praegune kellaaeg 23.06.2025 02:02:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HDD
HV veteran

|
14.11.2003 02:13:27
Väike kõlar mod :D |
|
|
On plaanis teha creative 2400 2.1 subile uus kast
Point selles ,et mulle tudub nagu kast jääx sellele subile väikseks .
Kas keegi on proovinud seda asja ja kui on kas see tulemust ka annab.
Ja veel kui teha suurem kast kas siis peab suurema õhu toru ka panema või piisab originaalist ???
Kõik abi teretulnud
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it 
viimati muutis HDD 14.11.2003 02:25:09, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.11.2003 02:20:33
|
|
|
suurem kast annab vähem mürtsu, muud ei midagi, kui muidugi tõeline hea heli armastaja oled, sis ilmselt tead, et samas läheb bass ka madalamax ja mõnusamax, aga ausalt öeldes, ma usun, et sul pole mõtet hakata seda kasti suuremax tegema...sest sulle meeldib ilmselt see rohkem myrtsu variant rohkem
ja loomulikult tuleb ka port uuesti arvutada(parem oleks!), aga et seda ARVUTADA, peavad sul olema kõlarielemendi andmed, mida sul ilmselt ei ole, seega leave it be! selline nõu minupoolt
muide, mod kirjutataxe ilme e'ta! ja mis see kõlariehitus pildikastidega seotud on? kõlarikast siiski nati teine teema
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
14.11.2003 02:24:53
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
suurem kast annab vähem mürtsu, muud ei midagi, kui muidugi tõeline hea heli armastaja oled, sis ilmselt tead, et samas läheb bass ka madalamax ja mõnusamax, aga ausalt öeldes, ma usun, et sul pole mõtet hakata seda kasti suuremax tegema...sest sulle meeldib ilmselt see rohkem myrtsu variant rohkem
ja loomulikult tuleb ka port uuesti arvutada(parem oleks!), aga et seda ARVUTADA, peavad sul olema kõlarielemendi andmed, mida sul ilmselt ei ole, seega leave it be! selline nõu minupoolt
muide, mod kirjutataxe ilme e'ta! ja mis see kõlariehitus pildikastidega seotud on? kõlarikast siiski nati teine teema  |
Eee kõik hea mõttlesin ka kuhu seda panna aga ega sa seda juu raua alla ei pane
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
caur
HV kasutaja

|
14.11.2003 02:25:26
|
|
|
njah.. arvad, et saad parema heli?
2400 2.1 bassikõlar natsa liiga kehv selleks, head heli ei tule, usu mind.
Aga samas, kui proovida tahad, siis anna minna..
.. ja mida suurem kast seda suurem toru..
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
dants
HV kasutaja
|
14.11.2003 02:28:24
|
|
|
jagan wiltzi arvamust.. midagi head sellest ei tule kui hakkad lambist kasti tegema. kui rohkem matsu tahad osta suuremad/võimsamad kõllid/sub, või osta siuke sub element, millele leiad ka andmed ja tee omale ise kast näiteks audes 104-4/8 600 eek ringis maxab see 10'' 130w bassikas ja häält teeb väga head
edit: www.tevalo.ee audio foorumis oleks parem koht selle teema arutamisex
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
14.11.2003 13:05:01
|
|
|
väike up kuna tahaxs seda siis nädalavahetusel ära teha .....
Aga nagu aru saan pole sellel erilist mõtet
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.11.2003 17:11:54
|
|
|
selle asja kohta, mida dants siin mainis muide, mina tegin suvel 5 kasti kõlaritele 104-8/4, sis 2le 4oomisele ja 2le 8oomisele, ja üks kast alguses proovimise mõttes(kunagi autosse vb) ja ütleme nii, et selliseid sub'e eestist poest ei osta! ja kui ka oleks võimalik osta, sis hinnast ma parem ei räägi tõesti kui tahad korralikku subi, sis parem osta mingi 700 eest see audese element ja usu mind, see teeb paremat häält kui misiganes arvutisubbar, ja seda kasvõi sellesama sinu praeguse subi võimu taga!
