Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Intel 10 generatsiooni protsessorid kaotavad Microsoft Windows 11 24H2 toe märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 18.02.2025 20:19:53 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Tegelikult ei ole Linuxi kasutamine tavakasutaja jaoks väga keeruline, kui on tahtmist ja viitsimist natuke süveneda ja proovida.
Nii on.

Päriselus tavakasutajal ei ole tahtmist ja viitsimist süveneda ja proovida, ta tahab pingevabalt kasutada.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 18.02.2025 20:36:18 vasta tsitaadiga

medicopter kirjutas:
Kõik ei taha seda AI värki oma PC sisse vaid lihtsalt kiiret ja kaasaegset PC süsteemi kus kõik jookseb kui "või" peal.

Lisaks siia ka cloud teenused/cloud tarkvara, päh-päh. icon_smile.gif
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.02.2025 00:36:57 vasta tsitaadiga

https://youtu.be/T6xSEyk4LGA?si=sPIEqhNCtMMj-qO1
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 19.02.2025 13:44:41 vasta tsitaadiga

Oompa kirjutas:
Windowsi pealt kolides on kasvõi Mint sõbralikum kui mac os

Eriti viimaste reliisidega on Mint ikka väga mugav aga samas minimalistlikult puhas UI ja lisaks see Flatpak on ka kiirem ja nobedam kui rasvane Ubuntu Snap.

marxveix kirjutas:
medicopter kirjutas:
Kõik ei taha seda AI värki oma PC sisse vaid lihtsalt kiiret ja kaasaegset PC süsteemi kus kõik jookseb kui "või" peal.

Lisaks siia ka cloud teenused/cloud tarkvara, päh-päh. icon_smile.gif

Ise olen ka see kes põhimõtteliselt keeldub Microsuxxi online pilvekontodest ja nõue on, et PEAB olema offline ehk seadme konto.

mahno
HV kasutaja

sõnum 20.02.2025 20:27:28 vasta tsitaadiga

Kodus pole teema, aga ettevõttes on nende massiliste linuxi töökohtadega see mure, et need pole mõistlikult keskselt hallatavad. Windows ja Mac on. Linuxi peal ei jookse peamine pakett, mida kasutatakse - office.

Jah, maci office on viletsam kui windowsi oma, aga ta on olemas.

Ma ise kasutan linuxit ja maci vaheldumisi. Kasutaja mõttes eelistan ubuntut. Turva vaates jällegi on mac klass omaette.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 20
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 20.02.2025 20:43:04 vasta tsitaadiga

Office'it saab pilves (brauseris) ka kasutada.
tagasi üles
mahno
HV kasutaja

sõnum 20.02.2025 22:14:59 vasta tsitaadiga

Muidugi saab, aga kui sa oled pidev kasutaja, siis veeb ja paks klient pole päris võrreldav.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 20
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 20.02.2025 22:35:12 vasta tsitaadiga

corporate ja kodus kitse keppimine ei ole võrreldavad asjad.
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.02.2025 22:50:28 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Office'it saab pilves (brauseris) ka kasutada.
Päris kõike ei tee pilves siiski, töölaua variantidel on oma koht.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 22.02.2025 20:50:15 vasta tsitaadiga

Ma pole kunagi mõistnud seda Office asja. Sellel võis kunagi oma koht olla, aga mis eelised on sellel tänapäeval vabavaraliste alternatiivide ees?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.02.2025 21:54:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ma pole kunagi mõistnud seda Office asja. Sellel võis kunagi oma koht olla, aga mis eelised on sellel tänapäeval vabavaraliste alternatiivide ees?

Ühilduvus!
Niikaua, kuni MS kulutab miljoneid lobistamisele ei saa sellele tõsiseltvõetavat alternatiivi olema!

