Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jan
HV kasutaja

|
27.12.2003 00:49:38
analog kaamerast video VCDle |
|
|
kuidas seda teha saab,kaameraks on samsung vp-l 700 ja sellel on s-video väljund olemas.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
27.12.2003 05:49:38
|
|
|
variant tõmba arvutise ringi tv-in'i kaudu ja tee VCD
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
jan
HV kasutaja

|
27.12.2003 18:23:14
|
|
|
aga mul ei ole tv -iniga kaarti aga tahaks osta milline see kõige parem oleks ca 3k eest. ma ise nimelt tahaks 9600prod aga seda ei ole näinud tv iniga
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
27.12.2003 21:21:05
|
|
|
eee osta ALL wonder ehk siis TV kaart ka olemas koos r 9600 ga ...
Sellel kindlasti tv-in ka olemas
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
29.12.2003 11:54:01
|
|
|
well.
Kui tahad korralikku tulemust, siis soovitaks kasutada seadet, mis konverdib analoogvideo DV (digital video) formaati ja tõmba firewire kaudu arvutisse. Konverteriks saab kasutada kas analoogsisendiga digikaamerat (kui omal pole, laenad mõne tuttava käest näiteks) spets kaart või spets karp (canopus toodab selliseid asju näiteks). Enamuste TV tuunerite ja vivo kaartidega saad ainult peavalu. Küll läheb heli süngist välja, küll jätab kaadreid vahele.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
jan
HV kasutaja

|
31.12.2003 05:54:40
|
|
|
ei tahaks nagu ekstra raha välja käiia sest uut video kaarti on niguinii plaanis osta ja see tv -in vist erit kallimaks seda asja ei tee aga kui see veel korralikult ei toimi siis on küll jama ja äkki aitavad seal erinevad proged vms
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ipruul
Kreisi kasutaja
|
31.12.2003 06:36:07
|
|
|
no kui natuke raha juurde saaksid, siis saaksidselle kaarid, mis on oma 3d võimekuselt päris hea ning sama olen kuulnud ka aiw funktsioonide kohta.
Radeon 9600 pro AIW olevat ka olemas, kuid eesti turul seda ei ole näinud ning arvatavasti ei oleks ta 9800 SE st eriti odavam.
9600 vivo sid samuti meil ei liigu ning kui raha jääb puudu sellest, siis tuleb ilmselt leppida kas fx5200 või radeon 9200 ga.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
jan
HV kasutaja

|
02.01.2004 15:05:41
|
|
|
ipruul kirjutas: |
no kui natuke raha juurde saaksid, siis saaksidselle kaarid, mis on oma 3d võimekuselt päris hea ning sama olen kuulnud ka aiw funktsioonide kohta.
Radeon 9600 pro AIW olevat ka olemas, kuid eesti turul seda ei ole näinud ning arvatavasti ei oleks ta 9800 SE st eriti odavam.
9600 vivo sid samuti meil ei liigu ning kui raha jääb puudu sellest, siis tuleb ilmselt leppida kas fx5200 või radeon 9200 ga. |
jah see 9800 on kohe päris huvi pakkuv kuid võiks jah natuke odavam olla kuid paneb mõttlema ehk ostab isegi ära aga kas see 9800 on muidu parem kui 9600pro või mitte
ja nagu ma aru saan siis need fx5200 ja 9200 ei kõlba kuskile kuna ma kavatsen ka mängida uusi mänge milleks need jäävad vist liiga lahjaks. ja kui nad ei ole väga hullud siis kumb neist parem on kas 9200 või fx5200 ei viitsi hakata foorumist pikki tekste lugeda ka eriti.
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
03.01.2004 14:24:37
|
|
|
9200 ikki yle fx5200 ....
Aga selline asi ,er 9600 pro on ikki kehvem kui 9800 nr ki näitavad seda .... Aga muide 9800 saab väga lihtsalt ka pro kaarti teha ... nii ,et soovitax seda osta yxs parimaid kaarte hetkel ...
Siin sulle väike võrdlus tabel :
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
aif
HV kasutaja
|
03.01.2004 16:20:57
|
|
|
vallo kirjutas: |
Enamuste TV tuunerite ja vivo kaartidega saad ainult peavalu. Küll läheb heli süngist välja, küll jätab kaadreid vahele. |
siinkohal ütleks, et see sõltub juba masinast (eekõige ketta kiirustest, järgmisena prosest). kui ikka korralik pill käes, siis ei jäta ta kaadreid vahele ega jookse see sound süngist välja. telekast võtmise puhul võib juhtuda, et kui TV signaal kehva, siis võib vahele mõne kaadri jätta. kaamera pealt võttes ei tohiks sellist probleemi olla.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
03.01.2004 16:43:50
|
|
|
tsitaat: |
kaamera pealt võttes ei tohiks sellist probleemi olla. |
Oled ise proovinud? Ma olen ja mitte vähe. Anakaamerast tulev pilt ei pruugi sugugi nii hea olla, kui Sa arvad.
Soundi süngist välja minekul on mitmeid põhjuseid, framede troppimine on neist ainult üks. Hullem variant on kvartside erinevusest tekkiv nihkumine. Siin aitab ainult kaardivahetus. Ja see pole mitte eritit haruldane põhjus.
Muide pahatihti kiputakse analoogvideot võtma ka VHS lt (mingi teine või kolmas koopia) ja siis pole häired üldse mingi haruldus. Ka vanadel orginaallintidel pole häired, millest tekkivad droppedframes üldse haruldased. Eriti kui linte on kehvasti hoitud. Ja siin ei aita kiire ja vinge masin kohe kuidagi.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
aif
HV kasutaja
|
03.01.2004 17:07:42
|
|
|
vallo:
ise olen VHSilt võtnud ning nii digital kui analoog kaamera pealt, ning ei ole mingeid probleeme olnud.
masina konf profiilis.
ning praegu tundub mulle müstikana, mismoodi läheb sound süngist välja kui lindistamine toimub reaalajas (näiteks VHSilt arvutile) :S
selline probleem võib tekkida ainult juhul kui masin ei suuda reaalajas video cappida koos soundiga.
või kui ma eksin, siis võiksid mind tiba harida.
tänud ette.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
jan
HV kasutaja

