praegune kellaaeg 19.06.2025 00:41:17
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
14.05.2004 19:13:16
Optilised seadmed ja udma-66 kaabel? |
|
|
Kas mõni insenerimõtlemisega inimene oskaks mulle selgeks teha, miks mõned optilised seadmed 80-soonelise kaabli otsas olles lolliks lähevad? Konkretiseerin: mul on üks Ordis kokku pandud masin (Epox 8RDA+), kus mõlemad sekundaarse IDE-kanali otsas istuvad LG CD-kirjutajad olid pandud mobo külge 80-soonelise kaabliga. Ja probleeme polnud. Kui ma aga ühe neist asendasin tutika Lite-Oni DVD-kirjutajaga (LDW-851S), tekkisid probleemid - seade kirjutas ainult DVD-R toorikutele, DVD+Ri peale kirjutades tekkis alati transport error. Kui ma tõstsin DVD-kirjutaja ümber 40-soonelisele kaablile, hakkas kõik imeväel tööle. Kui ma panin selle 80-soonelise kaabli otsa ühe vanema DVD-lugeja (samuti Liteon), tekkis täiesti uus anomaalia. Nüüd hakkas vigu loopima ka LG cd-kirjutaja...
Ühesõnaga, mingid optilised seadmed saavad 80-soonelisega hakkama ja teised ei saa, kaasa arvatud täiesti tutikas Liteoni dvd-kirjutaja. Miks? Loeks huviga, kui keegi koha kätte näitaks. On asi seadmetes või mobos?
_________________ Welcome to Dogville, USA. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
S.W.A.T.
HV kasutaja
|
14.05.2004 19:42:04
|
|
|
väike tera: äkki on kaabel vigane?
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti555
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
14.05.2004 19:53:19
|
|
|
Ei, kaableid sai vahetatud. Master/slave on ka kombes. See on mingi põhimõtteline, füüsikaline kamm. Nii palju kui mina tean, pannakse ontlikes arvutitehastes optilisi seadmeid senini 40-sooneliste kaablite otsa. Ja näiteks vanu vinte ei tohi ka väga suure hurraaga 80-sooneliste otsa panna, sõltuvalt mingitest teguritest võib süsteem müstilisi vigu loopida. Huvi ongi teada saada, mis kaval kamm see on, mis sellise olukorra tekitab.
Kui sellesama kaabli otsas istuvad LG cd-kirjutajad, on kõik 100% okei. Aga pane Lite-Oni dvd-seade (pole oluline, kas vana lugeja või uus kirjutaja) ja hakkab põtkima.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
17.05.2004 10:53:31
|
|
|
Tunnen jätkuvalt huvi.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|