praegune kellaaeg 18.06.2025 23:04:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
enigma
Kreisi kasutaja

|
12.07.2017 21:26:24
Telefoni ekraan tuhmub aja jooksul? |
|
|
Kas aja jooksul nutitelefoni ekraan ka tuhmub ehk heledus langeb?
Võtsin võrdluseks Samsung A5(2017) ja minu enda Samsung S5 Mini.Gsmarena.com lehe andmetel on nende ekraanide heledus pea võrdne.(413 nitti-A5 ja 432 nitti S5 Mini)
Poes ekraanide heledust võrreldes selgus et minu Samsung S5 Mini on poole hallima ekraaniga.Ehk siis vahe on väga suur.
Ette ruttavalt ütlen ära et kasutan oma telefoni ainult max ekraani heleduse juures.Kõik säästu rezhiimid on maha võetud.
Huvitavalt kombel on sama jama märgata ka mõnedel Samsungi telefonidel mis on pikemat aega poes vaatamiseks välja pandud.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
12.07.2017 21:47:26
|
|
|
Osadel telefonidel lükkab auto-brightness heleduse kõrgemale, kui käsitsi põhja pandud heledus, võib-olla seal mingi tera.
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
12.07.2017 22:23:47
|
|
|
Jah kui olen telefoniga päikese käes siis ka minu telefonil läheb auto brightness rezhiimis heledus mingi 500-600 niti peale.
Aga mul oli see auto rezhiim väljas.Ja poes ei paista mingit päikest ka ju.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
12.07.2017 22:43:29
|
|
|
tsitaat: |
|
Amoled: jah
Hea et ta hall on. Varasemad läksid roheliseks, ehk roheline valgus tuhmus kõige aeglasemalt.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
13.07.2017 02:38:12
|
|
|
Selge pilt siis.Kas Samsungi kallimatel mudelitel on sama nali?
Siis ei ole mingit überkallist telefoni küll mõtet osta.
Ja kuidas on lood Iphone'ga ?
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
13.07.2017 09:38:21
|
|
|
... pole mingi uudis, et isegi sama mudeli lõikes võivad tootjatel ekraanid erinada, see pole Samsungi eripära. Olen seda ise oma silmaga korduvalt kogeda saanud erinevate tootjate puhul. Minu kasutuses on veel mõned selle kümnendi alguse Nexuse seeria tooted Samsungilt ja nende ekraanides pole küll ilmselgelt märagatavaid muutusi toimunud. Need olid omal ajal Google esindustooted, seega ilmselt natuke paremate komponentidega, kui A ja Mini seeria. Lisaks, ei maksa neid numbreid päris 1:1 võtta, kui tegemist erineva ekraanitüübiga või vanema/uuema versiooniga vms. siis võib tulemus olla üsna erinev ja ilma oma silmaga veendumata ei saagi päris kindel olla ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk55
HV veteran

|
13.07.2017 09:39:04
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
|
Amoled: jah
Hea et ta hall on. Varasemad läksid roheliseks, ehk roheline valgus tuhmus kõige aeglasemalt. |
Amoledi puhul väsib kõige kiiremini sinine värv ja ekraan läheb kollakaks/pruuniks, mitte halliks, asja nimi on (am)oled burn in.
_________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne. |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
13.07.2017 10:53:35
|
|
|
mikk55, Kõige lähim oled ja amoled arendaja on vilniuse tehnika ülikool.
Küsi neilt üle, mis toimub. Olen vestelnud. Sinine ja punane mõlemad hääbuvad. Ja roheline ka, igaüks oma kiirusega.
Rohelise efektiivsus on suurim, teisel kohal sinine, siis punane. Kuna rohelise cd/A (valgustugevus voolu kohta) on kõige suurem, on seda ka keerulisem kompenseerida.
Tootjad üritavad tarkvaraliselt kompenseerida ning tulemus on hall/pruun/lilla/sinine. Originaalis jääb roheline, seepärast vanemad telefonid läksid rohekaks. Uuemaid osatakse ilmselgelt paremini kompenseerida, ning jäävad halliks.
Tarkvara on ekraanikontrolleri sees, mitte telefonis.
Hea uudis on muidugi see, et iga uuem ekraan kannatab nende hädade ees vähem. Uutel on päris muljetavaldavad tagasiside ahelad, mis töötavad põhimõtteliselt kui integreeritud ekraanikalibraatorid.
Aga kes tahab lähemalt teada, läheb raamatukokku ning:
http://www.sciencedirect.com/search?qs=amoled+degradation&authors=&pub=&volume=&issue=&page=&origin=home&zone=qSearch
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
13.07.2017 11:20:43
|
|
|
enigma kirjutas: |
Selge pilt siis.Kas Samsungi kallimatel mudelitel on sama nali?
