Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade üldine kaevandamisteema (sh. minerite riistvara ja troubleshooting) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 11.12.2024 12:01:52 vasta tsitaadiga

75 eurone õliradiaator ajaks ka asja ära icon_lol.gif sest hoiab voolu kokku - kogu aeg ei tarbi ka.

Mina rohkem CPU-de junn. Ainult lockpool solo miner btc jaoks. Ainult plokivõit. thumbs_up.gif icon_idea.gif [sest CPU-ga rohkem midagi ei ole tarka teha - vanemate CPU-dega]

https://web.public-pool.io/#/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.12.2024 15:39:50 vasta tsitaadiga

Kuidas õli radiaator voolu kokku hoiab? Teoreetiliselt energia jäävuse ja ülekande seaduse järgi see õli ei tohiks midagi muuta ju kui palju sooja tuppa antakse, õli lihtsalt ühtlustab suurema ruumala peale soojuse.. icon_idea.gif

Mul odava elektri ja külmade talvede aegadest suur + väike õli radikas järgi. Endale tundub ka nagu mu suur õliradiaator soojendaks kõige paremini sama elektriga. Paremini kui väike õliga või üldse ilma õlita elektri radikas. eusa_think.gif

Aga krüptoga on palju ilusam kelder: GPU Led draakon + LED vendid ajavad õhku ka ringi, mis on hea, et hallitust ei tekiks. Kunagi hallitas nii, et möllas, kui seda sahvrina kasutati. Nüüd on puidust mädanenud seintel nagu kunstiteos näevad välja need kuivanud samblikud seintel kollaste LED valgustite valguses. thumbs_up.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 14.12.2024 07:55:28 vasta tsitaadiga

Elektri küttekeha soojus salvestatakse õlile üle. Õli on kauem soe. Mõneks ajaks ka elektri tarbimine väljas - kuniks jälle jahedam. Siis lülitatakse sisse.

Kaevandusmasinad aga peavad töötama 24/7.

Jah, kui sa ikka kasumit saad. Siis on hea. Aga kui pead kogu aeg otsima, et mis kasumit annab, siis on ju tervist kahjustav töö...

Samas ka bitcoini walletis hoidmine ei maksa endal midagi..

viimati muutis mina634 08.03.2025 15:01:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

sõnum 15.12.2024 22:29:35 vasta tsitaadiga

Praegune RTX 4xx seeriat ise kasutanud pole, kuid suurt edasiminekut ei paista olevat. EVGA-d enam pole, tehased oleks nagu Gigabyte poolt ostetud, sest kõige rohkem on kõik kohad täis just Gugabyte 4xxx kaarte müügis igal pool. Suprime ja Strix-e on vähe. thumbs_down.gif

RTX seeria algas 2018 a. ja kohe 2xxx seeria kaardid + GDDR6.. See oli suur edasiminek. thumbs_up.gif ETH-i kaevandajad võisid siis päris elevil olla, kes karu ei kartnud. Kahjuks ma ise siis ei kaevandanud, ei teadnud, et see nii chill ja tulus on. Tahtsin küll, aga olin võlgades ja pidin neid tasuma ja no olid rasked ajad. Kuigi tagant järele võib öelda, et võlgu oleks pidanud juurde võtma RTX-de ostmiseks icon_biggrin.gif

2018 kui RTX seeria ilmus oli just karuturg alanud ning hinnad olid all, ei pidanud videokaarte kuskilt välismaalt läbi vahendajate hankima ega mingeid LHR kaarte nagu lõpus juba tulid.

2070-nel on GDDR6, nagu 3070. Mäletan, et 3070 ETH hash oli ~62 ja 2070: ~45. Kuid on teada, et kõik peale ainukese ausa lolminer-i (mis kõige vähem näitas), teised minerid valetasid hash-e juurde. Gminer oli põhiline. Lõpus hashrate.no leht mõõtis üle ja selgus, et kõik peale lolminer-i panid juurde. Ehk tegelt 3070 hashis ikkagi vist 60ne kanti :/

