sai suuremat raskust kasutatud.
trossidega lendamine on nii mõnus, hantlitega lendamist ma üldse ei oska teha, kui siis ainult põrandal selili.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.05.2012 16:34:19
|
|
|
Vähene soojendus või panid rõhku lihasgruppidele, mis varem pole seda saanud?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
17.05.2012 16:44:10
|
|
|
soojendust ma ei viitsi teha (käed nühin kinnastega soojaks), varem tegin, aga nüüd teen ainult ratast kui on jalapäev. enne ikka kergete raskustega lihased soojaks ja siis suuri punnitama.
eks peab järgmine kord veel raskemat proovima, aga koguaeg ei saagi lihased valusaks minna, siis peab mingi hull põletik olema.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.05.2012 17:00:15
|
|
|
| aga koguaeg ei saagi lihased valusaks minna, siis peab mingi hull põletik olema. |
Ilma soojenduseta lähevad vabalt valusaks kasvõi mitu nädalat järjest, omast käest teada
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
17.05.2012 17:03:18
|
|
|
ei usu pigem loeb kas raskuse tõstmine või isegi rohkem teistmoodi tehnika kasutamine. piisab ju mõnest kraadinurga erinevusest ja lihas šokeerub ja on järgmine päev valus.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
17.05.2012 17:13:13
|
|
|
Mõned algaja küsimused suuremale ringile. Eesmärk parandada teadmisi, kuna natuke tõsisemalt hakanud suhtuma trenni tegemisse peale üheaastast jõusaalis käimist.
Kuidas treenite - kas iga seeria seni, kuni enam absouluutselt ühtegi kordust ei jõua (until failure) või alati X kordust? Valides seejuures piisava raskuse, et vähemalt X kordust jõuaks ära teha? Näiteks 8 on siht, aga kui 8 tuleb ära ja jõudu on üle, siis edasi seni kuni ebaõnnestute?
Olen nüüd aastakese regulaarselt (4x nädalas) jõusaalis käinud ja alles viimased 3 nädalat olen hakanud valima selliseid raskuseid, et jõuaks 8-12 kordust teha (et saavutaks täieliku failure selles vahemikus) ning langetan raskust järgmises seerias siis, kui jõudsin ainult 8 kordust teha. Kui jõudsin 12, siis teen sama raskusega ühe seeria veel, kuna ilmselt 8 kordust jõuab veel ikka teha. Mingit teaduslikku põhja mul selle kohapealt ei ole ja kellegilt nõu küsida ei ole, lihtsalt hakkasin nii tegema, teadmata kas sobib.
Varem lõpetasin seeria kohe peale 8 kordust ja üldiselt alandasin raskust alles viimases seerias - ilmselt see on ikka väga väär ja ei kurna piisavalt lihast?
Veel oleks väga tore, kui keegi oskaks kommenteerida sellist ülakeha kava (samuti 3 nädalat tagasi kasutusele võetud, seega pole kindel ja kardan, kas "toimib"):
Esmaspäev:
1. Rind
* Surumine lamades 4x8
* Rinnapress 4x8 (masin, istudes, enda ette surumine)
* Sirgete käte ette toomine 4x8 (masin, istudes)
2. Triitseps
* Prantsuse surumine 3x8-10 VÕI rööbaspuu 3x8-10
* Plokil alla surumine, seistes 3x8-10
Teisipäev:
1. Selg
* Lõuatõmbed 4x8 või laia haardega plokil 4x8
* Hantlitega külgedele tõsted 4x8
* Alatõmme trenazööril 4x8
2. Biitseps
* Seistes kangiga 3x8-10
* Kaldpingil istudes hantlitega 3x8-10
Neljapäev:
1. Õlg
* Kukla tagant kangiga surumine 4x8
* Hantlite tõsted ette, seistes 4x8
* Õlapress (istudes, masinal) 4x8
Reede:
1. Triitseps
* Rööbaspuu, lisatud raskustega 3x8-10
* Prantsuse surumine 3x8-10
* Ploki alla surumine, seistes 3x8-10
2. Biitseps
* Plokil kontsentreeritud küünarvarte kõverdamine, biitsepsi pingil istudes, üks käsi korraga 3x8-10
* Seistes kangiga 3x8-10
* Kaldpingil istudes hantlitega 3x8-10
Kui sobilik sellise kavaga edasi minna on?
