Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum  |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 461 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
356 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
31.05.2022 14:58:09
|
|
|
Huvitav..
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
31.05.2022 15:05:37
|
|
|
Pole paha, nüüd ootaks konkurentide hinnakorrektuure
   |
2 :: |
5 :: |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.05.2022 16:03:39
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Huvitav.. |
...kust nad selleks võrgu võtavad...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
|
|
Kommentaarid: 222 loe/lisa |
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
31.05.2022 16:21:21
|
|
|
Ei võta nad mingit võrku. Kellel võrk on, need saavad, teised imevad sadasamust.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
31.05.2022 16:24:21
|
|
|
Ja kui pole valguskaablit...
tsitaat: |
Apollo Internet levib kasutades Tele2 4G internetivõrku. |
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.05.2022 16:35:44
|
|
|
ahoioi kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Internetituru uustulnuk lubab klientidele pakkuda 1gbit/1gbit parameetritega internetti hinnaga 33 eurot kuus. |
Seda kiirust näeb seal võrgus siis vast see kõige esimene klient, kõik hilisemad liitujad nävad gbittide asemel, kbitte...
|
|
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
31.05.2022 16:40:09
|
|
|
RCC kirjutas: |
sellist emotikoni, mida sellistele uudistele anda, ei ole veel leiutatud - auinnaks 10 eurot - kui sa selle teed. |
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
1 :: |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.05.2022 16:40:59
|
|
|
maty,
|
|
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 461 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
356 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
31.05.2022 16:51:22
|
|
|
Jep, ega nad ilmselt ei kiirenda ka seda kaabli vedamise protsessi. Vaatan, et 4G on neil Tele2 liisingus. Aga TV teenus on neil OK.
_________________ Ostan 500-650W PSU (Platinum-Titanium)
Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.05.2022 17:05:53
|
|
|
Etz kirjutas: |
ahoioi kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Internetituru uustulnuk lubab klientidele pakkuda 1gbit/1gbit parameetritega internetti hinnaga 33 eurot kuus. |
Seda kiirust näeb seal võrgus siis vast see kõige esimene klient, kõik hilisemad liitujad nävad gbittide asemel, kbitte...  |
Ei näe see esimene ka
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
poliitiline korrektsus - doktriin, mis on seisukohal, et sitajunni on võimalik end määrimata üles noppida, kui haarata selle puhtast otsast (lüh, Uncyclopedia) |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
31.05.2022 21:23:33
|
|
|
maty kirjutas: |
sellist emotikoni, mida sellistele uudistele anda, ei ole veel leiutatud - auinnaks 10 eurot - kui sa selle teed. |
|
kuttisin emotikoni ära,
ma veelkord kordan, ma ei ole kusagil väitnud et telia või keegi teine peaks mu KOJU tasuta kaabli vedama, vaid ma olen selgitanud, et lõppühenduse saamiseks ei ole (näiteks telia) nõus ehitama vajalikku uurdepääsuvõrku (mis EI OLE sama, mis on kasutaja lõppühendus), et saada ühendus lähima liitumispunktiga. Selle töö peab ära tegema antud lõigu omanik, ehk SA elasa, kuna tema seda ei tee (ta ei ole lõppkasutajatele teenust pakkuv operaaotor), siis riik, ISP, sponsor, tore HV-lane, vanaema, kes on padjapüüri kogunud vajamineva 4000 eurot, jne. mina riiki (ja SA_d, jne ) sponssima ei hakka!
aga a-pollo TV- uudises on juba kirjas, et seda netti saavad vaid väga vähesed väljavalitud.
_________________ jaga infot toimivate annetuskeskkondade kohta. |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
8 :: |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vondur
Kreisi kasutaja

|
31.05.2022 22:43:57
|
|
|
RCC, ühesõnaga, sa tahad siiski, et maksumaksja taoks sinu valguskaabli vedamise kinni, sest sina seda ise teha ei taha? Miks peaks maksumaksja sind "sponssima"?
_________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte... |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
01.06.2022 06:26:09
|
|
|
Ükski firma ei mängi sponsorit juurdepääsu võrku rajades. Kui nad isegi klientidele pakuvad siis on kliendilt küsitav liitumistasu ja eeldatav teenuse tarbimine ISP kasumlik olema.
Kahjuks sedasi istuksime eestis vaid 4G/5G ja mõned suuremad asulad ADSL otsas.
Riik tegi iseensest õige otsuse - toetame optilise juurdepääsu võrgu ehitamist. JAH, see on doteerimine kuid selle eesmärk on siiski lisaväärtust andes viia riigi arengut edasi. Otsest tulu ei ole kuid kaude on ühtteist - N: inimene saab kaugtööd tehes hoide sõidukulusi kokku. Mitmed firmad panevad oma kontori suurlinna asemel Kapa Kohilas püsti. Tavainimesed õpivad keskmiselt targemaks digimaailmas, mistõttu võivad lääne suunas samuti digitooteid pakkuda, elades Eestis, mitte putkates välismaale.
