Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ufonaut21
HV kasutaja

|
12.05.2004 00:24:39
Küsimus digifotoka objektiivi kohta.. |
|
|
Kas päike võib fotoka objektiivi tuksi keerata kui otse päikest pildistad või ei mõju see läätsedele kuidagi halvasti. Rumal küsimus aga tahaks teada
_________________ Tervitusi kosmosest!!!!!! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
pommitaja
HV kasutaja
|
12.05.2004 00:31:17
|
|
|
ma arvan et mitte, sest seal ei ole mginit elusasja nagu on silmal vms
paljugi pilte tehtud p2iksesse
aga ma v6in ka eksida
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
12.05.2004 00:35:39
|
|
|
objektiivile ei tee ta midagi, see on ju klaasist.
küll aga ei soovita kaua fookust päikese peal hoida, see mõjub CCD kristallile. mõtle loogiliselt, mis juhtub, kui sa luupi käe kohal hoiad - kõrvetada saad. sama lugu on ka objektiiviga, ta on ju põhimõtteliselt luup ja ta on täpselt ccd ees...
viimati muutis Piipz 12.05.2004 00:36:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
12.05.2004 00:35:39
|
|
|
Läätsedele ilmselt mitte, aga sinna, kuhu kiired koondatud on .. .ehk siis fotoelemendi pinnale või katiku pinnale kindlasti. Küsimus on ainult, et kui pika/lühikese aja jooksul.
Luubi ja päikesega tuld oled proovinud teha?
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.05.2004 08:42:27
|
|
|
nagu kaks tilka vett:
Piip kirjutas: |
objektiivile ei tee ta midagi, see on ju klaasist.
küll aga ei soovita kaua fookust päikese peal hoida, see mõjub CCD kristallile. mõtle loogiliselt, mis juhtub, kui sa luupi käe kohal hoiad - kõrvetada saad. sama lugu on ka objektiiviga, ta on ju põhimõtteliselt luup ja ta on täpselt ccd ees... |
VS
darzik kirjutas: |
Läätsedele ilmselt mitte, aga sinna, kuhu kiired koondatud on .. .ehk siis fotoelemendi pinnale või katiku pinnale kindlasti. Küsimus on ainult, et kui pika/lühikese aja jooksul.
Luubi ja päikesega tuld oled proovinud teha? |
Aga tõepoolest ei maksa väga kaua lahtise avaga Päikest püüda. [/b]
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
12.05.2004 09:52:34
|
|
|
namstoop kirjutas: |
nagu kaks tilka vett: |
IRW ... samal minutil postitatud ka .... ei viitsinud ma enda oma kustutama hakata
... aga seda kirjutades tekkis küsimus, millele varem ka mõelnud olen, aga pole viitsinud otsida. Nimelt ... kas "electronic shutter" ei tähenda mitte seda, et katikut polegi, lihtsalt lülitatakse CCD sisse ja välja? Seda mõtet toetab see, et odavamad digid ju ei klõpsu pilti tehes. Canoni G1-l näiteks saab klõpsu imiteeriva helifaili mängimise tugevst muuta jmt. Jutu mõte see, et siis pole ju vahet, kas päikest vaatab pildistamise mõttes lahtise või kinnise avaga kaamera - kui objektiivil katet ees pole, siis kärssab ikka...
EDIT: olen ma ikka tumba. Digikal on ju pilt LCD peal kogu aeg ees, mitte ainult pildi tegemise ajal
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufonaut21
HV kasutaja

|
12.05.2004 21:44:12
|
|
|
Aga kui mingi kahjustus on tekkinud kuidas see pildil pärast välja paistab? Või ei teegi aparaat enam pilti kui midagi on seest ära põlenud?
Lollid küsimused aga mõtlesin et küsin targemate käet enne järgi kui päikest pildistama lähen ja kes siis luubi/päikesega ei ole tuld proovinud teha
_________________ Tervitusi kosmosest!!!!!! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
zeppelin
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
13.05.2004 07:38:57
|
|
|
Andke andeks aga ma ei saanud sealt leheküljelt küll mingit adekvaatset infot. Asja mõte on siis ???
|
|
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
13.05.2004 08:29:46
|
|
|
hotsepp kirjutas: |
Andke andeks aga ma ei saanud sealt leheküljelt küll mingit adekvaatset infot. Asja mõte on siis ??? |
Inglisekeelset teksti ka lugesid? Piltidel peaksid olema 1 ja viimane kaader seeriast, kus aparaat seisis statiivil ja klõpsas kaadri minutis. Klõpsude vahel oli objektiiv lahti (korki ette ei pandud).
Mina saan asjast nii aru, et roosa triip ja pildi tumedus on päikesest tekkinud kahjustuse tulemus. Kahjuks pole tooodud kogu piltide arvu või aega ....pildi tumedus muidugi võib ka õhtu saabumist tähendada
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
13.05.2004 09:03:19
|
|
|
tsitaat: |
Mina saan asjast nii aru, et roosa triip ja pildi tumedus on päikesest tekkinud kahjustuse tulemus. Kahjuks pole tooodud kogu piltide arvu või aega ....pildi tumedus muidugi võib ka õhtu saabumist tähendada
|
Justnimelt - toonud siis terve pildiseeria lingina kuskil. Mina mõtlen, et tegemist on petekaga.
|
|
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
13.05.2004 10:38:55
|
|
|
Terve pildiseeria on allpool quicktime videona. Tumedus tuleb muidugi sellest, et õhtu kätte jõudis, aga punane triip on päikese joonistatud. Juba vanasti rangefinder kaamerate (Fed näiteks) kasutusjuhendis hoiatati, et ei tohi kaamerat päikese poole suunata, kuna võib katiku läbi põletada. Füüsiliselt on sensor muidugi vastupidavam kui Fedi riidekatik, kuid elektroonika sureb nähtavasti ära ikkagi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|