BA79
HV kasutaja

sõnum 22.02.2025 22:04:41 vasta tsitaadiga

Ühilduvus on ainult üks mitmest probleemist. Office vabavaralisi pakette on mitmeid aga proovi kuidas tahad, MS Wordis salvestatud dokument ei pruugi samal kujul avaneda nt LibreOffices või WPS-is. Seepärast ongi raske, et kui kasutada Linuxis kontoritarkvara ja pärast sama dokument avada Wordis siis võib-olla igasuguseid "üllatusi". Jah, saab ka Linuxis kontoritarkvara kasutada, ent see ei asenda MS Wordi. Varem oli ainus alternatiivne kontoritarkvara OpenOffice/LibreOffice ent nüüdseks olen loobunud selle kasutamisest kuna WPS on funktsionaalsuselt kõige ligilähedasem MS Wordile. MS Office peaks vist MacOS-le ka saada olema, ent kasutajad, kes ei jaksa omale iMac või MacBooki osta, peavad siiski võta või jäta põhimõttel kasutama Windowsi.
Õnneks muidugi ei ole kontoritarkvara enam nii kallis, lihtlitsentsi ühele kasutajale saab üsna odavalt ka täiesti uuena poest.

viimati muutis BA79 22.02.2025 22:18:12, muudetud 1 kord
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.02.2025 22:14:55 vasta tsitaadiga

mulinad, minge ja olge natuke aega kuskil korporatsioonis..
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 22.02.2025 22:42:42 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Ühilduvus on ainult üks mitmest probleemist. Office vabavaralisi pakette on mitmeid aga proovi kuidas tahad, MS Wordis salvestatud dokument ei pruugi samal kujul avaneda nt LibreOffices või WPS-is. Seepärast ongi raske, et kui kasutada Linuxis kontoritarkvara ja pärast sama dokument avada Wordis siis võib-olla igasuguseid "üllatusi". Jah, saab ka Linuxis kontoritarkvara kasutada, ent see ei asenda MS Wordi. Varem oli ainus alternatiivne kontoritarkvara OpenOffice/LibreOffice ent nüüdseks olen loobunud selle kasutamisest kuna WPS on funktsionaalsuselt kõige ligilähedasem MS Wordile. MS Office peaks vist MacOS-le ka saada olema, ent kasutajad, kes ei jaksa omale iMac või MacBooki osta, peavad siiski võta või jäta põhimõttel kasutama Windowsi.
Õnneks muidugi ei ole kontoritarkvara enam nii kallis, lihtlitsentsi ühele kasutajale saab üsna odavalt ka täiesti uuena poest.

M$ office' on ka tasulisi alternatiive. Näiteks: https://www.wordperfect.com/en/

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.02.2025 15:26:59 vasta tsitaadiga

Ehk siis nagu ma aru saan on MS tekitanud Office'ga oma nö "liivakasti" mis ei järgi standardeid ja seetõttu inimesed ei saa kasutada teisi alternatiive, kuna need ei saa hakkama MS "kiiksudega"?
Meenutab IE probleeme. Üksikisiku, kodukasutaja vaatest on null põhjust mõttetut bloated office't kasutada.
Firmades ma mingil määral saan isegi aru, et nad paaniliselt kardavad ühilduvusprobleeme.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.02.2025 15:32:12 vasta tsitaadiga

andmetöötluses saadetakse sulle failipõhjad, kontrollid jms asjad excelis. sul ei ole mõtet koguda andmeid mingis x asjas kui lähteandmed/toorandmed on juba kuskil xls / cvs / .. või kujul, millest acces/excel/SPSS/R/.. oskab nad võtta ILMA IMPORDIL VIGU TEGEMATA! nii, sa tahad nüüd nui neljaks oma mingit vabavaralist asja kasutada AGA siis tuleb välja, et sinu niilahe vabavaralineä ei oma just mingit spetsiifilist fonktsiooni. ja kõige lõpuks pead sa oma analüüside tulemuse ikkagi exceliks konvertima, et sulle saadetud kontrolle jooksutada. (STAT).
BA79
HV kasutaja

sõnum 23.02.2025 19:04:49 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ehk siis nagu ma aru saan on MS tekitanud Office'ga oma nö "liivakasti" mis ei järgi standardeid ja seetõttu inimesed ei saa kasutada teisi alternatiive, kuna need ei saa hakkama MS "kiiksudega"?
Meenutab IE probleeme. Üksikisiku, kodukasutaja vaatest on null põhjust mõttetut bloated office't kasutada.
Firmades ma mingil määral saan isegi aru, et nad paaniliselt kardavad ühilduvusprobleeme.