Sellest ajast saati olen ma alati lolmineri või rigel-i kasutanud kui on saada, need olla ausad.
Viimane nädal kui Conflux-i mining profile ja pool-i paika sättisin, siis vana aus lolminer mul CFX-i peal üldse ei hakanud hashima, samas gminer igati ok. eusa_think.gif
Nüüd eile tegin mmpOS-sse profiili Cortex-le, kuid lolminer-i hash ~1/3 väiksem kui Gmineril.. Hashrate.no näitab, et nii palju nagu Gminer näitab: 3.6-3.7 hash-i per 3070 ongi õige. :S
lolminer hashib nii 2.5 kanti, veits vähem voolu võttes, kuid kokkuvõttes kehvem. Muidugi üks asi veel on see, et lolminer on enamasti just ATI ehk AMD kaartide jaoks põhiliselt, kuid seedib ka Nvidea-si. icon_idea.gif

Cortex on üks näljasema algoga krüptosi. Kui talle limiite mitte panna, siis ajab core üle 2000MHz-i ja mälu ka põhja ning võtab 200W+ kuid üle 1905MHz ma ei paneks ka tasuta elektri puhul. 1620-1680MHz vahel @140W on paras. Muide ma testisin arvutis varem nii SUPRIM-i ja valge Strix-i üle. Valge Strix-ga õnnestus uus SUPERPOSITION-i bench-i rekord teha thumbs_up.gif Kui mul oleks tasuline versioon, siis ma oleks saanud oma tulemuse 3070-te seast 2-le kohale. Parem kui pooltel 3070Ti-del oli mu 9700+ tulemus. thumbs_up.gif Noja Furmark tööle ja MSI Afterburneris TDP 125% ja lausa uskumatu, kuidas Furmak näitas, et mu valge 3070 Strix suudab tarbida kuni 349W thumbs_up.gif - muidugi vendid pidad kah kogu aeg 100% peal olema siin soojas toas testides.. SUPRIM-i max oli 299W ja orig. TDP on 220W näiteks MSI Ventusel :/

Mälu on RTX-de algusest saati ainult natuke upgradetud GDDR6. Iga korraga on nii nagu CPU-delgi, ka GPU-de core transistori suurus läinud 2018: 12nm -> 8nm, 2023 4xxx on 4nm thumbs_up.gif kuid ikka GDDR6x mäludega, mis õnneks ei paikne enam kohakuti ühel ja teisel pool kaarti ehk nii nad ei lähe 100 kraadi kuumaks ja ei kuumuta termopatju läbi.
Parima OC-i saavutas mul Hynix-i 6GB GDDR6, millega mõni GTX 1660 SUPER 6GB oli õnnistatud. Ise sain ühe 7000MHz -> 9000MHz peale ja kaevandas järjest. Voolu võttis küll rohkem ja seega läks ka nagunii kuumemaks, aga temp andureid tavalisel GDDR6-l pole.
1660SUPER hash-s ETH-i kuni: 35Mhs, kuid muude coinide peal see kaart enam nii hea kaevur polnud + kahju, et Hynix GDDR6-si 3070-tele ei pandud. Ainult üks 3070 oli kunagi HV-s müügil väidetavalt Hynix mäludega.

https://www.extremetech.com/computing/4-new-nvidia-rtx-50-series-gpus-may-arrive-in-early-2025

2025 peaks Nvidea 5xxx seeria GDDR7 memory-ga thumbs_up.gif välja tulema. 1.2V, 1.35V asemel. ca 20% ökom + 1/3 võimsam. thumbs_up.gif
Vahest saab seda jahedat GDDR7 ohtralt OC-da. Eriti kui tootja Samsung, mitte vähemalt Micron, kes GDDR6+ toodab. Selle firma toodang on alati mõnevõrra nigelam olnud. Juba GDDR 5 oli tal ka kehvem. thumbs_down.gif
Kui GDDR7 tuleks sama palju parem nagu tuli GDDR6 5-st + 20% ökom olek super thumbs_up.gif

Siin pulli pärast eile näiteks Meow coin viskas 33% juurde ja natuke vähem Cortex. Need hetkel parima revenue ning ka ASIC-te kindlad coinid, kuna kasutavad mälu ka korralikult. thumbs_up.gif Mälu kasutavad coinid on ka voolu aplamad enamasti, seega ökom + kiirem GDDR7-ga 5070 oleks vahest isegi reaalse ROI-ga kaart! icon_razz.gif
Kui 2025 karu pulli minema ei pühi, siis on kõik hästi. Altcoinseason on alles ees + Trump-i 4 a. (muide ta ise on ka nagu pull, korralik piison.. ses suhtes nagu mõni inimene on nirgi nägu, siis tema on pulli nägu. + sõbrake Musk (ehe portfolio inimene).
Kuniks need 2 eneseimetlejat pole veel tülli pööranud võivad nad turgu vedada küll! Isegi kauem, kui Kamala oleks võitnud. Tuuber CTO Larsson ütles ka ju enne valimisi, et tuleb kas Trump pump või Kamala dump + USA portfolio inimesed + rikkurid olid ka Trump-i poolt.

