praegune kellaaeg 10.01.2026 23:41:44
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
08.01.2026 15:33:32
5g wifi emaplaadid |
|
|
Plaanis aasta jooksul üle minna siis uumale tehnoloogiale. et saaks kõikidess masinatsse installida legaalse win 11 .
(olen kursis ka ilma tpm2.0 toeta installimisest) kuid isiklikult eelistan ikkagi originaali. Samas teades et üle ühe windowsi on tavaliselt pask
siis ilmeslt windows 12 või misiganes number nõuab eeldatavalt samuti tpm2.0) kölakate järgi tuleb win12 upgradena windows 11 le
Seal vajalik siis tpm 2.0 aga kuna ükski minu masinatest seda hetkel ei toeta , Sain aasta pikendust win 10 update osas.
Küsimus on nüüd selles ,et kui hakata uusi masinaid kokku panema siis kas emaplaadil olev wifi öigustab ennast või on
eraldi pci kaart ikkagi võimsama levi haardega.
Minu enda arvutid on juhtme taga aga lastel on hetkel wifi pci kaardid. 2.4g . Eelmine kuu pandi majja 5g leviga ruuterid ja siis äkki
ei hakkakski 5g pci kaarte ostma neile.
_________________ BatRat |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
08.01.2026 16:09:07
|
|
|
misasi on "5G wifi"?
mobiilses internetis on olemas 5 generatsiooni standard "5G".
wifi juhtmevabas andmesides on standard "A" mis kasutab kandva sagedusega 5GHZ laineala. veidike peast lihtsatel on need kaks asja omavahel segi. üks teist ei puuduta. KUI sa tahad wifi kiirustest rääkida siis WIFI-6" on juba üsna paljudes läpakates sees, kuskilt ukse vahelt paistab "WIFI-7". nende kiiruste kätte saamiseks peab wifi eeter üsna puhas olema. omab mõtet vaid siis kui sul on vaja sisevõrgus mingi kiire või suuri andmemassiive liigutava resursiga suhtlemist. maei tea 8K filme kuskilt plex ist lasta vms. soovituslik on 1GBIT teenusepakkuja poolt üles alla, 500/500 ja alla kaotab wifi-6 mõtte.
kui sulle nüüd teenusepakkuja pani 5G mobiilset internetti harutada oskava aruuteri, on selle tagumine ots ilmselt mingi AC.
ma ei tea mida sinu masinad tegema peavad aga ma võtaks nad selliselt, et saaks kasutada läpaka wifikaarte ja sellisel juhul on neil eraldi antenn samamoodi olemas. emaplaadile joodetud kaartidega võib sattuda lotoga mingi probleemne versioon ja siis on vaja jootetööd, et kaarti vahetada.
igasugu tiny masinatel enamasti on wifi kaart " optional" ning seetõttu ka vahetatav. peale joodetud kaardid on samasugused kaardid lihtsalt nende vahetamine on keerulisem. välist antenni kasutavad nad kõik.
moodsad ryzenid oma sisemise graafikakaardiga olla xx60 kaartide tasemel. miski 8000 seeria ryzeni integreeritud video jõudvat sama palju kui 4060. pole kontrollinud, ei tea. kui tõele vastab, polegi lihtsal inimesel muud vaja kui mingit tiny delli/hp d / lenovot sellise ryzeniga. noh, mingitel teistel tootjatel on ka nad ilmselt olemas.
wifi on kahte pidi liikuv signaal. sarnaselt sellega, et sinu arvuti/läpakas/telefon/telekas/.. näeb ruuterit, peab ruuter ka nägema või täpsemalt siis kuulma sinu seadet.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| Kommentaarid: 1147 loe/lisa |
   |
3 :: |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.01.2026 08:40:46
|
|
|
5g wifi on GHz. oleks võinud aru saada kui mainitud on ka 2.4. masinate kohalt oleksin ja võinud täpsustada. olen endiselt lauaarvuti usku.
ja seisangi dilemma ees kas võtta nüüd ja praegu 5g (GHz ) toetavad wifi kaardid või siis liikuda uuemate emaplaatide poole kus on wifi sees juba. ja siin olen jälle dilemma ees et eraldiseisvaid saab vahetada ja usun et on võimsamad. Ma tegin eile suht palju researchi ja sain palju targema vastuse kui sinu kaest praegu.
mobiilne internet on ja 5g aga kui räägitakse 5g wifist siis ma olen selle kuidagi ajus automaatselt GHz iks genereerinud. üleharitus ei ole ka kasulik. läks täitsa meelest ära ja , et siin on a ja b ka täiesti erinevad muud asjad kui lihtsalt tähed.
seega olen edaspidiselt suht veendunud et ostuabi probleemidega ei ole siia foorumisse asja kui ei tea tähe A vähemalt kümmet erinevat tähendust
uskuge või mitte aga sain eile microsofti copilotiga väga ammendavad vastused ja täitsa töötab see värk.
minu jaoks on teema ammendunud.
_________________ BatRat |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1147 loe/lisa |
   |
3 :: |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|