Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
v2hja
HV Guru

|
27.11.2003 00:07:59
mis vahet on cd kirjutamise kiirus cd lugemisel |
|
|
mida tähendba et nii kiiresti kirjutatud plaate lugeja ei loe ???
mis trakistab
inf on ju sial
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
27.11.2003 01:09:33
|
|
|
Sest kui sa kirjutad plaadi 52* kui paned selle mingi 8* cd-rommi siis ta ei jõua selle plaadi infi nii kiirsti välja lugeda kui kiiresti on plaat kribatud (võin ka eksida)
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
1 :: |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
ridariass
HV veteran

|
27.11.2003 01:17:14
|
|
|
woozy kirjutas: |
Sest kui sa kirjutad plaadi 52* kui paned selle mingi 8* cd-rommi siis ta ei jõua selle plaadi infi nii kiirsti välja lugeda kui kiiresti on plaat kribatud (võin ka eksida)  |
Ma arvan, et see loogika tõesti päris paika ei pea, sest minu 52X kirjutet plaate on ka 4x cd-rom vägagi edukalt lugenud. Pigem deformeerub toorik mingil määral suurte kiiruste juures ja teatavate asjaolude kokkulangemisel osad lugejad temaga siis enam hakkama ei saa.
_________________ There is no patch for human stupidity... |
|
Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
27.11.2003 01:26:34
|
|
|
kuid tegin testi kirjutasin ühe plaadi 52* ja panin 8* cd-rommi alguses võttis alles aega et seda lugema hakata siis sain selle lõpuks lugema kuid tegi igast imelik hääli
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
27.11.2003 01:29:12
|
|
|
oeh info on info ja see kui kiiresti kirjutatud on ja kui kiiresti loetakse ei ole omavahel kuidagi seotud.
Küll aga võimaldavad uuemad (ok, uuenmad on juba liiga palju öeldud, vana asi juba tegelt) multiread tüüpi seadmed kirjutada ja lugeda sessiooni kaupa. Vanemad mitte multiread seadmed sel juhul kui välja loevad, siis ainult 1. sessiooni.
hint ka enamus muusikakeskusi ei ole multiread seadmega
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda.
viimati muutis Spacefly 27.11.2003 01:30:16, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti555
Kreisi kasutaja

|
27.11.2003 01:29:32
|
|
|
ridariass kirjutas: |
woozy kirjutas: |
Sest kui sa kirjutad plaadi 52* kui paned selle mingi 8* cd-rommi siis ta ei jõua selle plaadi infi nii kiirsti välja lugeda kui kiiresti on plaat kribatud (võin ka eksida)  |
Ma arvan, et see loogika tõesti päris paika ei pea, sest minu 52X kirjutet plaate on ka 4x cd-rom vägagi edukalt lugenud. Pigem deformeerub toorik mingil määral suurte kiiruste juures ja teatavate asjaolude kokkulangemisel osad lugejad temaga siis enam hakkama ei saa. |
midagi sinna kanti see jääb kah aga kuskil oli kirjas et muusikat pole üldse soovitatav üle 4x kirjutada
_________________ https://blacksunset.ee
https://tekstiilipesur.com |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gunstore
HV kasutaja

|
27.11.2003 16:53:33
|
|
|
No ei tea, audio CD- sid olen ka kiiremini kirjutanud 8x kiirus 12x HP' ga ja 16x kiirus 52x Ltn' iga. Raudpolt on see, et kirjutada ei tohi kiiremini, kui toorikule on märgitud (Nero detectib ise ära, aga vana Roxio näiteks mitte) . Päris täpset põhjust ei tea, tõenäoliselt peab laser mingit tüüpi pigmenti pikemalt töötlema, et kiiremini ei saa...
Ja kribaja maksimumkiirust ei kasuta ma põhimõtteliselt ...
Mingil vanal saidil oli kah kirjas (aadress ei ole meeles), et audio CD' si tulebki tegelikult max kvaliteedi jaoks ainult normaal- või 2x kiirusega kirjutada, samas on mõnedel Memorexi toorikutel peal kirjas, et EI SOBI 1x- 2x kirjutamiseks
Edit: kirjutamise kiirus pole siiani lugemisel rolli mänginud- kui plaat on terve- puhas- korras, siis minu 8x Funai loeb välja (aga RW' dega ei tööta üldse)
_________________ Alla 2,4 GHz masinaid kõlbab kah kasutada
SS:/O: PCMCIA pessa USB kaardi. |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2hja
HV Guru

|
27.11.2003 17:11:23
|
|
|
ma kirjutan (muusika) plaadid 48x
midagi ei ole
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.11.2003 17:16:14
|
|
|
1-2x kiirusega kirjutamiseks ei sobi vist tegelikult enam ükski laiemalt levinud toorikutest. Absull mingit mõtet sellisel tegevusel kah enam ei ole. Kirjutajad on ikka tsipake arenenud ka nendest 8xMAX HP aegadest. Aga üldiselt on nii, et kui kirjutad audio CD 48x kiirusega, siis kirjutaja ise ja iga suvaline uuem CD/DVD-ROM peaks selle plaadi välja lugema küll, probleeme võib tekkida CD-pleierite, dekkide ja automakkidega. Oletatavasti väga kiirel kirjutamisel on ikkagi pisut rohkem vigu ja ka jälg ei jää nii tugev, et nõrgemad aparaadid jõuaksid asja välja lugeda. Kuna mul endal erilist ajapuudust ei ole, siis kirjutan audioplaadid 8x kiirusega, data 32x. Pole viitsind toorikuid raisata, aga arvan, et kuni 24x kiiruseni peaks audioplaat ka minu suhteliselt vana kirjutaja puhul vabalt igal pool loetav olema.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
27.11.2003 17:16:35
|
|
|
ma teen enda audioplaate kas 24x või 32x ja siiani pole midagi juhtunud.
loodame, et ei juhtu ka
aga huvitav miks siis nii kiireid kirjutajaid tehakse, kui seda kiirust pole tark tegu kasutada ikka
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti555
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.11.2003 20:55:37
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
aga huvitav miks siis nii kiireid kirjutajaid tehakse, kui seda kiirust pole tark tegu kasutada ikka :-? |
Sest tavaliselt see töötab. Teatud kehvadel juhtudel ebakompetentsema riistvaraga ja sitematel tingimustel (räpane kriimustatud plaat, udune lääts) liituvad igasugused pisidefektid piisavalt, et teha plaat loetamatuks või halvasti loetavaks.
Mitte tehniliselt perfektselt täpne, aga väga hästi illustreeriv lause oleks, et kui kirjutajal ei ole aega plaati korralikult kirjutada ja lugejal ei ole aega plaati korralikult lugeda, võib juhtuda, et esimese korraga ei loegi välja ja peab uuesti lugema.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kalle
HV kasutaja
|
28.11.2003 03:42:47
|
|
|
Nagu olen aru saanud on see väiksem kiirus AudioCD jaoks vajalik, et vähendada suurel kiirusel tekkivat müra. Näiteks on Plextor kirjutajal uuema BIOS update'ga pandud nii, et kui surad sinna AudioCD sisse, siis ta loeb seda plaati ainult kuni 8X kiirusel, et vähendada mahamängitava audio müra. Kui panna sisse DataCD siis kimab max kiirusel.
Samas on ka kirjutamisel Plextori soovitus AudioCD kirjutamisel sisse lülitada ''Plextor VariRec'' mis piirab AudiCD kirjutamis kiiruse 4x garanteerimaks kirjutatud AudioCD kvaliteedi ja loetavuse kodutehnikas ning autodes kasutataves playerites.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|