Siis ei ole mingit überkallist telefoni küll mõtet osta.
Ja kuidas on lood Iphone'ga ? |
Varsti on uuemad Haiföönid ka amoled/oled ekraaniga.
Vaadates oma 4a vana S4, ei saa eriti kurta, et oleks "sissepõlenud" või pole piisavalt ergas. Muidugi ei saa S8-ga võrrelda.
Lcd vaevavad ka põlemishaigused, mitte ainult oled-i.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk55
HV veteran

|
15.07.2017 10:46:27
|
|
|
Küsi neilt üle, mis toimub. Olen vestelnud. Sinine ja punane mõlemad hääbuvad. Ja roheline ka, igaüks oma kiirusega.
Rohelise efektiivsus on suurim, teisel kohal sinine, siis punane. Kuna rohelise cd/A (valgustugevus voolu kohta) on kõige suurem, on seda ka keerulisem kompenseerida.
Tootjad üritavad tarkvaraliselt kompenseerida ning tulemus on hall/pruun/lilla/sinine. Originaalis jääb roheline, seepärast vanemad telefonid läksid rohekaks. Uuemaid osatakse ilmselgelt paremini kompenseerida, ning jäävad halliks.
Hea uudis on muidugi see, et iga uuem ekraan kannatab nende hädade ees vähem. Uutel on päris muljetavaldavad tagasiside ahelad, mis töötavad põhimõtteliselt kui integreeritud ekraanikalibraatorid.
http://www.sciencedirect.com/search?qs=amoled+degradation&authors=&pub=&volume=&issue=&page=&origin=home&zone=qSearch |
oled staatilisi värve vaadanud burn-in'iga samsungitel? kui jah, siis märkad, et sinine on enim paigast ära ning sellele järgneb roheline...
Lifespan
The biggest technical problem for OLEDs was the limited lifetime of the organic materials. One 2008 technical report on an OLED TV panel found that "After 1,000 hours the blue luminance degraded by 12%, the red by 7% and the green by 8%."[73] In particular, blue OLEDs historically have had a lifetime of around 14,000 hours to half original brightness (five years at 8 hours a day) when used for flat-panel displays. This is lower than the typical lifetime of LCD, LED or PDP technology. Each currently is rated for about 25,000–40,000 hours to half brightness, depending on manufacturer and model.[74][75] Degradation occurs because of the accumulation of nonradiative recombination centers and luminescence quenchers in the emissive zone. It is said that the chemical breakdown in the semiconductors occurs in four steps: 1) recombination of charge carriers through the absorption of UV light, 2) homolytic dissociation, 3) subsequent radical addition reactions that form π radicals, and 4) disproportionation between two radicals resulting in hydrogen-atom transfer reactions.[76] However, some manufacturers' displays aim to increase the lifespan of OLED displays, pushing their expected life past that of LCD displays by improving light outcoupling, thus achieving the same brightness at a lower drive current.[77][78] In 2007, experimental OLEDs were created which can sustain 400 cd/m2 of luminance for over 198,000 hours for green OLEDs and 62,000 hours for blue OLEDs.[79]
https://en.wikipedia.org/wiki/OLED
Mis ime moel see rohelise jutt tuleb ? mul on s7 samsmung hetkel näppude vahel, 2 kuud vana teine, sinine värv hakkab kergelt muutuma juba st status bar on vähem kulunud. Vedamise asi on see burn in, sõbral on uuest saadik s7 olnud, 0 burn in on temal. Mine suvalisse telefoniesindusse ja vaata samsungeid võta telefoni dunktisoon ja sisesta *#0*# ning vaata värve oma silmaga. Kui ikka müstiliseks jääb, siis mu telefoninumber on profiilis olemas ning tee vastamata kõne ja helistan ise tagasi . Ahjaa lg oled telekates on eraldi valge värvi pikslid ka, siniste pikslite säästmiseks, wrgb on nimi tollel.
