Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Hotspot ja wifi võrk märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
liblika
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.07.2024 21:07:33 Hotspot ja wifi võrk vasta tsitaadiga

Tere!
Kuivõrd kodus on kõigil piiramatu internetiga mobiilipaketid, siis puudub otsene vajadus juhtmega koduinterneti järele. Niipalju, kui on vaja olnud mujal netti, olen hakkama saanud hotspoti teel neti jagamisega. Nüüd aga, seoses õhksoojuspumba ühendamisega, on tekkinud vajadus wifi võrgu järele, hotspoti ta ei tunnista (telekas saab häda korral internetti hotspotiga). Sain soojuspumba ühendatud, luues läbi 2 mobiili wifi võrgu, kuid pidevaks kasutamiseks on see liiga tülikas. Samas ei näe mõtet ka igakuiselt juhtmega neti eest maksta. Kas on mingi variant/äpp/ruuter, kuidas saaks ühes mobiilis hotspoti sisse lülitades tekitada toas sellise wifi võrgu, mida ka muud kodumasinad tunnistavad?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 11.07.2024 21:14:01 vasta tsitaadiga

Ilmselt oli su telefonil 5Ghz hotspot loodud. Proovi 2.4Ghz hotspotti. Sõltuvalt telefonis saan aidata leida juhendi.
Minu teada pole vahet, mis laadi wifi sul on, kodumasin peaks seda sööma ikka.

Muidu vastus sinu küsimusele on peaaegu suvaline wifi leviala laiendaja, mis siis otsib sinu telefoni wifi üles ja siis jagab seda laiali.

Variant 3 on võtta mobiilne 4g wifi julla kasutusse ning uurida, kas su teenusepakkuja võimaldab ühe paketi all kahele seadmele neti jagamist. Mul on ala kell ja telefon ühe paketi all.

Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 11.07.2024 21:32:19 Re: Hotspot ja wifi võrk vasta tsitaadiga

liblika kirjutas:
Tere!
Kuivõrd kodus on kõigil piiramatu internetiga mobiilipaketid, siis puudub otsene vajadus juhtmega koduinterneti järele. Niipalju, kui on vaja olnud mujal netti, olen hakkama saanud hotspoti teel neti jagamisega. Nüüd aga, seoses õhksoojuspumba ühendamisega, on tekkinud vajadus wifi võrgu järele, hotspoti ta ei tunnista (telekas saab häda korral internetti hotspotiga). Sain soojuspumba ühendatud, luues läbi 2 mobiili wifi võrgu, kuid pidevaks kasutamiseks on see liiga tülikas. Samas ei näe mõtet ka igakuiselt juhtmega neti eest maksta. Kas on mingi variant/äpp/ruuter, kuidas saaks ühes mobiilis hotspoti sisse lülitades tekitada toas sellise wifi võrgu, mida ka muud kodumasinad tunnistavad?

Osta näiteks see: https://www.osta.ee/4g-wifi-ruuter-huawei-b525-215109812.html
Pista superi ettemaksuga kõnekaart sisse, lae korra 6 kuu jooksul 5€ peale ja unusta igasuguste hotpottidega mässamine. Soojuspump võtab niivähe andmemahtu, et ennem saab kõnekaardi kehtivus läbi kui ühendus katkeb. Vähemalt on nii minul lahendatud.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
liblika
HV vaatleja

sõnum 11.07.2024 21:49:07 vasta tsitaadiga

ummiq kirjutas:
Ilmselt oli su telefonil 5Ghz hotspot loodud. Proovi 2.4Ghz hotspotti. Sõltuvalt telefonis saan aidata leida juhendi.

Muidu vastus sinu küsimusele on peaaegu suvaline wifi leviala laiendaja, mis siis otsib sinu telefoni wifi üles ja siis jagab seda laiali.

Variant 3 on võtta mobiilne 4g wifi julla kasutusse ning uurida, kas su teenusepakkuja võimaldab ühe paketi all kahele seadmele neti jagamist. Mul on ala kell ja telefon ühe paketi all.