Olen vaadanud - prantslased ja sakslased ei saanud aru miks neile oleks koju internetti vaja. Misasja - digitaalne pangaülekanne. EI - milleks. Käin kord kuus pangas ja teen üle leti kõik oma maksed ära. DigiTV - no way - tavaline antenn võtab kanaleid piisavalt hästi vastu. E-mail - see on töökoha oma olemas, mulle pole isiklikku vaja. Firmajuht näitab kontoris faximasinat ja sellest piisab talle täiesti. Meile tundub see imelik aga eestis on see mõtlemine ajalugu. Ja suuresti tänu internetile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
01.06.2022 08:24:44
|
|
|
Vondur kirjutas: |
RCC, ühesõnaga, sa tahad siiski, et maksumaksja taoks sinu valguskaabli vedamise kinni, sest sina seda ise teha ei taha? Miks peaks maksumaksja sind "sponssima"? |
Loe veelkord üle, juurdepääsuvõrk on operaatorinetutraalne võrk, mis EI OLE MINU , valguskaabel, sest mina ei ole ei praegu (trass on ju olemas) selle omanik , ega saa ka hiljem lisatava kaabli omanikuks, see on juba connect to tehnilistes tingimustes kohe kirjas. Kui ma oleks selle kablajupi tulevane omanik, siis on teine asi. Imestan siiani, et 2008 sandast aastast inimesed ei saa aru juriidilistest nüanssidest - ime siis, et nett siiani panemata on. kui ispid ei taha sellist kulutust teha, siis ongi see riigi töö, kuigi jutt oli alguses et sellega tegelevad (ka) ispid. kui riik samuti hakkama ei saa, siis ei saabugi see nett mitte kunagi ja me istumegi selle õnnetu 4g otsas kuni järgmise eluni
Kui vondur teab kedagi, kes on eraisikuna (või ka juriidilise) mõne jupi juurdepääsuvõrgu omanik (v.a SA, või ISP) siis ära hoia seda saladuses
_________________ jaga infot toimivate annetuskeskkondade kohta. |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
8 :: |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vondur
Kreisi kasutaja

|
01.06.2022 09:42:48
|
|
|
RCC, Vondur näeb siin ainult ühte ja ainsat tegelast, kes kadestusväärse põikpäisusega nõuab riigilt püsiühendust kuhugi karutagumiku kaugemasse serva, aga riik kiusab nõudjat ja ei "anna netti". Maksumaksja EI PEA taguma kinni kellegi elukohavaliku tõttu tekkivaid ebaproportsionaalseid kulusid püsiühendusele. Kui ma olen näiteks valinud oma elukohaks väikesaare, siis ma ei hakka ju riigilt nõudma, et ta mulle tasuta kiirrongiliini üle mere maja juurde veaks.
_________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte... |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Divisor
HV kasutaja
|
01.06.2022 11:02:56
|
|
|
Väga hea uudis!
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
01.06.2022 18:24:52
|
|
|
ma veelkord kordan, ma ei ole kusagil väitnud et telia või keegi teine peaks mu KOJU tasuta kaabli vedama, vaid ma olen selgitanud, et lõppühenduse saamiseks ei ole (näiteks telia) nõus ehitama vajalikku uurdepääsuvõrku (mis EI OLE sama, mis on kasutaja lõppühendus), et saada ühendus lähima liitumispunktiga. Selle töö peab ära tegema antud lõigu omanik, ehk SA elasa, kuna tema seda ei tee (ta ei ole lõppkasutajatele teenust pakkuv operaaotor), siis riik, ISP, sponsor, tore HV-lane, vanaema, kes on padjapüüri kogunud vajamineva 4000 eurot, jne. mina riiki (ja SA_d, jne ) sponssima ei hakka!
|
Jah, ma köhisin Teliale 4 tonni optika eest. Arvan, et on hästi saadud.
Eriti arvestades, et seda kaablit on juba 3x tasuta parandamas käidud. Mitu tundi mehed ronisid mööda poste.
Mõtle nüüd, kui see kaabel oleks minu oma? Ma peaks ise posti otsa ronima või pappi köhima, et ta minuni tulev kaabel ära parandataks.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.06.2022 18:40:24
|
|
|
Keegi Tele2 või Apollo neti omale saanud on, vaatake seda seadet mis fiibri otsas on, on see XGPON? 10Gbit/s uplink kogu piirkonna peale?
|
|
Kommentaarid: 252 loe/lisa |
   |
222 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.06.2022 20:11:19
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Keegi Tele2 või Apollo neti omale saanud on, vaatake seda seadet mis fiibri otsas on, on see XGPON? 10Gbit/s uplink kogu piirkonna peale? |
Ega sa ometi ei oota, et oleks 10Gbit/s upload per kärss?
|
|
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.06.2022 20:31:55
|
|
|
Etz, Mitte midagi sellist, PON tehnoloogia lihtsalt huvitas.
|
|
   |
222 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
01.06.2022 20:36:28
|
|
|
Etz kirjutas: |
Keegi Tele2 või Apollo neti omale saanud on, vaatake seda seadet mis fiibri otsas on, on see XGPON? 10Gbit/s uplink kogu piirkonna peale? |
Ega sa ometi ei oota, et oleks 10Gbit/s upload per kärss?  |
Mina ei saa aru millest indrpo räägib. Porti uplingist või terve seadme omast?
Porti puhul on see ju 4x rohkem kui telial, seadmetel enamasti 10g või 2x10g otsas.
--- edit ---
Etz, Mitte midagi sellist, PON tehnoloogia lihtsalt huvitas. |
Sama mis telial. 2.5g/1.25g porti kohta.
Sellised on.
https://store.ui.com/collections/operator-ufiber/products/ufiber-olt
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.06.2022 20:43:52
|
|
|
ehk siis GPON ikka, väikese ISP seadmetega. mkey, siis neid soodsaid 1G teenuseid väga palju ühele pordile ei mahu kui eraldi porte jagama ei hakka. Telia vahel laseb mõnele giga kliendile eraldi pordi, et kiiruse ikka kätte saaks.
|
|
   |
222 |
|
tagasi üles |
|