Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kaabakas
HV veteran

|
27.11.2008 01:34:34
|
|
|
777 on natuke paha number, see annab igaühele õiguse su failiga teha mis pähe tuleb. Vaja muuta ainult faili owneri õigusi! Esialgu soovitaks seda asja teha faili/kausta propertise alt. Üks variant on veel, et fail on mõne teise kasutaja oma. Siis tuleb appi käsk chown.
Teine asi, 4k laule ühes kaustas, nagu wtf? Milleks siis alamkausta nimeline asi olemas on? Ma ei kujuta ette kui minu muusika oleks sorteerimata, 17k laulu ühes kaustas.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.11.2008 15:36:48
|
|
|
nagu ma aru saan, siis displayconfig-gtk enam uues 8.10-s ei ole?
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
27.11.2008 16:21:15
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
nagu ma aru saan, siis displayconfig-gtk enam uues 8.10-s ei ole?  |
Jah. Tagasi manuaalse xorg.conf'i muutmise juurde.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.11.2008 18:20:05
|
|
|
riivo21 kirjutas: |
Jah. Tagasi manuaalse xorg.conf'i muutmise juurde. |
leidsin mingi alternatiivi
sudo apt-get install grandr
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
27.11.2008 20:36:04
|
|
|
Kubuntu 8.10-s on küll KRandRTray ja töötab väga kenasti.
Mille järgi ma neid 4.6k laule peaks alamkaustadesse panema? Minu jaoks mugavam kui nad on koos. Alati ei viitsi Amaroki avada, et mingit lugu mängida, kuna 4.6k laulu playlisti laadimine võtab Amarokil ca 20 sec. Dolphinil on sarnane filter Amarokiga ning leian muusikapala kähku üles.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
zsz
HV kasutaja
|
27.11.2008 20:43:11
|
|
|
asjameez kirjutas: |
Kubuntu 8.10-s on küll KRandRTray ja töötab väga kenasti.
Mille järgi ma neid 4.6k laule peaks alamkaustadesse panema? Minu jaoks mugavam kui nad on koos. Alati ei viitsi Amaroki avada, et mingit lugu mängida, kuna 4.6k laulu playlisti laadimine võtab Amarokil ca 20 sec. Dolphinil on sarnane filter Amarokiga ning leian muusikapala kähku üles. |
Amarokis lauludel parem klikk, valid "halda faile -> korralda N faili". Saad automaatselt esitaja, albumi, aasta või mille iganes järgi alamkaustadesse jagada.
_________________ Seven dolphins were harmed in the process of making this post. |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
27.11.2008 23:15:11
|
|
|
Mul mure järgmine-olemas siis kindlasti "hiidvana "Ubuntu 5.10 live,panin masinasse,aga kurivaim...olen kunagi sinna vist mingi parooli pannud ja ei suuda meenutada...saab seda kuidagi muuta?
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
1 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
28.11.2008 00:11:14
|
|
|
Firefox 3.04 hakkas täna pangestuma video portaalidel, mis kasutavad Flashi. EI ole nii ainult Youtubega. Samas Flash reklaame näitab kenasti. Mingeid pluginaid asju, pole juurde pannud, ega midagi uuendanud ka pole. Ka ühel pildiportaalil õnnestus pangestuda, kui vaatasin siin ühe müüdava läpaka pilte.
Teine mure on, et winecfg ei käivitu korralikult. Ei anna ka mingeid veateateid. Lihtsalt jääb mälusse tolknema. Ei saa eluks vajalike programmide käivitamiseks vajalikke DLL-e paika panna Proovisin nii 1.1.9 kui 1.1.0 stable.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.11.2008 00:13:07
|
|
|
asjameez kirjutas: |
Kubuntu 8.10-s on küll KRandRTray ja töötab väga kenasti. |
proovin selle ka ära
aga eks nad vist kõik sarnased xrandr-i gui-d
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
29.11.2008 17:30:21
|
|
|
Jõudsin järeldusele et kuigi mulle meeldib mässata ja jamada siis hetkel ma seda teha ei viitsi. Ehk kui pensionile lähen siis panen ubuntu uuesti peale.
