praegune kellaaeg 17.06.2025 18:27:49
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Anna tooli
|
18.07.2016 12:26:25
RIA hoiatab taas õngitsuskirjade eest |
|
|
link :: Riigi Infosüsteemi Amet
CERT-EE hoiatab hoogustunud õngitsuskirjade laine eest, millega püütakse teada saada inimeste e-posti kasutajaandmed.
Kasutajatele saadetakse näiliselt IT-teenuste postmaster@neti.ee aadressilt kiri, mis näeb välja järgmine:
tsitaat: |
Me oleme piiratud oma e-posti konto meie andmebaasis tõttu kahtlane tegevus,
ja blokeeris oma sissetulevad sõnumid. Palun kliki siia
<> , ja uuendada oma e-posti konto, ja kui sa ei uuenda oma e-posti konto, e-posti konto on blokeeritud täiesti
lähema 8 tundi. |
Kasutajad suunatakse populaarse veebivormide keskkonna Jotform lehele, kus neid kutsutakse sisestama "Esitab ja ajakohastab" eesmärgil oma e-postiaadressi, kasutajanime ja salasõna.
Juhul, kui Teile või Teie asutusse jõuab kirjeldatud e-kiri, palume see edastada aadressile cert@cert.ee ning kiri kustutada.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
CALEB
HV kasutaja
|
18.07.2016 22:15:58
|
|
|
Kes sellise vigase kirja peale õnge läheb, peab ikka päris peast pehme olema. (või samade grammatiliste oskustega, mis = ikkagi peast pehme või ei tunne meie riigikeelt)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.09.2016 08:53:42
|
|
|
Huvitav, kas selline kiri ka õngitsuskirja alla liigitub. Mina pole midagi loonud, ja originaalkiri oli mitmeid linke täis (viitasid apple ja Google poe äpi allalaadimisvõimalutele), ning kirja lõpus asub link, millele peaks vajutama, kui pole seda e-maili kontot ise loonud, mida ma kindlasti teinud ei ole.
Ma olen hiljuti salasõna vahetanud ja kaheastmeline autentimine on vist algusest peale kasutusel olnud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
16.09.2016 09:58:01
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Huvitav, kas selline kiri ka õngitsuskirja alla liigitub. Mina pole midagi loonud, ja originaalkiri oli mitmeid linke täis (viitasid apple ja Google poe äpi allalaadimisvõimalutele), ning kirja lõpus asub link, millele peaks vajutama, kui pole seda e-maili kontot ise loonud, mida ma kindlasti teinud ei ole.
Ma olen hiljuti salasõna vahetanud ja kaheastmeline autentimine on vist algusest peale kasutusel olnud.
 |
Kui kiri olemas, siis vaata "Show original" ning viska siia (eelnevalt eemalda enda privaatne info, kui soovid).
Siis saab vaadata, kust tuli jne.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.09.2016 12:44:23
|
|
|
Kirja all on juhised olemas ju käitumiseks, kas need juhised tunduvad kummalised?
Esmapilgul on näha accounts.google.com domeeniga aadress, mis kindlasti ei saa häkitud olla (google.com lõpuga asju ei saa hijackida, sisuliselt tähendaks see Google'i häkkimist, oleks goo.gl vms lühendav, siis oleks muu teema).
Ilmselt keegi lihtsalt tegi konto ja pani kas sihilikult või kogemata sinu emaili taastusemailiks.
Kui tundub kahtlane, siis võib ka lihtsalt ignoreerida.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.09.2016 13:04:13
|
|
|
Kahtlane on ta küll, sest kes teeb kogemata minu emaili koos nime ja osalise sünnidaatumiga?
Lisaks veel see lause
tsitaat: |
Kui teie kontol ilmnevad probleemid või unustate oma parooli, siis kasutame ühenduse võtmiseks seda aadressi. |
Mul on see taastamise e-mail aadress olemas ja pole seda ise muutnud, kontrollisin oma andmed üle.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|