Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
John Smith
HV veteran
|
15.06.2003 02:10:24
:-( Jama video capturega. |
|
|
Pole enne sellise üritusega tegelenud, kui nüüd aga sattus kätte kaart mis seda võimaldab jäin hätta. Nimelt 320 resoga on pilt küll vaadatav aga halva kvaliteediga, 640 muutub salvestatud pilt kohe kui kaamerat või midagi pildil liigub horisintaal triibuliseks. Seda nii pakkimata kui pakitud video puhul.paihalseisev pilt on norm kõik mis liigub aga hirmus sakiline.
Kaar siis X-Micro TI4200 128Mb VIVO
Kaasas on tal vaid captur draivid ja mingi videotöötlemis tarkvara mis ei tööta, ei ole veel jõudnud proovida, aga sellele vist ei meeldi NIMO.
Salvestada proovisin VirtualDubiga.
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
15.06.2003 13:24:29
|
|
|
Kulla mees, sellest on räägitud ja kirjutatud vist juba romaani jagu. Mingi infi saad http://akamai.kolhoos.ee/valloj/studio/ (hetkel vist serverit putitatakse)Aga üldiselt kasuta otsingut. Hint: interlaced video
Vallo
PS analoog capture puhul on mõistlik kasutada resolutsioone 384x288, 384x576 või 768x576.
PPS üle 288 rea capture korral on ainus mõistlik res 576, muidu ei ole võimalik deinterlace filtrit korralikult kasutada.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
15.06.2003 18:17:29
|
|
|
tsitaat: |
PPS üle 288 rea capture korral on ainus mõistlik res 576, muidu ei ole võimalik deinterlace filtrit korralikult kasutada. |
640*480'ga töötab üsna kenasti.
@John Smith:
video on vaja deinterlace'ida. vastav filter on VirtualDub'i sees olemas.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
15.06.2003 20:06:04
|
|
|
terminaator kirjutas: |
PPS üle 288 rea capture korral on ainus mõistlik res 576, muidu ei ole võimalik deinterlace filtrit korralikult kasutada. |
640*480'ga töötab üsna kenasti.
|
Meie pal formaadi jaoks ei tööta korralikult, midagi ta teeb, aga see on saast. Kui täpsemalt tahad teada, siis otsi ee.audio arhiivist Sulo artikleid, saad abiks infot. Valik on kas 288 või 576 rida.
Vallo
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
15.06.2003 23:02:35
|
|
|
Meie pal formaadi jaoks ei tööta korralikult, midagi ta teeb, aga see on saast. Kui täpsemalt tahad teada, siis otsi ee.audio arhiivist Sulo artikleid, saad abiks infot. Valik on kas 288 või 576 rida.
|
oled sa ise katsetanud? mina olen. PAL video resolutsioonil 640*480 ning pärast teinud deinterlace'i, mis andis soovitavad tulemused (=triibulisus kadus ära).
...ning Sulo võis sellest kirjutada mida tahes...
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.06.2003 10:35:09
|
|
|
oled sa ise katsetanud? mina olen. PAL video resolutsioonil 640*480 ning pärast teinud deinterlace'i, mis andis soovitavad tulemused (=triibulisus kadus ära).
...ning Sulo võis sellest kirjutada mida tahes... |
Ega ma Sinuga eriti vaielda ei viitsi, aga teadmiseks Sulle, et teleka resis on 576 rida ja kui Sa captured 480 resiga, siis tehakse seal vahepeal keemiat, mis osad read omavahel liidab ja see ei tee pilti kohe mitte paremaks. Aga ega ma Sind keelata ei saa. Kurb kui lihtsalt väärinfi levitatakse. Õigem oleks capture Xx768, siis deinterlace ja alles siis rezize 640x480.
Ise pole proovinud kuna enda analoogcapture kaart (Pinnacle StudioDC10+ ) selliseid vahepealseid resosid ei võimalda.
Vallo
Muide (riskides kutsuda enda peale HV kasutajate viha) usun, et kodanik Sulo teab audio ja videoteemast rohkem kui HinnaVaatluse kasutajad kokku.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
17.06.2003 11:20:08
|
|
|
Tänan.