https://www.coingecko.com/en/coins/maga - Make America Great Again järgi siis see coin, umbes nagu Saksamaal oli loosung: Deutchland über alles ehk Saksama on parem kõigist. icon_cool.gif - Vana vunts-i Hitleri ajast või enne seda. Kokkuvõttes, ei tulnud sellest suhtumisest ei midagi head! icon_sad.gif
Mulle see seltskond ei meeldi, kuid kindlasti Trump on huvitatud, et Musk ta MAGA coin-i üles ajaks. Enne kui Trump krüptost aru ei saanud oli ta selle vastu, kuid peale ju Musk tegi selgeks, et sellega saab teenida korralikult, eriti kui oma punt riiki valitsteb. icon_biggrin.gif

Nüüd kui mõned Confluxid koos, hüppasin üle Cortex-le, et ka mõni see coin kõrvale panna. ~1€ vs ~1.20€ on revenue neil hetkel 2x3070-ga. Eile katsetasin Cortex-i OC-e ja sain ta jooksma ca sama kuluga nagu Kow-Pow ehk 140W mmpOS-i järgi. Stepslist koos tulede ja viledega kokku 330W.
Strix-i sain 3.69 ja Suprim-i 3.61 hashiga kaevama ca sama kulu juures, Strix 1W vähem vb.
See coin võtab nii core kui memoryt ja kuna valge Strix-i core on hästi offseti taluv ja memory clokkuv 3070 kohta, siis mõlemad kaardid võtavad ca 140-141W mmpOS-s
Valge Strix on 1680MHz 0.793V ja Suprim 1635MHz 0.8V. Strix-i core offset 260MHz SUPRIM: 200MHz. mem offset: 2472MHz ja Strix-l 2572MHz. Umbes 3% hoiab hash-i Strix rohkem sama 140W-ga. thumbs_up.gif Undervolti kannatab see Strix üli hästi. Üldse koos endise EVGA FTW3-ga on need 2 kõige paremini OC-ki ja undervolti ja offset-i nii mälul kui corel taluvat 3070 kaarti. thumbs_up.gif

Et keegi ei peaks AI-l text-i lihtsustama hakkama, siis selgituseks, et core offset-i lisades, siis GPU core undervoldib ja on ökom sama võimsusega.
Memory puhul on offset-i lisamine mälu kiiruse tõstmine (koos sellega kaasneb ka suurem voolutarve).
Sama nimega, suht vastandlikku asja. icon_rolleyes.gif

EDIT: Olen nüüd paar päeva selle Cortex-ga timminud ja nüüd läks mast maha ja edasi muutub juba tüütuks jändamiseks, sest hash on madalam kui peaks ja algo on ka. thumbs_down.gif Kuni siiani oli põnev. Lähen ikka Conflux-i peale tagasi, siis kui 3 CTXC-i koos ja 2miners välja maksab.

Algul mine-sin herominers-i kaudu, kuid seal tuli keskmine hash poolis väiksem kui näitab mmpOS-s. Mõtlesin, et vahest Herominers jandib, sest varem kaevasin seal Kaspat ka, kuid siis ca kuu tagasi avastasin, et pidevalt osa hashi või isegi terve hash oli tundide kaupa poolis 0, kuigi miner töötab nagu peab, siis tuli jälle tagasi ja kadus uuesti. Seepeale hüppasin üle Kaspa pool-i. See pool on ainult KAS coin-i jaoks ja siiani OK! thumbs_up.gif

Cuckoo ehk kägu algo on juba 2014 aastast vs Conflux-i Octopus on 2020 a. Vanad algod on GTX kaartide järgi tehtud.. sest mul see Cuckoo 30 ehk CuckooCortex-i hash käib rohkem üles-alla kui vasakult paremale icon_biggrin.gif ka 2miners poolis. Isegi vahepeal täitsa 0 peal, kuigi restarti masin ei tee, kontrollisin üle.

