Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Buffalo LinkStation 250GB märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
zimm
HV kasutaja
zimm

liitunud: 02.06.2002




sõnum 28.01.2007 13:09:56 Ülevaade: Buffalo LinkStation 250GB vasta tsitaadiga


Buffalo LinkStation on kahe USB2.0 pordiga otse kohtvõrku ühendatav kõvaketas. Ta võib lisaks käituda veel print- ja tagavaraserverina.



Aga see ei ole see, milleks mina ta ostsin. Otse tehasest tulnuna teeb ta küll väljareklaamitu, kuid karp ise võimaldab palju rohkemat!
Nimelt omab seade väga korralikku kasutajatuge ning kolmandate osapoolte tarkvara.

Ülevaade
Seade ise tuli kohale Elionist, palju kallimalt kui praegu HinnaVaatluses, kuid siis polnud seda nimekirjas.

Karbi peale on kirjutatud HD-HLAN250LAN-2. See peaks näitama, et tegemist on Mipsel protsessoriga seadmega. Karp sisaldab endas:
    Seadet ennast
    Võrgujuhet - imelik juhe, kuna on täiesti lapik?
    Toitejuhet - toiteplokk on seadme sees, seega on juhe ilma adapterita ning mahub igale poole pistikusse
    Manuaali - kes seda ikka loeb?
    Kummijalad - kui vajadus panna seade külje peale
    CD - algseks ülesseadistamiseks


Ülesseadistamine ise läks kergelt. Töö tuleb teha läbi veebiväljundi, mis on millegipärast suhteliselt aeglane ja seega on väga tüütu erinevaid seadeid proovida. Seadistada saab just täpselt nii palju, kui algajal kasutajal vaja ja natukene rohkem. Alguses on mõned shareingud juba olemas, mida ei saanud kustutada.

Printeri kasutamine ei ole just nii mugav, kui varem. Kodulehe järgi toetab asi ainult ühesuunalist suhtlemist ja seega ei saa teada hetkeolukorda tooneri täituvuse kohta. Lisaks töötab printeri üle PostScripti ning see tundub olevat probleem Adobe Readerile, vähemalt kuuendale versioonile. Nimelt ei trüki printer Readerist printima pandud dokumente vaid viskab punast tuld. Kõikjalt mujalt printides on OK. Printerit tuleb kasutada samade draiveritega, millega kasutati seda Windowsi all. Tuleb ainult väljund panna \\seadmenimi\lp ning keelata kahepoolne suhtlemine, muidu viskab palju erroreid.

Seade ise tundub olevat kiire, annab kätte WiFi ja kohaliku 100Mb võrgust suurema osa. Ebamugav on vaadata vaid pilte, sest need tulevad kerge viivitusega. Ennast see ei häiri, kuna kasutan seadet just erinevate raalide vahel sama playlisti hoidmiseks ja koopiate tegemiseks.

Häirib mind seadme suhteliselt kõrge müra. LS2-el(Mipsel protsessoriga) pidigi kehvem ventilaator ja kõvaketas tundub ka vibreerivat palju. Praeguseks olen ma asetanud karbi lihtsalt kustutuskummi peale, parandab oluliselt olukorda. Lähimal ajal, kui leian aega osta uus ventilaator, läheb ka see sisse.

Kõvaketas ise on Samsungi SP 250GB.

Omavolilised muudatused

Olles mõni päev asjaga rahul, tahtsin rohkemat. Kõigepealt panin peale OpenLink-i, mis avab sinu LinkStationi. Nimelt tehakse võimalikuks ligipääs üle SSH või Telneti. OSiks on endiselt kohitsetud Debian(?). Nüüd sain ära kustutada ebavajalikud shareingud, kuid tõsisem ärakasutamine on siiski suhteliselt piiratud. Olen ise pakimajandusega ülimalt harjunud, kuid puudu on üks teek teise järgi jne. ning uue tarkvara pealelaskmine on peaaegu et võimatu. Seega lahendus on FreeLink või lihtsalt puhas Debian. Nende pealelaskmiseni ma pole veel jõudnud. St. tegelen, kuid FreeLink ei taha hästi peale minna ning Debiani pole veel proovinud.