Polnud varem selle teemaga kokku puutunud ja asja lihtsalt uurinud. nüüd sain hakkama
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
17.06.2003 22:58:32
|
|
|
vallo kirjutas: |
...ning Sulo võis sellest kirjutada mida tahes... |
Ega ma Sinuga eriti vaielda ei viitsi, aga teadmiseks Sulle, et teleka resis on 576 rida ja kui Sa captured 480 resiga, siis tehakse seal vahepeal keemiat, mis osad read omavahel liidab ja see ei tee pilti kohe mitte paremaks. Aga ega ma Sind keelata ei saa. Kurb kui lihtsalt väärinfi levitatakse. Õigem oleks capture Xx768, siis deinterlace ja alles siis rezize 640x480.
Ise pole proovinud kuna enda analoogcapture kaart (Pinnacle StudioDC10+ ) selliseid vahepealseid resosid ei võimalda.
Vallo
Muide (riskides kutsuda enda peale HV kasutajate viha) usun, et kodanik Sulo teab audio ja videoteemast rohkem kui HinnaVaatluse kasutajad kokku. |
ma ei levita "väärinfi", kuna protsess on omal käel läbi katsetatud ja töötab! period. ka sina võiksid asju ise proovida ja vähem toetuda sellele, mida kuulsid/lugesid.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
18.06.2003 12:05:17
|
|
|
ma ei levita "väärinfi", kuna protsess on omal käel läbi katsetatud ja töötab! period. ka sina võiksid asju ise proovida ja vähem toetuda sellele, mida kuulsid/lugesid. |
keegi polegi v2itnud et asi ei tööta
aga sulle natukene loogilist m6tlemist ka
PAL'i reso on 7xx x 576, telekast tuleb pilt interlaced'ina deinterlacemine on pmst ridade kopeerimine v6i siis tyhjade ridade asemele
kui nüüd eelnevalt videot resizeda, siis v6id seal ei suudeta deinterlace ka korralikult (loe maksimaalselt) teha, sest algmaterjal on koinitud
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
18.06.2003 14:10:41
|
|
|
libe kirjutas: |
keegi polegi v2itnud et asi ei tööta |
vallo kirjutas: |
Meie pal formaadi jaoks ei tööta korralikult, midagi ta teeb, aga see on saast. |
just seda väidetaksegi, et asi ei tööta (= ei anna rahuldavaid tulemusi)! mina ütlen, et töötab, ja väga hästi töötab, ning see on proovitud. võib-olla Vallo laiendab oma mõistet "saast" (= iga mitte-full-resolution capture??)?
PAL'i reso on 7xx x 576, telekast tuleb pilt interlaced'ina deinterlacemine on pmst ridade kopeerimine v6i siis tyhjade ridade asemele
kui nüüd eelnevalt videot resizeda, siis v6id seal ei suudeta deinterlace ka korralikult (loe maksimaalselt) teha, sest algmaterjal on koinitud |
ma pole täpselt kursis, kuidas video salvestatakse resol 640*480 (sest full PAL on 768*576), kuid ma arvan, et iga kindla intervalli tagant jäetakse ära ridade paarid mõleamst field'ist, mis aga jätab ("maksimaalse") deinterlace'imise täiesti võimalikuks, kuna ära jäetakse üks paar korraga. selliselt salvestatud video on aga väga kaugel "viletsa algmaterjali" staatusest kuna ta on kvaliteetsem, kui iga suvaline temast madalamal resolutsioonil salvestatud video.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Superglue
HV veteran

|
18.06.2003 23:03:11
|
|
|
384x576 ei lase nt mul virtual dub validagi.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
1 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
19.06.2003 12:04:50
|
|
|
Kiired ajad, ei jõua siia tihti.
Tegelikult loeb väga palju ka see, milline on algmaterjal.
Enamus meil müüdavatest video kaameratest teevad interlaced pilte, osad vingemad kaamerad tõmbavad täisresos pildi ja teevad sellest kaks poolkaadrit. Sellistel on tavaliselt peal suured kirjad PROGRESSIVE bla bla. Palun mitte segi ajada progressive photoshotiga (pildistamise funktsioon)!
Veel saab sellist pilti telekas filmide puhul, kuna filmi näidatakse 24 täis kaadrit sekundis, siis tehakse ühest täiskaadrist kaks poolkaadrit ja näidatakse siis saadud tulemust natuke kiiremini - 50 poolkaadrit (25 täiskaadrit) sekundis. Ja sellist pilti tegelikult pole vaja deinterlaceda.
Terminaator - kui 576 reast lihtsalt jätta 96 rida ära, siis kaotad juba üsna palju pildi infot.
