praegune kellaaeg 06.11.2025 23:00:14
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Prederik
Kreisi kasutaja

|
27.10.2025 17:09:35
koolikell ja helisüsteem |
|
|
Hei!
See teema vist sobib ka tarkvara foorumisse, aga postitan siiski siia, sest ka näiteks nutika maja teema on siin. Tarvis on koolimajas lasta regulaarselt kõlaritesse koolikella hääli, lisaks aegajalt mingeid teateid ja mõnikord harva veel mingit taustaheli striimida. Praegu on olemas PA võimendi koos kõlaritega ja üks Windowsi programm, mis seda koolikella funktsiooni täidab (läbi PC heliväljundi). Üks häda on see, et see PC peab juhtmega võimendi küljes olema ja teda ei anna virtualiseerida.
Muude teadete ja helitausta jaoks olen kasutanud Icecasti serverit ja Raspberry Pi-d kliendina. Icecasti probleemiks on pikk viivitus - hakkad teadet rääkima ja siis see alles mõne aja pärast hakkab kõlaritest tulema. Ma ei teagi, kas see tuleb saatja ja serveri või serveri ja vastuvõtja vahelt, või tegelikult arvatavasti mõlemast kokku. Teiseks on seal probleem, et serveri küljes võib olla ainult üks striim, aga vahel oleks vaja panna mingi asi taustaks ja siis mingit teist asja vahele rääkida. Näiteks võiks koolikella virtuaalmasinale installida virtuaalse Icecasti või Chromecasti audiodraiveri, aga siis jällegi ongi üks striim kinni ja sinna ei saa midagi juurde lisada. Chromecastil viimane striim katkestab eelmise ära ja eelmist ühendust vist ei taastata, kui viimane striim lõpetab. Icecasti server vist üldse ei võta jutule, kui keegi juba seda punkti kasutab.
Kas keegi on puutunud kokku sarnase vajadusega või oskab pakkuda muid huvitavaid variante?
Tervitades
Priit
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
27.10.2025 17:13:57
|
|
|
| Ma olen katsetanud home assistanti ja pioneeri ressiiveriga. Saab kas manuaalselt või automaatika järgi heli mängida või isegi text to speech kasutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
31.10.2025 10:55:59
|
|
|
kui üle IP vaja heli edastada, siis pipewire tunnel on suht low-latency lahendus. Oskab ka kohapeal mitu source'i kokku miksida.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|