praegune kellaaeg 19.06.2025 14:49:09
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kaiden
HV vaatleja
|
29.04.2016 20:50:45
PC + kodukino |
|
|
Tere,
selline küsimus, et kas PC ei leia kodukino lihtsalt nii üles kui nad HDMI kaabliga ära ühendada omavahel? Kas peab olema ka ühendus pildi ja kodukino (Philips HTB3580G) vastuvõtja vahel?
Tegin nii, et ühendasin pc kodukinoga (HDMI) ja siis pc teleriga (displayport->HDMI) aga arvuti ei leia küll üles kodukino. Kuskile proovisin infot leida ja sain aru, et võibolla on siis viga selles, et peab olema ikkagi kaabel ka teleri ja kodukino vahel? Probleem selles, et kodukinol on ainult 1 HDMI pesa (teleril ja arvutil 2) seega äkki keegi oskaks mingit lahendust pakkuda? HDMI switch?
Arvuti kohta nii palju, et graafika on GTX 660 ja emaplaat ASUS P8B75-V. Et jah... ega ma väga seda teemat ei jaga, sellepärast loodan siit kaudu mingisugust lahendust leida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tussuland
HV vaatleja

|
30.04.2016 03:35:26
|
|
|
Läbi optilise kaabli ehk. Telekas<->kodukino.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
arny
Kreisi kasutaja
|
30.04.2016 07:55:14
|
|
|
graafikakaardi hdmi kaudu vist heli ei liigugi. Oled kindel, et kodukinol on hdmi sisend. Siis kas su hdmi kaabel on võimeline heli saatma, mingid vanemad versioonid ei saanud sellega hakkama. Ise olen omal pildi graafikast otse telekasse (korralik hdmi kaabel) ja arvuti heli väljundist kodukinosse (3,5mm - RCA-sse).
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaiden
HV vaatleja
|
30.04.2016 10:59:46
|
|
|
Olgu nii palju öeldud, et kui ma ühendan HDMI kaabliga arvuti ja teleka omavahel siis on heli olemas ehk siis nagu näha siis graafikakaardi hdmi port annab heli edasi küll. Kui ma siis ühendan omakorda kodukino telekaga, siis saan heli kodukinost kuulda aga see ei ole 5.1 Olen aru saanud, et enamjaolt telekad nii ei annagi 5.1 heli edasi? Kuna hdmi ühendus pc ja kodukino vahel mingit tulemust ei anna siis mõtlengi, et äkki peaks olema nii pc<->kodukino + kodukino<->telekas, aga kodukinol pole kahte hdmi pesa ja see on juba sama teema põhimõtteliselt mis ma teema alguses postitasin.
Kas tussuland mõtles siis sellist varianti? pc<-(hdmi)->kodukino + kodukino<-(optiline kaabel)->telekas? Siis peaks vist pildi pärast olema ka hdmi kaabel pc ja teleka vahel?
Arnyle vastuseks nii palju, et nagu ma siin selgitasin siis tundub, et iseenesest tuleb heli mu graafikakaardi hdmi pesast välja küll, teleka näitel. Võibolla siis peaksin kasutama seda 3.5mm - RCA lahendust ja ongi korras?? Siit tuleb muidugi järjekordne algaja küsimus, et kas on võimalik, et mu pc ei toetagi 5.1 heli? Sellepärast lisasin esimesse postitusse enda graafikakaardi ja emaplaadi andmed. Eraldi helikaarti mul ei ole nii palju kui aru saan.
Ja Märdile vastuseks, et sinu viidatud teemat aga paraku ma päris täpselt ei saa aru või ei oska linkida seda enda probleemiga. Eks sellepärast ma püüangi siit nüüd nõu otsida
Et siis jah. Loodan, et leian mingi lahenduse ja saan siis poest või netist vajalikud juhtmed ära osta.
Lõpp eesmärk on mängida mänge 5.1 heliga ja lisaks siis see, et vaatan filme ja sarju KODIga ja oleks super kui saaks sinna 5.1 heli ka taha!
|
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
30.04.2016 11:50:36
|
|
|
Sul on kodukinol 1 hdmi VÄLJUND. See on mõeldud tavaliselt selleks, et paned plaadi kodukinosse ja siis saad telekast pilti näha ja kodukino mängib plaadilt heli kõllidesse.
KUID:
"Teie kodukinosüsteem toetab HDMI versiooni, millel on Audio Return Channel (ARC). Kui teie televiisoril on HDMI ARC tugi, siis saate kuulata televiisori heli läbi kodukinosüsteemi, kasutades vaid ühte HDMI kaablit." Sellepärast kuuled sa teleka heli läbi HDMI ka kodukinost.Ehk siis sama kodukino HDMI väljund oskab olla ka heli jaoks sisend, kuid ainult läbi selle ARC protokolli. Kas ja kuidas seda läbi PC kasutada, ma ei oska öelda.
Kindlalt töötavad variandid:
1.
PC -> HDMI/DVI/DP/VGA -> TV
PC -> Optiline/Coaxial digi -> Kodukino (sul emaplaadil pole kumbagi)
Nii töötab 5.1
2.
PC -> HDMI/DVI/DP/VGA -> TV
PC -> RCA -> Kodukino
Nii töötab stereo
Proovi variant:
(
Kui võimalust on, siis proovi
PC - > HDMI -> TV -> HDMI -> Kodukino (et siis seda ARC teemat, äkki töötab)
Ilmselt kui nii isegi töötab, siis 5.1 ei funka.
)
Minu soovitus:
Kui 2.1 sobib, siis variant 2
Kui soovid 5.1 siis kõige lihtsam osta optilise või digi coax'iga helikaart ja variant 1. http://www.1a.ee/arvutikomponendid_vorgutooted/komponendid/helikaardid/asus_xonar_dgx_xonar_dgxasm , hiinast saaks oluliselt odavamalt
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaiden
HV vaatleja
|
30.04.2016 13:37:01
|
|
|
nexus4 kirjutas: |
Kui võimalust on, siis proovi
PC - > HDMI -> TV -> HDMI -> Kodukino (et siis seda ARC teemat, äkki töötab)
Ilmselt kui nii isegi töötab, siis 5.1 ei funka.
|
Tänud selgitava vastuse eest, nexus4!
Jap seda viimast varianti ma praegu kasutangi ehk siis toimib aga on tõsi, et 5.1 ta edasi ei anna nii. (testisin)
Ehk siis tundub, et peaks soetama endale nüüd helikaardi aga siis seoses sinu lingitud helikaardiga oleks mul veel üks tehniline küsimus ja kirjutasin sulle sõnumi!
|
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaiden
HV vaatleja
|
09.05.2016 20:13:03
|
|
|
Super! Enam täpsemini ei saanud seda PCI Express slottide probleemi kirjeldada ! Seega tellin selle teise variandi ja loodame, et saan tööle!
EDIT: Selleks, et saada ka mängudelt 5.1 heli oli vaja siiski helikaarti millel on Dolby Digital Live support. Otsustasin Asus Xonar D1 kasuks ja olen tulemusega väga rahul!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|