muide, kinnise kasti puhul ei ole vaja põmst midagi arvutada, kui seda arvutamise asja kardad, aga ega sedagi ise tegema pea, sellex on loodud winISD
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
c
HV kasutaja
|
14.11.2003 17:21:50
|
|
|
võid muiduge teha sellele kasti ümber, aga siis pead uue toru panema, kuna andmeid elemendi kohta pole siis pead ainult oma kõrva usaldama. ja kui aiataha läheb, siis võid seda võtta kui koolitust ja tulevikus tead rohkem mida teha ja mida tarvis on enne tegemist. toruga peab seda arvestama,et mida jämedam toru seda pikem see peab olema.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.11.2003 17:28:54
|
|
|
...ja alati tasub panna võimalikult jäme toru, ning ütlasi, mida pikem toru, seda madalam tuningsagedus. kui aga näiteks nii umbes nagu sa seda sja tegema hakkad, tuunid selle kasti mingi 45Hz peale, kuid võimust tuleb peale ütleme tugevat 35Hz signaali(mingi filmi ajal näiteks vms), sis see põmst hävitab su subbaka suht kähku muide enamus arvutisubbareid, mis tuttavatel juba mingi aastakese on olnud, on omadega läbi, pidevalt kuuleb kellegi juures mingit läbi läinud susisevat pc-subzi
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
14.11.2003 17:48:43
|
|
|
no jah Kui neid commente lugeda siis parem ei hakka jamama sellega Ja kinnist kasti ei sa teha kuna see sub pole mõeldud selliseks
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
dants
HV kasutaja
|
14.11.2003 21:31:45
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
ja ütleme nii, et selliseid sub'e eestist poest ei osta! ja kui ka oleks võimalik osta, sis hinnast ma parem ei räägi |
mix ei osta, ostab ikka, audese autosupakate hinnad on 3000 ringis. <- mõtetult kallis, kui sama asja saaks kätte kuskil 1000 eest kui ise teha (element + kast)
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.11.2003 02:38:51
|
|
|
njaa, ei tahaks küll jätta kellelegi mingi endast liiga heal arvamusel oleva tyybi muljet, aga usun siiski, et selliseid kaste, millega ma siin suve jooksul maha sain, eesti poest ei osta, ja ka mitte audese enda autokõlli kastid ei ole mitte ligilähedalegi sinna...paraku!
audese autokastid on õigupoolest minu arvates paras praak nad on ikkagi kommertslikud, arvestavad liiga palju sellise tyybi vajadustega, kes vaatab, et subi kast ei oleks liiga suur jne...kui tahad head heli saada, sis selliste asjade arvelt ei saa kokku hoida.
pealegi, mina tegin ikkagi toakastid, ja selle jaox need audese elemendid tegelikult ka rohkem mõeldud on, autosse nii heade elementide panemine on mõnes mõttes paras raiskamine.
tegelikult olen ma üldse nii audese kui suurema osa teiste taoliste kõlaritootjate kastide, just kastie suhtes üsna kriitiline, kui asja tõesti jagad ja püha eesmärk on parim võimalik heli, sis ise tehtu vastu üxki poekast ei saa. samas kõlarielemendid on audesel loomulikult ülimalt tasemel, eriti sellise hinna eest, kaste tyybid aga eriti teha ei oska, viitsi v sis ei ole see neile lihtsalt kasulik, mis on kõige tõenäolisem...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
15.11.2003 02:53:01
|
|
|
Wiltz, äkki lased paar pilti kah oma superkastidest netti Enivei, neid peaks mingi päev ise oma silmaga tsekkama tulema...