Seadmega on selles mõttes väga hea töötada, et kui firmware uuendamine tuksi läheb, on alati võimalus ketas karbist välja võtta ning otse selle kallal töötada. Ebaõnnestunud FreeLinki installi korral ma tegingi seda. Esimest korda karpi avada on raske, kuna esipaneeli all on kruvid, mis tuleb alguses välja tõmmata. Täpsemalt saate aru, kui vaatate Wikist karbi avamise õpetust. Karp ise sisaldab endas toiteplokki, kõvaketast, ventilaatorit ja emaplaati(?).


Kokkuvõtteks mulle seade meeldib ning eksperimenteerida on tore, kuigi see aeg läheb referaadi koostamise ajast:(
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dark Kille
Piiratud kasutaja
Dark Kille

liitunud: 07.09.2005




sõnum 28.01.2007 19:10:38 vasta tsitaadiga

Nagu mina välja loen on sinu seade 250 GB,aga see mis Beesting AS'is on see 160 GB- sellest ka hinnavahe icon_wink.gif
Muidu suht hea ülevaade thumbs_up.gif

_________________
M: Ajakirjad
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
8
HV Guru

liitunud: 27.04.2005




sõnum 29.01.2007 06:22:32 Re: Buffalo LinkStation vasta tsitaadiga

zimm kirjutas:

Häirib mind seadme suhteliselt kõrge müra. [...] kõvaketas tundub ka vibreerivat palju. Praeguseks olen ma asetanud karbi lihtsalt kustutuskummi peale, parandab oluliselt olukorda.
Kõvaketas ise on Samsungi SP 250GB.

Paraku nende Samsungi uuemate ketastega viimasel ajal just nii ongi - need on tuntud kui ühed suuremad vibreerijad...

Aga see on igal juhul kasulik info, et nüüd on teada mis tüüpi ketas selles karbis olla võib (vähemalt mingis hulgas meil müüdud partiides). Tegelikult nagu oligi arvata, Buffalo ostab oma toote eri partiidesse panemiseks odavamaid kettamudeleid mitmelt tootjalt ja sealt sinu viidatud inforikkast kasutajawiki'st leidsin ka üles nimekirja ketastest, mida selle LinkStation võrguketta toote seest leitud on:

LS120: Samsung SP1203N / Western Digital WDC WD1200BB-00GUC0
LS160: Western Digital WD1600
LS250: Samsung SP2514N või V120CE(HA250JC) / Western Digital WD2500BB-22GUC0
LS300: Western Digital WD3200JB-00KFA0

Neist ilmselt parim on just LS300 mudelis olev WD3200JB. Samas LS160 mudeli ketta kohta ei oska täpsemalt kommenteerida, kuna tüübitähis on esitatud poolikuna. Küll aga on kohe näha Buffalo ihnust, tellides LS120 ja LS250 jaoks kõige odavamad ja kõige väiksema (2MB) puhvriga veel toodetavad WD kettad! Samuti on Samsungi HA250JC üks imelik haruldane kettamudel üldse. Selle kõige kõrval sinu ostetud variandis olema juhtunud SP-seeria 250GB Samsung on tegelikult veel suhteliselt hea ketas, kuigi jah see vibratsioon on nagu on. Ning selle ketta seek-time kipub olema aeglasem, samas lugemiskiirus väga suur (millest tegelikult siiski võrgukettana tolku pole). Aga jah, mõne teise partii peale sattunud ostja võib saada hoopis teist tüüpi kettaga LinkStation toote (ja TeraStation jaoks oli seal wiki's esitatud veelgi kirevam võimalik kettavalik - kaasa arvatud Maxtorid ja Seagate kehvake 7200.8 seeria). Tegelikult pole ju ka probleem vajadusel see ketas ise ära vahetada, isegi mahusuurus ei tohiks muu ümbritseva riistvara/tarkvara poolt piiratud ega fikseeritud olla. Samas, ega muidugi päris vibratsioonivabat suurt ketast ei pruugi ka paremate mudelite hulgast leida...

