Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
voyager_est
HV Guru

|
24.11.2003 09:47:22
Abit BD7 II Raid (ATA133) + üleminek:SATA->ATA133 + 2xSATAhdd = võimalik? |
|
|
Selline lugu.
Emaplaat on BD7-II RAID.
Plaat toetab ATA100 standardit ja RAID kontroller plaadil omakorda ATA133.
Vaja oleks sinna kiireid SATA kettaid RAID'is taha saada - uut mobo ei taha osta, kuna annab ülihäid preose klokke.
Olen nagu aru saanud, et sisulisi võimalusi on 3:
1) osta uus SATA RAID kontroller
2) osta üleminek SATA->ATA133
3) uus emaplaat
Küsimused järgmised:
1) kas olen võimalustest õigesti aru saanud;
2) kui kasutada üleminekut, kas siis töötavad SATA kettad aeglasemalt (nagu ATA133);
3) kui kasutada teist kontrollerit, kas siis esialgne tuleb maha keerata - kas saab kahte erinevat RAID kontrollerit koos kasutada?
Ja kui kellelgi on kogemusi, siis võiks valgustada, kuidas RAID'is kettaid partitsioonidesse jagada? Raid 0 ja 1 puhul.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
24.11.2003 10:49:25
|
|
|
pole muidugi minu asi nokkida, aga miks sa talle kohe PATA kettaid ei taha panna, kui emaplaadil olev kontra neid juba toetab. kaasaegsed ide ketaste burst rate ei ole niikuinii üle 115MB/s. see sata aretamine sinna on igatpidi raharaiskamine. "osta üleminek SATA->ATA133" <- sellist asja ma ei teagi, kas tehakse üldse, vastupidi on küll olemas ja kiirust ei anna ta üldse juurde, jääb samaks. pealegi on kõik praegused SATA kettad tegelikult kohandatud PATA kettad, native-SATA kettad pole siiamaale veel vist jõudnudki. niiet mingit erilist tulu sa sellest satast ei saa, kui just kunagi tulevikus ei hakka uuele emaplaadile samade ketastega raidi tegema ja millel PATA ühendused puuduvad, siis ehk tõesti kulb marjaks see sata.
ise ostaks muidugi sellisel juhul eraldiseisva sata kaardi. 4 kettaseadme puhul peaksid siis saama luua sellises süsteemi, kus on 4HDD RAID näiteks., kus 2tk. SATA ketast istub kaardil ja 2tk. PATA istub emaplaadi peal oleva kontra otsas. mingi wini utiliidiga vms. sai nad kõik ühtsesse RAID süsteemi lükata.
kui sellised "üleminek:SATA->ATA133 " üleminekud ka olemas on, siis ma arvan, et nad on piisavalt kallid, et kasulikum on ikkagi juba eraldi raid-kaart osta.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
1 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
24.11.2003 16:26:14
|
|
|
Rohkem arvamusi pole siis kellelgi?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
07.12.2003 18:58:39
|
|
|
See RAID-kontroller, mis sul emaplaadil, on üsna tõenäoliselt tarkvaraline ja sellise puhul peaks olema minuteada nii, et kõik kettad, mis kuuluvad ühte süsteemi, moodustavad ühe partitsiooni - see oli justkui tarkvaralise RAID-kontrolleri puudus... mitut parti tahtes tuleks hankida riistvaraline RAID-kontroller, mis on küll kallim, kuid ka tublim nii võimaluste poolest kui ka töökindluse ning -jõudluse poolest...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
07.12.2003 20:48:29
|
|
|
raid rauas maksab ca 6,5 keeku. töökindel on ta tõesti. puududeks muidugi hind. muidugi asjal ka võlu: hotswap tugi olemas. samas, alguses "ehitab" ta oma raidi kuskil 6-9 tundi.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
08.12.2003 20:53:04
|
|
|
oliyx kirjutas: |
... samas, alguses "ehitab" ta oma raidi kuskil 6-9 tundi. |
Mida ta seal niikaua siis "ehitab" - laisk tööline või mes...? - ei aga tegelt ka, miks kulub tal oma süsteemi loomisele nii palju aega...?
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
08.12.2003 21:01:49
|
|
|
pole viitsinud uurida. raid 5-t eihtas ta sinna igatahes 9 tundi
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|