Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Gaits
HV kasutaja
|
11.02.2004 15:25:28
Pärleid elust enesest |
|
|
Juhtus siis nii, et pidime välismaale (Soome) saatma kaupa ja vaja oli tehatollile paberid, et mis kuskil kastis asub.
Nipet-näpet asjad. Töökaaslane siis kirjutas ülesse ja juhuslikult sattus pilk peale, mida ta kirja pani.
Mõista-mõista, mis see on: Personaalarvuti protsessoriplokk.
Vastu: arvutikomplekt ilma kuvarita.
Tore, kui inimesel on fantaasiat. Ma kujutan ette tollitöötajate nägusi, kui nad seda loevad. Ootan juba telefoni kõnet, et nad täpsustavad, mis asi see on.
(nad peavad ju igale kaubale mingi koodi panema)
Kas pole tore kaasaegne nimetus?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gaits
HV kasutaja
|
11.02.2004 15:28:28
|
|
|
Ja veel: vaja oli raamatupidajal kuvarit vahetada, aga ei jõudnud seda õhtul teha. S.t. ei pannud uut asemele.
Tuli siis hommikul tööle ja küsis, et kus mu arvuti on. (paljud nimetavad ju kuvarit arvutiks).
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.02.2004 15:29:04
|
|
|
kui helistavad, siis ütle, et piisii ilma molli, kiipordi ja rotita
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
11.02.2004 15:55:36
|
|
|
ma ei tea, kas ma olen huumoritaju kaotanud või mis, kuid minu arvates on jälle tegemist teemaga, mis pole absoluutselt naljakas... sõna personaalarvuti viitab IBM PC (Personal Computer) tüüpi masinale ning protsessoriplokk on masina osa, milles toimub andmete töötlemine (processing ingl. - töötlemine), sellest on saanud ka keskprotsessor oma nime, andmete töötlemisest
võiks midagi uut ja originaalset välja mõelda
EDIT: sõna "kast", mida suht tihti kasutatakse, ei viita üldse millelegi ja arvutiks ei saa korpuses olevat nimetada, sest arvuti on juba selline masin, millel on ka sisend- ja väljundseadmed
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
kellu
HV kasutaja

|
11.02.2004 16:28:35
|
|
|
Ix kirjutas: |
EDIT: sõna "kast", mida suht tihti kasutatakse, ei viita üldse millelegi ja arvutiks ei saa korpuses olevat nimetada, sest arvuti on juba selline masin, millel on ka sisend- ja väljundseadmed |
Ilma printeri-skänneri-veebkämmi-moodemi-kuvari-klafka-hiireta arvut polegi su meelest sis arvut? ADSL jagamise liinuksi-ront pole arvut? Karmid ajad, karmid ajad....
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
11.02.2004 17:45:56
|
|
|
ADSL jagamiseks Linux masin ilma monitori ja klaverita on ruuter, mida kuradit sa teed masinaga, millel pole monitori ja klaverit... see ei ole enam personaalarvuti, see on midagi muud, kui masinas on prosse, natuke mälu ja kõvaketas siis ei pruugi see veel arvuti olla, näiteks on samad asjad sees ka DivX salvestamis võimalustega SAT-tuner'is
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gaits
HV kasutaja
|
11.02.2004 18:27:56
|
|
|
Kusjuures olen mina hoopis turakas.
Vaatasin eesti tolli tehtud pabereid (tuli üks server välismaalt), ja seal ongi kauba nimetus- Personaalarvuti protsessoriplokk
On ikka väljendid!!!!!!!!
Peab uuesti kooli minema, et kaasaegset eesti keelt õppida.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
11.02.2004 19:03:09
|
|
|
Gaits kirjutas: |
Kusjuures olen mina hoopis turakas.
Vaatasin eesti tolli tehtud pabereid (tuli üks server välismaalt), ja seal ongi kauba nimetus- Personaalarvuti protsessoriplokk
On ikka väljendid!!!!!!!!
Peab uuesti kooli minema, et kaasaegset eesti keelt õppida.  |
tuleb endale teadvustada mõistete sisu protsessor on suvaline seade, mis midagi töötleb, kuigi enamus inimestel kargab esimese asjana pähe mõni AMD või Intel'i toode, nende ühine nimetaja on ju tegelikult hoopis keskprotsessor ehk CPU
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
11.02.2004 19:39:38
|
|
|
Kesktöötluse üksus siis pigem (central processing unit)
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
11.02.2004 21:07:51
|
|
|
central processing unit = central processor = keskprotsessor väike lihtsustamine on ikka lubatud
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gaits
HV kasutaja
|
11.02.2004 22:05:24
|
|
|
Ma ei ole midagi rääkinud protsessori tüüpidest.
Personaalarvuti võib ka olla taskukalkulaator. Ma räägin siin terminitest, mis eesti keeles kõlavad halvasti (samas sama asi inglise keeles on õige).
Personaalarvuti protsessoriplokk- kui mulle niimodi öeldakse, siis saan ma aru, et see on osa emaplaadist või siis PCI pessa käivast lisaprotsessori plaadist jms. , kuskilt ei loe ma välja, et see on arvutiKOMPLEKT (kuvarita), olgu seal sees siis mis iganes.
Ja sellise nimega tuleb Eesti tollist videoserver! (ja läheb välja ka)
P.S. Plokk tähendab osa seadmest, antud juhul *Personaalarvuti protsessoriosa*.
Arvutipoodides müüakse "PC arvutit" ehk pikemalt "personal computer arvuti"
viimati muutis Gaits 11.02.2004 22:12:28, muudetud 1 kord |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
11.02.2004 22:11:07
|
|
|
sugulase juures oli mingi 4 kuvarit ja ükskord tuli mingi beib tema juurde ning ütles üllatusega kuvarite poole vaadates: " kui palju arvuteid sul on!! "
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
11.02.2004 22:35:10
|
|
|
Kusjuures ... seda nn "prorsessoriplokki" nimetatakse ka lühemalt lihtsalt "protsessoriks". Eriti kasutab seda väljendusviisi vanem generatsioon . Aga see kõik on tegelikult konteksti küsimus, kuidas asju nimetada. Tolliameti tegevusalas loevad kokkuleppelised juriidilised väljendid/nimetused. Meie teeme asjadel sügavamalt vahet - meile on protsessor tavatähenduses CPU. Samas "central processing unit" võiks ka otsetõlkes "protsessori plokk" olla. Teile võivad need väljendid (loe: selline olukord) ju nalja teha, aga kui majandusministri määrus ütleb "protsessoriplokk", siis nii ka on. Vaadake, mida Keele Instituut asjast arvab....
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
kellu
HV kasutaja