Hotspot on 2,4Ghz automaatselt peal, seda ma pole muutnud (tel. on galaxy s21). Pumba äpp hotspotti nagu üldse ei tunnista, kohe laseb wifi sisse panna. Wifi sisse lülitades leiab ka seadme üles, kuid lõpuks viskab ikka ette, et ühendatud ilma internetita. Sealt edasi ei oska midagi teha ja ühendatud ei saagi.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 11.07.2024 21:55:03 vasta tsitaadiga

Mulle miskipärast tundub, et tahad mobiiliga hotspoti teha ja selle sama mobiiligi siis pumpa juhtida. See ei pruugi jah toimida
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 11.07.2024 21:55:52 vasta tsitaadiga

liblika kirjutas:
ummiq kirjutas:

Hotspot on 2,4Ghz automaatselt peal, seda ma pole muutnud (tel. on galaxy s21). Pumba äpp hotspotti nagu üldse ei tunnista, kohe laseb wifi sisse panna. Wifi sisse lülitades leiab ka seadme üles, kuid lõpuks viskab ikka ette, et ühendatud ilma internetita. Sealt edasi ei oska midagi teha ja ühendatud ei saagi.

Soojuspumpa ei saagi samasse telefonisse ühendada, sest esimesel seadistusel loob soojuspump ise wifi võrgu millesse telefon ühendab. Võrk on aga mitte välis ühendus. Selle kaudu saab seadistada wifi kasutajanime ja parooli aga kuna su telefon on juba wifisse ühendatud siis samal ajal ei jaga telefon ise wifit mida soojuspum seadistamisel otsib/vajab.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
liblika
HV vaatleja

sõnum 11.07.2024 22:13:05 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Mulle miskipärast tundub, et tahad mobiiliga hotspoti teha ja selle sama mobiiligi siis pumpa juhtida. See ei pruugi jah toimida

Mulle endale tundub ka, et ma tahan nii icon_biggrin.gif, sest nii töötab mul nt praeahi (ühendab ära ja saan äpist käsutada).Telekas saan ka netti kasutada hotspotti kasutades.
tagasi üles
ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 11.07.2024 22:23:21 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Soojuspumpa ei saagi samasse telefonisse ühendada, sest esimesel seadistusel loob soojuspump ise wifi võrgu millesse telefon ühendab. Võrk on aga mitte välis ühendus. Selle kaudu saab seadistada wifi kasutajanime ja parooli aga kuna su telefon on juba wifisse ühendatud siis samal ajal ei jaga telefon ise wifit mida soojuspum seadistamisel otsib/vajab.
See on täitsa loogiline selgitus.

Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
SOS
Kreisi kasutaja
SOS

sõnum 12.07.2024 10:24:04 vasta tsitaadiga

Sellisel juhul tuleb lihtsalt kahte telefoni kasutada.
A teeb hotspoti. Vali see, kes jääb põhiliseks hilisemaks netipakkujaks.
B paneb pumbaäpi käima -> ühendab, et pumba seadistuswifiga -> määrab ära telefon A hotspoti "päriswifiks" -> pump saab netti ja B on edaspidistest kohustustest vaba.
Seejärel saab A ka enda äpist pumbaga ühendust (läbi pilve)

OT: osad telefonid oskavad wifit ja hotspotti eraldiseisvalt kasutada, ehk siis hotspotti käima pannes jagatakse edasi wifinetti, mitte 4G ühendust. Mõnes teises stsenaariumis on see vastupidine probleem.
Kommentaarid: 192 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 174
tagasi üles
liblika
HV vaatleja

sõnum 12.07.2024 12:37:54 vasta tsitaadiga

SOS kirjutas:
Sellisel juhul tuleb lihtsalt kahte telefoni kasutada.
A teeb hotspoti. Vali see, kes jääb põhiliseks hilisemaks netipakkujaks.
B paneb pumbaäpi käima -> ühendab, et pumba seadistuswifiga -> määrab ära telefon A hotspoti "päriswifiks" -> pump saab netti ja B on edaspidistest kohustustest vaba.
Seejärel saab A ka enda äpist pumbaga ühendust (läbi pilve)

OT: osad telefonid oskavad wifit ja hotspotti eraldiseisvalt kasutada, ehk siis hotspotti käima pannes jagatakse edasi wifinetti, mitte 4G ühendust. Mõnes teises stsenaariumis on see vastupidine probleem.

Suur aitäh samm-sammulise juhendamise eest! Sain niimoodi asja tööle. Midagi taolist tegin alguses ise ka, aga teistpidi, seepärast ei saanudki hiljem enam oma telefonist ühendatud.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 12.07.2024 14:41:57 vasta tsitaadiga

Võibolla on mõistlik siiski hankida odavam 4G ruuter, sinna ISP jagatud netiga kaart ja on korrektne lahendus olemas. Näiteks Telias maksab lisa SIM kaart ruuterile miskit 1,5.- kuus ja saab kuni 5 seadet ühte pakett panna.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Hotspot ja wifi võrk
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.