praegune kellaaeg 22.06.2025 22:28:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vabarna
Kreisi kasutaja

|
29.01.2004 11:56:02
uus emaplaat ei taha uut kõvaketast ära tunda |
|
|
Lugesin küll eelnevaid sarnaseid teemasid, aga minu probleemi nad paraku täiel määral ei hõlmanud, mistap küsin oma küsimuse siiski uue teema all. Niisiis.
Ostsin kuu-poolteist tagasi sellise uue kõvaketta: Seagate Barracuda 7200.7 ST3120022A 120 GB 7200rpm UDMA/100 2MB. Kui kodus selle arvutisse paigaldasin ja selle peale OS-i installeerima asusin, selgus, et minu emaplaadi BIOS ei ole võimeline seda ketast ära tundma, vähe sellest, ta isegi ei lubanud süsteemi üles laadida koos selle kõvakettaga. Uurisin asja (ka siinsamas foorumis), leidsin, et see on tavaline probleem vanemate emaplaatide juures. Minu oma oli päris eakas, ostetud sügisel 2000, margiks Chaintech 6BTM. Mis seal's ikka, asetasin uuele vindile jumper'i kohta "limit disk size to 32 GB" - see võimaldas vähemalt neljandiku kettast kasutusse saada -, tegin 32 GB-se partitsiooni, installeerisin sinna oma Windows XP ja asusin ootama hetke, mil saan endale uut emaplaati lubada.
Eile ostsin endale uue emaplaadi ning sellega seoses ka uue protsessori ja mälu. Emaplaat on selline: Chaintech Socket 478 9EJL4L Summit, Intel 845PE chipset; FSB400/533 (800*) 4xAGP, 5PCI, SB 6ch, ATX, LAN, USB 2.0. Eemaldasin lootusrikkalt eelmainitud jumper'i ja ennäe, alglaadimine oli võimalik. Sisenesin siis lootusrikkalt "AwardBIOS CMOS Setup Utility" menüüsse "Standard CMOS Setup", et kontrollida, mida "HDD Auto Detection" mulle ütleb ja avastasin üllatusega, et minu kõvaketta suuruseks pakutakse endiselt 32 GB.
Olgu, mõtlesin ma vaevatud peaga, äkki on probleem minu poolt tekitatud partitsioonis. Liigutasin siis vajalikud failid turvalisse kohta, kustutasin fdisk'i abil kettalt kõik partitsioonid ja tegin alglaadimise Windows XP boot disc'ilt. Suur ja ebameeldiv oli minu üllatus, kui avastasin, et ka Windows XP Setup tuvastas mu kõvaketta suuruseks üksnes 32 GB ja võimaldas uue partitsiooni luua üksnes selles mahus, kusjuures, nagu mainitud, vastavas kohas jumper'it enam ei olnud.
Küsimus niisiis järgmine: Mis võib olla selle põhjuseks, et eelmainit' uus emaplaat Chaintech 9EJL4L, mis on valmistatud 2003. aastal, ei tunne täies mahus ära uut 120 GB kõvaketast? Tänan asjalike vastuste eest juba ette.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
29.01.2004 12:06:27
|
|
|
See pole tõenäoliselt mitte mammi viga, vaid oled saanud HDD mis vajab tootja enda formaatimisprogrammiga üleformaatimist, et tekkinud partidest lahti saada.
Nii, et käi tootja kodukal ning otsi formaatimisproge üles ja proovi sellega.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
vabarna
Kreisi kasutaja

|
29.01.2004 12:41:20
|
|
|
Aitäh nõuande eest! Tõmbasin Seagate'i koduleheküljelt vastava programmi, DiscWizard Starter Edition nimeks. Katsetan seda lähemas tulevikus ja üldharivatel kaalutlustel postitan siia katsetuse tulemuse.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
arp123
HV kasutaja
|
29.01.2004 17:26:10
|
|
|
tsitaat: |
tegin 32 GB-se partitsiooni,
|
Kas ülejäänud pardid kah tegid?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
vabarna
Kreisi kasutaja

|
31.01.2004 17:28:37
|
|
|
Eelmainit' DiscWizard Starter Edition'i abil saingi asja korda. Naudin nüüd kõiki GB'sid, mille eest raha makstud sai. Suur tänu veelkord, Computer Doctor!
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|