Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Investeerimise ja aktsiate/võlakirjade teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
taavi
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 31.10.2025 19:21:22 vasta tsitaadiga

ta pigem räägib sellest, mida mikroinvesteerimise nime all pakutakse
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 31.10.2025 19:37:22 vasta tsitaadiga

Bladerunner, lugemisoskus puudub? Kus kohas ma kirjutasin, et kaupmees selle ümardatud summa endale saab?
Kommentaarid: 740 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 558
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 31.10.2025 21:11:17 vasta tsitaadiga

Ei maksa ka tasusid sellelt ümmardatavalt osalt keegi.
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 31.10.2025 21:26:53 vasta tsitaadiga

Pangad pakuvad makseterminalide rentijatele ja/või süsteemi kasutajatele erinevaid variante. Üks on kindel tasu, mis iga suvalises suuruses kaardimakse pealt läheb. Teine on sõltuv tehingu summast, ehk teatud summast alates on ühekordne tasu suurem. Ja siis on mingid paketid kindla tasuga sõltuvalt maksete arvust kaardimaksete arvust. See oli muidugi aasta-poolteist tagasi. Võib-olla on vahepeal midagi muutunud.
Ma ei ole muidugi kindel, millisel tehingu etapil see ümardamine toimub ja investeering arvutatakse. Kas sel hetkel, kui maksad (terminalis on näha ümardatud summa) või hiljem panga poolel, kui makse on toimunud.
Kommentaarid: 740 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 558
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 01.11.2025 00:00:38 vasta tsitaadiga

Seal ei ole kaardimaksega mitte mingit pistmist peale summa arvutamise. Ümmardus võetakse eraldi kandega kontolt.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 01.11.2025 00:54:52 vasta tsitaadiga

Võetakse, ei võeta - kasusaaja on pank ikka, ei? Ma väga ei näe sellise sendi kaupa kogumise teenuse mõttekust indiviidi jaoks. Inimene, kellel on iga sent arvel, ei saa endale sellist asja lubada; inimene kellel ei ole iga sent arvel, ei näe mingit kasulikku efekti ja võiks juba suuremate summadega korraga säästa või investeerida.

Iseasi, kui saaks määrata, et need ümardatud sendid jooksevad automaatselt kuskile heategevuseks hoopis. See annaks vähemalt mingi massiefekti. Hööveldad miljoni makse pealt 1 sendi ja kusagil on miljon.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 01.11.2025 11:27:59 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Võetakse, ei võeta - kasusaaja on pank ikka, ei? Ma väga ei näe sellise sendi kaupa kogumise teenuse mõttekust indiviidi jaoks. Inimene, kellel on iga sent arvel, ei saa endale sellist asja lubada; inimene kellel ei ole iga sent arvel, ei näe mingit kasulikku efekti ja võiks juba suuremate summadega korraga säästa või investeerida.

Iseasi, kui saaks määrata, et need ümardatud sendid jooksevad automaatselt kuskile heategevuseks hoopis. See annaks vähemalt mingi massiefekti. Hööveldad miljoni makse pealt 1 sendi ja kusagil on miljon.

Omal ajal visati sente purki, täna vb mõni ka veel viskab, aga see purk täitus üsna kiiresti, ei ? See on rahapurgi virtuaalne variant ja kohe kindlasti annab mingit efekti inimesele, kel muidu puudub igasugune kogumisharjumus või distsipliin. Kui see läheb ka interessi teenima või investeeringusse, siis see purk tekitab tasapisi sente juurdegi. Pank teenib vaid juhul, kui investeeringutelt võetakse teenus või haldustasusi.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 01.11.2025 13:09:00 vasta tsitaadiga