|
03.01.2004 18:53:37
|
|
|
tänan teid vastuste eest sain ikka natuke jälle targemaks aga sealt tehnokratti kodukal on see jutt kuidagi kahtlaselt poolik ja eriti midagi tarka välja ei lugenud ehk see siiski minu viga, aga jah vaatab ehk ostab ikkagi siis selle 9800 ära millalgi kui saan vähe rikkamaks või ehk ka hind vähek langeb seega lükkub see ostu asi küll kuskile veebruari lõppu kui mitte kaugemale aga tänan abi eest ja kes tahab midagi veel lisada aga palun oleksin väga tänulik
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
04.01.2004 13:24:19
|
|
|
aif kirjutas: |
ning praegu tundub mulle müstikana, mismoodi läheb sound süngist välja kui lindistamine toimub reaalajas (näiteks VHSilt arvutile) :S
selline probleem võib tekkida ainult juhul kui masin ei suuda reaalajas video cappida koos soundiga.
või kui ma eksin, siis võiksid mind tiba harida.
tänud ette. |
Proovime. Kuigi see võib tulla pikk jutt.
Kõigepealt, kas Sa tead kuidas heli digitaliseeritakse? Analoogsignaalist võetakse vastav arv kordi sekundis hetkeväärtusi. Need hetkeväärtused esitatakse 0 de ja ühtedena. Nüüd teistpidi tagasi mängides tehakse pööratud protsess. Nii, et tegelikult pole see tagasi esitatav signaal päris sama kui orginaal, aga piisavalt lähedane.
Nüüd, nii mõnegi video formaadi puhul mängib video omasoodu ja audio omasoodu, s.t. kaader ja helisample pole omavahel seotud. Edasi piisab juba sellest, kui näiteks soundika kvarts käib natuke aeglasemalt, et heli maha jääks või vastupidi.
Tegelikult tekib sellega juba jama sissevõtmisel, kuna sämpleid saab vähem või rohkem kui peaks olema. Ja sõltub juba tarkvarast, kas ta oskab sellise situatsiooniga midagi teha või ei.
PS Võin Sulle saladuskatte all öelda, et mul kasutatavad masinad on enamasti kobedamad, kui Sul profiilis.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
aif
HV kasutaja
|
04.01.2004 16:32:33
|
|
|
Nüüd, nii mõnegi video formaadi puhul mängib video omasoodu ja audio omasoodu, s.t. kaader ja helisample pole omavahel seotud. Edasi piisab juba sellest, kui näiteks soundika kvarts käib natuke aeglasemalt, et heli maha jääks või vastupidi.
Tegelikult tekib sellega juba jama sissevõtmisel, kuna sämpleid saab vähem või rohkem kui peaks olema. Ja sõltub juba tarkvarast, kas ta oskab sellise situatsiooniga midagi teha või ei. |
Seljuhul olen siiani õigeid formaate ja tarkvara kasutanud
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
clint
HV kasutaja