Küll aga meeldib mulle, et selle LinkStation toote toiteplokk on samasse korpusesse juba sisse ehitatud. Sedasi pole mitmeid igas mõõdus eraldi karpe ja mitmes järgus juhtmeid ümberringi tolknemas.

Ventilaatori olemasolu on muidugi kasulik üldise jahutuse seisukohalt. Samas tegelikult tänapäeva suhteliselt jahedamate ketastega poleks seda isegi vaja, juhul kui oleks kõvaketas kinnitatud spetsiaalsete metallist passiivsete jahutus-ribiplaatide vahele (nii nagu näiteks WD NetCenter nimelises võrguketta tootes tehtud on - aga muidugi WD kettad on ise ka jahedamad kui Samsungi omad).

Sellegipoolest tundub see Buffalo LinkStation olevat siiski üpris hea töökindlusega. Temas olevad WD või Samsungi kettad ongi ka tegelikult normaalse või mõnel juhul isegi üle keskmise töökindlusega). Ka Eestis (ilmselt tänu Elioni massimüügile) on see LinkStation juba rohkesti levinud ja probleemidest ning katkiminekutest pole nagu kuulda olnud...
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zimm
HV kasutaja
zimm

liitunud: 02.06.2002




sõnum 29.01.2007 21:15:22 Re: Buffalo LinkStation vasta tsitaadiga

8 kirjutas:
Ventilaatori olemasolu on muidugi kasulik üldise jahutuse seisukohalt. Samas tegelikult tänapäeva suhteliselt jahedamate ketastega poleks seda isegi vaja, juhul kui oleks kõvaketas kinnitatud spetsiaalsete metallist passiivsete jahutus-ribiplaatide vahele (nii nagu näiteks WD NetCenter nimelises võrguketta tootes tehtud on - aga muidugi WD kettad on ise ka jahedamad kui Samsungi omad).

jahutuse asukoht on selline, et pigem on see toiteploki, kui ketta jahutamiseks.
uue ketta mahutuvuse kohapealt: süsteemipartitsioon ei tohi liiga suur olla, muidu pidavat kaua buutima. ma suurendasin endal seda kahe gigani(oli ~370MB).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
unn
HV kasutaja


liitunud: 16.05.2002




sõnum 02.02.2007 09:13:35 vasta tsitaadiga

On keegi proovinud antud seadmel ka kõvaketast suurema vastu vahetada?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
shakedown
HV vaatleja
shakedown

liitunud: 26.01.2005




sõnum 31.03.2008 09:36:30 Juurdepääs vasta tsitaadiga

Linkstationil saab ju määrata ka ligipääsuõigusi kasutajatele, aga kas keegi oskab öelda, kuidasoleks võimalik teh anii, et kui kasutaja logib end windowsi sisse, siis logib ta automaatselt ka linkstationisse sisse?
_________________
Kuidas müüa 74GB WD Raptorit?

Mina ka ei tea.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mella
HV kasutaja

liitunud: 10.06.2005




sõnum 31.03.2008 10:01:08 Re: Juurdepääs vasta tsitaadiga

shakedown kirjutas:
Linkstationil saab ju määrata ka ligipääsuõigusi kasutajatele, aga kas keegi oskab öelda, kuidasoleks võimalik teh anii, et kui kasutaja logib end windowsi sisse, siis logib ta automaatselt ka linkstationisse sisse?


Kas see ei aita, kui windowsi kasutaja nimi ja parool on samad?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Buffalo LinkStation 250GB
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.