Hetkel leian et windows on hulga stabiilsem ja kiirem. Küll ei mängi ubuntu mulle videot = iga 10sek tagant freeze, küll full screen video = must ekraan mida ära ei saa ja sada jama veel. Ma ei ütle et peab kerge olema kuid hetkel pole aega jamada - lootsin stabiilset ja kiiremat op-süsteemi kui seda on windows teades et ma pean palju ise tegema, kuid see on liiga palju ning veel omakorda puudulik. Google kammimisest olen ma juba segi läinud ja ükski lahendus ei aita.
Naasen 50 aasta pärast.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
29.11.2008 22:35:16
|
|
|
Mina jõudsin järeldusele, et ubuntu on linux. Ja linux on ikka kõige parem kui kasutatakse pead ja terminali.
Seega on ta ikkagi stabiilsem, kui windows kui viiruste-imemise-tolmuimeja. Kuigi jah, ka windowsis on nn. "käsuviip" ja piiratud konto, koos firefoxiga ajab asja ära, kuid mina illegaalset windowsi ei kasuta ja seepärast olen rahul legaalse linuxiga ja teminali-konsool ei ole mind alt vedanud.
Ei rõhutakski siin ubuntut vaid linuxit tervikuna. Seega eelistan Ubuntu linuxit ja terminali.
Kuid ega Linus Torvalds mu iidol ei ole, sest ma olen ise enda iidol ja kui vaja kupatan linuxi aknast alla ja meisterdan mingi BSD jupist oma *nixi. Pensinärina ehk.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
29.11.2008 22:46:01
|
|
|
MarioA., kahju, et katkestasid. Ma arvan, et sul oleks olnud vaja kedagi teadjamat, kes oleks kohale tulnud ja asja tööle pannud (elementaarsemad funktsioonid nagu see filmivaatamine). Sealt oleks saanud ise tasapisi hakata edasi nokitsema. Kuid kui Ubuntu konkreetse arvuti riistvaraga ise tööle ei hakka, hirmutab see eemale küll ja Windowsi juurde tagasi. Loodan, et naased varem.
note1, kui terminalist aru saad ja kõiki pakke ei vaja, mis Ubuntuga kaasa tulevad, siis soovitaks Arch Linuxit proovida. Lihtsalt minu soovitus sulle, sest ise läksin üle ja olen väga rahul.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
29.11.2008 23:35:21
|
|
|
tsitaat: |
note1, kui terminalist aru saad ja kõiki pakke ei vaja, mis Ubuntuga kaasa tulevad, siis soovitaks Arch Linuxit proovida. Lihtsalt minu soovitus sulle, sest ise läksin üle ja olen väga rahul. |
Ei hakka ümber kolima. Liiga palju debiani tarkust endale sisse süstinud.
Kasutan ubuntu generic kernelit ning muu asjaga saan terminalis hakkama modprobe kasutades.
vaatame kuhu ubuntu oma launchpad'iga jõuab..
Terminal siiski on mul lähtekoodide uurimiseks, ise enam progeda ei viitsi (lubadused, lubadusteks..)
Silmad jäänud siiski ka fluxboxile pidama ja see saab gnome programmidega hakkama ja mingi graafika ikka jääb-
PIII ja 318 RAM'i fluxboxile küll.
Mitu korda sisu tolmust puhastatud ning kaks korda sellel masinal kõvaketast vahetatud- ehk töötab veel N aastat veel.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
30.11.2008 11:33:57
|
|
|
MarioA., naase parem aasta pärast. Ise olen kaks korda loobunud (Ubuntu oli nendel kordadel "vähem kasutajasõbralikum" e 5.10 ja 6.10), kuid selle aasta algusest saadik olen aktiivselt kasutanud (8.04). Kogu jamamine sai suvel ära tehtud, sest kooli kõrvalt ei viitsi/jõua peale firefoximise ja lifereamise midagi teha. Nüüd on nö kõik vajalik tehtud, paar uitmõtet on ikka tulnud (nagu nt nimede kiire ümbernimetamine bashis - kuid selle taga on mõneti programmeerimisoskused, mida hetkel teosammul parandan), ent jätan mõneks teiseks korraks.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
30.11.2008 14:33:59
|
|
|
See, et sinu arvuti riistvara draiverid kernelisse jõuavad on ainult aja küsimus..