IE on selles mõttes erand, et sellele on häid alternatiive õnneks. Ise näiteks käin kaarega Edge'st mööda kuna ei meeldi kasutajaliides.
Firefoxi ja Brave kasutan.

Ms üritab ju Office kaudu tegelikult hoida kasutajaid ka nende teiste teenuste küljes. Office 365 on näide sellest kuidas ühe rakenduse pärast viiakse kasutaja pilvepõhisesse süsteemi. Jah, saab installida ja kasutada lokaalselt aga regulaarselt peab siiski sisse logima kuna kasutajale antud litsentsi valideeritakse aeg-ajalt. Lisaks siis vaikimisi MS Outlook jne. OK suurtes korporatsioonides ja asutustes on mõistlik kui on üks keskkond, aga kodukasutajana ma siiski tahan valida, millega ma oma meile loen ja kus oma asju hoian. Tasuta on siiani parim pilveruum Google Drive 15GB. Sellist mahtu tasuta iga teenuspakkuja ei võimalda. Google Drive on väga mugav kuna selle kaudu saab teistega lihtsalt ka faile jagada.

viimati muutis BA79 24.02.2025 01:47:16, muudetud 1 kord
tagasi üles
videvlane
HV vaatleja

sõnum 23.02.2025 23:51:20 vasta tsitaadiga

Mina lugesin uudistest välja, et "CPU support list for new OEM systems", ehk siis uusi arvuteid enam ei tasu nende prosedega toota. Juba olemasolev arvuti peaks ikka 24H2 saama?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 24.02.2025 12:12:33 vasta tsitaadiga

Seda saab erinevalt tõlgendada. Kui võtta nii, et listis on hetkel toetatud protsessorid (mulle näib nii loogilisem), siis uusi arvuteid komplekteerida tasub ainult nende prosedega,mis on listis. Kõik mis on listist välja jäetud on vananenud ja neid ei soovitata enam kasutada komplekteerimisel.
Küsimus on selles, et see praegune list läheb tõenäoliselt varem või hiljem uuendamisele ja nii võib juhtuda, et kui täna on konkreetne CPU toetatud siis pärast uuendamist võib enam mitte. Kui pikk CPU toetamise "elutsükkel" on, ei oska öelda. Keskeltläbi vist 10 aastat peaks olema garanteeritud. Protsessoritootjatel on raske kõigega sammu pidada, esiteks võitlus turuosa pärast ja teiseks ühilduvus ning standardiseerimine on ka natuke nihkes. Varem oli kõik lihtne: ATX standard ja kõik tootsid enamvähem sama asetusega emaplaate, vastavalt siis projekteeriti ka protsessorite soklid sobivaks ühele või teisele protsessoritüübile või perekonnale. Aga nüüd on kõik väga kiiresti edasi arenenud. M.2 sööb SATA liidese välja, DDR4 on ka juba vananemas, uued DDR5 mälud on väga kiired ja on seetõttu juba populaarsemad. Ja kogu selle tehnoloogilise progressi taustal peab veel arvestama opsüsteemiga, peab saama WHQL "heakskiidu" MS puhul. Arvutid vananevad tehniliselt veel kiiremini. Ei poest ei saa vanarauda, aga lihtsalt ühel hetkel on piir ees, et GPU on lahja ja mälu vähe, vaja upgradeda aga kuhu upgraded kui lagi juba saavutatud...
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 26.02.2025 14:38:44 vasta tsitaadiga

