praegune kellaaeg 17.06.2025 09:05:44
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
saapakoll
HV vaatleja
|
18.01.2017 19:19:15
Koduvõrgu LAN+Wifi laiendus |
|
|
Tere!
Mul on hetkel Inteno ruuter. Wifi on teiselkorrusel nõrgavõitu mu kivimajas. Mul jookseb teisele korrusele ka üks kaabel hetkel ruuterist kuhu on ühendatud üks lauaarvuti teisel korrusel. Tekkis küsimus, et kas on olemas sellist switchi millega ma saaks seda kaablit jagada mitme arvuti vahel mida ma sooviks viia teisele korrusele ja samas tugevndada Wifi võrgu signaali teisel korrusel? Või peaks see olema ruuter? Või on hoopis mingi kolmas asi mida ma otsin? Ma pole varem kokkupuutunud võrgujagamisega. Äkki on kellelgi mingeid materjale kuhupoole suunata või on ise kodus midagi sarnast teinud?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
18.01.2017 19:57:33
|
|
|
Sobib suvaline mitme LAN pordiga Wifi-ruuter, mis võimaldab raadioosa "AP-modes" tööle panna, DHCP-serveri välja lülitada ja sobiva staatilise IP omistada.
Kindla peale minek on leida selline seade, millele saab alternatiivse tarkvara OpenWRT või DDWRT näol peale lasta.
Need võimaldavad paindlikumat konfimist, samas, kui teemaga väga kursis ei ole, võib alustamine pisut keeruline olla.
Kui vaja, et teisel korrusel oleks gigane võrk, siis lisatava ruuteri pordid peavad seda võimaldama.
Või siis switch ja eraldi seadmena Wifi AP.
Mis võibolla lihtsam konfida.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
uvuv
HV kasutaja

|
18.01.2017 20:37:18
|
|
|
TP-link archer seeria ruuterid (C2, C5, C7), vähemalt osad Asuse ruuterid jpt, saab seadistada puhtaks access pointiks (AP-ks): NAT kinni, DHCP kinni, LAN IP paika, Wifi vastavalt vajadusele.
TP-Linkidel saab vastavad teenused linnuke Disbled ette ja valmis.
Asusel veelgi lihtsam (oli vist): vasakult äärelt Administration, täpp ette valikule Access Point ja Save.
Igal juhul vaadata üle, et ruuteri LAN IP oleks erinev põhiruuterist ja eelistatult teises alamvõrgus või väljaspool põhiruuteri DHCP ulatust või põhiruuteris määratus staatiliseks (kaks esimest võimalust on kindlamad)
Vajadusel google aitab.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
saapakoll
HV vaatleja
|
18.01.2017 22:37:23
|
|
|
Suured tänud teile! Sain targemaks.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|