Enivei ma viimasel ajal eriti muid allikaid peale DV kaamera ei kasuta ja seal pole valikuvariante sissevõtmiseks reso on fikseeritud 720x576.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
shakti
HV vaatleja
|
15.12.2003 17:41:04
|
|
|
kuule, kas selle kodanik Sulo meiliaadressi oleks võimalik saada? vajan natuke juhatust DV maailma, pole varem praktiliselt tegelenud, aga nüüd pean kiiremas korras hakkama tegelema. või äkki viitsid Vallo sina mind natuke juhendada? näiteks mõned riistvara-tarkvara lehekyljed juhatada, ja natuke teooriat? ma ei oska hetkel isegi eriti otsida.
yhesõnaga pull on selles et pean projekti raames hakkama VHS-e DVD-le panema, ja siis oleks hea kui asjast oleks mitte ainult ylevaade, vaid ka natuke DV siseelu tunneks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
15.12.2003 22:33:16
|
|
|
Hi.
Pole mul seda aadressi käepärast. Võid proovida newsi ee.audio ja ee.video arhiive tuulata. Iseasi palju kodanik Sulol aega on tegeleda.
Aga milles seisneb VHS -de DVD -le panek.
Mis on see, mis sind DV juures huvitab, pakkimise algoritm?
Lihtsalt seletades selleks et saada VHS -lt DVD -le on sul vaja seadet millega analoog signaal muuta digitaalseks. Seade võib olla mingi capture kaart, analoogsisendiga digikaamera või spetsiaalne konverter. Ütlen ette, et odavate tv tuunerite ja vivo video kaartidega ei tasu närve rikkuma hakata. Välja arvatud juhul kui on väga kitsas eelarve ja palju aega, mida raisata. Mõistlik valik on mõni analoogisendiga digi kaamera. Siiani on sellise variandiga kõige vähem jamasid olnud. Loomulikult on siis vaja ka firewire kaarti. Kasutan paralleelselt nii adapdeci ~1k EEK ja chronose 350.- EEK kaarti ja siiani pole kummagiga probleeme olnud, seega ei näe eriti mõtet hirmsalt selleks pappi välja käia.
Siis on Sul vaja normaalset arvutit, millel on piisavalt (no ütleme 512+ M) mälu (saab ka vähemaga hakkama, aga pole mugav). Siis muidugi on vaja ketast. Soovitavalt palju. Kulu on ~13G tund. Olenevalt softist võib teist samapalju kuluda lõpptulemuse renderdamiseks. Ja siis veel ka lõpptulemuse enda jagu ruumi. Soovitav on video jaoks kasutada süsteemist eraldi kettaid. Kohustuslik see pole, aga soovitav. Ja kui teada on, et tegemist on enamuses suurte failidega, siis on mõttekas formaatida failisüsteem suuremate blokkidega.
masinast veel niipalju, et soovitav on kasutada korraliku chipsiga emasid. Sis on igatahes out. (isiklikud kehvad kogemused - kontoriarvutiks käib küll)
Siis edasi on Sul vaja softi millega teha montaaz. (võimalik, et lihtne crapi eemaldamine). Siis veel soft dvd masterdamiseks (menüüd jne..) ja võibolla ka soft video mpeg2 pakkimiseks. DVD küpsetamiseks muidugi ka. Võimalik on leida ka softe, mis seda kõike korraga oskavad, aga see on juba Sinu valik.
Ise kasutan video sissevõtmiseks ja montaaziks Pinnacle Studio 8. Mis näitab ka, et ma ei tee mingit kõrgemat raketiteadust DVD puhul olen ma tavaliselt menüüd Studios teinud ja ka lasknud Studiol DVD contendi valmis teha. Kirjutanud olen Neroga. Seda seetõttu, et esimene kirjutamine Studioga läks untsu
Mpeg 1 faile jälle teen nii, et lasen studiost video DV formaadis välja, deinterlacen VirtualDubiga ja pakin TMPGEnc ga.
Ohh pikk jutt sai
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
shakti
HV vaatleja
|
16.12.2003 14:46:00
|
|
|
rahas ei ole nii suur kysimus, kuna see ei tule enda taskust. arvuti saab olema IBM ThinkCentre A50p, sinna siis oleks ilmselt vaja mingit head/väga head video-capture card'i. kas peale Pinnacle oskad veel soovitada firmasid?