Cuckoo 30 peab olema uuem kui 2014, sest 8GB GPU on miinimum, win-s 10GB isegi! Seepärast ma vaatasin, et head workerid kõigil siin Cortex-i peal. icon_smile.gif
Siit sain targemaks: https://2cryptocalc.com/cuckoocortex-algorithm
Varem ka teistel lolminer janditanud: https://github.com/Lolliedieb/lolMiner-releases/issues/1908

Vaatasin, et mida siis teised mmpOS-e kasutajad kühveldavad: https://app.mmpos.eu/statistics
Noja Qubik on põhitegelane, talle järgneb Warthog ehk tüügassiga, kuid see on üldse ASIC-u coin (küsisin ChatGPT-lt, ta ka suht jagab teemat). icon_smile.gif

Vahepeal seal mmpOS-e grupis, kui seda ammu lugesin, siis oli parasjagu põhitegija Gram coin-i kaevandamine. Juba enne kui rahvale tulid need 50% röövivad poolid. Kuna kaevandamises on endiselt seisud nirud, siis paistab, et teenivad need kõige paremini, kes jagavad jube hästi seda kaevandamise asja. Kel olemas kõiksugu walletid ja exchanged ja sõbrad kirjutavad koodi ja umbes nii.

Siis kui uhiuus coin mugavalt minitavaks muutub. Otse exchange kühveldatavaks + olemas põhi poolide listides ja mitmed minerid toetavad, siis oled juba sellest koorest ilma, mille koorivad kasuahned spetsialistid icon_biggrin.gif Kuid samas, niimoodi kaelani sees uute ja ebatöökindlate progejuppidega läheb asi tüütuks. Muidugi kui mõnel on mitusada GPU-d, siis tasub ära vaeva näha.. mulle meeldib rohkem nii talve kiirelt mööda saata. Kuna ma olen üli aeglane, siis paar coin-i proovitud ja päev jälle rohkem kui õhtal. icon_smile.gif

Umbes samamoodi on uute coinide ostmisega kah, et pead pardale saama, kui hind on ala 5 nulli enne koma. Kui coin on juba 0.000xx, siis on juba kasud kooritud icon_biggrin.gif No nagu praegu näitavad nende uute ja säravate Qubic-u ja WART-i hinnad: https://coinstats.app/coins/qubic-network/

Tegelt saab hiljem rahulikult karust-pullin-i tsüklitega ka teenida, aga selleks peab olema plönni algul alla panna ja siis ei tohi vahepeal näppida. Nagu näiteks eile avastasin, et ul-lal-laa mul oli ununenud paari kümpi eest BNB coin-i Metamask-i mingi suva alajaotuse alla. Hea, et hakkasin sinna Conflux-i koguma. thumbs_up.gif
Siis kui see BNB sinna jäi kunagi oli ta vist 10x vähem väärt ja kasutasin BNB coin-i, et seal TON-i ja Conflux-i Shuttle ülekannete eest tasuda. icon_razz.gif

EDIT2: 10-15 det. 5 päeva Cortex-i pumbati $0.5-lt $1-ni. Seejärel korraga räuhti, tõmmati kõik rahad uuesti välja. See võis olla mõne Telegram-i krüpto grupi krutski kah.. icon_idea.gif
Olen oma silmaga näinud, et grupis valivad paraja suuruse ja populaarsema coin-i (CTXC Binances ka olemas) ja kogu grupiga: buy-buy kunix hind 1$, ja peale seda sell-sell! Nii saab FOMO-ga teisi kaasa, kes ei tea, et dollari peal on dump. monkey.gif

Jätsin pooliku CTXC-i pooli, kaevan pay out-i 3 tk. kokku millalgi siis, kui difficulty järele dump-ib.. https://coinstats.app/coins/cortex/

Kaevur tagasi Conflux-il, see on suurem coin ja raskem pumbata. CFX olla ka Hiina juurtega ehk sealt võib üllatus tulla? eusa_think.gif
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.03.2025 15:14:34 vasta tsitaadiga

KASPA hind on vastupidiselt ootusele väga madal. Ei tea isegi, kas see kiire poolitumine deflatsiooni tekitab.
osta ja hoida, müüa ei tasu - hinna tõttu.
kaevandada - kui masin võimaldab, siis poole koormusega.

võimalik, et kui bitcoin hind on üle 200 000 USD, siis ka turg saab positiivust alcoinide jaoks.

Siiamaani tundub, et krüptoraha turg on emotsionaalne. Praktika on alles siis kui esimese saja top listi market cap on sadades miljardites ja rohkem. trilljonites.