Kuigi mul on gen 9 siis on windows 11 täiesti kasutuskõlbmatu. Lampi tulevad viirused arvutisse jne ja ükski asi neid ei tuvasta. Ma kasutasin asju mis tundus turvaline kuid tänapäeval tulebki unustada vabavara windowsis. Praktiliselt midagi ei tohi internetist surfata või alla laadida. Alternatiiv on linux ehk seal kontrollitakse integrity faildes ja alati saad õige asja. Kõige ohtikum on winowsis secure booti ronivad asjad reinstallid ei aita format ka mitte, aitab anult secure erase. Täiest lampi windowsis lähevad asjad katki siis on tegemist et süsteemi on häkitud. Ehk mingi malware mis avanud uksed. Kuigi 10 aastat tagasi oli teine seis kus arvuti oli puhas ja veidruseid ei olnud. Siis tänapäeval on ohtlik kasutada vabavara. Need firmad ammmu 10 korda maha müüdud kes jagasid õiget asja vanasti siis täna võivad need istutada malware sulle. Ma olen sattunud ka pwned lähevad tuuri paroolid ka just siis kui windowsis siis täna ma rookisin windowsi ssdd välja arvutist never again.
Ma olen tüdinenud nendest formattimistest ja reinstallidest. Windowsiga on see omadus ehk ei teagi millal juhtus midagi. Kuid 15 veebruari leke tuli välja mis toimus jaanuaris siis järlikult oli malware arvutis ja see võib suvaliselt intternetist tulla minul polnud programme palju peal siis on kahtlused millega ka kas üldse või istub asi secure bootis juba. MIdagi pole aidanud sellest lahti saada.

Siis peale lekke ilmnemist otsutsin never windows again.
Lampi tuleb kui intenetis surfad loed uudise lehit ja vahest vaatad sponsitud. Kas tuleb rufusest või disk kloonijast varem või hiljem midagi kuskilt midagi saad ja see on lampi mis kunagi toimis siis täna mitte. Pitidest internets võid ka saada valik on väga suur kõik algab ühest väikesest asjast.

Siiski ma arvan et ei saa hoida faile ka windowsis ja pilte ka mitte mis aastakümmneid olnud ja mingi vanem programm. Kõik peab minema ahju usb pulgad jne. Linuxis siiski ma probleemi ei näe see ei lähe veidraks kätte. Kuid ma proovin uuesti kui olen suutnud kõik secure erase sest midagi ei saa usaldada enam windowsiga. Kust tuli ei tea. See tähendab midagi ei jää alles ja bb kõigile.

viimati muutis XeStAiSy 26.02.2025 15:24:18, muudetud 11 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Oompa
HV kasutaja
Oompa

sõnum 26.02.2025 14:41:11 vasta tsitaadiga

Lampi ei tule ükski viirus arvutisse
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.03.2025 18:23:12 Re: Intel 10 generatsiooni protsessorid kaotavad Microsoft Windows 11 24H2 toe vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Loe ka: https://learn.microsoft.com/et-ee/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-24h2-supported-intel-processors

Nüüd oleks 8-10 põlvkond jälle tagasi. icon_rolleyes.gif

tsitaat:
Updated February 27, 2025 This Learn page is continually updated to reflect the Intel® processor models that meet the minimum system requirements for Windows 11. It is intended for OEMs and ODMs to understand the following CPUs may be used for new Windows 11 devices. A page update made on February 13, 2025 did not reflect accurate offerings. It has since been updated, including the addition of Intel® processor models 8th, 9th, and 10th generation Intel® CPUs, and the reclassification for select Intel® processor models to support Windows 11.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 01.03.2025 20:02:41 vasta tsitaadiga

polnudki kadunud ju. lihtsalt nimekirjas enam ei olnud. installimeedia töötas ju..
Megadux
HV kasutaja
Megadux

sõnum 01.03.2025 22:25:56 vasta tsitaadiga

No töö juures 8-da põlvkonna protsessoriga masinal 24H2 versiooniuuendust peal pole ja välja ka ei pakuta. Teistel masinatel ronis see veebruari esimesel poolel juba ise peale. Ehk siis kunagi tuleb, kui on nüüd listis.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Intel 10 generatsiooni protsessorid kaotavad Microsoft Windows 11 24H2 toe mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.