Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Samsung 120GB Disk Manager keeras paraja käki kokku :-S märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pyhavaim
HV vaatleja

sõnum 18.11.2003 12:04:57 Samsung 120GB Disk Manager keeras paraja käki kokku :-S vasta tsitaadiga

Tere.
Sihuke jama et vana vints oli kohe kohe manala teele minemas ja siis abx uus vints muretseda (Samsung 120GB seeria numbrit ei mäleta, aga see polegi vist nii oluline)
Jama hakkas tekkima sellega et Bios ei tunne üle 32GB kõvaketast ära, ok panin clippinguga 32GB piiri peale, siis lugesin Samsungi kodulehelt et http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/utilities/ Disk Manager aitab mul ka need ülejäänud 90GB andmeid kasutada icon_smile.gif , installin ära, teen reboot diski, määran Disk Manager'is uue 120GB partitsiooni, formaadin ära. OK tee restart - tehtud.

Nüüd aga tekkis ilge jama, igakord käivitamisel nõuab flopi ketast, ta loeb ennast uuesti sinna fking Disk Manageri sisse.
Ta krdi AHV on ennast kirjutanud HDD bios-i sisse ja nüüd ei saa ma seda kõvaketast enam masterina kasutada sest tahab koguaeg flopilt lugeda enda OS-i. (ei piisa isegi flopilt bootimisest, sest see loeb ennast ainult sinna manageri sisse) saan küll sealt Alt+F4 välja kuid edasi bootimisest ei tule enam midagi välja :S

Panin eelmise vintsu külge logisin sisse ja fking XP teatab mulle et sul on ikkagi 32GB see teine vints küljes.

Klipingu ära võtmine ei aita, siis jookseb BIOS kinni. Samuti viimane BIOS-i uuendus ää tehtud (2000/01/08)

ühesõnaga see Disk Manager keeras Praegu paraja käki kokku ja ma ei oska seda kuidagi maha võtta, et saaks seda vintsu nüüd tagasi booditavaks teha :'(

------------------
PIII
Chaintech 6BTML
Win XP
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.11.2003 12:28:13 vasta tsitaadiga

Loe korralikult kasutusjuhiseid. Siiani on olnud võimalusi, et see lisatarkvara installitakse vindi enda algusesse ja masina käivitusel loetakse sealt, mõned masinad vist tahtsid siiski, et masteriks jääks mõni väike ja otse sobiv vint (oleneb minu arusaamist mööda masina enda BIOS-ist ja rauast).
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
pyhavaim
HV vaatleja

sõnum 18.11.2003 12:50:34 vasta tsitaadiga

Kasutusjuhend? on sul äkki mõni muu kasutusjuhend mina peale ekraanipiltidega word-i dok.-i ei leidnud rohkem midagi.

vintsi alguses ei saa vist olla mingit tarkvara kuna peale selle paika panemist tegin XP install-i ja koos sellega tegin uue formati icon_confused.gif
samuti kui teise vintsi abil ülesse lugesin siis c juurikas oli ainult windowsi install :? mingeid autoexecuid ja config.sys -e küll märgata polnud

Seda vana vintsi ei tahaks enam kasutada, (ta juba 6 aastat edukalt teeninud ja aeg ta pensioni põlve nautima saata icon_wink.gif )

Algul mõtlesin et ta on emaplaadi Biossi midagi juurde kirjutanud, kuid kui selle uue vintsi ära võtan ja asendan vanaga siis ei taha flopilt bootida Samsungi omaalgatatud OS-i icon_confused.gif
järelikult on ta ikkagi vintsule kuhugi midagi kirjutanud, ja tundub et sinna vintsu biossi :?

Tegelikult idee oligi et teen 2 partitsiooni 32GB ja ülejäänu, kuid küsimus kui ma clipin jumperiga kõvaketta 32GB suuruseks, siis kas ma saan niimodi seda ülejäänud ruumi kasutada ja kuidas???
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.11.2003 13:40:20 vasta tsitaadiga

pyhavaim kirjutas:
Kasutusjuhend? on sul äkki mõni muu kasutusjuhend mina peale ekraanipiltidega word-i dok.-i ei leidnud rohkem midagi.

vintsi alguses ei saa vist olla mingit tarkvara kuna peale selle paika panemist tegin XP install-i ja koos sellega tegin uue formati icon_confused.gif
samuti kui teise vintsi abil ülesse lugesin siis c juurikas oli ainult windowsi install :? mingeid autoexecuid ja config.sys -e küll märgata polnud

Seda vana vintsi ei tahaks enam kasutada, (ta juba 6 aastat edukalt teeninud ja aeg ta pensioni põlve nautima saata icon_wink.gif )

Algul mõtlesin et ta on emaplaadi Biossi midagi juurde kirjutanud, kuid kui selle uue vintsi ära võtan ja asendan vanaga siis ei taha flopilt bootida Samsungi omaalgatatud OS-i icon_confused.gif
järelikult on ta ikkagi vintsule kuhugi midagi kirjutanud, ja tundub et sinna vintsu biossi :?