..
tagasi üles
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

sõnum 08.03.2025 19:03:10 vasta tsitaadiga

Aasta tagasi, kui GPU mining kiratses, oli ASIC-te miningul veel veits lootust. Kaspa kohta oli siis 2024 kevad igal pool jutt, et bullish coin. Halbu hinnanguid oli vähe kui meenutada. eusa_think.gif
Alguses kui KA Box-d tulid, siis maksid need ~4K € ning teenisid 100 KAS päevas ehk 10€+. KAS Hind oli koguaeg vaikselt tõusnud. 0.13$ juures ma ostsin oma boxid, hiljem tõusis hind kuni 0.18$ lähedale, mälu järgi, kuid nüüd on 0.07$. icon_sad.gif

Suht varsti peale KAS box-de ostu jäi coin-i hind suht samale tasemele pikaks ajaks. Kuigi prognoosid olid ikka head. Nüüd ma enam pole viitsinud prognoose isegi vaadatagi.

Muide samal ajal, ca a. tagasi, oli palju tulusam veel AL BOX ehk Alephium-i kaevandamise kast. Mis alguses maksis 10K £ ja kühveldas ~90$ jagu Alpha-t päevas. Umbes 2-3$ oli 1 Alephium siis. Alguses pidi võistlema ainult GPU-dega. Nüüd pole isegi see 180W kast enam oma elektri kulu väärt. icon_confused.gif

Iceriver korraldas korraliku hinnasõja vastu kah õige pea peale GoldShell-i Box-de ilmumisi. Goldshell ainult ca 2 kuud tootiski KA box-e ning peale seda tulid sama hinnaga ca 1/3 võimsamad PRO versioonid KA BOX-dele. Suht varsti olid PRO BOX-d juba 4K asemel 2.5K €, kuni lõpuks 500€ ainult. Kõikide ASIC-te hinnad langesid järjest korralikult.

Nende box-de ostmine oli mu kõige kehvem krüpto tehing üldse. thumbs_down.gif Kuid ega teiste ASIC-te ostjatega parem lugu polnud. Kõik muutusid üsna kiirelt üsna tulututeks.
Nüüd on GPU mining ka nii lootusetu, et panin isegi oma 2 viimast 3070 kaarti müüki seni kuni termopasta veel peab ja hinnad on 300€ juures, kuid neid BOX-e ei osta enam keegi. Suvel tasusid BOX-d ära ning talvel oli vaja keldrisse soojustust, et seal mädanema ei kipuks. Kuid nüüd kevadel on rakse õigustust leida nende stepslis hoidmiseks. icon_neutral.gif

Mis ma tähele panin, siis mulle tundub, et Hiinlaste ASIC-te konkurents on selline eriti verine. Mitte nagu Nvidea AMD konkurents. Lääne firmad käituvad teistmoodi. Näiteks Nvideal pole eriti palju kallim toota 3090Ti kaarte, kui 3060Ti kaarte. Seega võiks teha kõik 3090Ti-d ning alumisi mudeleid poleks vajagi. Siis kõik ostaks kõige võimsamad mudelid ning AMD-d ei tahaks keegi (mulle tundub, et Hiinlaste filosoofia on taoline). Kuid lääne firmad ei anna kohe kõige võimsamaid chipe kõigile, vaid tehakse igale hinnaklassile oma mudelid ning lehma lüpstakse kauem ja põhjalikumalt. icon_smile.gif
Muidugi krüpto kaevurite ja GPU-de marketing on vähe erinev ka. Kuid Hiina ASIC-te firmad kordamööda iga paari kuu tagant juba jälle trumpasid üksteist üle aina võimsamate kaevuritega, mitte ei müüdud alguses aeglasemaid kaevureid pool a. ja alles siis lasta kiirem seeria peale. ASIC-te puhul tulid järjest paari kuuliste vahedega aina võimsamad mudelid, mis pool a. vanemad kaevurid juba aegunuteks muutsid. icon_idea.gif

Mina oma Kaspad jätan igatahes tallele walletisse kuni järgmise pullituruni. Loodan, et päris põhja coin vahepealse 3-4 a.-ga ei lähe. Praeguse 0.07$ hinna juures pole mõtet müüa pea aasta kogutud coine paari sotiga ja ongi mott, nüüd enam eriti coine peale ei tule kah. ~9KAS päevas 2 BOX-i peale. :/