|
11.02.2004 22:38:46
|
|
|
Ix kirjutas: |
ADSL jagamiseks Linux masin ilma monitori ja klaverita on ruuter, mida kuradit sa teed masinaga, millel pole monitori ja klaverit... see ei ole enam personaalarvuti, see on midagi muud, kui masinas on prosse, natuke mälu ja kõvaketas siis ei pruugi see veel arvuti olla, näiteks on samad asjad sees ka DivX salvestamis võimalustega SAT-tuner'is |
Et siis tegelikult määrab asja ostarve nimetuse mitte selle ülesehitus. Server (ikka kaugterminalilt hallatav) pole miski arvut, kuna klafka-iir-printer-jms puha puudu?
Arvuti == personaalarvuti?
SAT tuuneris CPU? Kas olete kindel? Kas paneme lukku? -> Ilmselt ongi miski menüüde juhtimise jupstükk aga ses seadmes küll decode encode jaoks dedicated kivid peal. CPU on ka mu vanaaegse saundikaardi peal, nimelt on MC68020 Ensoniq Soundscape reaalaja heliefektide lisakaardil. Veel rohkem vanasti käis sellise prose järel 20 X11 terminaliga SUN masin.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
birgit123
HV veteran

|
12.02.2004 00:06:09
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
sugulase juures oli mingi 4 kuvarit ja ükskord tuli mingi beib tema juurde ning ütles üllatusega kuvarite poole vaadates: " kui palju arvuteid sul on!! " |
megairww
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
12.02.2004 00:30:28
|
|
|
kellu kirjutas: |
SAT tuuneris CPU? Kas olete kindel? Kas paneme lukku? |
paneme lukku jah, ning vastus on õige: Humax'i paremates mudelites on TMIPS R3930 81MHz protsessor ja RAM'i ca. 4MB ning videomälu 2 - 4 MB
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvdzoid_est
HV veteran

|
12.02.2004 11:18:20
|
|
|
Siis mu ämm kõneleb õigesti, kui kutsub arvuti kasti protsessoriks.
_________________ See on minu tagasihoidlik arvamus. |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
eweb
HV kasutaja
|
12.02.2004 11:27:51
|
|
|
tekst on võetud 99. aasta raamatust "ettevaatust, arvuti!"
riistvara koosneb:
* arvuti korpusest (niisiis: kõige lihtsam dokumentidesse märkida-see on korpus)
+ muud lisaseadmed (klaviatuur, kuvar, hiir, printer)
arvuti korpusesse on paigutatud:
* protsessor (kas siis dokumentidesse kirjutada-protsessorikorpus koos muu vajalikuga?)
+ muud asjad (mälu, kõvaketas, disketiseade, cd-rom)
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|