Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ultrablue
HV vaatleja
|
19.04.2016 10:38:21
Ei haagi välist kõvaketast |
|
|
Mida teha, kui operatsioonisüsteem (Linux Mint) ei tunne enam ära Toshiba välist kõvaketast? USB kaabel on kindlasti ühendatud, kuid n.ö. külge ei haagi ja linuxi utiliit Disks seda Toshiba ketast hetkel isegi ei näita?
Kõvaketta indikaatorlamp, mis tavaliselt on valge, on hetkel sinine (juhendist ei leidnud selle kohta sõnagi).
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forss
HV kasutaja

|
19.04.2016 10:42:10
|
|
|
Windowsis/teistes masinates töötab?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ultrablue
HV vaatleja
|
19.04.2016 10:58:47
|
|
|
Samas masinas teiselt Linux Minti kõvakettalt buutides on täpselt sama lugu. Win all ei ole hetkel võimalust proovida.
viimati muutis ultrablue 19.04.2016 13:45:55, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
19.04.2016 11:04:59
|
|
|
Need USB kaablitega kalamine on nii tüüpiline et kõigepealt proovi võimalikes arvutites niipalju kui saad ja kõik USB pordid läbi ja soovitavalt erinevate kaablitega.
Kui kuskil saad toimima siis on liides korras aga kaabel või pistik on hapuks läinud.
Kuid on ka seda juhtunud, et liides kutu. Siis tuleb tõenäoliselt kellegilt laenata USB liides, sinna ketas ümber ühendada ja kui töötab siis uus liides osta. Kui ei tööta siis ketas Serial ATA kontrolleri taha ja kui õnnestub utiliidiga surma kinnitada siis uus ketas osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ultrablue
HV vaatleja
|
19.04.2016 11:29:11
|
|
|
Hetkel sain asja korda nii, et ühendasin vahepeal välise kõvaketta ja arvuti juhtmed lahti (sh aku tagant), uuel käivitamsiel torkasin USB teise porti - ja töötab nagu ennegi
kalvis, tänan heade soovituste eest.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Imperaator
HV vaatleja
|
01.05.2016 12:32:14
hei. |
|
|
Sõbral sama jama just Toshibaga. Tegin oma arvutis formaadi ja taastasin Recuvaga failid ent lõpuni ei laadinud ja ilmselt mingi ketta viga. Chkdsk samuti ei aita. On kellelgi soovitusi, kuidas halvad sektorid filtreerida?
_________________ "The turning of the stars bring a time when my secrets can give you immortality. But when that time has passed, those fleeting minutes gone, the secret is worthless, until once again the stars unlock its power. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forss
HV kasutaja

|
01.05.2016 12:43:35
|
|
|
Osta uus ketas ja taasta failid varukoopialt.
Katkise kettaga mässamine ei tasu seda vaeva ära.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
01.05.2016 14:27:04
|
|
|
kui tootja pakub low level ja diagnostika utiliiti siis tasub sellega üle käia. Teooria järgi vigasemad alad blokitakse.
Siiski kui kettal on see jama tekkinud füüsilise vigastuse tagajärjel, ei tasuks ketast enam põhikettana ega andmete salvestusena kasutada. Et uuesti teeb jama on suur. Tilu lilu ja kellade vilede hoidmiseks ehk kõlbaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
01.05.2016 16:37:45
|
|
|
toshibal pole sellist utikat silma hakanud. kui kolinaid, piikse, kolkse jms hääli ei tee ja on kindel ,et pea kinni pole, on hdd regenerator aidanud (korra olen vales kohas kasutamise eest toivose käest noomida saanud ning selgituse, et see teeb füüsilise vigastusega ketaste puhul asjad hullemaks.. st. kallale minna sellega võid ainult omal riisikol ja teadmisega, et 7 aasta raamatupidamist selle ketta peal ei ole - kui kindlasti vaja asjad tagasi saada on, ära igaks juhuks regenniga kallale mine.
toshibat mina ei julge kahel põhjusel mujale panna kui madala eelarvega netikastid. 1) utikat pole näinud 2) lõppkasutajana ma garantiid tehase juurde tegema eisaa.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
02.05.2016 10:12:39
|
|
|
Kunagi ammu kui noor ja roheline olin siis üks vanem IT guru õpetas, et Toshiba asjadest mis iganes nimega on, hoia eemale. Nimelt "support" on olematu. Ja nii olen teinud. Ma tean Toshibast vaid seda, et selline firma on olemas.
Teistel firmadel on vastavad utikad olemas ja ise olen sedasi kiirravi kahele erineva firma HDD-le teinud. siiski üks ketas töötas pool aastat enam vähem normaalselt siis hakkas jälle kalama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
03.05.2016 21:04:22
Re: hei. |
|
|
Imperaator kirjutas: |
Tegin oma arvutis formaadi ja taastasin Recuvaga failid ent lõpuni ei laadinud |
Tegevused vales järjekorras, et esmalt kopeerid failid ja siis formaadid.
UBCD plaadil oli HDD all Vivard, mida olen kasutanud Samsungil ja see tõesti leidis üksikud vigased sektorid, remapis ümber ja hiljem oli HDTune ilus roheline(tavaline skänn). Andmeid ei pidanud kopeerima ega ketast formateerima. Suurim selline "parandus" oli üks 80 GB Seagate ja suurusjärgus 216-250 sektorit üsna kobaras.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|