Nii pool a. tagasi tekitas vastandlike tundeid see, et Marathon Digital Holdings ehk maailma suurim krüptode kaevamisega tegelev firma ostis korraga nii palju Kaspa kaevureid, et võrgu hashrate läks räuhti 20% üles. Halb oli see, et konkurents suurenes ja igaühe revenue vähenes. Samas hea tundus see, et kui nii suur firma investeeris miljoneid Kaspa kaevamisse, siis vahest nad nägid seal lootuskiirt icon_question.gif Nad vast ikka arvutavad ka seal kambakesti korralikult prognoosid üle ja päris ehku peale ei tee multi-miljonilisi investeeringuid. eusa_think.gif

Siit kenasti näitab mul, et 0.18$ KWh hinnaga on 0.70$ plussis ainult 1 BTC kiirkaevur/ASIC: Bitmain Antminer S21 XP+ Hydro. Kõikide teiste coin-de kaevurid toodavad miinust. Eks selle Antminer-i ROI on ka tõenäoliselt võrdlemisi pikk aeg..
https://www.hashrate.no/asics
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.04.2025 09:16:38 vasta tsitaadiga

Kas keegi sellepeale on üldse tulnud, et ka kaevandamisega saab ju krüptoraha osta ja ilma KYC/AML-ita? Elekter on miinuses, kuid kui maksad elektri ise kinni on sul juba krüpto ostetud?
Pean mõtlema sellele - mingi lahja LTC ASIC kaevandus tööle. ja vaikselt koguneb.
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 10.04.2025 09:28:24 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Kas keegi sellepeale on üldse tulnud, et ka kaevandamisega saab ju krüptoraha osta ja ilma KYC/AML-ita? Elekter on miinuses, kuid kui maksad elektri ise kinni on sul juba krüpto ostetud?
Pean mõtlema sellele - mingi lahja LTC ASIC kaevandus tööle. ja vaikselt koguneb.

Esmakordselt loen sellist ideed. Ole hea, kirjuta täpsemalt, mida silmas pead.

tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.04.2025 11:48:14 vasta tsitaadiga

mitte ei kaevanda PoW-i FIAT rahaks, mis ei tee sind rikkaks, vaid kaevandad FIAT raha HODL energiaks/krüptoks. Näiteks LTC. [FIAT väärtus langeb aastatega, kuid LTC on piiratud kogus ja kuskilt juurde ei tule nagu bitcoinigi forever]

Mul on FIAT to PoS Farm juba olemas DAI/ETH. Aga selle aastased protsendid on kõikuvad.[farmid sõltuvad paljudest asjadest - hinnad, laenud, nõudlused, kogused]
PoW oleks kindlam. Väärtus säilib. külmrahakotis.
tagasi üles
filx
HV kasutaja
filx

sõnum 10.04.2025 14:03:38 vasta tsitaadiga

Börs võib olla kerges miinuses aga arvavati maksad circa 10 senti kwh võrgutasudeks. Makes only sense siis kui sul piisavalt suur päikesepark ja miinus tundidel kaevandad.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.04.2025 15:05:13 vasta tsitaadiga

kui pool rahast maksab ASIC juba kinni, siis lähebki ülejäänud pool n.n krüptoraha ostmiseks

4x goldshell doge/lite miniga lasta poole koormuse peal üle poole aasta.. siis mingi kogus ehk tuleb ära.. 2000 W/h on boileri energia.

tekib ainult küsimus, et kas otse PoS farmi panna raha - kus ei ole vaja osta riistvara ega elektrit - vaja aga loota ja arvutada, sealse kasumi saad panna veel teise kohta edasi stake-ma (nii ma teengi)

või kindel PoW kaevandus (hoida alla 2400W/h, et jaksab maksta) ????
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 10.04.2025 17:28:28 vasta tsitaadiga

Asic et tee sulle mingit tasuta lõunat, ikka terve elektriarve pead kinni maksma.
Või kui maksab pool arvet siis pole see enam anonüümne, oled mündist lahti ja ülejäänud elektri maksad lihtsalt niisama peale thumbs_up.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 11.04.2025 10:26:08 vasta tsitaadiga

ei noh, ikka maksta tuleb kõik elektriarve kinni siis ja mõni pole ikka veel aru saanud, et FIAT on väärtusetu krüptoraha kõrval - sest FIAT vajab KYC/AML-i, mitte krüptoraha või krüptoväärtus...
tagasi üles
cl0ne
Kreisi kasutaja

sõnum 12.04.2025 00:08:12 vasta tsitaadiga

Küsiks arvamust, et kui ETH on hetkel 1.5k USD vms ja BTC 80k vms - siis ma ise näen asja nii, et kuna BTC hind on nii kõrge siis ma ei näe, et kui hetkel seda jupi kaupa koguda ja ta 200k peale tõuseb, siis profit on jämedalt 2x.

