praegune kellaaeg 23.06.2025 05:49:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mati_p
Kreisi kasutaja
|
31.12.2003 18:57:15
jama emaplaa(tide)ga. vist. |
|
|
probleem järgmine.
oli emaplaat chaintech 7AIA5, selle peal duron 800MHz ja 128MB PC133 mälu. ükspäev peale voolukatkestust enam pilti ette ei võtnud, ainult piiksus (pidevad pikad piiksud). netis tuhlamine tegi nii palju targemaks, et antud plaadil oleva phoenixi biose korral tähendab selline asi, et mälu on nässus. sai siis teisest masinast võetud töökorras pulk peale visatud -- tulemus sama. ei aidanud ka teise mälupessa torkamine. mälu ise on korras, kuna teises masinas sama pulgaga mingeid probleeme ei ole.
kuna aega oli vähevõitu, omanikul arvutit tarvis ja raha ka nappis, sai ostetud uus plate, chaintechi 7AIVL. sama prose ja mälu peale, mis eelmisel olid ja töötas -- järelikult võis eelmine plaat lihtsalt maha surra.
noh, sai see see uus kompott umbes kuu aega käia, kui tekkisid uuesti samad sümptomid -- pikad piiksud sisselülitamisel. eelmisest plaadist erineb see juhtub selle poolest, et asi piiksub ainult siis, kui mälu on esimeses pesas, teise pessa mälu torgates on vaikus majas -- ei pilti, ei piiksu. päris ilma mäluta vahel piiksub, vahel on vait ja hakkab alles reseti peale piiksuma. kui mõlemas pesas on mälu sees, on samuti vaikus majas.
füüsilisi kahjustusi kummalgi emaplaadil ei tuvastanud, luubiga sai sentimeeterhaaval üle käidud mõlema plaadi mõlemad pooled. prose on korras, testitud teise ema peal. pealegi on vigase prosega piiksud teistsugused (kõrge-madal vaheldumisi). klokitud ei ole.
masin seisab juba paar päeva tükkideks laiali võetuna, enda mõistus enam ei hakka peale. kas annab midagi omapead teha või tuleb uuel aastal garantiisse joosta?
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
31.12.2003 20:10:50
|
|
|
krt. need piiksud meenutavad väga Graafikakaardi viga või puudumist.
proovi mõnda teist kaarti iga ide kaart peaks ka sobima.
tavaliselt masin ilma graafikata üles ei tule.
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
02.01.2004 10:28:49
|
|
|
Mina tean Chaintech 7AIA5(e) emaplaadi kohta sellist asja, et kui sai üks selline kusagile korpusesse pandud, siis sai need kinnituskruvid sutsu kõvasti kinnikeeratud. Tulemus oli see, et aeg-ajalt buutis kenasti, teinekord ei saanud üldse masinat tööle. Mul aitas kruvide sutsu lõdvemakslaskmine, peale seda probleemi polnud. Minu puhul oli vist asi korpuses, aga proovida või sinagi, äkki on probleem selles
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
mati_p
Kreisi kasutaja
|
02.01.2004 16:29:53
|
|
|
Mirage kirjutas: |
Mina tean Chaintech 7AIA5(e) emaplaadi kohta sellist asja, et kui sai üks selline kusagile korpusesse pandud, siis sai need kinnituskruvid sutsu kõvasti kinnikeeratud. Tulemus oli see, et aeg-ajalt buutis kenasti, teinekord ei saanud üldse masinat tööle. Mul aitas kruvide sutsu lõdvemakslaskmine, peale seda probleemi polnud. Minu puhul oli vist asi korpuses, aga proovida või sinagi, äkki on probleem selles  |
ei olnud selles probleem, niisama lahtiselt laua peal ka ei käinud.
muide, sarnane viga ühel pc-chipsi plaadil lahenes küll pci videokaardi paigaldamisega -- integreeritud ja eraldi agp videoga ainult piiksus. püüan teise plaadi (7aivl) testimiseks kuskilt pci video välja sebida...
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|