Tegelikult idee oligi et teen 2 partitsiooni 32GB ja ülejäänu, kuid küsimus kui ma clipin jumperiga kõvaketta 32GB suuruseks, siis kas ma saan niimodi seda ülejäänud ruumi kasutada ja kuidas???
Kirjutatakse ikka kõvaketta enda algusesse. Ja win installi käigus partitsioonidega ja formaatidega mässates võis see hõlpsalt kaduma küll minna ja sel juhul tuleb seda kettatarkvara installi korrata. Seega tuleks kettal struktuur alguses eraldi paika saada, kindluse mõttes uus kettatarkvara install ja seejärel tegelik win install.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
pppp
Kreisi kasutaja

sõnum 19.11.2003 10:39:28 Re: Samsung 120GB Disk Manager keeras paraja käki kokku :-S vasta tsitaadiga

pyhavaim kirjutas:
Chaintech 6BTML

32 GB bugi ei tohiks selle plaadi viimasel BIOS-il olla (käis üksvahe paar sellist käest läbi ja 40 GB ketta võtsid need küll probleemideta külge). Nii et Award BIOS-i üle 64 GB ketaste detectimise bug on ilmselt see, millest kogu see jama tingitud on. Selle 64 GB bugi vastu on aga rohtu - kui pisut oodata viitsid, siis saab sellise BIOS-i, mis kuni 128 (137) GB kettad ära tunneb.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Wilts
HV veteran

sõnum 19.11.2003 10:49:21 Re: Samsung 120GB Disk Manager keeras paraja käki kokku :-S vasta tsitaadiga

hahaa... kui see on taolina esi kui EZ-Drive siis võid seda ketast kasvõi sada korda formaatida... lahti sa sellest ei saa icon_smile.gif
see millega peale panid tuleb ka maha võtta

pppp
Kreisi kasutaja

sõnum 19.11.2003 10:54:59 vasta tsitaadiga

Samsungi hutil peaks ka aitama.
tagasi üles
zx
Kreisi kasutaja
zx

sõnum 20.11.2003 21:35:52 vasta tsitaadiga

kas siis mingi MBR util nagu Restrmbr(.exe) ei aita ?
flopy pealt dosis käima, ketta märk lõppu (c: näiteks)

selline util tuleb mingi partitionmanageriga kaasa
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 129
tagasi üles
pyhavaim
HV vaatleja

sõnum 21.11.2003 15:17:36 vasta tsitaadiga

Asi oligi ennast MBR (Master Boot Record) kirjutanud, HUTIL Samsungi kodulehelt aitas MBR-i uuesti tühjaks teha, ja võttis selle maha thumbs_up.gif
tagasi üles
pppp
Kreisi kasutaja

sõnum 22.11.2003 13:33:41 vasta tsitaadiga

Sai sellele 6BTML-i viimasele BIOS-ile korraks otsa vaadatud (lõpuks... icon_razz.gif). Ei leidnud sealt ühtegi ketta detectimise bugi. Nii et peaks kuni 137 GB kettaid tunnistama...
tagasi üles
pyhavaim
HV vaatleja

sõnum 24.11.2003 11:37:56 vasta tsitaadiga

hm, aga miks ta siis ilma clipinguta kõvaketast leida ei taha ja kinni jookseb???, äkki saad jagada kuidagi oma bios- update? või mis see viimane BIOS-update on mina leidsin 2000 jaanuari oma.

Praegu kasutan 120-st GB-st ainult 32 GB icon_cry.gif
tagasi üles
pppp
Kreisi kasutaja

sõnum 25.11.2003 01:38:47 vasta tsitaadiga

link :: 6BTML708_patched

pyhavaim kirjutas:
või mis see viimane BIOS-update on mina leidsin 2000 jaanuari oma.

Minagi pole sellest uuemat suutnud leida.
Patchisin 6BTML-i 708 BIOS-i ära (vt. linki).Proovi, ehk tunneb see kõvaketta täies mahus ära.
tagasi üles
Computer Doctor
HV kasutaja

sõnum 25.11.2003 11:28:35 vasta tsitaadiga

Asi lihtne 8)
Sa jätsid ju Ez-Bios-i installeerimata kui Sinult seda küsiti või käsitled ketast valesti. Igasugune formaatija flopil või cd-rom-il tuleb käivitada ALLES PÄRAST Ez-Bios-i käivitamist thumbs_up.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Samsung 120GB Disk Manager keeras paraja käki kokku :-S
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.