Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Indie seiklusmängud märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kris1
HV kasutaja

sõnum 20.07.2015 00:28:46 Indie seiklusmängud vasta tsitaadiga

Otseselt ajendas teemat tegema Blackwell seeria, kuid mõtlesin et parem teha natuke üldisemalt - indie seiklusmängud. Muidugi "indie" on alati suhteline mõiste, aga pigem suunaga sellistele uuematele seiklustele nagu Blackwell, kui klassikutele nagu Monkey Island. Siin foorumis nendele teemadele päris tühjus, loodan et ma pole ainus kellele sellised hiirekliki seiklused meeltmööda on.

Niisiis kõigepealt Blackwell seeriast. Tegu on Dave Gilberti 5 mängulise seiklusmänguseeriaga. Peategelaseks Rosa Blackwell, kes koos vaimu Joey'ga aitavad teisi vaime/kummitusi siirduda siinsest maailmast edasi. Mõlemat tegelast saad vabalt kontrollida - kui Rosa tegevused on tavalised seiklusmängest tuttavad asjad, siis Joey kummitusena saab ukstest läbi minna ja ainus võimalus tal pärismaailma objektidega suhelda on õhu puhumine. Selline kooslus töötab väga hästi.

The Blackwell Legacy (2006)
Blackwell Unbound (2007)
Blackwell Convergence (2009)
Blackwell Deception (2011)
Blackwell Epiphany (2014)

Väike pilt ka seeria viimasest mängust Blackwell: Epiphany koos peategelastega:

Mäng kasutab nn. pikselgraafikat - erinevates mängudes natuke erinevad stiilid, kuid ise olen jäänud nende kõigiga väga rahule. Ise täisekraanis ei mängi, vaid panen kahekordse suurendusena aknas (setupis annab panna), nii minule kõige mugavam.

Hetkel olengi seeria viimase mängu, Blackwell: Epiphany juures. Ja kui heita pilk eelmistele mängudele, siis saab ainult soojalt soovitada. Suurepärased mängud. Seeria esimest mängu The Blackwell Legacy pole mänginud (mis saanud teistest rohkem kriitikat), alustasin teisest mängust (Blackwell: Unbound) - suurepärased mängud, mis iga mänguga taset tõstnud. Väga hea häälnäitlemine, ja suured kiidusõnad ka loole. Dave Gilbert oskab kirjutada.

Paljud seiklusmängude fännid on öelnud et ehk tegu liiga lihtsate mängudega, kuid minu silmis selline raskustase ainult positiivne. Mingeid hulle puzzlesid väga pole, ja enamjaolt asjad päris loogilised, kuid vahel ka tulnud hetki kus olen netist lahendust piilunud. Enamjaolt aitab siiski mängusisene abi - küsid Joey käest nõu mis ta soovitab edasi teha, ja siis ta annab õige suuna kätte. Ja enamjaolt kui suund käes, siis lahendused tulevad juba loogiliselt mõeldes. Mängud pole pikad, alates paarist tunnist kuni 5-6 tunnini, oleneb ka sellest kui kiiresti asju taipad (mida mäng edasi, seda pikemaks mängud läksid). Aga arvestades et esimesed mängud saab küllaltki odavalt kätte, ja pole viimaste hind ka midagi erilist, siis on nad oma hinda väärt. Nagu juba siin kirjutanud - kellele sellised hiirekliki seiklused meeldivad, siis soovitan soojalt.

On keegi veel mänginud? Või mõnda teist sarnast seiklusmängu?
Peale Epiphany lõppu on plaan Resonance lõpetada (olen päris alguses, aga seni pooleli jäänud). Kui sinnamaani jõuan, siis kirjutan sellest ka oma arvamuse.

---

Sain just Blackwell: Epiphany lõpule. Steami järgi 6 tundi, täiesti paras pikkus. Lõpp mängude seeriale, ja milline lõpp. Dave Gilbert oskab kirjutada. Kui peaksin osad järjestama, siis eelviimane Deception jääb ehk lemmikuks, aga ei jää Epiphany ka palju maha. Hea et alustasin seeriat teise mänguga Unbound. Kellel tekkis huvi mänguseeria vastu siis soovitangi põhiliselt kas Unbound või Convergence esimeseks mänguks, 2 viimast Deception/Epiphany on juba omamoodi seeriale punkti panemine.

Järgmisena Resonance. icon_smile.gif (ma loodan et ma pole ainuke kellele hiirekliki seiklused huvi pakuvad)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
corvette
HV veteran

sõnum 28.07.2015 16:41:40 vasta tsitaadiga

Hindan väga selliseid vanakooli mänge.

Hetkel pooleli Broken Age.
Viimati sai läbi tehtud Broken Sword ja Deponia seeriad.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
devilman
HV kasutaja

sõnum 28.07.2015 18:08:30 vasta tsitaadiga

Ka mina läbisin hiljuti Brokeni Swordi esimese osa, mis kunagi omal ajal teismelisena pooleli jäi. Peagi asun teise osa kallale.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Kris1
HV kasutaja

sõnum 06.09.2018 00:46:08 vasta tsitaadiga

Aeg vana teema ülesse äratada - sai läbi tehtud Wadjet Eye uus seiklusmäng Unavowed.

Link

Wadjet Eye on tuntud oma heade seiklusmängude poolest, ja kui viimased aastad on Dave Gilbert pigem teiste töid produtseerinud siis nüüd ta naaseb kirjutaja rolli. Mängu tegevus toimub tänapäeva New Yorgis kus peategelasel ja tema abilistel tuleb tegemist teha erinavate üleloomulike (ja ebamaiste on vist õige termin) juhtumitega (vaimud, deemonid jne jne). Mängu kohta on öeldud et seiklusmängu ja rollimängu segu - kuid seda nn. RPG elementi ei tasu üle paisutada, tegu siiski küllaltki lineaarse seiklusmänguga, kuid sinu mäng sõltub suuresti ka sinuga kaasas olevatest tegelastest (igasse nn. ülesandesse saad kaasa võtta max 2 abilist, ja nendest kes sul kaasas on sõltub kuidas täpselt lahenduseni jõuda). Süsteem töötab, natuke värskendust seiklusmängude žanri.

Mängu tegevus toimub samas maailmas kui Blackwell seeria mängud (pole üldse kohustuslik nende mängimine, tegemist pole järjega), ja minule kui nende mängude fännile on äratundmisrõõm suur. Enamus asju mida kirjutasin Blackwell seeria kohta kehtib ka siin. Tegu väga lihtsate mängudega, kuid puzzled pole olulised, vaid lugu ja tegelased. Väga tugev lugu (mis kannab lõpuni - pisidetailide üle saab nuriseda, kuid need tõesti pisidetailid), ja suurepärased tegelased (kelle puhul jällegi suurepärane häälnäitlemine), lisaks visuaalselt kaunis pikseligraafika ja väga Blackwell seeriale omane muusikataust. Huumor töötab. Minu hinnangul 10/10, ja ma pole ainus kes seda kiidab. Nagu aru saate siis soovitan soojalt kellele sellised mängud meeldida võivad. icon_smile.gif

edit. unustasin mainimast, et Unavowed on natuke pikem kui Blackwell mängud. GOGis näitab minu mänguajaks 11 tundi (ja see just paras).
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Indie seiklusmängud
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.