Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  ZERO PARADES (Zero Parades: For Dead Spies) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
UrmasP
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.05.2026 19:06:23 ZERO PARADES (Zero Parades: For Dead Spies) vasta tsitaadiga

ZERO PARADES (Zero Parades: For Dead Spies) on 21. mail 2026 ilmunud uus tekstirohke isomeetriline rollimäng Eesti stuudiolt ZA/UM, kes lõi ka palju kiidetud Disco Elysium mängu.

Mäng toimub fiktiivses sadamalinnas Portofiro, kus kehastud spiooniks nimega Hershel Wilk (koodnimi Cascade). Tegemist ei ole klassikalise “tulista ja jookse” mänguga, vaid aeglase, psühholoogilise ja poliitilise looga, kus suur osa mängust koosneb dialoogidest, sisemonoloogidest ja keerulistest valikutest.

Mina ei ole suur mängur. Minu varasemad meeldejäävad mängud on olnud pigem Need for Speed, Prince of Persia, male, Minesweeper ja Solitaire. Seetõttu üllatas mind väga, kui kiiresti ZERO PARADES mind atmosfääri ja heliga kaasa tõmbas.

Kõige huvitavam osa kogu kogemuse juures on olnud see, et olen mängu avastanud koos AI abiga — arutledes nii ChatGPT-ga kui ka Microsoft Copilotiga. Oleme rääkinud:

tegelaste olemusest,
mängu filosoofiast,
võimalikest tõlgetest,
ja isegi sellest, mida võiks tähendada mängu nimi “ZERO PARADES”.

Mäng ei sunni kiirustama. Vastupidi — tundub, et kõige parem viis seda kogeda on rahulikult ringi uidata, lugeda dialooge ja lasta maailmal endasse vaikselt sisse imbuda.

Kui keegi otsib täiskasvanulikku, intelligentset ja atmosfäärilist mängu, siis esimesed muljed ZERO PARADES’ist on minu jaoks väga positiivsed.

Soetasin selle „Disco Elysiumi“ auks (mida ma ise mänginud ei olegi!). Ja siin kirjutati sellest esimest korda eesti keeles: https://kultuur.delfi.ee/artikkel/120585428/disco-elysiumi-loonud-eesti-juurtega-mangustuudio-zaum-avaldas-uue-videomangu
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  ZERO PARADES (Zero Parades: For Dead Spies)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.