Varasem kava nägi ette esmaspäeval ja neljapäeval sama kava (rind, triitseps) ning teisipäeval ja reedel sama kava (selg, õlg, biitseps). Sai see uus kava mõeldud täiesti juhuslikult aga ei ole kindel, kas üldse võiks pädeda selline kava.
Kulturistiks ei püüdle, toitumisega väga suurt vaeva ei näe aga ei taha päris üle- ega alatreenimisega ka tegeleda.
Varasem kava nägi ette biitsepsile ja triitsepsile 4x8, aga kuulsin, et rinna päeval 4x8 triitsepsit ka järgi teha = üpris kindlasti triitsa ületreenimine, kuna rinda tehes saab ka triitseps juba koormust?
Loodan, et siin on keegi kes raatsib vastata, ei taha mingitesse spetsiaalsetesse foorumitesse kasutajat teha.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.05.2012 17:27:33
|
|
|
Alan, rinnale, seljale, olale ja reie nelipeale on 8 seeriat OK. Trapsetsile, alaseljale, triitseps, biitseps, reie kakspea ja saar on 6 seeriat OK. Noh seda eeldusel, et ei ole mahajaanud lihasgruppe, mis vajaksid lisatood. Kui teed 4x nadalas ringiratast-kava, siis peaks iga lihasgrupp saama tood 2x iga 10 paeva tagant, mis on OK ja taastumiseks jaab piisav aeg. Ise teen muide sarnaselt.
Olen jaotanud omal jargmiselt ja seda kava teen ringiratast, nii, et treeningpaevad on T,N,L,P.
PAEV I
Selja lailihas
Rind
Olad
Reie nelipea
PAEV II
Koht
Biitseps
Triitseps
Saar
PAEV III
Koht
Trapets
Alaselg
Reie kakspea
edit:
Lisaks veel kardio muidugi... et tuleks minimaalselt 1h nadalas.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
17.05.2012 17:47:04
|
|
|
Ma olen 3-4 kuud teinud 5x5 kava järgi, ehk siis kergemast raskemaks seeria. Kas peaks mõnda lihasgruppi tegema rohkemate kordusarvudega kui 5 (kõht, selg loomulikult)?
   |
77 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.05.2012 17:55:46
|
|
|
| Alan, oot, saan ma oigesti aru, et sa ylejaanud lihasgruppe ei treenigi? Koht, alaselg, jalad, trapets?
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
17.05.2012 20:02:48
|
|
|
| Alan, oot, saan ma oigesti aru, et sa ylejaanud lihasgruppe ei treenigi? Koht, alaselg, jalad, trapets? |
Kõhtu teen üldiselt trenni lõpus. Praegu on kujunenud nii, et teen reedese trenni lõpus. Vahest, kui energiat päeva lõpus veel on, teen muude päevade lõpus ka kõhtu.
Aktiivselt praegu alaselga ja jalgu ei ole treeninud. Mõni kord kuus olen teinud alaselga ka (asendanud ühe seljaharjutuse alaselja harjutuse vastu).