Samas arvan, et kui ETH 1.5k USD siis sellel hetkel kui BTC on 200k, on ETH vähemasti 8k. See nagu nii üle jõu ei käi ja lõpuks oleks vähemalt 4x profit. ETH kasuks räägib ka see developer team seal taga eesotsas Vitalik Buteriniga.

Ei ole krüptospetsialist, et lolli hinnangu/arvamuse tõttu palun mitte näkku lüüa. Küsin vaid teie arvamusi.
tagasi üles
filx
HV kasutaja
filx

sõnum 12.04.2025 00:42:53 vasta tsitaadiga

Lööme varbasse siis icon_biggrin.gif Spekulatsioonideks on eraldi teema: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11615367#11615367 icon_wink.gif
tagasi üles
cl0ne
Kreisi kasutaja

sõnum 12.04.2025 10:11:02 vasta tsitaadiga

filx kirjutas:
Lööme varbasse siis icon_biggrin.gif Spekulatsioonideks on eraldi teema: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11615367#11615367 icon_wink.gif

Vabandan, küsin seal.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 18.04.2025 16:57:09 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

See on küll parim video - ta pani selle õli sisse ja sai 6 GH/s. NerdQAxe

Sealt videost saab ka uue küttesüsteemi jaoks infot - paned suured ASICud õlivanni ja õli mööda toru pumpama radiaatorisse. Talvel tuba soe ja elekter samuti vähemalt enamus arvest-
mingi 200-400 TH/s peaks vähemalt olema bitcoini jaoks..
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 24.04.2025 12:10:54 vasta tsitaadiga

CPU kaevandajad ZEPH-iga pole enam midagi teha?
Deposit keskkondadesse pandi kinni, seega rahaks tegemise võimalust enam pole.
Kõige tulutoovam coin muidu, kahju.
Mida siis CPU-dega nüüd kaevandate?
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 24.04.2025 12:23:07 vasta tsitaadiga

https://tradeogre.com/exchange/ZEPH-USDT

seal mingi vahetus käib
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 24.04.2025 12:35:11 vasta tsitaadiga

A kuda sa selle ZEPHi sinna kannad?
"We’ve also made the decision to request all exchanges disable ZEPH deposits"
https://x.com/zephyr_org/status/1876209588460249297
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.05.2025 11:20:33 vasta tsitaadiga

paris hiltoni ja lil wayne õnnistusel loodud tari võrk ja mainnet töös - lihtne rakendus ja kaevandamine GPU-ga norm (monero fork - et kui monerol on juba 300 dollarine hind, mis siis tari kunagi tegema hakkab!! kaevanda ette, et kui börsid avanevad - oota ja müü siis kui hinnad on üleval):
Spoiler Spoiler Spoiler

--
Kristjan Port tunneb muret ASIC-ute ja bitcoin kaevandamise pärast:
https://novaator.err.ee/1609684127/bitcoin-i-kaevandamine-muutub-majanduslikult-uha-kahjulikumaks

Argument: tsentraliseerituse poole. Minu vastuargument: hoopis võrgu/kaevandus tasud tõusevad kui tekib võrguvoolavuse/tehingu probleemid.
Üldiselt veel ei näe probleeme. Energia ja suur hashrate on boonuseks. Iga loll ei pea teenima enam 1 BTC.

Ja kui ongi probleeme, siis on PoS olemas ja PoW poolelt CPU-ga kaevandatav monero näiteks..

---

monero ja cpu kaevandus läheb paremaks - monero xmr hind tõuseb kui maailmas on ASIC tarneprobleemid..

----
HALVAD UUDISED:

Võimalik, et loodi teatud kogus volitamata ZEPH-i, müüdi kuue kuu jooksul aeglaselt maha ja on nüüd seaduslike kasutajate käes. Kui hoiused on keelatud, peatatakse see voog, kui alles on jäänud volitamata ZEPH-i – ja seni tehtud kahju on nüüd kontrolli all. Sel hullemal juhul võime oodata mõningaid inflatsioonimõjusid.