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2003 13:09:26
|
|
|
Wiltz, pane parem netti üles ka nende lairibakõlarite pildid, millega sul nende supersupakate heli perfektselt kooskõlastatud on ja räägi, mis võimendit kasutad ja kas võimendite võimsused ja parameetrid on ka mõõtmistega paika pandud jne Ma ise suhtun tegelikult väga suurte eelarvamustega igasugustesse süsteemidesse, kuhu on lisatud subwoofer lihtsalt selleks, et oleks rohkem bassi ja müdinat, ma loodan, et sinu puhul see nii ei ole.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
c
HV kasutaja
|
15.11.2003 14:13:52
|
|
|
lisaks veel sellise asja et see kast mis on mõeldud autosse on siiski mõeldud autosse ja toakast on oopis teine. Miks? asi selles et kui autosubbari alumine ots ajada liiga madalale tekivad tavalise auto sees vastikud resonantsid mida on vastik kuulata, sellepärast pannakse tavalised subbarid mängima natsa kõrgemalt (nagu teada ei ole tavaline tümpski eriti madal ja peaks sinna 50-80 Hz kanti jääma) ja sellega välditakse auto sees tekkivaid mürinaid. toas aga selliseid asju eriti ei teki, kuna tuba on autost mitmeid kordi suurem, niiet toakasti võid vabalt ka 20 Hz peale häälestada.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.11.2003 19:53:01
|
|
|
c, sinu jutt autokastide kohta on 100% õige, kuigi üks koht jäi mulle nati arusaamatux: "sellepärast pannakse tavalised subbarid mängima natsa kõrgemalt" , mida sa tavalise subbari all simas pead? tundub, et idee on siiski õige! aga...mina ei pidanud oma eelmises textis silmas tegelikult ainult neid erinevusi auto ka toakastide vahel, igasuguste noore tehniku ja ka audese kastikeste puhul on probleem ka selles, kuidas ja millest need tehtud on! tahan öelda seda, et kõlarikasti annax ikka PALJU paremini teha, on palju asju, mida siinjuures võiks nimetada, aga ei hakka seda praegu tegema, kes teab, see teab, kes mitte, see uurib välja muidugi, ma saan täiesti aru, mix näiteks audes ei näe vaeva parema kasti tegemisega karjale rullnokkadele mõned head põhjused, mida saab kõige paremini seostada sõnadega "firma kasum!" aga siin tulebki mängu nö. "isetegemine", ja selle tulemused võivad teatud juhtudel olla üllatavalt head
üldiselt, selle auto helitehnika koha pealt, minu arvates, need tyybid, kes autosse heli alla juba üle 20k topivad, on ikka täielikud idioodid! (kõigest minu arvamus:) nagu öeldud, tekivad autos resonantsid, ja on muidki põhjuseid, mix ei ole mitte mingit mõtet autosse suurt "listenin roomi" ehitama hakata! see plekikolistamine on paras häbiplekk helitehnika ajaloos
muide, c, toaski tekivad tihtipeale oamd probleemid, kui see tõesti just spetsiaalsex kuulamisruumix diainitud ei ole
ihvike, lairibakõlarite ehitamine on pooleli, ja kuna tegemist on palju, sis ei ole oodata, et need lähima paari nädala jooksul valmis võiks saada kui aga millalgi saavad, sis sinu rõõmux võin pildid üles panna!
