Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Thunderbirdis loetud mail vahete-vahel ikka bold märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Manivald
HV kasutaja
Manivald

sõnum 27.03.2017 10:32:32 Thunderbirdis loetud mail vahete-vahel ikka bold vasta tsitaadiga

Kummalist probleemi viskab aeg-ajalt. Loen kirja läbi, aga kiri on pärast seda kka boldis, nagu oleks veel lugemata. Sama jama mitmes Windowsi arvutis. Ei saa aru, millest see sõltub.
Kasutusel on IMAP ja Telia mailiserver.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.03.2017 10:34:26 vasta tsitaadiga

Preferences > Message display > "tee linnuke" Automatically mark messages as read.

IMAP klient peab märkima ära käsklust anda. Vahel IDLE peal jääb toppama. Otsene põhjus , miks tegin liigutuse Thunderbird - Postbox peale.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 27.03.2017 13:15:15 vasta tsitaadiga

Ju see Telia server uimab vahel, ei saa IMAP käsu vastuvõtmisega mingi määratud aja jooksul hakkama. Ma siin kohaliku serveriga ega kodus Gmaili omaga sellist janti ei ole märganud.
Peaasi, et ei ole "mark messages as read" all mingit viidet lisatud, et pead tingimata x sekundit kirja jõllitama, et see loetuks märgitaks.

tagasi üles
Manivald
HV kasutaja
Manivald

sõnum 27.03.2017 14:15:19 vasta tsitaadiga

Nojah, "kui loetud" juures on linnuke muidugi olemas. Ja üheksal juhul kümnest on kõik hästi. Isegi rohkematel juhtudel on kõik hästi.
Ja siis ühel mõistetamatul hetkel jälle see sama jama.
Veel aastake tagasi oli kasutusel Elisa mailiserver, siis ma sedalaadi probleemi ei kohanud kunagi.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 27.03.2017 14:48:27 vasta tsitaadiga

Telia (vana hot.ee, nüüd online.ee, misiganes nimega tema poole pöördud) pole kunagi kiiruse ega stabiilsusega hiilanud icon_razz1.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.03.2017 17:13:17 vasta tsitaadiga

Dogbert, viimane häire on Thunderbirdi bugzillas päris pikka aega olnud, kirjad markeerib ära CLIENT, mitte server.
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 27.03.2017 18:22:51 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Dogbert, viimane häire on Thunderbirdi bugzillas päris pikka aega olnud, kirjad markeerib ära CLIENT, mitte server.

Pole seda.Gmaili puhul täheldanud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.03.2017 09:33:18 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Kirjad märgib loetuks loomulikult klient (kuidas see vastupidi võimalik oleks üldse?), aga ilmselt saadab klient serverile siiski teate, et antud kiri on loetud. Vastasel juhul ei saaks eksisteerida olukord, kus Thunderbirdis loetuks märgitud kiri muutub loetuks ka veebiliideses ja droidi gmaili kliendis ning vastupidi.

Kui nüüd ühendus serveriga hästi ei toimi, siis ma ausalt ei tea, mis juhtuma hakkab. Teoreetiliselt on mitu võimalust:
- klient märgib kirja loetuks, aga serveris jääb kiri loetuks märkimata ja nii jääbki, st andmed pole enam sünkroonis, klient ignoreerib edaspidi serveris oleva kirja küljes olevat "lugemata" lippu;
- klient märgib kirja loetuks ja serveris märgitakse kiri loetuks siis kui klient järgmisel korral serveriga ühendust saab;
- klient märgib kirja loetuks, aga kuna serveris jääb see esialgu loetuks märkimata, siis järgmisel sünkroonimisel märgib klient selle uuesti lugemata kirjaks, kuna serveris on tal küljes lipp "lugemata";
- juhtub midagi, mida siin kirjas ei ole.

Loogiline oleks, et andmete sünkroonimisel jääb serveris kehtima kõige hilisem muutus. Selle korrektse toimimise eelduseks on, et kõik kellad on õiged.

Ja nagu ma märkisin, ei ole ma seda viga täheldanud korralikult ja viideteta toimivate serverite puhul. Täpselt nagu Manivald ja Märtki.

tagasi üles
Manivald
HV kasutaja
Manivald

sõnum 28.03.2017 10:30:50 vasta tsitaadiga

Nii, täna hommikul esimese kirjaga oli jälle tuttav jama.
Saadeti kiri, koos manusega.
Avasin (topelt klõps, kiri tuli ette lahti),
vaatan tagasi mailiprogrammi - kiri ei ole boldis.
Nüüd tegin sellele avatud kirjale replay ja... halleluuja! Mail oleks kirjakastis justkui lugemata! Sinine replay nooleke kenasti juures.
Ja nii õnnestus veel üks ring ära teha - kõigepealt on loetud, siis teen replay, siis on kiri boldis.
Pärast kolmandat replayd on kõik nagu peab.

Hommikune aeg, mailiserver (üle)koormatud?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.03.2017 12:29:26 vasta tsitaadiga

Ausalt, ei ole sellist asja kohanud siiani ühegi serveriga Thunderbirdis, aga ei ole aktiivselt ka Telia IMAP serverit kasutanud. Tõesti ei oska Thunderbirdi selles küll süüdistada, kuigi välistada ka täielikult ei saa.
Kirjelduse järgi tundub küll justkui minu pakutud stsenaarium 3 mängivat seal.

tagasi üles
Manivald
HV kasutaja
Manivald

sõnum 28.03.2017 12:55:32 vasta tsitaadiga

Ma muidui kahtlustaks siin konkreetset arvutit ennast (viirus, nuhkvara või mis iganes askeldab), aga sarnast jama on siin veel paaril teistel olnud. Ja mul endal kodus, 21 km eemal.
Pluginate mõju on ka välistatud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Thunderbirdis loetud mail vahete-vahel ikka bold
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.