Soperdised - selline võrgukood luua, et saab ZEPH-i juurde luua. Huvitav, et keegi ei ole koodis viga näinud.
See lööb hinna alla.
tagasi üles
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

sõnum 10.05.2025 15:58:12 vasta tsitaadiga

Nojah siis, täna ChatGPT vastab mulle nii, kui uurisin, miks mu KDX Wallet on hangunud alates 5.-st mai-st.. icon_sad.gif

Saan aru, et sul on probleemid KDX Walletiga: kaevandatud Kaspa (KAS) mündid ei laeku ning sa ei saa KDX-st KuCoini saata. Uurisin olukorda ning siin on, mida leidsin:

---

### ⚠️ KDX Walleti seisukord

* **KDX Wallet on nüüdseks hüljatud projekt.** Arendaja Aspectron on teatanud, et KDX ei ole enam hooldatav ja see lakkab töötamast pärast Kaspa võrgu uuendust 10 BPS-ile. ([aspectron.org][1])

* **KDX Wallet on seotud pettusega.** ([bitmala.com][2])

---

### 🛠️ Mida teha edasi?

1. **Ära kasuta enam KDX Walletit.** Kuna see on hüljatud ja seotud pettusega, ei ole see enam usaldusväärne ega turvaline.

2. **Taasta oma rahakott usaldusväärsesse Kaspa rahakotti.** Kui sul on KDX Walleti seemnefraas (12 sõna), saad selle abil taastada oma rahakoti mõnes teises Kaspa rahakotis, näiteks:

* **Kaspa Web Wallet:** [https://wallet.kaspanet.io](https://wallet.kaspanet.io)([kastop.com][3])

* **Kaspium (mobiilirakendus):** Saadaval iOS-i ja Androidi jaoks.

* **Zelcore:** Töötab nii lauaarvutis kui ka mobiilis.

NB! Veendu, et kasutad ametlikke allikaid ja väldi kolmandate osapoolte allalaadimisi.

3. **Kontrolli oma aadressi saldot.** Pärast rahakoti taastamist kontrolli, kas sinu Kaspa mündid on saadaval. Kui need ei ole nähtavad, võib olla vajalik aadresside skaneerimine või sünkroniseerimine.

4. **Saada mündid KuCoini.** Kui mündid on nähtavad ja saadaval, saad need saata oma KuCoini kontole. Veendu, et kasutad õiget Kaspa aadressi ja võrku.

---

Kui vajad abi seemnefraasi taastamisel või mõne teise rahakoti seadistamisel, anna teada – aitan meeleldi!

[1]: https://aspectron.org/en/projects/kaspa.html?utm_source=chatgpt.com "ASPECTRON"
[2]: https://bitmala.com/kdx-exposed-as-scam-kaspa-issues-apology/?utm_source=chatgpt.com "KDX Exposed as Scam, Kaspa Issues Apology - BitMala"
[3]: https://www.kastop.com/Item/29.aspx?utm_source=chatgpt.com "KDX地址Bug-kastop中文世界"

Mjah siis, perse, see pagana krüpto, aga vähemalt oli CryptoCrewUniversity Steav-l õigus, kui ta paar a. tagasi oma TA joontega välja joonestas, et uus BTC ATH peaks tulema mai 2025.. vast tuleb ära või vähemalt on BTC jälle tõusus. thumbs_up.gif
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.05.2025 17:27:20 vasta tsitaadiga

aadressile ikka laekuvad - lihtsalt kaspa enda wallet andis otsad. pead teise walletisse ümber viima - nüüd neil on mingi terminali tüüpi.
tagasi üles
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

sõnum 10.05.2025 19:58:47 vasta tsitaadiga

Jepp, sain ligi oma kaspa walletile Firefox-i kaudu thumbs_up.gif aadressil - https://wallet.kaspanet.io/ Nüüd aint järgmine häda, kuna on palju väikesi laekumisi kaevuritelt, siis tolmu mass on suur ja rohkem kui 1 KAS korraga üle kanda ei lase icon_biggrin.gif
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 16.05.2025 17:33:03 vasta tsitaadiga

: BlockDAG pakub X10 (100 GH/s, 370 W), X30 (280 GH/s, 970 W) ja X100 (2 TH/s, 1800 W) kaevandusseadmeid, mis on optimeeritud BDAG-i kaevandamiseks. Näiteks X100 võimaldab kaevandada kuni 2000 BDAG-i päevas, mis põhivõrgu käivitushinnaga (0,05 dollarit) tähendab 100 dollarit päevas.
blockdag.network

----
see võrgutasu lõpetab selle reaalse kaevanduse eestis ära. pigem väiksema energia tarbimise puhul n.n luckyminer. loterii
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade üldine kaevandamisteema (sh. minerite riistvara ja troubleshooting) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.