praegune kellaaeg 13.05.2026 02:46:19
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kui tihti sa kalal käid? |
| Polegi kunagi käinud |
|
50% |
[ 1 ] |
| Kunagi lapsena isaga/vanaisaga |
|
0% |
[ 0 ] |
| Korra paari aasta jooksul |
|
0% |
[ 0 ] |
| Mõned korrad aastas |
|
0% |
[ 0 ] |
| Kord kuus, või tihemini |
|
50% |
[ 1 ] |
|
| hääli kokku : 2 |
|
| autor |
|
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
22.05.2024 11:25:18
|
|
|
pole üldse.
väga timm ampsata
Eile sain kaks ahvenat ka, seal nires rohkem ei old. Lasksin needki tagasi
Homme tuulehaugile
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 663 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
512 |
|
| tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
05.05.2026 14:59:39
Kalamehed teema |
|
|
Ma ei tea kas siin arvuti nohikute keskel kalamehi on aga ma olin Volbriööl kaine ja käisin kalal, sel ajal kui teie pidu panite pika triibu all.
Mul on 50 kg kala. Soolikad välja panin soola, nüüd nõrutasin külmas vees ja kuivatasin käterätiga kuumsutitsu jaoks. Mul hetkel tuli ahjus. Kohe läheb lahti (mitte pauk ei lähe lahti vaid kala töötlus).
Teisipäeva lõuna aeg ja mees teeb kala, ei tee tööd kibekiirel töö ajal
Menüüs on 2 x koha, 2 x haug, 6 x linask, palju on särg, nurg = rahulik särglane (latika/särje sugulane aga väiksem), tõugjas = röövkala (sama särglaste pere, aga täiesti teine elustiil, rahvakeeli: “jõekiskja särglaste seas”). Imelik et ühtegi ahvenat ei ole. Ahvenas on luine aga pannil ahvena valge filee on üks minu lemmikuid.
Hoidisin soolas. Täna viskan kuumsuitsu kohad, linaskid ja osad särjelised.
Kuidas ma haugiga talitan? Noored, minu käe pikkused. Mitte üle 3 asta. Ma tean et vanadest meetristest haugidest tehakse kotlette sest liha on liiga tuim, haug on üldse tuim liha. Või viskan haugi ka kuumsutsu? Või tee parem uhhaa koos särje, linaski ja tõuugjaga?
Osad tahaks kuivatada. Kas kuivatamisele mineval kalal soolikad sisse või välja? ma lasin kõigil välja. Enamasti kuivatan särge. Mõned retseptid ütlevad et soolikad sisse jätta ja kindlasti pea alaspidi.
Minu kadunud vanaema kuivatas aida räästa all nii, et torkas kala laibal nööri silmades läbi ja saba allapoole.
Googeldasin veidi ja tõugja püük on keelatud EL direktiiviga, mitte punases raamatus aga keelualane kala. Ma võrgust koukisin kodus välja, muidu oleks vette tagasi visanud. Seda Eestis ei müüda sest seda populatsiooni esineb Eestis vähe. Ongi vaid Emajõigi, Võrtsjärv ja Peipsi
Et siis küsimus. Kes suitsu, kes kuivatamiseks ja kes uhaa jaoks
Muideks tänasest hakkas enamus kaladele püügikeeld. Ei loe kas sul on püügiluba või mitte. Kes ei tea siis 5 mai kuni 10 juuni on püügikeeld kudemise perioodi tõttu. Õngega võib aga siis ei saa õhtuga 50 kg
ps. Mul on kalamarja ka, panin soola. Kuidas edasi toimetada? Minule kalamari maitseb röstitud saia peal. Erinevate kalade marjad on koos. Sügavkülma ja siis sulatad sealt vajadusel?
|
|
| Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
06.05.2026 10:01:53
|
|
|
| haug fooliumis grillile (sidrun, pipar, sool, või), linask suitsu, särg soola (soolikad välja, kui sa just mingi krdi saarlane pole)
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
06.05.2026 17:04:35
|
|
|
| Kes kurat võtab särjel soolikad välja ja miks?
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
06.05.2026 19:41:06
|
|
|
| Taux007, kuidas sa õ-tollist mööda said?
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|