Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Piipz
HV veteran

|
07.01.2004 15:57:19
hyperthreadingu kasutamine defragimisel |
|
|
mul oleks vaja mingit sellist süsteemi winXP all käima saada, et defrag jookseb taustal, kasutades multitaskingut, et saaks samal ajal näiteks teisi asju teha? ma ei oska teistmoodi küsida ka
prose on P4 2,6HT ja os on xp
on see üldse võimalik?
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.01.2004 15:59:58
|
|
|
pakun et mitte, kuna kui sul oleks reaalne kaks protsessorit siis sa annaksid talle võimaluse et see protsess jookseb sellele protsessorile. Xp kasutaks ära ikkagi poolest pool
|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
07.01.2004 16:01:36
|
|
|
a osad defragimisprogrammid on sellised, mis vaikselt taustal nillivad koguaeg.. ma peast ei oska ühtegi nimetada aga olen näinud
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
07.01.2004 20:11:05
|
|
|
Tähendab tuleb panna protsessile low priority
et ta võtaks teiste protsessidega vähem resursse
aga kui defrag. just seda värki mille kallal toimetad
on hakkimine jms garanteeritud.Aga filme vaadata
musa, weebis tallata ikka saab.
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Digital
HV vaatleja
|
07.01.2004 21:14:18
|
|
|
Ega see defragi nulli kukkumise värk prosest tingitud ei ole! See on lihtsalt kõvaketta prbleem. Kui sa tahad kõvakettal faile ümber paigutada nii, et nad oleksid ühes jutis, siis on ikka hea teada ka hetkeolukorda. Kui aga sul mingi programm, mis kirjutab kõvakettale kasvõi ühe baidi, siis on asi omadega jama, sest defrag peab uuesti ketta olukorra kindlaks tegema enne kui ta saab jätkata. Ega see defrag nii plaju nüüd ka ressurssi ei taha, et üks protsessor sellega täiesti koormatud oleks .Probeem on siin selles, et sul on lihtsalt 1 ketas, mis on ja jääb kõige aeglasemaks kohas su arvutis, ja ükskõik kui võimsaid/palju protsessoreid sul ka ei ole, ikka ei saa samal ajal defragida ja teha midagi, mis kettale midagi kirjutab... kasvõi siis winduuz oma swapfaili.
|
|
tagasi üles |
|
 |
dyyp
HV kasutaja

|
08.01.2004 10:36:36
|
|
|
kasuta O&O defragmenti.oskab käiia taustal,ressurssi ei õgi ja ketast saab kasutaada ka muudeks asjadeks samal ajal.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
08.01.2004 11:22:43
|
|
|
tnx, ma midagi sellist tahtsingi teada
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
08.01.2004 20:57:51
|
|
|
Siiani olen nii koduarvutis kui ka tööarvutis kasutanud Diskeeper Lite versiooni ja see on igati abiks selles osas olnud ja pealegi ei reseti ta kettaga samal ajal toiminguid tehes... Kui aga otsustad näiteks DIskeeper 8 kasuks, siis sellel on veel näiteks selline asi nagu tark ressursijaotus = ta tõmbab end vajadusel nati koomale, kui kasutajal rohkem ressurssi vaja ja siis kui kasutajal seda enam vaja pole, siis kasutab seda jälle ise... ja nii saabki ka tema töö nii ära tehtud, et kasutaja ei pane tähelegi, kui Diskeeper taustal töötab ja kui panna veel peale schedule, siis pole üldse miskit muret = ketas koguaeg korralikult defragmenteeritud... Selle viimase eest tuleb ka küll raha välja käia, aga millal enne suurem mugavus raha pole nõudnud... niiöelda koduversioon maksab umbes 400 krooni ja kontoriversioon 600 ja 700 vahel - koduversioon XP Pro peal ei tööta... XP Pro tarbeks on vajalik Diskeeper Professional ehk siis see kontoriversioon... Selle Diskeeper Lite 7.0 versiooni aga leiad kindlasti kusagilt netist veel praegugi... ja see versioon on siis muidugi tasuta nii kodu- kui ka kontori tarbeks ja töötab ta ka pea kõigis win versioonides kaasaarvatud siis XP Pro...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
09.01.2004 09:27:27
|
|
|
windows task manageris saad protsessile ju affinity ka määrata.. et millise loogilise protsessori peal ta istub.
vaikimisi on see kõigi peal..
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanelp
HV kasutaja
|
09.01.2004 15:55:25
|
|
|
Piip, mul ka 2.6 HT ning defragi k6rval saan pohhuilt igast muid asju teha: filmid, musa, nett.
minu meelest peaks HT tecnology olema by default sisse lylitatud ka, kuskilt biosist saab ON/OFF teha
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
10.01.2004 11:56:06
|
|
|
tanelp kirjutas: |
Piip, mul ka 2.6 HT ning defragi k6rval saan pohhuilt igast muid asju teha: filmid, musa, nett.
minu meelest peaks HT tecnology olema by default sisse lylitatud ka, kuskilt biosist saab ON/OFF teha  |
Sama siin
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
11.01.2004 01:11:10
|
|
|
Olgend ikka... enne Pentium 4 2.6 HT'd oli mul AMD Athlon Tbird 1Ghz ja sellega oli sama lugu, et kui panin Diskeeper Lite'i defragmenteerima, siis see küll ei seganud mul ka veel isaks midagi muud tegemast... küll muidugi väiksema jõudlusega, aga siiski ja sellel prosel pole ju ometigi HT'd või midagi muud taolistki olemas... niiet selle defragi jaoks ei pea tingimata olema HT'd pakkuv süsteem, et saaks ka muid toiminguid paralleelselt teha...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
11.01.2004 17:09:17
|
|
|
Kettaoperatsioonide ajal suur proseload võib vihjata probleemidele systeemis.
või halbadele idejuhtmetele vms..
xp omapärade hulka kuulub selline asi, et kui paar korda on dma errorid tulnud, lykkab ta selle
seadme PIO peale..
ja siis ei aita kolm HT'd ka.
KosMa kirjutas: |
Olgend ikka... enne Pentium 4 2.6 HT'd oli mul AMD Athlon Tbird 1Ghz ja sellega oli sama lugu, et kui panin Diskeeper Lite'i defragmenteerima, siis see küll ei seganud mul ka veel isaks midagi muud tegemast... küll muidugi väiksema jõudlusega, aga siiski ja sellel prosel pole ju ometigi HT'd või midagi muud taolistki olemas... niiet selle defragi jaoks ei pea tingimata olema HT'd pakkuv süsteem, et saaks ka muid toiminguid paralleelselt teha... |
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|