Minu arvuti riistvara on ammu juba sees.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
30.11.2008 22:57:00
|
|
|
Reporter.ee-s ei näita mu flash videosid. :S Ainult sortsust otsides flv faili adre-ga ja alla laadides saab näha.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
30.11.2008 23:52:48
|
|
|
Chaza! kirjutas: |
Reporter.ee-s ei näita mu flash videosid. :S Ainult sortsust otsides flv faili adre-ga ja alla laadides saab näha.  |
Mul samuti ei näita juba tükk aega. Ei hakka striimimagi üldse ja ainult nullid on juhtriba peal. Firefox ja Flash on kõige viimased versioonid.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
01.12.2008 01:21:26
|
|
|
Mul kõik fläsh jms töötab hästi, kuid probleem on (üleüldiselt linuksis) zeit.de videoklippide vaatamisel ("videot ei saa laadida"). Ja zeit.de meeskond ei tee selleks ka midagi
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
01.12.2008 09:49:40
|
|
|
Elrak kirjutas: |
Mul kõik fläsh jms töötab hästi, kuid probleem on (üleüldiselt linuksis) zeit.de videoklippide vaatamisel ("videot ei saa laadida"). Ja zeit.de meeskond ei tee selleks ka midagi  |
zeit.de portaalis on ju tegemist ka flash videotega? Mismoodi sul siis "kõik fläsh jms töötab hästi"?
Adobe flash 10 ja iceweaseliga ma zeit-i videosid näen, aga reporteri omi mitte. Kas keegi on reporteri portaali haldajaga sel teemal juttu vestelnud?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
01.12.2008 15:48:52
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:46:51, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
01.12.2008 19:28:44
|
|
|
Nii, targemate nõ vaja, kuna endal juhe koos kergelt- ise ei jaga ka päris seda teemat. Sai täna hommikul arvuti käima pandud- esimene asi mis märkasin oli ,et heli polnud- ok see selleks. Tegin siis kõik updeidid ära mis taskbaril pesitsesid.. Nüüd annab kerneliks
jann@pelmeen:/$ uname -r
2.6.24-22-generic
mis alles reedel oli mul 2.6.24-21-generic
Ok, soundi sain tagasi peale update-i, kuid nüüd tuleb mu probleem ...
Kõik oleks muidu kena ja ilus, kuid mul on ka virtualbox.is winXp praegu ... seda nüüd ei saa käima,kuna tundub, et pole vastavaid kerneli moodulit virtualboxi jaoks.
Küll saab virtualboxi tööle, kui buudin vana kerneliga üles., kuid siis pole heli jälle, ning kõiksugused muud anomaaliad toimuvad.
Küsimus on see ,et kas soundi ei saaks kuidagi siis vanemasse kernelisse tagasi, kuna tegelikult on mul suva mis kernel täpselt on hekel ...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
01.12.2008 20:38:21
|
|
|
mihkelv kirjutas: |
Elrak kirjutas: |
Mul kõik fläsh jms töötab hästi, kuid probleem on (üleüldiselt linuksis) zeit.de videoklippide vaatamisel ("videot ei saa laadida"). Ja zeit.de meeskond ei tee selleks ka midagi  |
zeit.de portaalis on ju tegemist ka flash videotega? Mismoodi sul siis "kõik fläsh jms töötab hästi"?
Adobe flash 10 ja iceweaseliga ma zeit-i videosid näen, aga reporteri omi mitte. Kas keegi on reporteri portaali haldajaga sel teemal juttu vestelnud? |
No seda ma kirjutasingi, et probleem on zeit.de poolne ja siin ei saa tavakasutaja midagi teha.
Väike tõestusmaterjal spoileris:
Spoiler 
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
03.12.2008 21:55:07
|
|
|
iceincube, kas "sudo /etc/init.d/vboxdrv setup"(ma päris täpselt käsu sõnastust peast ei mäleta, aga ta peaks seda veateates ka ütlema) ei aita?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
06.12.2008 17:43:57
|
|
|
Downgradisin 8.10>8.04 LTS // Peab mainima, et LTS on ikka kiirem minu masinal ja stabiilsem, WiFi võrkudesse ühendumine pärast standby'd töötab jälle näiteks.
Kui 8.10-s on mõned meeldivad uuendused, kuid eks peab kannatama järgmise LTS'i tulekuni.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|