|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
mighty
HV veteran

|
22.10.2025 20:12:09
» O: Kvaliteetsemad riiulikõlarid :: Asukoht: Tallinn |
|
|
Budget oleks 1000-2000eur
Pakkuge
|
|
| Kommentaarid: 140 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
22.10.2025 21:31:01
|
|
|
Jälgin.
300-400eur turuhinnaga jäävad lahjaks?
_________________ tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga - Toolrepair OÜ |
|
| Kommentaarid: 339 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mighty
HV veteran

|
26.10.2025 05:30:39
|
|
|
| Wusses kirjutas: |
Jälgin.
300-400eur turuhinnaga jäävad lahjaks? |
Kindlasti.
E:Kas ei tulegi ühtegi pakkumist?
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tizko
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
0 :: |
0 :: |
241 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.11.2025 19:47:54
|
|
|
Võin pakkuda küll...aga raske oletada, kas just sellised on see, mida tegelikult otsid. Absoluutse tippklassi kõlaritega on tegu kahtlemata, aga mina isiklikult olen neid kasutanud ainult 2.1 konfiguratsioonis (ehk mingi sub-bass all lisaks). Minu arvates ja minu muusikamaitse jaoks sellised kõlarid vajavad alt otsast bassituge, madalsageduse ulates ei ole väga alla ~70-80hz. Aga mõned kasutavad selliseid ka 2.0, seega maitse asi vist.
Turuhinna kohta oskan öelda võrdluseks nii palju, et sarnase klassi komponentidega "commercial" kõlarite letihinnad on minimaalselt kuskil 4000-5000e kanti paar, mõne tootja puhul ka kallimad. Tegu on ühe Troels Graveseni projekti põhjal tehtud kaheribaliste high-end riiulitega, mis kasutavad Seas Excel seeria magneesium koonusega midbasse (W12CY oli mälu järgi) ning 19TAFD/G kõrgsagedusi, mis on paigaldatud waveguide'le. Elemendid on loomulikult asetatud ülimalt lähestikku ning ka filtrid koosnevad päris kallitest komponentidest. Kastid on horisontaalselt kokku liimitud kihtvineerist millest "sisu" ehk kasti maht on siis välja freesitud. Ehk ülimalt jäigad, resonantsivabad kastid.
Tehniliselt on kõlarid perfektses korras, visuaalselt on nipet näpet norida aga üldpilt siiski väga viisakas https://i.postimg.cc/3NnnNxZP/20251106-194316.jpg
Kui huvitab võin mingeid pilte saata ja ühtlasi siis mingi hinna peale mõelda.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
| Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mighty
HV veteran

|
06.11.2025 21:20:42
|
|
|
Tere.
Tänan pakkumiste eest. Kahjuks ei sobi kumbki.
LS50 on teadagi hea kõlar aga kahjuks mulle kohe üldse ei meeldi see palju plastikut disain.
“high end” kõlari nimetaks kohe ümber mid-endiks kui ta väga hästi madala otsaga hakkama ei saa .
Kindlasti muus osas on detailne ja tore.
Olen sama seeria seas 7” elemendiga kõlarit kuulanud ja ainult head sõnad madalate osas.
Ehk siis midagi jääks puudu minu jaoks. Kahjuks ei sobi ka see kõlar.
Mul on väga korralik sub olemas, aga ma ei soovi sellega midagi lappida. Kõlar peaks ise olema piisavalt võimekas. Sub jäägu sinna filmide vaatamiseks.
Lühidalt siis kriteeriume:
Jah mul ei ole midagi handmade kõlarite vastu kuniks need on tehtud vineerist.
Olemus/disain võiks olla klassikaline box. Minimalistliku disainiga elemendid.
Parim näide on hetkel css criton 1tdx.
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.11.2025 21:52:32
|
|
|
Ma ei öelnud, et tegu on high-end FULL range kõlariga. Ja sina ei kirjutanud, et otsid või soovid FULL range esitavat kõlarit. Üsna konkreetselt on kirjas, et "pakkuge riiulikõlareid". Ükski riiulikõlar ei suuda mängida madalaid, isegi paljud tornkõlarid tegelikult hästi ei suuda. See on ümberlükkamatu fakt. Väga hea riiulikõlari puhul on nimelt positiivne omadus kui see ei üritagi tegeleda liigselt madalate sageduste esitamisega. See tähendab, et ta mängib kogu ülejäänud heliriba väga oluliselt täpsemini ja puhtamalt, lisaks sellele et need madalad mida ta esitab on täpsemad ja puhtamad. Aga ei noh, mida mina ka tean oma ~25 aastase kõlari ehituse kogemusega
Eks siis edu otsingutel I guess, muidugi edukam oleks kui ise ka tegelikult omaksid mingit aimu, mida tegelikult siis üldse tahad. Täiesti kindel on see, et pakututest kvaliteetsemaid riiulikõlareid sa siit foorumist kindlasti ei leia, lihtsalt rohkem madalamat otsa mängivad muidugi ilmselt leiad...see ei ole üldse keeruline ülesanne. Aga kõlari helikvaliteet tähendab ikka hoopis midagi muud kui lihtsalt, et mis on tolle F3 sagedus. Kui heli kvaliteet ja kõlari kui komplekti kvaliteet tegelikult ei huvita ja otsid lihtsalt mingeid spetsiifilisi parameetreid või lausa välimust siis oleks mõistlik ka nii kirja panna ja neid asju täpsustada.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
| Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|