Avaleht
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Arvutitehnika ja tarkvara müük/vahetus »  V: GIGABYTE RTX2080S Waterforce Gaming mingi veeplokiga Radeoni vastu :: Asukoht: Tartu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
caramis
HV Guru
caramis

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 10.04.2026 00:45:08 V: GIGABYTE RTX2080S Waterforce Gaming mingi veeplokiga Radeoni vastu :: Asukoht: Tartu vasta tsitaadiga

Tervist.

Kunagi eelmise aasta alguses võtsin kurikuulsa Kakapüti alumiiniumplokiga 2080S omale ligi. Heas usus sai ostetud korras kaart, ent tuli peale arvutisse haakimist välja, et kaks porti neljast on pimedad. Proovisin erinevaid VBIOSe ja kasu ei s*ttagi, läksin siis seda teed vähemalt, et 250W asemel kaardile 300W ette sööta ja peal on ASUS DUAL-X VBIOS - kokku saab GIGASUS-i või midagi sellist icon_lol.gif Igastahes, korrosiooni leiab kui mikroskoobiga otsima hakkad ehk siis midagi problemaatilist ei ole. Paari kuu eest läks MX7 pasteet ka vahele, tempsid kukkusid paar pügalat veel alla. Tänaseks on üle aasta olnud undervoldi ja OC-ga 300W seades järgnevalt - core 0.975V, memory 8850MHz (566.5GB/s), core boostib kuni 2055MHz, tuuma temp mängudes jääb all 55 kraadi ja hotspot alla 65 kraadi kui vesi on mingi 33 kraadi. Termopadjad mäludel olid eeskujulikus seisus. Alles originaalpakend lisaks kaardile endale.
Spoiler Spoiler Spoiler

Pulli pärast olen lasknud ka AI-l arvamust avaldada ja väidetavalt on minu Kakapütt 15% kiirem kui vanilje 2080S, 10-20% kehvem 2080T-ist ja laias laastus samal pulgal kui 6700XT ja RTX3070. 3DMark Time Spy graphics score 12495, top 100 2080S kaartidel algab umbes 13000 kandis ehk siis ilma shuntimiseta päris hea. Kui jutuks tuli, siis füüsilisi modifikatsioone tehtud ei ole, ainult teine VBIOS on peal.
Lisaks veel 3DMarkist 2080S kaartide seast - Time Spy Extreme graphics score maailmas #49, Fire Strike top 1% kus TOP100 graphics score algas 30843 ja minu 2080S tegi 30673. Rohkem flexida ei taha icon_biggrin.gif

Huvi on Linuxi ja ühtlasi ka hackintoshi vastu tekkinud ja eriti just viimane töötab AINULT Radeoni kaartidega mis on ka selle postituse põhjus. Sobivad alates 6700XT-st kaardid, aga turbopluss on see kui kaardil on veeplokk. Vabandage mu prantsuse keelt, aga mind õhkjahutus väga ei koti. Eelistan oma tolmu lihtsamalt eemaldada ja tuba teistmoodi kütta, asjad on välja kujunenud lihtsalt nii. Muidugi, kui on hää pakkumine, ega siis ma jalgu trampima ei hakka. Tuletan meelde, et kaks porti neljast ei tööta, üks neist on HDMI - ehk ainult kaks displayporti on töökorras ja mitte kummalgi pole probleeme 3440x1440 180Hz moluga, HDR sees või väljas. Minu mängude jaoks on sellest kaardist maa ja ilm (World of Warcraft, ETS2, Warframe, LoL, GW2 ja muu selline prügi). Control jooksis mõistliku FPSiga ja kui 60Hz monitor oleks, siis kannataks vabalt ka kergelt raytracingut kasutada.

Vahetus on eesmärk, müük tuleb kõne alla ainult tugeva huvi korral.
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Arvutitehnika ja tarkvara müük/vahetus »  V: GIGABYTE RTX2080S Waterforce Gaming mingi veeplokiga Radeoni vastu :: Asukoht: Tartu
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.