Purk võib ju kiiresti täituda, aga kui ta on täidetud 1-sendistega siis on sellest täis purgist rohkem tüli kui kasu. Mul on praegugi riiulinurgas alles üks selline 1-sendiste kogumik ja midagi teha ei ole nendega, ei maksa nii tihti sularahas, et ära kuluksid, isegi poe annetuskasti neid toppida tundub kuidagi ebaviisakas
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 01.11.2025 13:19:45 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Purk võib ju kiiresti täituda, aga kui ta on täidetud 1-sendistega siis on sellest täis purgist rohkem tüli kui kasu. Mul on praegugi riiulinurgas alles üks selline 1-sendiste kogumik ja midagi teha ei ole nendega, ei maksa nii tihti sularahas, et ära kuluksid, isegi poe annetuskasti neid toppida tundub kuidagi ebaviisakas

Aga me räägimegi täna ju virtuaalsest purgist, mitte füüsilisest. Füüsilist täidavad täna ilmselt need cash is king vennad.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 01.11.2025 13:31:16 vasta tsitaadiga

Vahet ei ole kas purk on virtuaalne või füüsiline, ma räägin purgi koguväärtusest.

Mina ei saa aru sellest, kuidas selline sendi kaupa kogumine kedagi motiveerib, kes pole väike laps ja ei kogu endale max mingit järgmise jäätise või kinopileti raha. Kogud, kogud aasta aega, ja siis näed et pole ikka mingit mõistlikku summat saanud. Isegi kui see teenib intressi, siis kindlasti tagasihoidlikku, aga nii väike summa ei avaldaks muljet isegi siis kui see aastaga duubeldada õnnestuks. Ühesõnaga, minu tees on, et inimene kogub, näeb et pärast tükki aega kogumist ikka on ainult peenraha ja pettub kogu ürituses.

Lihtsalt liiga väikese algkapitali pealt ei anna investeermine mingit efekti jõukuse kasvatamisel, on minu point
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 01.11.2025 13:39:43 vasta tsitaadiga

Eks see sõltub ennekõike sinu kaarditehingute arvust. Mõni teeb kindlasti mitu tehingut päevas, neil mingi € päevas koguda pole probleem. Iga kuu lõpus võid ju säästetu kuhugi fondi/sambasse edasi suunata?

Kogu selle sendikogumise mõte on ennekõike kujundada inimestes säästmise harjumust.

Markos
HV veteran

sõnum 01.11.2025 14:02:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Lihtsalt liiga väikese algkapitali pealt ei anna investeermine mingit efekti jõukuse kasvatamisel, on minu point

Midagi on parem, kui mittemidagi. See on selline "märkamatu" kogumine. Kes lisaks veel investeerida keelab (kui vahendeid on muidugi) ?
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 01.11.2025 14:35:58 vasta tsitaadiga

Aasta peale tiksub neid sente mitusada euri kokku. Tuleb sealt ümmardamise pealt iga kuu, tulevad kiirreservi (rahakoguja) pealt intressid. Lähevad kõik indeksisse edasi. Mina ei saa kurta ühesõnaga.
tagasi üles
rtfm99
HV kasutaja

sõnum 01.11.2025 16:29:15 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Aasta peale tiksub neid sente mitusada euri kokku. Tuleb sealt ümmardamise pealt iga kuu, tulevad kiirreservi (rahakoguja) pealt intressid. Lähevad kõik indeksisse edasi. Mina ei saa kurta ühesõnaga.

ja see on see raha mis muidu oleks purgis ja millega midagi teha ei oskaks.

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 01.11.2025 19:06:25 vasta tsitaadiga

Siis peab küll kõvem ostleja olema. Ma arvutasin just, et isegi kui ma iga päev midagi kaardiga ostaks, tuleks ikka ümardamise pealt alla 100 euro aastas kokku keskmiselt. Aga tegelikult muidugi on neid päevi, kus ma kaardiga üldse ei vehi, palju rohkem kui neid kus vehin.

PS investeerimise mõttes, kui juba on eksperimentaalselt selge, et see paarsada eurot sealt ümardamisest kogunemas puudujääki ei tekita, kas siis poleks targem see kohe korraga indeksisse lükata kui ta kuskil tarbetult vedeleb, et kauem jõuaks kasvada, mitte sendi kaupa aasta läbi tilgutada?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Investeerimise ja aktsiate/võlakirjade teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.