VHS'e hakkan arhiveerima, ja yhtlasi teen ka kasutuskoopiad, et inimesed saaks DVD mängijaga vaadata.
vajaks tarkvara soovitust, ja teooriat, et misasi ja milleks yldse on interlace või näiteks low level noise.
eks see tuleb kogemusega, aga mõtlesin et uurin enne ka natuke.
senine videokogemus piirdub divx lõikamisega ja mpg-dest VCD tegemisega
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.12.2003 15:33:03
|
|
|
Hi.
Kui raha pole probleem, siis www.vid-doc.ee Kardan, et sealsed lahendused tulevad 6 kohaliste hinnanumbritega.
Natuke lahjematest asjadest võib vaadata ka matroxi töötlus kaarte RT seeria, või nüüd ka uuemad.
Aga nagunii, kui algmaterjal on VHS -il, siis ma ei näe mõtet, paremaks ikka ei lähe, eriti kui mingit tavalist juust VHS makki mahamängimiseks kasutada.
On veel canopuse konverter ADVC100. Kui millalgi vaba raha jälle tekib, siis plaanis osta. (praegu kasulik usa st tellida )
Canopuse stuffi leiad http://www.canopus.us/US/products/Index/product_index.asp
Miks mina analoog capture kaarti ei soovita - peamine põhjus on selles, et varsti tulevad jälle mingid uuemad siinid (pci express näiteks) ja võid oma kaardiga lutsu visata, või vana masina otsas istuda. Samas omades konverteri karpi, ostad uue firewire kaardi ja kütad uue masinaga edasi.
Ja jätkuvalt soovitaks mõelda variandile analoogsisendiga digikaamera -> firewire kaart -> arvuti. See on hetkel minu arust mõttekaim lahendus.
Sest odavamad konverterid maksavad mingi 4-10k kallimad khm... Boonusena saad digi kaamera ja järgmised salvestused juba parema kvaliteediga. Sony kaameraid soovitaks vaadata miterassast. Muid sealt kust saab.
Tarkvara kohta on raske soovitada. Esiteks ei tea, milline on see töötlemise ulatus. Kui lihtsalt sisse ja plaadile, siis vahet pole. Mingit infi võid saada http://digivideo.kolhoos.ee lehelt Väga lühike selgitus interlace kohta leiad http://akamai.kolhoos.ee/valloj/studio/ ka leiad sealt lühikese ülevaate studio 8 kohta.
Samas, kui sa teed analoog -> digi -> DVD, siis ei pea pead murdma interlace probleemidega, sest mpeg standard arvestab sellega, erinevalt mpeg1 st.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.12.2003 15:35:51
|
|
|
shakti kirjutas: |
senine videokogemus piirdub divx lõikamisega ja mpg-dest VCD tegemisega  |
Mina Sinu asemel mõtleks mitu korda, ennem, kui sellise projekti enda kaela võtaks. Sest aega kulub sellisele tegevusele palju-palju. Eriti veel alguses. Ja kui siis veel ka tähtajad seljas on, siis ....
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gaits
HV kasutaja
|
16.12.2003 16:33:15
|
|
|
Jagan vallo arvamust
Ainult- ADVC 100 vahetaks ADVC 300 vastu!
Hinna vahe väike, aga tulemuste vahe suur. ADVC 300 parandab väga hästi pilti!
Olen uurinud ja võrrelnud neid kaarte siin viimasel ajal päris palju ja hinna-toote suhe kõige parem just sellel kaardil.
Ise tegelen enam vähem sama asjaga: VHS-st DVD-si.
Välised karbid kõige paremad, kuna isegi kui tahad teha vanast VHS-st koopiat VHS-le ja seejuures pildi kvaliteeti parandada, siis saad seda teha täiesti ilma arvutita! (ja soomest ära seda telli! 2500.- EEK kallim, ki USA-s või Inglismaal)
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.12.2003 17:22:07
|
|
|
Gaits kirjutas: |
Jagan vallo arvamust
Ainult- ADVC 100 vahetaks ADVC 300 vastu!
Hinna vahe väike, aga tulemuste vahe suur. ADVC 300 parandab väga hästi pilti!
|
Tänud, et mu tähelepanu ADVC300 le juhtisid. Siis kui ma eelmine kord tõsisemalt uurisin, seda veel polnud Samas hinnavahe nii väike poelgi 300$ vs 550$ See teeb peaaegu ühe ADVC100 hinna. Samas speci järgi tundub, et tasub ära.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|