ütlen sulle otse ja ausalt, et minu puhul ei ole tegemist mingi friigiga, kes käib päevad otsa ringi mõõteriistadega, et näha nende pealt teda rahuldavaid numbreid! sama otse ja ausalt ütlen ka seda, et mind ei huvita "rohkem bassi ja mydinat", vaid võimas, ja seejuures PUHAS ning MOONUTUSTETA madalsagedusheli, ja võib tõesti öelda, et kõige enam just madalsagedus! see ei tähenda loomulikult, et nende suurte kastide otsa on mul tõstetud mingid aiwa keskuse "1000W powerspeakerid" if u must know, sis elemendid, mis lähevad kesk,kõrgsageduskastidesse on audese 15T25'd ning vanad head vene kesksagedus elemendid, mis minul tulevad 6AC'de seest. perfektse kooskõlastamise pärast ei pea sa muretsema, küll ma need kastid OMA KÕRVA jaox piisavalt hästi kooskõlastatud saan
võimendi, mille taga hetkel neid kaste hoian on technicsi sa-he90, mis teatava piirini suudab piisavalt hästi ära toita nii 4 kui 8 oomised poisid...õige võimu ehitamine hakkab aga kuskil järgmisel nädalal toimuma(loodetavasti), vihjex niipalju, et toitma hakkab seda 550w toroid, see peaks ühtteist ütlema, kui asjaga kursis oled. muide, ma ise ei jaga neist VEEL kaugeltki niipalju kui võiks, aga on tuttavaid, kes jagavad, ja võim koostamata ei jää
ja veel...need 4oomiste elementidega kinnised kastid, mida nimetan ka "woofritex"(kuna nad lihtsalt on nii suured ja 1elemendilised), ei ole mul tehtud selle eesmärgiga, et lisada nad kuskile andmax rohkem mürinat, nad on tehtud muusika jaox mõeldud komplekti peakõlarite alumisex otsax, and thats that!!!
8oomistega inverterkastid seevastu on tehtud spetsiaalselt filmivaatamisex, ja nagu sa ütlesid, just selle mõttega, et saada rohkem bassi ja müdinat kuid siiski, mitte plärinat!
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
16.11.2003 20:00:39
|
|
|
Wiltz,
Hirmsasti huvitaks selle võimu ehitamise üksikasjad ja ka pildid ehk kui asi valmis saab Kuna selline trafo maksab juba looma moodi, siis huvitaks, kui palju selline värk maksma võiks minna.
Tegelikult olen ma ise väheke kibestunud - mul on muusika kuulamiseks väga kehv ruum - ka ilma supakata on bassi osa paras mürisev moos. Seetõttu ka väikesed iroonianoodid minu supakateemalistes postitustes. Tavaliselt neid ju ikkagi topitakse suvalisse betoonkarpkorterituppa, mistõttu on supakast rohkem kahju kui kasu.
EDIT - kas ainult minule tundub, et see on multimeedia foorumi teema?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
c
HV kasutaja
|
16.11.2003 22:33:52
|
|
|
need subbarid mis on niiölda tavakasutajale tehtud, ehk siis rullnokksubbarid (uus liigitus vist helitehnikas) on tehtud sellised et nad annaks palju tümpsu ja teada on et see tümpa-tümpa mis sealt välja tulema peaks on sagedusega 50-80Hz (nagu ka varem mainitud sai). sellepärast tehakse need rullnokksubbarid selle sagedusevahemiku peale väikese niinimetatud küüruga, kus seda vahemiku võimendatakse mõne detis jagu, kaotades sellega muidugi madalamat otsa ja helikvaliteeti (heli edastuse ühtlust). samas tehes nii säästetakse kõlarit, sest madalamatel helidal läheb kõlarrise suurem võimsus, mis siis vastavalt ka rohkem kõlarit tapab. kujuta nüüd ette et rullnoksil on subbar mis mängib alates 20 Hz ja siis ta hakakb sellest viimast võtma, see kõlar ei pea just eriti kaua vastu, sest mida madalamale on kast häälestatud seda väiksem on selle kasti takistustegur(ei oska muudmoodi seda nimetada) elemendi membraanile.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
17.11.2003 02:45:28
|
|
|
mulle tundus algusest peale, et selle teema koht multimeedias on
ihvike:
ega veel täpselt ei tea, palju see võim täpselt maksma läheb, kuid midagi liiga odavat sealt loota pole specide järgi on tegemist 2*200@8ohm võimuga, ja trafo võimsuse järgi vaadates, peaks eeldus sellex vähemalt küll olemas olema näis, mis sellest asjast välja tuleb, aga jah, pilte võin võimaluse korral sellestki teha, kuigi asjaga pole veel alustatudki ja seda ehk pisut vara rääkida
üldiselt, ega sõna "subwoofer", kui keegi seda mainib, omalgi alati just mingi ideaalse soundi visiooni silme ette ei too küll ja küll on nähtud neid mõttetuid mürtsukaste, mille üle asjade omanikud veel tohutult uhked on, ja katsu sis seal kõrval tõsisex jääda ning naeru kinni hoida, ei taha alati kohe otse ka öelda, et kle mees, mis sa kelgid, see on ju mingi plärin, mida sa siin naudid aga usu mind, audese bassielemendid täpsetes ja korralikes kastides teevad ikka päris mõnusat häält, eriti pikkade bassikäikude nautimisex ongi mul praegu veel korraliku võimsusvaruga võimendi puudu, aga lähiajal peaks selle siiski ka oma systeemi lisatud saama
minul on nende ruumidega vist kuidagi nati paremini vedanud, linnas on sound iseenesest suht talutav, kuid siin pole lihtsalt võimalik mingit kõvemat helirõhku üldse saavutama hakatagi, maal seevastu on juba üsna hea tuba kõllide testimisex ja muidu hea soundi nautimisex, ja ka kedagi pole segamas
c:
üks jama on veel nende autokastidega(õigemini, nende vale kasutamisega!) mai tea, kas ainult mina olen pidanud juba korduvalt seda tõdema, kuid paljud pealetuleva põlve isehakanud "helimehed" kipuvad neid autokaste omale tuppa tassima ja tyybid ei saa aru ka, et see kast toas just eriti head häält ei tee päris masendav on vaadata(kuulata) ühest sellisest kastist sai mingi aeg sis üks lightning audio tohutu 15" megawoofer välja tõstetud, ja mida ma sis nägin:
esitex, element oli muidugi täielik kuivik, metallraam, väixem magnet kui minu 10" audesel! cone liikus nii raskelt, et ma ei imesta, et kõlli pidevax võimsusex 500w määrataxe ühesõnaga koomika, kuid see ei olnud minu jaox just väga suur üllatus.
teiseks aga, minu üllatus oli suurem, kui nägin selle 15" elemendi kasti seina, see oli tehtud vist 12mm, kõige rohkem 15mm vineerist! sees mitte mingit vooderdust, auk avaga peaaegu vastu tagaseina(ei mingit 8cm, heal juhul 4), mitte ühtegi tugiseina sellise suht suure kuid nõrga kasti kohta. selline asi minu arvamuse kohaselt on saast! see oli sis vist noore tehniku kast, kuid ega need audese kastidki millegi oluliselt paremaga ei hiilga, kuid tohutut pappi kysitaxe küll selle karvase katte eest hakka või ise kaste valmistama myygix
mai taha tegelikult öelda, et nende kastide valmistajad midagi muutma peaks, nende mure on kasum! kuid tundub, et jama on selles, et eestis nagu eriti kuskilt ühte korralikku TOAWOOFRIT saada polegi, ja ex see valik tegelikult ka ikka üsna vilets ole, teine asi on muidugi nende hind, kuid nii nende asjade hinnad on
PS. see "takistustegur" inglite keeles peaks olema damping, aga ega minagi täpselt tea, mis ta eesti keeles olla võiks, olgem ausad, kui palju selle kõlariteaduse kohta seda eestkeelset materjali ikka loetud on tegelikult hakkab see langema väga järsult natuke peale kasti tuunimissagedust, sest just sis "kaob" kast elemendi jaox sisuliselt tagant ära. kõige lihtsam on seda seletada vist nii, et tuunimissagedusest väiksema segaduse juures käib õhk pordist täiesti ilma takistuseta läbi. seega, kui 50hz peale tuunitud kastile tuleb võimust peale suure võimsuse juures ütleme 25hz signaal, sis see hävitab ilma pikema jututa antud elemendi kuna aga scootri lugudes seda lihtsalt kunagi juhtuma ei kipu sis need asjad tõesti mõnikord isegi suht kaua elavad. teine võimalus hävitamise ärahoidmisex on infrasonic filter, mis paljudes võimudes sisseehitatud on, see kaval asi sis lihtsalt lõikab teatavast piirist madalad sagedused ära.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|