|
05.01.2004 00:51:51
|
|
|
Nüüd, nii mõnegi video formaadi puhul mängib video omasoodu ja audio omasoodu, s.t. kaader ja helisample pole omavahel seotud. Edasi piisab juba sellest, |
Seljuhul olen siiani õigeid formaate ja tarkvara kasutanud  |
teine probleem on ju pildi kvaliteetne kättesaamine. Olen ka Video IN kaudu
seda tirinud ja ikkagi jõudnud järeldusele, et kvaliteetselt TV-kaartitega videot
sisseimeda ei ole võimalik, peab mingit muud riistvara kasutama.
Kes kvaliteeti taga ei aja, selle jaoks muidugi pole probleemi. Kuidas sa võtad
TV-in kaudu sisse analoogvideot 50 fps 720x576 ? Minu teada TV-kaardid julmalt
interlacevad seda pilti, nii et tulemuseks on 25fps, milles kaks järjestikust kaadrit
on nö mixitud üheks. Ükskõik kui kavalad de-interlace meetodid sa ei kasuta, originaali
lähedast 720x576 50fps enam ei saa..
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
aif
HV kasutaja
|
05.01.2004 03:05:41
|
|
|
clint: mille joaks on vaja cappida 50 freimi sekis?
ise kasutan video in-i analoog video cappimiseks. ning eriti ei kurda küll, et kvaliteet kehvemaks läheks.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
clint
HV kasutaja

|
05.01.2004 10:16:28
|
|
|
clint: mille joaks on vaja cappida 50 freimi sekis?
ise kasutan video in-i analoog video cappimiseks. ning eriti ei kurda küll, et kvaliteet kehvemaks läheks. |
Selleks, et analoogvideo lindi peal on ju tegelikult olemas 50 fps. Ei tahaks nagu ära visata iga teist kaadrit.
efekt 25 fps-i ja 50 fps erinevusest hakkab silma eriti, kui filmida kuskil
linnas tänavat, kus autod sõidavad. 25 fps puhul nad enam eriti sujuvalt ei sõida,
vaid justkui tekib vanaaegse kinofilmi efekt.
Aga igat ühte see ei häiri.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
05.01.2004 10:29:49
|
|
|
clint kirjutas: |
Selleks, et analoogvideo lindi peal on ju tegelikult olemas 50 fps. Ei tahaks nagu ära visata iga teist kaadrit. |
Ei ole Sul lindil mingit 50 fps. No ei ole.
Telesignaal on 50 poolkaadrit ehk 25 täiskaadrit sekundis. Põmst näidatakse kõigepealt paarituarvulised read ja siis paarisarvulised read ja nii koguaeg. Inimese silm petetakse lihtsalt ära. Ja sellest poolkaadri jamas hakkavadki kõik probleemid - a'la videol on kamm servas ja triibud peal. Seda just eriti videokaameraga filmitud materjali puhul, kuna esimese ja teise poolkaadri vahel on ajaline nihe ja liikuvad objektid on oma asukohta vahetanud. Seega ei saa kahe poolkaadri liitmisel enam tervikpilti.
efekt 25 fps-i ja 50 fps erinevusest hakkab silma eriti, kui filmida kuskil
linnas tänavat, kus autod sõidavad. 25 fps puhul nad enam eriti sujuvalt ei sõida,
vaid justkui tekib vanaaegse kinofilmi efekt. |
Möhh. Tead ikka mida Sa räägid? Kinos oled viimasel ajal käinud? Kas seal on ka liikumine jõnksuline? Kinofilm on teatavasti 24 kaadrit sekundis.
Teles näidatakse kinofilme tavaliselt 25 kaadrit sekundis, seega natukene kiiremini. Ja niimoodi, et esimene ja teine poolkaader võetakse samast kaadrist. Seal on siis võimalik kahe poolkaadri liitmisel saada korralik pilt. Erinevalt tavalisest videokaamerast. Muide olemas on ka selliseid videokaameraid mis teevad poolkaadrid ühest täiskaadrist - märksõna siis progressive - mitte segi ajada progressive photoshotiga, mil täiskaadrist tehakse ainult pilti. Aga jah, need kaamerad on veel liiga kallid.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
clint
HV kasutaja

