Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
valmarL
HV vaatleja

|
12.12.2024 22:15:27
Nas kõvaketas |
|
|
Tere,
Mul on sihuke NAS kõvaketas: Seagate IronWolf NAS 12TB paigaldatud arvutisse. Kasutan peamiselt fotode varundamiseks, kord - kaks kuus tõstan pilte peale ja rohkem ei puutu. Häirib see, et kõvaketas äratab ennast vahest üles ja siis natuke toimetab ja jääb uuesti magama. Mida võiksin teha, et ta asjatult selliselt ei käituks?
Niipalju kui googeldanud, siis hetkel pole abi olnud.
Füüsiliselt juhtmest välja võtta on ka muidugi lahendus, aga küllaltki ebamugav.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
13.12.2024 13:03:20
|
|
|
Kindlasti on sul ka selline võimalus olemas. Mu screen Win 7 all tehtud.
Kui seal on mõni muu väärtus siis panna see nulli (siis saad never väärtuse).
Vaata ka muud väärtused üle nagu "Sleep" ja "Display".
Mul lauaarvuti.
See ketta "äratus ja magama" on kahjulik kettale, las olla järel koguaeg.
Spoiler 
valmarL, kui see 12 TB IronWolf oli enne olemas siis küll, aga kui ostsid siis halb valik.
Ma küll su mahtusid ei tea, aga kõik kettad teevad häält.
Vaikuse huvides mõni 6TB 5400rpm vms sarnane WD Red plus (mis pole ka teab mis ok asi).
Või kui tõesti suure mahuga vaja mis paratamatult 7200rpm siis pigem korralik "enterprise" klassi ketas.
valmarL kirjutas: |
Füüsiliselt juhtmest välja võtta on ka muidugi lahendus, aga küllaltki ebamugav. |
Kui ei taha, et ketas koguaeg järel siis sellised asjad olemas. A'la ketas lauaarvutis ja ainult vahel vaja ketast järgi panna, et midagi kopeerida.
DVD seadme slotti sobituv:
"6 Hard Disk Control System Intelligent Control Management System HDD SSD Power Switch with 5.25 CD-ROM Bay"
https://www.amazon.de/-/en/Control-System-Intelligent-Management-Switch/dp/B07ZVTV91F?th=1
PCI bracket:
"chenyang 4 SATA HDD SSD Hard Drive Power Switch Selector Module Control System with 120 mm PCI Holder"
https://www.amazon.de/chenyang-Switch-Selector-Module-Control/dp/B0816FJ581?th=1
"HDD power switch" seadmed amazonis https://www.amazon.de/s?k=hdd+power+switch&crid=18EJVKO7VIS4L&sprefix=hdd+power%2Caps%2C150
Ise olen üle 10a seda kasutanud, nüüd mittesaadaval. Lihtsalt suva link mis leidsin (mul mäletamistmööda tagumine pool kust juhtmed tulevas testmoodi):
LIAN LI HDD POWER CONTROLLER MODEL : BZ-H06 (BLACK)
https://www.coolerguys.com/products/lian-li-hdd-power-controller-model-bz-h06-black
Spoiler 
Muidugi välgu või mõne toitest tuleneva krahhi vastu see ei aita kuna ketas ikkagi arvutiga ühendatud.
Aga niisama tühjalt startimise v mõne juhusliku jumalteab kust saadud viiruse vastu on hea küll. Samas mugav vahepeal enne arvuti käivitamist järgi lükata kui vaja.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
valmarL
HV vaatleja

|
13.12.2024 13:35:23
|
|
|
Tänan põhjaliku vastuse eest! Panin ka nüüd sinna "never". Algus seegi jah.
Häält teeb jah, siis kui peamiselt ainult kasutada. Kord kuus kuskil 100gb liigutan peale. Hääl häirib pigem siis kui suvalisel hetkel hakkab ärkab - "bootima" ja siis on suht vaikne kuniks uuesti uinub.
Eks ma kodutööd tegin vähe selle ketta kohta jah, pigem vaatasin suure mahuga ketast. Halb on ta pigem millepärast? Laguneb kiirelt ära?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
valmarL
HV vaatleja

|
13.12.2024 14:10:18
|
|
|
Tänud, head soovitused!
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Medikas
HV vaatleja
|
01.01.2025 02:28:35
|
|
|
Kasutan ise sellist programmi USB Safely Remove. Kõvakettad saab sealt "välja lülitada" ja kasutusvajaduse ilmnemisel lennu pealt ka sisse (Device disabling ja Return Device Back!). Äkki on abiks.
Mul on ta muu USB mudru trayst ära peitmiseks, aga masinas istuvat varundusketast säästan sellega samuti enamus aega täiesti väljalülitatud olekus.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|