_________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne. |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
15.07.2017 11:50:03
|
|
|
mikk55, rohelise jutt lühidalt ja arusaadavalt, nii et ka talupojamõistus kinni võtab: osade telefonide ekraanid on tehtud miljonitest orgaanilistest valgust kiirgavatest dioodidest, mis on imepisikesed. valgus koosneb kolmest põhivärvist: sinine, roheline ja punane. neid värve segades saab kokku mis tahes muu värvi. kuna need kolm erivärvilist dioodi on nii lähestikku koos, siis silm neid eristada ei suuda ja tajub ainult nende dioodide valguse niiöelda summat. materjalid, millest erineva värviga dioodid on tehtud, kuluvad erineva kiirusega, kõige kiiremini kulub sinine värv, punane ja roheline kuluvad suhteliselt sarnase kiirusega. kuna sinine kulub kõige kiiremini, siis jääb see tumedamaks ja punane ning roheline tulevad rohkem esile. kuna silm on tundlikum rohelise suhtes, siis tundubki ekraan rohekaks minema.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
15.07.2017 14:41:42
|
|
|
mikk55 kirjutas: |
http://www.sciencedirect.com/search?qs=amoled+degradation&authors=&pub=&volume=&issue=&page=&origin=home&zone=qSearch |
oled staatilisi värve vaadanud burn-in'iga samsungitel? kui jah, siis märkad, et sinine on enim paigast ära ning sellele järgneb roheline...
Lifespan
The biggest technical problem for OLEDs was the limited lifetime of the organic materials. One 2008 technical report on an OLED TV panel found that "After 1,000 hours the blue luminance degraded by 12%, the red by 7% and the green by 8%."[73] In particular, blue OLEDs historically have had a lifetime of around 14,000 hours to half original brightness (five years at 8 hours a day) when used for flat-panel displays. This is lower than the typical lifetime of LCD, LED or PDP technology. Each currently is rated for about 25,000–40,000 hours to half brightness, depending on manufacturer and model.[74][75] Degradation occurs because of the accumulation of nonradiative recombination centers and luminescence quenchers in the emissive zone. It is said that the chemical breakdown in the semiconductors occurs in four steps: 1) recombination of charge carriers through the absorption of UV light, 2) homolytic dissociation, 3) subsequent radical addition reactions that form π radicals, and 4) disproportionation between two radicals resulting in hydrogen-atom transfer reactions.[76] However, some manufacturers' displays aim to increase the lifespan of OLED displays, pushing their expected life past that of LCD displays by improving light outcoupling, thus achieving the same brightness at a lower drive current.[77][78] In 2007, experimental OLEDs were created which can sustain 400 cd/m2 of luminance for over 198,000 hours for green OLEDs and 62,000 hours for blue OLEDs.[79]
https://en.wikipedia.org/wiki/OLED
Mis ime moel see rohelise jutt tuleb ? mul on s7 samsmung hetkel näppude vahel, 2 kuud vana teine, sinine värv hakkab kergelt muutuma juba st status bar on vähem kulunud. Vedamise asi on see burn in, sõbral on uuest saadik s7 olnud, 0 burn in on temal. Mine suvalisse telefoniesindusse ja vaata samsungeid võta telefoni dunktisoon ja sisesta *#0*# ning vaata värve oma silmaga. Kui ikka müstiliseks jääb, siis mu telefoninumber on profiilis olemas ning tee vastamata kõne ja helistan ise tagasi . Ahjaa lg oled telekates on eraldi valge värvi pikslid ka, siniste pikslite säästmiseks, wrgb on nimi tollel. |
Burnin on midagi muud.
Sa meenutad juba tahanteada't. Nagu ma ütlesin, loe natuke teadusartikleid.
Nagu ma juba mainisin, uuematel mudelitel pole värvimuutus enam probleemiks, eeldusel, et tootja kasutab tagasisidega kompensatsiooni.
Sa räägid S7'st nagu see oleks vana telefon. 2 kuu vanune ekraan pole veel vananemises.
Me räägime ikka vähemalt aasta+ vanusest telefonist.
S2 põlvkonna ekraanid läksid koheliseks umbes 1.5a'ga
S3-S4 võttis ikka paar aastat vähemalt. Kui hästi läks, siis oli ta lihtsalt "tuhmim"
Tuhmunud või värvitraumaga S7't ma pole isiklikult näinud.
Või noh, hiina ekraanil olen, aga see on hoopis teine teema.
Ja mis pagana pärast sa tsiteerid wikipeediat, kus viited on aastast 2007. Me oleme nagu 2017 praegu.
Nagu ma ütlesin, mine raamatukogu arvutisse (piisab ka lihtsalt raamatukogu võrku minemisest) ja loe artikleid sciencedirect.com. Saad teada mis on viimase aasta jooksul tehtud. Ja arvesta, et ekraani tootjad on nendest artiklitest paar aastat veel ees.
Guugelda samsung greenish display ja saad teada mis mudelitel see häda on.
Kõige rohkem meeldib mulle ühe lõuapooliku õpetus:
I know what's happening, same thing happened to me right after I charged it. Same phone and everything, the LED chip went out of place. Either you can go to verizon (if that's your phone's provider) i didnt go to Verizon I hit my phone as hard as I could (and my wrist really hurt!) Or get a new phone, hope this helped! |
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|