|
05.01.2004 22:04:33
|
|
|
Selleks, et analoogvideo lindi peal on ju tegelikult olemas 50 fps. Ei tahaks nagu ära visata iga teist kaadrit. |
Ei ole Sul lindil mingit 50 fps. No ei ole.
Telesignaal on 50 poolkaadrit ehk 25 täiskaadrit sekundis. Põmst näidatakse kõigepealt paarituarvulised read ja siis paarisarvulised read ja nii koguaeg. Inimese silm petetakse ga, mil täiskaadrist tehakse ainult pilti. Aga jah, need kaamerad on veel liiga kallid. |
Võib-olla tõesti, Vallo, on Sul õigus. Ega ma oma jutus väga kindel ise ka polnd. Oma katsetuste tarvis olen lugenud järgnevat kirjutist (http://www.100fps.com),
ja sain aru justkui analoogkaamerates oleks 50 fullkaadrit sekundis, aga TV-kaardid va raiped
ei oska seda seda võtta..
- Note: The timeline of your analog camcorder is usually different. Analog camcorders, VCRs etc usually record 50 full frames (=progressive frames = fields) per second.
One could use the term 50 images per second (50 ips), to emphasize, that both analog and digital recorders are capturing 50 times per second.
However, the digitalizers nowadays (e.g. Hauppauge WinTV) capture 25fps=50 fields per second, so in the end on your harddisk it makes no difference to say 25 interlaced frames per second or 50 fields per second. But there IS a difference.
However, in the future I suppose there will be capture cards that can record 50 full frames per second, at let's say 1024x768, so you will be able to capture the full grace of old analog recordings.
So the timeline of the analog camcorder is/was:
1) Record field 1 (=frame 1)
2) Record field 2 (=frame 2)
4) Record field 3 (=frame 3)
5) Record field 4 (=frame 4)
|
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
06.01.2004 10:32:35
|
|
|
Võib-olla tõesti, Vallo, on Sul õigus. Ega ma oma jutus väga kindel ise ka polnd. Oma katsetuste tarvis olen lugenud järgnevat kirjutist (http://www.100fps.com),
ja sain aru justkui analoogkaamerates oleks 50 fullkaadrit sekundis, aga TV-kaardid va raiped
ei oska seda seda võtta..
- Note: The timeline of your analog camcorder is usually different. Analog camcorders, VCRs etc usually record 50 full frames (=progressive frames = fields) per second.
One could use the term 50 images per second (50 ips), to emphasize, that both analog and digital recorders are capturing 50 times per second.
However, the digitalizers nowadays (e.g. Hauppauge WinTV) capture 25fps=50 fields per second, so in the end on your harddisk it makes no difference to say 25 interlaced frames per second or 50 fields per second. But there IS a difference.
However, in the future I suppose there will be capture cards that can record 50 full frames per second, at let's say 1024x768, so you will be able to capture the full grace of old analog recordings.
So the timeline of the analog camcorder is/was:
1) Record field 1 (=frame 1)
2) Record field 2 (=frame 2)
4) Record field 3 (=frame 3)
5) Record field 4 (=frame 4)
|
|
Mind tõsiselt huvitaks selle info orginaal allikas. Aga isegi, kui kaamera salvestaks 50 täiskaadrit lindile (mida ma hästi ei usu, sest siis näiteks VHS-C linti tavaline VHS maha ei peaks korrektselt mängima), siis Sul pole mingit võimalust sealt seda kätte saada. Ses pal standard seda ei võimalda. Ja seetõttu ka tv kaart ei pea seda oskama.
Võta tutvu näiteks selle lingiga http://www.mtxindia.com/An1.htm
Pal standardist 50 täiskaadri läbi ajamine võrduks telefonist hifi stereo heli läbi ajamisega ja seda ilma täiendavate abi seadmeteta.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
06.01.2004 10:58:28
|
|
|
Muide üks quote sinupoolt viidatud www.100fps.com -st
Just recently Panasonic introduced one of the first TV sets to be able to receive progressive frames from the DVD player. So you need 2 things: A special DVD player, that suppresses the 25p->50p conversion and this special TV set. |
Ehk siis vajad spets riistvara. Seega on mõttetu 50fps capture. Thats all.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
clint
HV kasutaja

|
06.01.2004 16:41:44
|
|
|
Muide üks quote sinupoolt viidatud www.100fps.com -st
Just recently Panasonic introduced one of the first TV sets to be able to receive progressive frames from the DVD player. So you need 2 things: A special DVD player, that suppresses the 25p->50p conversion and this special TV set. |
Ehk siis vajad spets riistvara. Seega on mõttetu 50fps capture. Thats all. |
Aga Vallo, äkki selline DVD-kirjutaja annaks parema tulemuse, kui TV-in kaudu?
http://www.liteonit.com/DC/english/lvw_5001_2.htm
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
06.01.2004 17:00:34
|
|
|
Kindlasti annab. Eriti kui DVD le kirjutada. Puuduseks loeks selle, et kirjutab ainult DVD+ toorikutele. Ise pole küll proovinud.
Ise olen kasutanud analoogvideo sisse võtmiseks viimasel ajal analoogsisendiga digikaamerat. Kuivem ja muretum. Unistan canopuse konverteri ostmisest. HEtkel pole selleks vaba ressurssi.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|