Jalgu tegin mingi periood küll aga praegusest kavast jätnud välja, kuigi plaan on need uuesti sisse tuua. Tahaks esmalt ülakeha kava ja trenni paika saada ja siis jalad kuskile sisse mahutada
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
17.05.2012 22:04:56
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 00:06:37, muudetud 2 korda |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
17.05.2012 22:46:46
|
|
|
ega vist teisi õpetada pole hea isegi kui nad midagi väga valesti teevad. eks see on iga oma asi kuidas ta teeb, äkki ta ei jõuagi või on tal mingi valu kusagil.
nõme ka oleks kui ennast keegi koguaeg kipuks õpetama
kõhtu ma teen kuidas tunne on, hea kui 30x teen. kuna pekk on nagunii kõhupeal, siis polegi vahet kui palju ma teen, ega lihased väljapaistma ikka ei hakka.
kõhu nõrkust ma ei tunneta, latipeal ümber lati tiiru teen kindlasti ära.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.05.2012 23:55:31
|
|
|
| Alan kirjutas: |
| Alan, oot, saan ma oigesti aru, et sa ylejaanud lihasgruppe ei treenigi? Koht, alaselg, jalad, trapets? |
Kõhtu teen üldiselt trenni lõpus. Praegu on kujunenud nii, et teen reedese trenni lõpus. Vahest, kui energiat päeva lõpus veel on, teen muude päevade lõpus ka kõhtu.
Aktiivselt praegu alaselga ja jalgu ei ole treeninud. Mõni kord kuus olen teinud alaselga ka (asendanud ühe seljaharjutuse alaselja harjutuse vastu).
Jalgu tegin mingi periood küll aga praegusest kavast jätnud välja, kuigi plaan on need uuesti sisse tuua. Tahaks esmalt ülakeha kava ja trenni paika saada ja siis jalad kuskile sisse mahutada  |
Seljavalusi pole juba tekkinud? Kui kõhtu teed, siis tuleks ka proportsionaalselt alaselga teha. Samuti pole selline "kava" rühile hea.
Ja miks jalgu ei tee?
nõme ka oleks kui ennast keegi koguaeg kipuks õpetama |
Kui kriitika on õigustatud, siis miks mitte?
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
18.05.2012 11:58:36
|
|
|
Seljavalusi pole juba tekkinud? Kui kõhtu teed, siis tuleks ka proportsionaalselt alaselga teha. Samuti pole selline "kava" rühile hea.
Ja miks jalgu ei tee?
|
Seljavalusi veel pole olnud. Igaljuhul võtan arvesse ja katsun ikka kindlasti alaselja ka rohkem sisse tuua.
1.juunist tallinna elama ja seal vaja jõusaali valima hakata... katsun seal jalad ka kavasse tuua. Praegu käin Viljandis sõbraga koos ja teeme kava nii, et umbes samaaegselt trenn lõpeks.
Edit: Aga põhimõtteliselt see iga seeriaga tühjaks tõmbamine on OK? Et iga seeriaga 8-12 korduste vahemikus jõuaks ebaõnnestumiseni?
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.05.2012 13:33:33
|
|
|
| Alan kirjutas: |
| Edit: Aga põhimõtteliselt see iga seeriaga tühjaks tõmbamine on OK? Et iga seeriaga 8-12 korduste vahemikus jõuaks ebaõnnestumiseni? |
Ega sellele yhest vastust polegi. Iga kord kindlasti pole motet suutlikuseni 100% intensiivsusega teha. See lihtsalt koormab liialt narvisysteemi. Moni kord naiteks nii, et kui mingi raskusega suudad 10x teha, siis teed 8 kordust. Aga lihasmassi kasvu poolest on siiski suutlikuseni seeriad tahtsad, et lihaskiud maksimaalselt toole rakendada.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
18.05.2012 14:41:06
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| aga koguaeg ei saagi lihased valusaks minna, siis peab mingi hull põletik olema. |
Ilma soojenduseta lähevad vabalt valusaks kasvõi mitu nädalat järjest, omast käest teada  |
Viga on sus endas. Ilmselt oled vähese füüsilisega harjunud või rassid liiga kiiresti. Lihased löövad piimhapet täis ja seetõttu valutavadki. Samas mitu nädalat taastumiseks on ikka ulmeline aeg.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |